Merve Çubuktepe

Haftanın en önemli gökyüzü olayı şüphesiz ki 23 Haziran 2022’de Venüs’ün İkizler burcuna geçişi olacak. Buna ek olarak 21 Haziran 2022’de Güneş Yengeç burcuna geçiş yapıyor ve resmi olarak yaz gün dönümüne adım atıyoruz. Umarım Yaz Gün Dönümünün gücü hepimize canlılık ve güç getirir. 23 Haziran 2022’de başlayacak Venüs İkizler transiti etkisiyle aşkta girişken, flörtöz, konuşkan, kendimizi sözlü ve güçlü ifade edebilen bir sürece adım atıyoruz. İlişkilerde zekâ ve entelektüel kapasite çok önemlidir; bu konularda uyumsuzluk ileride sıkıntı oluşturabilir. Bu dönem, bir kişiye ömür boyu bağlayıcı söz vermek zor olabilir. İki kişi arasında kalınma ihtimali vardır. Ve tabii ki bazı kişilere de ikinci şanslar verilir. Doğru veya yanlış, bunu zaman gösterecektir.

Venüs İkizler burcundayken iki seçenek sembolü karşımıza çıkar. Kişi, olay veya finansal konular fark etmeksizin kararsızlık teması da ön plana çıkabilir. Ancak karar vermeme hali önümüzdeki dönemlerde işlerin daha çetrefilli hale gelmesine sebebiyet verebilir, dikkat. Veya unutmayalım: Sona kalan, dona kalır.

Bir diğer konu derinlik. Bu transitte ilişkilerde yüksek yoğunluklu derinlik beklemek çok mantıklı bir fikir olmayabilir. Biraz daha anı yaşamak, eğlenmek, paylaşmak ve keyif almak ön planda olabilir. Venüs Yengeç dönemine geldiğimizde bu dönemde tohumu atılan ilişkiler işler iyi gidiyorsa daha yoğun, duygusal ve ciddi bir hale bürünebilir. Venüs 18 Temmuz 2022’ye kadar bu burçta kalacak akabinde Yengeç burcuna geçiş yapacak.

Haftanın önemli açılarına değinirsek eğer 20 Haziran 2022’de Merkür-Jüpiter altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı her türlü ticari girişim, kariyer ve finans odaklı aktivite adına çok güzel destekleri beraber sunmakta. Önemli imza, sunum ve lansman gibi konuları da bu zamanlara denk getirebiliriz. Tek gereken biraz çaba ve disiplin. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Geçtiğimiz hafta Venüs-Satürn karesi ile yıpranan duygular bu hafta 21 Haziran 2022’de kesinleşecek Venüs-Plüton üçgeni ile tekrar tamir olma şansı bulabilir. Bu açı kalıbı ihtiraslıdır, bir şeyleri derinlemesine arzu etme ve ulaşma isteğimizi sembolize eder. Sadece duygusal konular değil, materyal konularda da çok istediğimiz şeylerin peşinden planlı bir şekilde gitmek başarı getirebilir, sadece hırsın dozunu kaçırmamak önemlidir.

21 Haziran 2022 saat 12:13’te Yaz Gün Dönümüne giriş yapıyoruz, Güneş Yengeç burcuna geçiş yapıyor. Zodyak’ın en empatik ve duygusal üyeleri olan tüm Yengeç burcu okuyucularımın doğum gününü kutlar, şahane bir Güneş Dönüşü ve yeni yaş dilerim :) Nice mutlu yıllara! Güneş 22 Temmuz 2022’ye kadar bu burçta kalacak.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 20.06.2022: Herkese iyi haftalar! Yeni haftaya son derece güzel ve yapıcı tesirler altında başlıyoruz. Ay Balık burcunda yaratıcı, hayalperest ve sezgisel hissedebiliriz. Sabah 07:50’de Ay-Uranüs altmışlığı kesinleşirken güne dinamik, kreatif ve hevesli başlayabiliriz. Mesela bu pazartesi uzun süredir ertelediğiniz “sağlıklı besleneceğim, uyku düzenimi toparlayacağım, spor yapacağım, bir hobiye başlayacağım” gibi kararları almak adına destekleyici durumda. Haftanın iyicil açılarından Merkür-Jüpiter altmışlığı da saat 10:43’te kesinleşiyor. Malumunuz Merkür retrosu da gölgesi de sonra erdi. Bu sebeple bu açı kalıbı her türlü ticari girişim, kariyer ve finans odaklı aktivite adına çok güzel destekleri beraber sunmakta. Önemli imza, sunum ve lansman gibi konuları da bu zamanlara denk getirebiliriz. Tek gereken biraz çaba ve disiplin. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Özellikle bugün, bu tür konuları harika şekilde değerlendirebilirsiniz. Akşam saatlerine geldiğimizde ise saat 22:21’de Ay-Neptün kavuşumu devrede olacak. Saat 20:21-00.21 arası ruhsal enerji açısından çok güçlü, her türlü spiritüel çalışma, sanatsal faaliyetler ve ibadet için çok uygun. Kendi iç sesimizi dinleyerek dinginleşebilir ve güç toplayabiliriz bu süreçte. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Salı – 21.06.2022: Ay Balık burcundaki yolculuğunun son aşamasında 02:10’da Venüs, 03:01’de ise Plüton ile olumlu altmışlık açılar yapacak. En önemlisi saat 06:10 itibariyle Ay, Güneş ile kare açı yaparak boşluğa girecek. Ay çok kısa bir süre boyunca 06:11-06:38 arasında boşlukta akabinde Koç burcuna geçiş yapıyor. Bugün daha çok kendimize odaklanabilir, daha hırslı ve sürekli kendimizi ispatlamak ister veya başkalarıyla kıyaslar bir ruh halinde bulabiliriz, dikkat. Bugünün teması “kendini dünyaya ispat etmek” diyebiliriz, en önemlisi böyle bir yarışa gerek var mı sorgulamak gerek. Saat 11:23’te haftanın en tutkulu açılarından biri olan Venüs-Plüton üçgeni kesinleşiyor. Bu açı kalıbı ihtiraslıdır, bir şeyleri derinlemesine arzu etme ve ulaşma isteğimizi sembolize eder. Sadece duygusal konular değil, materyal konularda da çok istediğimiz şeylerin peşinden planlı bir şekilde gitmek başarı getirebilir, sadece hırsın dozunu kaçırmamak önemlidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ve saat 12:13’te Yaz Gün Dönümüne giriş yapıyoruz, Güneş Yengeç burcuna geçiş yapıyor. Zodyak’ın en empatik ve duygusal üyeleri olan tüm Yengeç burcu okuyucularımın doğum gününü kutlar, şahane bir Güneş Dönüşü ve yeni yaş dilerim :) Nice mutlu yıllara! Güneş 22 Temmuz 2022’ye kadar bu burçta kalacak. Akşam saatlerine geldiğimizde ise Ay-Merkür altmışlığı 21:34’te kesinleşecek ve özellikle 19:34-23:34 arasında iyi bir konsantrasyon, odaklanma, ticari işlemler, başvuru ve imzalar konusunda destek sunmakta. Ay Fazı: Son Dördün.

Çarşamba – 22.06.2022: Çarşamba gününe geldiğimizde daha gergin bir gökyüzü bizleri karşılamakta. Ay Koç burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 12:26’da Chiron ile kavuşum açısı yapacak. Özellikle öğle saatlerinde fevri tepkiler, ters cümleler, ani agresyon gibi konular ters tepebilir, kırgınlıklar yaratabilir. Özellikle bu saatlerle agresif ve dengesiz kişilerle muhatap olmamakta fayda var. Saat 18:15’te Ay-Güneş arasında Quintile olumlu açı mevcut, yani 17:15-19:15 günün en verimli saatleri her türlü kişisel, sosyal, duygusal veya kariyer odaklı işlerinizle alakalı konuşma ve işlemleri bu zaman dilimine denk getirebilirsiniz. Saat 21:58’de hava gerilmeye başlıyor, Ay-Mars kavuşumu kesinleşiyor. Özellikle akşam geç saatler daha agresif, uzlaşma zorluklarına açık bir atmosfer oluşturabilir. Her dediğimizi doğru kabul etmek ve bildiğimizi okumak yanıltıcı olabilir, dikkat. Vücudu aşırı zorlamak ve ani hareketlerden de kaçınılmalıdır. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 23.06.2022: Saat 03:34’te Venüs burç değiştiriyor ve İkizler burcuna geçiş yapıyor. İlişkilerde zekâ ve entelektüel kapasite çok önemlidir; bu konularda uyumsuzluk ileride sıkıntı oluşturabilir. Bu dönem, bir kişiye ömür boyu bağlayıcı söz vermek zor olabilir. İki kişi arasında kalınma ihtimali vardır. Venüs İkizler burcundayken iki seçenek sembolü karşımıza çıkar. Kişi, olay veya finansal konular fark etmeksizin kararsızlık teması da ön plana çıkabilir. Ancak karar vermeme hali önümüzdeki dönemlerde işlerin daha çetrefilli hale gelmesine sebebiyet verebilir, dikkat. Venüs Yengeç dönemine geldiğimizde bu dönemde tohumu atılan ilişkiler işler iyi gidiyorsa daha yoğun, duygusal ve ciddi bir hale bürünebilir. Venüs 18 Temmuz 2022’ye kadar bu burçta kalacak akabinde Yengeç burcuna geçiş yapacak. Ay saat 11:02’de Plüton ile kare sert açı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 11:03-14:58 arasında boşlukta olduğu için önemli ve yeni başladığımız işlerimizi bu aralığa denk getirmemekte fayda var. Saat 14:59 itibariyle Ay yüceldiği Boğa burcuna geçerek daha dengeli bir atmosfer oluşturmaya başlıyor. Ve bunun üzerine de saat 19:11’de Ay-Güneş altmışlığı günün iyicil enerjisini daha da yükseltiyor. Özellikle akşam ilişkileri tüm ikili ilişkilerdeki sorunların çözümü, dengenin bulunması, eril-dişil dengesinin düzelmesi ve sorunların çözülmesi adına güçlü destekler sunacaktır. Ay Fazı: Son Dördün.

Cuma – 24.06.2022: Haftanın en olaysız günündeyiz. Ay Boğa burcunda gün boyunca gökyüzünde majör bir açısı olmadan sakin bir yolculuk gerçekleştirecek. Güneş Yengeç-Ay Boğa teması yeme atakları, sürekli acıkma hissi gibi etkileri beraberinde getirebilir. Minör açılara göz atacak olursak eğer saat 12:51’de Satürn-Pallas karesi devrede olacak. Özellikle bu durum dominant güçlü kadın figürlerinin eril otorite veya çağa ayak uyduramayan kişiler tarafından sınırlandırılma denemesi olarak yorumlanabilir. Haklarımızı korumamız önemli görülmekte. Açı özellikle 11:51-13:51 arasında etkili olacak. Bugün esasen her konuda hak ihlalleri varsa, hakkımız yeniyor, biri otoritesi, kıdemi veya güçlü arkasındaki kişilerle bizi sıkıştırmaya çalışıyorsa susmayıp hakkımızı savunmamız gereken bir gün. Ay Fazı: Son Dördün.

Cumartesi – 25.06.2022: Herkese iyi hafta sonları! Ay Boğa burcunda ve 01:14’te Uranüs ile kavuşum açısı gerçekleştiriyor. En önemlisi de 03.09’da Ay-Güneş arasında 45’lik yarım kare açı oluşuyor ve Balzamik Ay fazına geçiş yapıyoruz. Yengeç yeniayı öncesindeki son duraktayız. Geçmişe dair ruhsal bağlılıklar, kopamadığımız ailevi, sosyal, duygusal ilişkiler hakkında derinlemesine düşünebilir, bizi ketleyen, büyümemizi engelleyen şeyleri tespit ederek özgürlürleşmek adına somut adımlar atabiliriz ilerleyen günlerde. Kuşun yuvadan uçma vakti geldiyse, gecikmemesi gerekir. Ay saat 22:02’de Plüton ile üçgen olumlu açı yaptıktan sonra boşluğa giriyor. Bu bağlamda günün en verimli saatleri de 20:02-22:01 arası. Her türlü önemli konuşma, anlaşma, imza, ikna çabası, sunum, görünürlük içeren faaliyetlerde bu zaman dilimlerini kullanabilirsiniz. Ay saat 22:02 itibariyle boşluğa girecek ve günün geri kalanında boşlukta kalacak. Kalan süreyi rölantide geçirmemizde fayda var. Ay Fazı: Balzamik.

Pazar – 26.06.2022: Ay saat 02:12’ye kadar boşlukta ve 02:13 itibariyle İkizler burcuna geçiş yapıyor. Ve saat 09:32’de şahane bir Ay-Venüs kavuşumu bizleri beklemekte. Özellikle günün ilk yarısı duygusal konular hakkında konuşmak, yeni aşklar, flörtler, rutin giden ilişkilerde canlılığın geri gelmesi gibi konularda destekleyici. Buna ek olarak 16:26’da Ay-Jüpiter altmışlığı da devrede olduğu için 14:26-18:26 her türlü kariyer, finans ve resmiyet içeren işlemleri uygulamak adına pozitif etkileri beraberinde getirmekte. Ay günün geri kalanında aheste ve olaysız bir şekilde yoluna devam edecek, konuşma, muhabbet hatta biraz da gıybet yapma ve eğlenme isteğimiz artabilir. Ay Fazı: Balzamik. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe