Begüm Minkis

Takvim yaprakları 2 Temmuz 2019’u gösterdiğinde İstanbul saati ile 22:16’da Yengeç burcunda 10°’de Tam Güneş Tutulması gerçekleşecek. Güneş Tutulmaları son derece güçlü yeniaylardır. Bu nedenle yaşam sahnemizde bizi ileriye götürecek ve tecrübe sahibi olmamızı sağlayacak yeni yollar açarlar. İhtiyaç duyduğumuz cesareti, isteği ve enerjiyi verir. Tutulma ile birlikte ruhsal açıdan da farkındalığımızın artacağı, duygular ve samimiyetin önem kazanacağı, yeni tohumların ekileceği çok özel kadersel bir sürece şahitlik edeceğiz. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Tutulmalar çoğunlukla transit Ay Düğümleri ekseninde gerçekleşir. Ay Düğümleri Kasım 2018’den beri Yengeç ve Oğlak burçlarında hareket ediyorlar. Bu seyahatleri esnasında haritalarımızın tetiklendiği alanlarda yenilikleri hissediyoruz. Ay Düğümleri 19 yılda 1 aynı noktaya gelir. Bu Saros döngüsündeki benzer tutulma 1 Temmuz 2000’de gerçekleşerek bize yeni bir kapı aralamıştı. Şimdi 2 Temmuz 2019’da gerçekleşecek bu tutulma ise hayatımızda yeni ve önemli kapıları daha güçlü bir şekilde açacaktır. Kuzey Ay Düğümü yönünde gerçekleşecek bu tam tutulma; Ay Düğümlerinin Mayıs 2020’ye kadar sürecek Yengeç – Oğlak geçişinin en önemli tutulması niteliğinde. Hayatlarımızı ileri taşıyan etkiler verecektir. Zira Kuzey Ay Düğümü her zaman ilerlememiz, gelişmemiz ve öğrenmemiz gereken temaları yansıtır. Yengeç burcu tutulması bu nedenle çoğumuzun hayatında milat niteliği taşıyabilir. Güney Amerika ve Pasifikten net olarak izlenecek tutulma ülkemizden izlenmeyeceği için yıkıcı ve zararlı enerjilerinden büyük oranda korunmamızı sağlayacaktır.

Öncü nitelikte ve su grubundan olan tutulmanın ev sahibi Yengeç burcu, sembolizm bakımından hayatımızın merkezine oturan özelliklere sahiptir. Yaşamımız adına önem teşkil eden aile, yuva, ev ve içsel huzurumuzu gösterir. Birlikten doğan kuvvetle ilişkilendirilir. Paylaşım ve samimiyeti temsil eder. Bu özellikler olmadan da hayatta başarı sağlamamız pek mümkün değildir ki hayattaki en büyük servet içine doğduğumuz aile ortamımızdır. Atalarımızdan aldığımız genetik miras hayatımızı önemli ölçüde şekillendirir. Maddi ve manevi sağlıklı bir ailede doğmuş kişi vatanına, milletine ve kendi kurduğu aileye de faydalı bir birey olarak hayatını sürdürür. Bu Güneş Tutulması etkisi ile de bu konular hayatımızda önem arz edebilir. Mal/Mülk satın almak, aile kurmak, beslemek, yardım yapmak, ebeveynlerimizle ilgilenmek için gayet destekleyici bir etki sunmaktadır. Burada kilit nokta gönüllü bir şekilde sorumluluk üstlenmek olacaktır. Zira Satürnyen enerjilerin de ağırlıkta olduğu bir Güneş Tutulması yaşayacağız. Kalıcı değerler yaratmak, olgun ve disiplinli davranmak ve israftan kaçınmak önemli olacaktır. İlk aşamada Satürn etkisiyle korkutucu ruhsal gel gitler içerisine girerek kaygı hissimiz yükselebilir. Fakat yeni girişimler ileride büyük manevi ve hatta maddi faydalara dönüşecektir. Başlatılan her yenilik uzun vadeli, öğretici ve sağlam bir yapıda olacaktır.

Yengeç burcundaki Kuzey Ay Düğümü’nün yöneticisi Ay’ın tutulma sırasında kendi yönettiği Yengeç’te olması hayatlarımızda kadersel anlamda güçlü enerjileri başlatacağının sinyallerini veriyor. Haritalarımızda Ay’ın yerleşimi birçok göstergeden daha önemlidir, zira ilk başta da bahsettiğim aile konuları ile ilgili birçok mesajı içerisinde barındırabilir. Haritalarda da kişinin kaderine etki edebilecek olan bilinç altımızı temsil eder. İhtiyaçlarımız, duygularımız, hayattan aldığımız zevkler ve zihnimizin yapısı başarıya giden yolumuzu şekillendiren unsurlardır. İrade gücümüzü ve ne kadar kontrollü olduğumuzu gösterir. Bu nedenle deneyimleyeceğimiz karmik etkileşimler büyük değişimleri de yanında getirebilir.

Tutulma anında 9° Kova burcunun yükseldiğini görüyoruz. Kova burcunun modern yöneticisi Uranüs de Boğa burcunda tutulma anına altmışlık, yükselene de kare açı yaparak enerjisini arttırmakta. Gördüklerimize ve duyduklarımıza şaşırabilirz. Uranüs’ün, Aslan burcunda kavuşumda olan Mars ve Merkür’e de kare açı yapması hırslı ve tartışmacı bir yapıya girmemize neden olabilir. Öte yandan bu etkiler dışında çevresel koşullarımızın da büyük oranda değişeceğini düşünebiliriz. İleri dönük bakmak, şu anda bizi yoran şartlardan özgürleşmek ve bu değişimleri hızla başlatabilmek konusunda istekli olabiliriz. Uranüs değişken bir enerji içerisindedir. ‘’Tamam bu iş garanti’’ veya ‘’ Asla mümkün değil’’ dediğimiz konularda şok etkisi yaratacak sonuçlar doğabilir. Bu etkileşimin tek amacı hayatta kesin diye bir şey olmadığını hatırlatmaktır. Bu süreçte en yüksekleri deneyimleyenler olabileceği gibi maalesef en dipleri görenler de olacaktır. Güneş Tutulması sırasında yeniden yapılanmanın temsilcisi Oğlak burcundaki Pluton karşıt açı yaparak oldukça aktif bir şekilde çalışacak. Bu kuvvetli tesirler birleşerek yaşam biçimimizi tamamen farklı bir forma sokabilir. Dürüstlük ve iyi niyetten taviz vermemiş kişiler kazanacaktır. İlahi adaletin işleyeceği bu zamanlarda başımıza her gelenin bizi bir üst aşamaya taşıyacağını bilmeliyiz. Öğrendiklerimiz önümüze gelecek yeni sınavları her seferinde daha da kolay geçmemizi sağlayacaktır. Yanlış davranışlar, fikirler ve bize faydadan çok zarar veren insanlar hayatımızdaki hakimiyetini yitirecektir.

Güneş Tutulması aynı zamanda kadının önemini tekrardan yüzeye çıkarabilir. Kadın figürüne verilen değeri ve saygıyı arttırabilir. Yengeç burcu dişil enerjiyi (annelik) taşır. Bir nevi kadın gücü ve başarısı daha çok artabilir. Venüs’ün Betelgeuse sabit yıldızı ile kavuşumda olması kadınların yüceliğini, başarısını ve yardımını daha bir göstermekte.

Tutulma anında Mars ve Merkür’ün Aslan burcunda kavuşum konumunda olmaları ani imzalar, anlaşmalar ve sözleşmeleri göstermektedir. Bu kavuşuma Evlilik asteroiti Juno’nun da katılması ani evlilik kararları getirebilir.

Genel manada bakarsak 6 Ay süresince etki gösterecek bu Güneş Tutulmasının enerjisini 5 – 25 Temmuz arasında son derece güçlü biçimde hissedeceğiz. Öncü nitelikte gerçekleşecek bu tutulmanın etkileri hızlı ve kuvvetli şekillerde kendini gösterecektir. Bu önemli gökyüzü olayının artçı etkileri ise 15 Eylül – 10 Ekim arasında kendini gösterebilir.

Güneş Tutulmasının Burçlara Etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Burcunuz gibi öncü nitelikte gerçekleşecek Güneş Tutulması neticesinde aile ve ev hayatınızda yeni bir düzen, yeni insanlar ve yeni kararlarla karşı karşıya kalacaksınız. Ailenizin yapısını önemli ölçüde değiştirecek kadersel başlangıçlar deneyimleyebilirsiniz. İçsel huzurunuza ve sağlığınıza daha fazla özen göstermeniz gereken bir döneme giriş yapıyorsunuz. Dış çevreye karşı bir nebze vurdumduymaz olmak sizin için yararlı olabilir. Belki de içsel bir huzur yaşayabilmek için sorumluluklarınızdan biraz olsun uzaklaşma ihtiyacı içindesiniz. Ebeveynleriniz, özellikle babanızın hayatında dikkate alınacak gelişmeler ortaya çıkabilir. Aile büyüklerinizle ilgilenmek ve belki de sağlıklarıyla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Gayrimenkul ve emlak işleri ile haşır neşir olmak veya evden yürüttüğünüz bir işe başlamak adına şanslı etkiler altındasınız. Hem manevi hem de maddi olarak ailenizin desteği sizinle olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Uranüs sayesinde zaten bir değişim sürecindeydiniz. Şimdi bu etkilerin daha somut bir şekilde görünür hale geleceği bir döneme adım atacaksınız. Bu süreçte ufkunuz genişleyerek başarabilecekleriniz konusunda kendinize inancınız artabilir. İcra ettiğiniz mesleğinize dair internet girişimleri gerçekleştirmek adına şanslı olacaksınız. Araba ve teknolojik aletler almak veya taşınmak/tadilat yaptırmak için hamleler yapabilirsiniz. Hem kardeş hem kuzen gibi genç akrabalarınızın hayatında yenilikler oluşabilir. Ailenize yeni bir bebek katılabilir. Yaşınız büyük ise torun sahibi olabilirsiniz. Eş tarafı ve uzak akrabalarınızla istediğiniz verimi almakta zorluk yaşama ihtimaliniz söz konusu. Bu süreçte sosyalleşerek yeni insanlar tanımak için içsel anlamda büyük istek duyabilirsiniz. Eğitiminiz devam ediyorsa yarım bırakma veya başka bir alana yönelme isteği doğabilir içinizde. Seyahat ve yurt dışı konusunda girişim düşünceleri var ise gecikmeler oluşabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Finansal anlamda büyük bir değişim sürecinden geçiyorsunuz. Aile üyeleri ile yapılacak güç birlikleri ve iş girişimleri gündeminize gelebilir. Kazancınızdan memnun değilseniz arttırmak için karşınıza yeni fırsatlar çıkacaktır. Üzerinde yeteri kadar düşünülmemiş yatırımlardan doğabilecek ani borçlara karşı temkinli yaklaşmak çok önemli olacak. Özellikle risk planlamasının büyük önem taşıdığı bir dönemdesiniz. Evlilik/Ortaklık konuları ile ilgili sorumluluklarınız artabilir. Finansal açıdan sadece kendinize güvenmeniz gerektiğini unutmayın. Bu nedenle miras ve başkalarından gelecek kaynaklara çok bel bağlamamak gerekli. Mal/eşya almak için güzel bir zamanda olacaksınız. Ayrıca yoğun çalışma ile nakit akışınızda önemli ölçüde güçlenme sağlamanız için güzel etkiler söz konusu. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Burcunuzda gerçekleşecek tutulma ile kadersel anlamda büyük bir değişim sürecine girebilirsiniz. Evlenmek, para kazanmak, çocuk sahibi olmak gibi statünüzü değiştirecek yenilikler olabilir. Kendi içinize dönerek yapmak istediklerinize dair net bir karar vermeniz ve diğer sesleri umursamadan ilerlemeniz gerekecektir. Evlilik/Ortaklık konusunda sorumluluklarınız artabilir. Özellikle evliyseniz eşiniz size bazı konularda yük olmaya başlayabilir. İçsel anlamda özgürleşme isteğiniz artacaktır fakat aile üyelerinizle ilgilenmeyi ihmal etmemelisiniz. İmaj değişikliği yapabilirsiniz. Kendinizle ilgilenmek ve dikkatleri üzerinize çekmek konusunda şanslı etkiler sizinle. Bu dönemde yeni tanıştığınız kişilere karşı temkinli olmak ve ileriyi düşünerek hareket etmekte yarar var. Çevrenizdeki insanlardan zarar görmemek adına kişisel alanınızı korumanız gerekebilir. Sosyal yaşamınızda iyi ve kötü insanlar kendilerini daha fazla belli edecekler. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Tutulma etkisiyle her şeyden özgürleştiğinizi ve size yük olmuş birçok konudan arındığınızı hissedeceksiniz. Harcamalarınız artabilir. Bu nedenle bütçenizi ilerleyen dönemlerde iyi idare etmeniz gereken şartlar oluşabilir. Mevcut düzeninizde bırakmanız gereken ve sizi engelleyen konuları içsel anlamda dert etmemelisiniz. Duygusal detoks yapmak için çok verimli zamanlar yaşayacaksınız. Gizli bilgileri öğrenebilir ve arkanızdan dönen dedikodulara şahit olabilirsiniz. İş ortamınızda bu konular daha da fazla gündeme gelebilir. Sağlığınıza özen göstermeniz gereken bir döneme giriyorsunuz. Düzenli egzersiz, yürüyüş ve dikkatli beslenmek son derece önemli olacak. Güneş Tutulmasının sizi maddi dünyadan uzaklaştırarak sezgilerinizi ve ruhsal faaliyetlerinizi arttırması söz konusu olabilir. Dua, dilek ve meditasyondan büyük fayda görebilirsiniz. Rüyalarınız da haberci nitelikte olabilir bu dönemde. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Hayalini kurduğunuz konulardan en az biri için harekete geçeceğiniz kadersel bir sürecin eşiğindesiniz. İleride büyük fayda sağlayacak insanlarla yolunuz kesişebilir. Özellikle grup ve arkadaş faaliyetleri içerisinde yeni tanışmalar gerçekleşebilir. Hatta bu ortamlar kanalıyla sürpriz bir aşk yaşamanız bile olası. Ancak bulduğunuz yeni aşk sizi biraz kısıtlayabilir. Yalnızlaşmak yerine bilakis dışarıya atılmanız gereken bir dönem sizi bekliyor. Ekipli işleriniz size kazandıracaktır. Mesleki gelirlerinizi arttırmanızda söz konusu olacaktır. İnternet, sosyal medya ve pazarlama içeren işlerde çalışıyorsanız büyük paralar kazanacağınız önemli anlaşmalar ve satışlar söz konusu olabilir. Artık ne istediğinize daha iyi karar vereceksiniz. Arkadaşlarınızın hayatında da önemli değişiklikler olacaktır. Bir konuda sizden fikir almak isteyebilirler. Ayrıca arzu ediyorsanız çocuk sahibi olabilir veya çocuğunuz varsa hayatındaki yeni bir sürece şahitlik edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Öncü burç olduğunuzdan ötürü tutulmanın etkisini güçlü bir biçimde deneyimleyeceksiniz. Güneş Tutulması ile birlikte aile ve kariyer dengesini kurmanız gereken bir sürece adım atıyorsunuz. Başarılarınız ve mesleki sorumluluklarınız ailenizle geçirdiğiniz zamandan çalmaya başlayabilir. Ayrıca ebeveynlerinize karşı sorumluluklarınız da gündemde olacaktır. Karşılaşacağınız olası yakınmaların size duyulan sevgiden kaynaklandığını aklınızın bir köşesinde bulundurmaya gayret edin. Olası küslükler ve anlaşmazlıklara karşı toleranslı olmakta fayda var. Kariyerinizde bir ödül almak veya isminizin daha çok tanınır hale gelmesi söz konusu olabilir. Çocuk sahibi olarak ya da evlenerek toplumsal statünüzde değişimler yaşayabilirsiniz. Ev ile ilgili değişiklikler yapmak için güçlü bir istek duyabilirsiniz. İç dünyanızda yükselen korku ve kaygılar söz konusu olabilir fakat dışarıdan pek öyle gözükmeyeceksiniz. Farklı bir şehire yerleşme kararı alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Dost burcunuzda gerçekleşecek güçlü tutulma hedeflerinize uzanan yolları ardına kadar açıyor. Sürekli seyahat edeceğiniz bir işe başlayabilir, global bir şirketle anlaşabilir ya da yurt dışında bir iş kurabilirsiniz. Finansal açıdan büyütücü etkiler alıyorsunuz. Önemli insanlarla tanışabilir ve toplantılara katılabilirsiniz. Hayatınızda tatmadığınız güzellikleri deneyimlerken bu yenilikler dünyaya bakış açınızı değiştirebilir. Taşınabilir veya ilk defa ehliyetinizi alabilirsiniz. Uzak akrabalarınızdan yarar görebilirsiniz. Kardeşler ve yakın çevreniz konusunda daha dikkatli olmak, anlaşmazlıklar yaşamamaya özen göstermelisiniz. Önemli bir eğitime başlayabilir hatta yurt dışına okumaya gidebilirsiniz. Evlililik kararı alabilirsiniz. Evliyseniz de eşinizin ailesiyle ilişkilerinizde sizi mutlu edecek gelişmeler söz konusu olabilir. Torun sahibi olabilirsiniz. Çocuğunuzla ilgili keyifli durumlarda söz konusu olacaktır. Anlayacağınız Akrep’ler bu tutulmanın yıldızlarından olacak. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Para konularınızın ön planda olduğu bu dönemde başkalarından yardım istemek konusunda ön yargılarınızı bir kenara bırakmanız gerekecektir. Kişisel kaynaklarınızı arttırmanız için kredi ya da yatırımcılara başvurabilirsiniz. Burada önemli olan birlik ve beraberlik içerisinde büyüme göstermenizdir. Sağlığınızda bir sorun var ise ameliyat olarak kurtulabilirsiniz. Bir şekilde borç altına girmeniz gereken yeni bir oluşum ortaya çıkabilir veyahut geçmişten gelen bir borcu kapatma imkanına sahip olabilirsiniz. Tutulma etkisi varsa ortaklıklarınızdan karlı çıkmanız konusunda oldukça destekçi. Öte yandan aldığınız etkiler sizi psikolojik açıdan bir dönüşüşüm sürecine doğru götürmekte. Özellikle aile ve duygusal meselelerde fanatik davranışlardan uzaklaşmak önem taşıyor. Okült konulara ve astrolojiye ilginiz artabilir. Artan sezgileriniz size doğru yolu gösterebilir. Hamile kalmak istiyorsanız şayet ideal bir dönem. Evliyseniz şayet eşiniz ile samimiyetiniz güçlenirken maddi açıdan da destek görebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Karşıt burcunuzda gerçekleşecek tutulma ilk önce sağlığınıza dikkat etmeniz gerektiğini söylemektedir. Tutulma tesiri altında bencilce isteklerden uzak durmakta fayda var. İletişimde olduğunuz kişilerle uzlaşma içinde olmayı gerektiren bir süreç geçireceksiniz. Ben merkezci tutumlar sürtüşmeleri de yanında sürükleyebilir. Evlilik/ortaklık kararı alabilirsiniz. Evliyseniz eşinizin hayatında yeni gündemler oluşabilir. Özellikle varsa eğer çocuklarınızla kurduğunuz iletişimi geliştirmeniz gerekecektir. Hayatınızda biri yoksa; duygusal açıdan sizi besleyecek, aile değerlerine önem veren ve vicdanlı biri ile tanışarak yeni bir ilişkiye adım atabilirsiniz. Tutulma etkisiyle ilişkiler konusunda denge kurmak sizin için en önemli konu olacaktır. Zayıflamak istiyorsanız bu dönem sizin için son derece ideal. Soğuk ve mesafeli duruştan kaçınırken insanlara karşı daha verici bir pozisyon almanız gereken bir dönem sizi bekliyor. Açık düşmanlıklar ve yanlış anlaşılmalara karşı da temkinli olmakta fayda var. Çevreniz genişlerken hayatınızda önemini yitirmiş kişileri geride bırakacaksınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Tutulma etkisi yoğun bir çalışma temposunu da beraberinde getiriyor. Kendinizi ispatlamak ve becerilerinizi göstermek isteyeceksiniz. Öte yandan yoğunlaştığınız alanlarda beklenmedik kayıplara karşı dikkatli olmanız gerekmekte. Alkış almakta zorlanacağınız bir süreç olacağından az ile yetinmeyi öğrenmeniz gerekecektir. Bu noktada tahammülünüz biraz test edilebilir. Çalışma arkadaşlarınızla ilgili yenilikler gündeme gelirken bu kişilerden destek de görebilirsiniz. Sağlığınızla ilgili bir sıkıntı söz konusu ise sabır ve istikrar ile tedavilerin sonuç vermesini sağlayabilirsiniz. Beslenme düzeni, spor ve diyet gibi aktivitelerden daha hızlı sonuç alabileceğiniz bir dönemdesiniz. Fakat kendinizi bırakırsanız kaybettiğiniz kilolar aynı hızla geri dönecektir. Ruhsal açıdan kendinize iyi gelecek eşyaları özellikle ev ortamınıza alabilirsiniz. Kendinize vereceğiniz bu küçük hediyeler önünüzde uzanan bu yoğun süreçte size yardımcı olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Burcunuza üçgen açıda gerçekleşecek tutulma sizi gerçek mutluluk ile buluşturabilir. Ev ve aşk hayatınıza dair isteklerinizin gerçekleştiğine şahit olabilirsiniz. Devam eden bir aşk ilişkisine sahipseniz evlilik gündemleri oluşmaya başlayacaktır. Eğlenceli ortamlar, insanlar ve tatiller hayatın keyfine varmanıza yardım edecektir. Öte yandan fazla kalabalık sizin için yorucu hale gelebilir. Ailenizin finansal durumu önümüzdeki dönemde yükselişe geçebilir. Borsa gibi makul düzeyde riskli işlere girişme kararı alabilirsiniz. Şansınız da da gözle görülür bir yükseliş söz konusu olacaktır. Yetenekleriniz artık daha görünür olabilir. Ek işler ve hobilerinize daha fazla vakit ayırmak ruhunuzu besleyecektir. Son yılların en faydalı tesirlerini deneyimlediğiniz bu süreçte gerçek benliğinizin farkına varacaksınız. Çocuk sahibi olabilir veya çocuğunuz varsa onlara olan düşkünlüğünüz artabilir. Güzel başarılarına da şahit olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis