Merve Çubuktepe

Bu yazıyı yazmaktan büyük mutluluk duyuyorum gerçekten. Çünkü uzun bir süre sonra bir tane bile olumsuz major açının olmadığı bir haftaya gireceğiz. 19 Ağustos 2018’de Merkür retrosu bitti üstelik. Yazdan beri sarsıldık, bir sürü zorlu gökyüzü olayı, bitmek bilmeyen beklemeler ve belirsizlikler yaşadık. Ve sonunda hayat normale dönmeye başlıyor. Hatta bu hafta gayet de iyiye gidiyor. :)

Hafta içerisinde hem Güneş’in olumlu açılarının desteğini hissedeceğiz, hem de gökyüzünde tekrar bir Büyük Toprak Üçgeni oluşacak. Bu da gerçeklerin, somut olanın önem kazanması anlamına gelir; havai ya da altı boş konular bir anlam ifade etmez. Açı kalıbı yaklaşık +- 5 gün etkin olacaktır.

Yeni yeni hızlanan Merkür’ün etkisi ile hayatımıza artık netlik geliyor. Kararsızlıklarınız sona erebilir, önemli kararları almaya başlayabilirsiniz. Retrolarda kopan ilişkilerin toparlaması adına bu hafta önemli, sonrasında büyük bir değişiklik beklemek pek mümkün olmaz. Kariyer adına da iyi değerlendirilmesi gereken, önemli günler sizleri bekliyor.

Uzun zamandır tutulmalardan başka bir şey düşünmez olduk. Sonunda 26 Ağustos 2018’de Balık burcunda dolunay gerçekleşecek. Tutulmalar kadar yoğun ve zorlu etkilerden bir nebze sıyrılabileceğiz böylece. Üstelik toprak üçgenin etkin olduğu gayet de iyi huylu bir dolunay olacak. Dolunaydan kısa bir süre sonra 29 Ağustos 2018’de Mars retrosu sona eriyor. Bu da yine bir ferahlama işareti. Dolunay detaylarını hafta içerisinde paylaşacağım.

23 Ağustos 2018’de Güneş Başak burcuna geçiş yapıyor. Bir ay boyunca “İşleyen demir ışıldar” sözü hayatınızın daha merkezine oturacak. Titiz, mükemmeliyetçi ve verim odaklı hissedebilirsiniz. Evinizdeki gereksiz şeylerden kurtulmak, dolap sadeleştirmek ve hatta gereksiz insan temizliği adına bu hafta destekleyici. Ve tabii ki tüm Başakların doğum günlerini kutluyorum, harika bir yeni yaş dilerim. :)

25 Ağustos 2018’de Güneş-Uranüs üçgeni kesinleşiyor. Büyük Toprak Üçgeni oluşumunun ilk adımı olan bu açı üzerinizdeki ölü toprağını atmak, tekrar canlı hissetmek, umut ve heyecan dolmak adına son derece güzel etkiler taşımakta. Beklenmedik iş teklifleri, bir başvurunun olumlu sonuçlanması gibi konular açısından da destekleyici.

26 Ağustos 2018’de Güneş-Satürn üçgeni kesinleşiyor. İkinci aşamada Güneş bu sefer Satürn ile irtibat kurarak ciddi ve derinlikli bir enerji yaratıyor. Uzun zamandır beklenen haberlerin sonucunun gelmesi, kalıcı ve gelecek odaklı ilişkiler kurmak, aklı başında kişisel kararları hayata geçirip uygulama sonucunda pozitif dönüş görmek mümkündür. Bu iki açının etkisi +- 5 gündür.

Bu kadar güzel etki bir araya gelince gerçekten güzel bir tablo ortaya çıkıyor. Ondan “Hadi inşallah” diyelim ve bekleyelim. :)

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi - 20.08.2018
Yeni haftaya Ay Yay burcunda zıpkın gibi ve dinamik başlıyoruz. Üstelik 06:46’da kesinleşen Güneş-Ay üçgeni ile birlikte. Pazartesi sendromunu minimuma indiren bu güzel etkileşim gün boyunca sürecek. Gönül ilişkileri açısından tam bir açılma, itiraflar ve barışma etkisi mevcut. Aynı zamanda iş görüşmeleri, önemli mülakatlar için de çiçek gibi bir etki. Ayrıca biraz spor yapmak, hatta en güzeli sistematik spora başlamak için bu pazartesi kaçmaz. Bu ahenkli etkiden özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar faydalanabilir.

Salı - 21.08.2018
Ay, saat 02:46-07:00 arasında boşlukta kalacak akabinde Oğlak burcuna geçiş yapıyor. 12:01’de Ay; Uranüs ile olumlu açı yaparak enerjiyi yükseltirken, yaratıcı çözüm bulma becerisini de beraberinde getiriyor. Bugün fikir alışverişleri, iş geliştirmek ve grup çalışmaları için olumlu. 12:33’te Ay-Satürn kavuşumu kesinleşeceğinden atmosfer ciddileşiyor. Zorlu bir etki değil, ancak gerçekçi beklentiler içerisinde olmak, saygı ve kişisel mesafelere çok dikkat etmek mühim. Bir konuya oturup dikkat ve istekle odaklanmak, verimli çalışmak için uygundur. Bu etkileşimlerden en çok toprak ve su grubu burçları Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balıklar faydalanabilir.

Çarşamba - 22.08.2018
Bugün gökyüzünde adeta Ay’ın açılarının şöleni var. Meşhur çarşamba sendromu bir açı haricinde bu hafta yok. Zaten arkasından öyle iyi açılar geliyor ki etkisi çok yüksek değil. Ay Oğlak burcunda 13:16’da Venüs ile kare yapacak. Yani öğlen saatlerine kadar gönül işlerinden biraz uzak durmak, sorun varsa üstüne gitmemek önemli. Ayrıca riskli finansal yatırım önerilmez. Öğlene kadar özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Neyse ki 14:26’da Ay-Neptün olumlu açısı kesinleşiyor ve hava yumuşuyor. İşte şimdi çok daha anlayışlı, ruhsal ve şefkatli bir etkileşim söz konusu. Üstüne 15:20’de Ay-Jüpiter olumlu açısı kesinleşerek şanslı etkiyi iyice yükseltiyor. Yani öğleden sonra hem duygusal konular hem de asıl finansal konular açısından pozitif durumda. 21:45’te Ay-Plüton kavuşumu kesinleştiğinden bu saat itibariyle frene basıyor, üzerimizde baskı kurmaya çalışan insanları da kaale almıyoruz. Bu açı kalıplardan özellikle su ve toprak grubu burçlar Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe - 23.08.2018
Haftanın en zorlu günlerinden birine geldik. Ay Oğlak burcundaki yolculuğunun son demlerinde olacak. Ciddi ve soğuk etkiler hakim. Bugün gerek otorite figürleri gerek de aranızın bozuk olduğu kişilerle olsun iletişim pek akışkan değil. Mesafeyi korumakta fayda var. Terfi, zam vb gibi önemli bir şey istemek adına da ideal sayılmaz. En çok öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. 17:17’de Ay-Mars kavuşumu gerçekleşeceğinden çok önemli ve efor gerektiren işleri bu saatten sonra verimli ve odak kaybı olmadan yapabilirsiniz. Biri sizi kızdırırsa buz gibi laflarla dövmekten de beter edebilirsiniz ayrıca… Bu açıdan sonra Ay 17:18-19:35 arasında boşlukta kalacak akabinde Kova burcuna geçecek. Bu gergin ve soğuk etkilerin gücü zayıflamaya başlıyor, akşam daha bir nefes alabilirsiniz. Zor bir gün ama olsun ayrıca bugün Güneş Başak burcuna geçiyor. Tüm Başakların doğum günlerini kutluyorum, harika bir yeni yaş olsun. :)

Cuma - 24.08.2018
Ay Kova burcunda esasen bizi haftasonuna hazırlıyor. Bir yandan bir şeyleri öğrenme, araştırma isteği de yüksek. Bugün toplumsal olaylara ve adaletsizliklere karşı çok daha duyarlı olabilir, insanları da harekete geçirmek isteyebilirsiniz. Gece yarısı itibariyle etkisi başlayan Ay-Uranüs karesi ve günün sonunda gerçeklecek Ay-Merkür karşıtlığı iletişim açısından sakat bir güne işaret ediyor. Yanlış anlaşmalar, fikir çatışmaları ve beklenmedik şok edici gelişmelere gebe olabilir bugün. Önemli mülakat, her türlü görüşmeyi bugüne denk getirmemenizi öneririm. En çok sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat.

Cumartesi - 25.08.2018
Güneş-Uranüs üçgeni kesinleşiyor ve Büyük Toprak Üçgeni oluşuyor. Ve ayrıca Ay Kova burcunda 07:37’de Venüs ile üçgen olumlu açı yapacak. Akabinde gün boyunca boşlukta kalıyor. Haftanın en eğlenceli, duygusal ve coşkulu gününe geldik. Tam bir cumartesiye yakışır şekilde, kötü açılar olmaksızın keyfi çıkarılması gereken bir gün. Bugün hem büyük arkadaş gruplarıyla eğlenmek, yeni flört ve tanışmalar, ayrıca aşk tazelemek adına şahane etkiler var. Bu keyifli etkiler ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar için güçlü. Üstelik Güneş-Uranüs üçgeninin güzel etkisi tatlı sürprizler, yaratıcı fikirler ve uzun süredir belirsiz olan bir şeyin netleşmesi adına son derece destekleyici. Bu somutlaştırma, nihayete varma etkisi de en çok su ve toprak grubu burçları Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balıklar için güçlü durumda. Sadece Ay boşluktayken bir gelişme yaşarsanız ertesi güne kadar bekleyin ve sonrasında aksiyona geçin derim.

Pazar - 26.08.2018
Güneş-Satürn üçgeni kesinleşiyor. Büyük toprak üçgeni etkisi devam, Satürn’ün varlığı bu durumu daha anlamlı kılmakta. Ay 08:32 itibariyle boşluktan çıkarak Balık burcuna geçiş yapıyor, dolunaya hazırlanıyoruz. 13:22’de Ay-Uranüs, 13:48’de Ay-Satürn olumlu açısı kesinleşiyor. Tam anlamıyla uygulanabilecek kararlar almak, bocaladığınız bir konuda netleşmek, gerekiyorsa bir bilene danışmak, insanları ciddiyet ve karizmanızla etkilemek adına tüm destekler devrede görünüyor. Ayrıca gelecek odaklı ve ciddi ilişkilere giriş açısından da pozitif. 14:56’da ise Ay-Güneş karşıtlığı kesinleşiyor; yani Balık burcunda dolunay oluşuyor. Tutulmalardan sonra daha sakin ayrıca olumlu açı kalıplarının baskın olduğu adeta iyileştirici bir şifa dolunayı yaşayacağız. Tüm bu olumlu etkilerden özellikle ve toprak grubu burçları Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balıkta Güneş, Yükselen, Ay ve diğer önemli yerleşimleri olanlar (en çok 0-8 derece arası) iyicil etkilerinden faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Dirağ