Burçin Tezay

Haftanın en önemli görünümü Güneş’in 22 Kasım saat 6:05’te Yay burcuna geçiş yapması. Yay dönemi iyimserliğin, neşenin, sosyalleşmenin, eğlenmenin, şükretmenin, içimizin umutla dolmasının zamanıdır.

Yay burçları Peter Pan sendromuyla yaşarlar, yani hiç büyümek istemezler, içlerindeki merak hiç bitmez. Devamlı yeni yerler ve şeyler keşfetmek ve farklı deneyimler yaşamak isterler. Özgürlük ve kendini ifade edebilmek olmazsa olmazlarıdır. Statüko ve kısıtlanma onlara has kavramlar değildir. İdealist ve geniş bir vizyona sahiptir. Erdemlidir ve ahlak anlayışı oldukça güçlüdür. Her türlü inanca açıktır. Felsefe, astroloji, dinsel ve ruhsal konulara ilgi gösterir. Kendini devamlı yenileme arzusundadır. Hayatın anlamını keşfetmek ister, ilahi planın işleyişi ile ilgili kavramları ve prensipleri araştırmak ve öğrenmek ister. Uç noktalarda, dinin dogmatik yanlarına ve felsefi prensiplere körü körüne bağlılık ortaya çıkabilir. “Hayır” diyememe gibi bir huyu vardır. Sosyalleşmek onun için vazgeçilmezdir ve organizasyonlarda ilk sırada yer alır. Hoşgörülü, samimi, canlı, hayalci ve saftır. Enerjisini çok yöne dağıtabilir çünkü sürekli bir durumdan diğerine hareket eder. Bir gün kendini dans kursunda, bir gün keman çalarken ve diğer günde dağın tepesinde bulabilir. Özel ilişkilerinde özgürlüğünün kısıtlanmasını istemez ve bağlanmaktan korkabilir. Öte yandan, eşine ve sevgilisine sürpriz yapmaktan çok hoşlanır, özgürlüğü kısıtlanmadıkça duygusal tatmin duyar ve karşısındaki kişiyi de mutlu edebilir. Tüm Yay burçlarının doğum günleri kutlu olsun. :)

Bunun dışında Neptün 22 Kasım’da ileri gitmeye başlayacak ve 25 Kasım’da Merkür-Uranüs üçgeni meydana gelecek.

Gün bazında etkileri inceleyecek olursak eğer: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi - 20.11.2017
Ay Yay burcunda ilerliyor. Kendimizi iyimser ve neşeli hissediyoruz. Genelde bardağın dolu tarafını görme eğilimindeyiz. Saat 9:56’da oluşacak olan Ay-Mars altmışlık açısı duygularımızla eylemlerimizin uyumlu olabileceğine işaret ediyor. Kendimizi birkaç güne nazaran biraz daha enerjik hissedebiliriz. Saat 13:37’de ise, Ay-Merkür kavuşumu kesinleşecek. Duygularımızı söze dökmede rahatlık sağlayabilir ve bir şeyin içyüzünü anlamamıza yardımcı olabilir bu görünüm. Öte yandan, duygularla mantık arasında kopukluk oluşabilir. Gereksizce konuşmalar yapabiliriz. Günün bu etkilerinden daha ziyade ateş elementinden burçlar olan Koç, Aslan ve Yay etkilenebilir.

Salı - 21.11.2017
Ay Yay burcunda ilerlemesine devam ediyor. Saat 00:43’te Ay-Uranüs üçgeni kesinleşiyor. Bireyselleşme isteğimizde artış görülebilir ve yaratıcılık gerektiren işlerle uğraşabiliriz. Ani ve beklenmedik güzel gelişmeler de meydana gelebilir. Saat 3:25’te Ay-Satürn kavuşumu oluşuyor. Disiplin gerektiren çalışmalarda gereken konsantrasyonu ve motivasyonu yakalayabiliriz. Bu açı gece saatine denk geldiği için daha çok gece çalışanlar için yararlı olacaktır. Ay daha sonrasında saat 3:27’de boşluğa giriyor ve 10:15’e kadar ilerlemesine boşlukta devam edecek. Ay boşluktayken uykuya denk geldiğinde kabuslar görülebilir ve yeni işlere başlanması önerilmez, daha ziyade elimizdeki işleri bitirmemiz uygundur. Ay saat 10:16’da Oğlak burcuna geçiyor. İşimize ve çalışmalarımıza daha fazla odaklanabiliriz. Gereken disiplini ve çalışkanlığı yakalayabiliriz. Gerçekleştirmek istediğimiz hedeflerimizle alakalı olarak planlar yapmak hakkında yoğun düşünebiliriz. Günün bu etkilerinden daha ziyade toprak elementinden burçlar olan Oğlak, Başak ve Boğa etkilenebilir.

Çarşamba - 22.11.2017
Ay Oğlak burcunda ilerlemesine devam ediyor. İşimiz ve çalışmalarımız odak noktamız halinde. Saat 4:57’de kesinleşecek olan Ay-Jüpiter altmışlık açısı abartılı durumlara neden olabilir. Ruhani ve yaratıcı çalışmalar için uygun bir görünümdür. Yeme-içmede artış oluşabilir. Güneş saat 6:05’te Yay burcuna geçiş yapıyor. Bu görünüm ile ilgili detayları yazının giriş kısmında bulabilirsiniz. Saat 9:31’de Ay-Neptün ile altmışlık açı kuruyor. Sanatsal ve ruhani faaliyetler açısından hoş bir görünüm. Yaratıcılığımız ve sezgilerimiz güçleniyor. Saat 22:00 de Ay-Pluto kavuşum kesinleşiyor. Duygularımızı net ve güçlü bir şekilde ifade etmemize yardımcı olabilir bu görünüm. Sezgilerimiz de ön plana çıkabilir daha çok. Güçlü duygular durumları derinlemesine incelememize olanak verebilir. Öte yandan, derin duygular yaşarken içimizdeki kötü duyguların ortaya çıkmasına da olanak verebilecek bir görünümdür bu aynı zamanda.

Perşembe - 23.11.2017
Ay Oğlak burcunda ilerlemesine devam ediyor. Saat 1:40’da Ay-Venüs altmışlık açısı kesinleşiyor. Sanatsal ve yaratıcı konularda güzel etkiler mevcut. Öte yandan, Saat 2:06’da Ay, Mars ile kare açı da kuruyor ve Mars-Pluto arasındaki kare açıyı tetikliyor. Öfke patlamaları ve fevri davranışlar görülebilir. Öfkeyle kalkıp zararla oturmamaya dikkat etmek gerekir. Sakarlıklar ve kazalar da oluşabilir. Hal böyleyken, Ay’ın Venüs ile olan uyumlu açısı pek işe yaramayabilir ya da bilakis bu gergin görünümü de yumuşatabilir. Ay saat 13:33’de Uranüs ile kare açı kuracak. Duygularımızda çelişkiler yaşayabiliriz, sinirli hissedebiliriz. Ölçüsüz ve ani davranışlar görülebilir. Ani olaylar meydana gelebilir. Kadın figürleriyle çatışmalara neden olabilir. Ay bu açıdan sonra boşluğa giriyor ve saat 23:15’e kadar boşlukta ilerlemesine devam ediyor. Neptün saat 17:21’de ileri gitmeye başlıyor. Neptün 16 Haziran 2017 tarihinden beri geri hareketteydi. Neptün senede 160 gün geri harekette olur. Neptün retroyken daha çok içsel çalışmalar yaparak kişisel gelişimimizi artırırız. Korkularımızdan ve endişelerimizle yüzleşebilir ve bunlardan arınabiliriz. Yaşadığınız hayal kırıklıklarını arkada bırakabilir ve kaçtığımız bir takım gerçekleri kabul edebiliriz. Neptün artık düze döndüğüne göre retro zamanda kaçtığımız sorumluluklarımız varsa ele alma zamanı ve bir takım kötü alışkanlıkları da bırakma zamanı gelmiş olabilir. Ay saat 23:15’te Kova burcuna geçiş yapıyor ve bireysellik enerjiler ön plana geçiyor.

Cuma - 24.11.2017
Ay Kova burcunda ilerliyor. Bireysellik ve özgür duygular artıyor, sıkıntıya baskıya gelemiyoruz. Arkadaşlarımızla bir araya gelmek ve sosyalleşmek için de güzel bir görünüm. Saat 3:05’te meydana gelecek olan Ay-Güneş arasındaki altmışlık açı bize iyimserlik verebilir. Otorite figürleriyle ve üst pozisyondaki kişilerle görüşmeler yapmak için uygundur, ebeveynlerimizden gereken desteği alabiliriz. Kadın-erkek ilişkileri için de hoş ve olumlu bir görünümdür. Saat 18:56’da kesinleşecek olan Ay-Jüpiter karesi aşırı tepkiler vermemize ve aşırı duygusal reaksiyonlar göstermemize neden olabilir. Günün bu etkilerinden daha ziyade hava elementinden burçlar olan Kova, Terazi ve İkizler etkilenebilir.

Cumartesi- 25.11.2017
Ay Kova burcunda ilerlemesine devam ediyor. Bireysellik ve özgür duygular ön planda. Sosyalleşmek için de hoş bir görünüm. Saat 13:07’de Ay, Ay düğümleriyle etkileşim içinde olacak. Kadınlarla ve annemizle olan ilişkilerimiz ile ilgili gelişmeler oluşabilir. Hayal gücümüzde, sezgilerimizde ve yaratıcılığımızda artışlar da meydana gelebilir ve duygusal hassasiyetlere ve duygusal soğukluklara da neden olabilecek bir görünüm. Saat 13:58’de Merkür-Uranüs üçgen açısı kesinleşiyor ve etkisi 5 güne yayılıyor. Mantığımızla sezgilerimizi doğru bir şekilde harmanlayabiliriz, düşüncelerimiz berraklaşabilir, yaratıcılığımız artabilir. Aklımıza sıra dışı fikirler gelebilir. İletişim çok hızlı akabilir. Ani kavrayışlar ve farkındalıklar yaşanabilir. Bu açı altında keşifler ve icatlar da meydana gelebilir. Saat 18:01’de meydana gelecek olan Ay-Mars üçgeni duygularımızla eylemlerimizin uyumlu olabileceğine işaret ediyor. Ayrıca, kendimizi enerjik de hissedebiliriz. Saat 21:11’de Ay-Venüs karesi oluşuyor. İkili ilişkilerde sürtüşmelere neden olabilir. Finans konuları ile ilgili riskler oluşabilir. Gereksiz ve hesapta olmayan harcamalara da neden olabilir bu görünüm. Günün bu etkilerinden daha ziyade hava ve ateş elementinden burçlar olan Kova, Terazi, İkizler, Yay, Aslan ve Koç etkilenebilir.

Pazar - 26.11.2017
Ay Kova burcunda ilerlemesine devam ediyor ve saat 05:38’de boşluğa giriyor. Saat 2:32’de Ay-Merkür sekstili oluşuyor. Duygularmız ve mantığımız arasında uyum söz konusu. Bu açı altında bir şeyler çalışmak ezberlemek yararlı olabilir. Daha sonrasında Ay saat 1:35’te Uranüs ile altmışlık açı kuruyor. Sürprizlerle karşı karşıya kalabiliriz ve sezgilerimiz de keskinleşebilir. Saat 05:36’da Ay-Satürn altmışlığı da oluşuyor. Çalışmalarımıza odaklanmak için uygun bir görünümdür. Ay bu açıdan sonra saat 05:38’de boşluğa giriyor. Ay saat 11:04’te Balık burcuna geçiyor. Duygularımız hassaslaşabilir, kendimizi melankolik hissedebiliriz. Sezgilerimiz artabilir ve karşımızdaki kişilerin duygularını daha kolay algılayabiliriz. Enerji düşüklükleri ve tembellikler yaşanabilir. Ay saat 20:01’de Güneş ile kare açı kuruyor. Bu görünüm, kadın-erkek ilişkilerinde gerginliklere ve tartışmalara neden olabilir. Duygular ve düşünceler arasındaki uyum kaybolabilir ve içsel gerilimler yaşanabilir. Otorite figürleriyle ve ebeveynlerle de problematik durumlara da sebebiyet verebilir. Günün bu etkilerinden daha ziyade su elementinden burçlar olan Balık, Yengeç, Akrep etkilenebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Herkese mutlu ve güzel bir hafta dilerim.
Burçin Tezay