Merve Çubuktepe

Bu hafta gökyüzünün rotası değişiyor, Yay burcu vurguları artacak. 22 Kasım 2023’te Güneş Yay burcuna geçiyor. Keşfetmenin, makronun, hoşgörü ve bilgeliğin burcu olan Yay’a geçen Güneş’in gücü hepimize birlik ve hoşgörüyü getirsin. Güneş Yay dönemleri herkes için bir konuda uzmanlaşmak, eğitim almak, yabancı dil öğrenmek ve önemli seyahatler için ideal zamandır. Ayrıca 24 Kasım 2023’te Mars da Yay burcuna geçiş yapıyor. Bu transit kişisel alanın dışına çıkma, keşfetme ve inançtan beslenmekle ilgilidir. Bu bağlamda bir şeyi başarmak istiyorsak önce buna “inanmak” son derece önemli olacak. Zira kafamızda ikna olmadığımız bir konuyu gerçek hayatta somutlaştırmamız pek de mümkün değildir. Gölge yönüyle Yay vurgusu fanatizm ve yargı dağıtmakla doğrudan ilgilidir. Peşin hükümlü olmak yerine anlamaya çalışmak önemlidir. Zira bazen kınadığımızı yaşamakla sınanabiliriz. Haftanın ilk yarısı son derece güçlü ve olumlu açılarla bezeli olduğu için özellikle Çarşamba günü dahil önemli işlerimizi haftanın ilk yarısında tamamlamak bize avantaj getirecektir. Hayatta ne olursa olsun inanmayı bırakmadığımız değerler vardır, onlar uğruna adımı atmak bize yeni kapılar açabilir.

Öncelikle haftanın önemli transitlerini ele alırsak eğer, 22 Kasım 2023’te Güneş Yay burcuna geçiş yapacak. Keşfetmenin, makronun, hoşgörü ve bilgeliğin burcu olan Yay’a geçen Güneş’in gücü hepimize birlik ve hoşgörüyü getirsin. Güneş Yay dönemleri herkes için bir konuda uzmanlaşmak, eğitim almak, yabancı dil öğrenmek ve önemli seyahatler için ideal zamandır. Tüm Yayların doğum günleri şimdiden kutlu olsun. Yeni yaşınız sağlık, mutluluk ve huzur getirsin. :) Güneş 22 Aralık 2023’e kadar bu burçta kalacak.

24 Kasım 2023’te Mars Yay burcuna geçiş yapacak. Mars bu burçta fanatik, dediğim dedik ve yargı dağıtmaya açık bir haldedir. Bir yandan da son derece korkusuz ve kişisel alanının dışına taşma eğilimindedir. Bu sebeple bu enerjiyi ateşleyici bir güç olarak düşünebiliriz. Ancak benim dediğim her şey doğru diyerek körlemesine ya da deli cesaretiyle hareket etmek sıkıntılı sonuçlar doğurabilir. Zira Mars bu ay Satürn ve Uranüs ile de sert açılar yapacak. Cesaret ile deliliği birbirinden ayırmamız çok önemli. Maalesef özellikle ayın sonuna doğru dünya ve ülke genelinde gerek askeri gerek siyasi tansiyon daha da yükselebilir. Uluslararası ilişkilerde sular daha da kaynarken, din ve ideolojiler üzerinden ayrışma hali daha da artabilir. Ancak unutmayalım ki konu ne olursa olsun körlemesine, düşünmeden ve kibirle atılan adımların sonu er ya da geç facia ile bitecektir. Mars 4 Ocak 2024’e kadar bu burçta yolculuğunu sürdürecek.

Haftanın önemli açı kalıplarını ele aldığımızda ise özellikle haftanın ilk yarısında son derece olumlu bir tablo hâkim. Ancak 23 Kasım 2023 Perşembe gününden sonra sert açıların tesiriyle hava sertleşmeye başlayacak. Bu yüzden önemli işlerimizi en geç 22 Kasım 2023’e kadar tamamlayıp haftanın geri kalanını daha rölantide, günlük ve rutin işlerle geçirmek daha faydalı olacaktır.

Haftanın ilk önemli açısıyla başlayalım. 21 Kasım 2023’te Güneş-Plüton Altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı özellikle güçlü destekler almak, nüfuz etmek ve olumlu intiba oluşturmak adına destekleyicidir. Kariyer başta olmak üzere önemli görüşmeler ve yazışmalar, iş kararları için değerlendirilebilir. İkna çabaları, destek alma ve güç birlikleri için de uygun bir tesirdir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

22 Kasım 2023’te Mars-Plüton Altmışlığı kesinleşecek. Sözlerimizle etki alanımızı genişletebilir, güçlü duruş sergileyerek dikkatleri toplayabiliriz. Mülakat ve iş görüşmeleri için açı değerlendirilebilir. Oraya koyacağımız fikirler bizi öne çıkarabilir. Gücü doğru, kararlı ve dürüst bir şekilde kullanarak büyük zafer kazanılabilir. Spora başlamak için de çok uygun bir açıdır. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

22 Kasım 2023’te Venüs-Chiron Karşıtı kesinleşecek. Kalp kırıklıklarına işaret eden bu açı yüksek beklentileri sorgulamamıza sebebiyet vermekte. Duygusal konularda çok hızlı kararlar almak veya bir şeylerin hızla sonuca varmasını beklemek, bu konularda çok ısrarcı olmak sıkıntılı sonuçlar getirebilir. İkili ilişkilerde aşırı alınganlık, kıskançlık ve talepkârlıktan kaçınmalıyız. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

23 Kasım 2023’te Güneş-Satürn Karesi kesinleşecek. Otorite figürleri ve yaşça büyük kişilerle çatışmaya açıklık görülebilir ve reddedilmiş gibi hissedebiliriz. Özgüven dalgalanmaları olabilir ve onay ihtiyacımız artabilir. Sınırları çok zorlamamak ve ısrarcılıktan kaçınmakta fayda vardır. Baba veya ağabey ile iletişim daha zorlu hale gelebilir bu süreçte. Sosyalleşmekten kaçınabilir ve biraz daha depresif hissedebiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

25 Kasım 2023’te Mars-Satürn Karesi kesinleşiyor. İki malefik(kötücül) gezegenin birleşik etkisi stresi yüksek, zaman zaman eyleme geçmekte zorlandığımız veya kısıtlanabileceğimiz durumları işaret etmekte. Bu anlarda belirttiğim gibi bir şeyleri hiç alışık olmadığımız şekilde gerçekleştirmek en iyi çözüm olabilir. Yerimizde sayıp kalmak veya karanlığa küfretmek yerine bir mum yakmayı tercih edebiliriz. Maalesef terör olayları, askeri hareketlilik ve sert yaptırımlar da gündeme gelebilir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 20 Kasım 2023: Herkese iyi haftalar! Yeni haftaya gergin açılarla başlıyoruz. Ay Kova burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 12:38’de Mars, 13:51’de Güneş ile kare açı yapıyor. İlk Dördün fazına geçiriyoruz ancak bir yandan da önemli işlerimizi saat 10:38-15:51 arasına denk getirmemekte fayda var. Bu saatlerde fevri davranış, dürtüsel ve duygusal kararlardan kaçınmamız önemli. Kavgacı kişilere de prim vermemek iyi olacaktır. Ay bu açılardan sonra saat 13:51-17:30 arasında boşlukta kalıp 17:31’de Balık burcuna geçiş yapacak. Saat 18:44’te Ay-Satürn kavuşumu devrede olacağı için bir konuyu ciddi, disiplinli ve kararlı ele almamız önemlidir, aksi takdirde blokajlarla karşılaşabiliriz. Günün Sabian sembolü “Prenses esir çocuklarının hayatı için yalvarıyor.” Bu sembol ne konumda olursak olalım diplomasi ve orta yolun bulunması gerektiğine işaret eder. Gerekiyorsa gururu da bir kenara bırakmak gerekebilir. Sadece düşünce ve söylenmek yetersiz kalacağından bir şeyi çok istiyorsak eyleme geçme zorunluluğu söz konusudur. Ay Fazı: İlk Dördün.

Salı – 21 Kasım 2023: Haftanın en önemli ve olumlu açılarından Güneş-Plüton altmışlığı saat 00:26’da kesinleşiyor. Bu açı kalıbı özellikle güçlü destekler almak, nüfuz etmek ve olumlu intiba oluşturmak adına destekleyicidir. Kariyer başta olmak üzere önemli görüşmeler ve yazışmalar, iş kararları için değerlendirilebilir. İkna çabaları, destek alma ve güç birlikleri için de uygun bir tesirdir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Saat 06:08 itibariyle Merkür-Chiron üçgeni de etkin olacağı için akşam saatlerine kadar her türlü ruhsal çalışma ve şifalanma için uygun tesirler de devrede olacak. Günün erken saatleri saat 05:19-09:19’a kadar Ay-Jüpiter altmışlığı da devrede olduğu için önemli kararlar, finansal işlemler ve görüşmeleri erkenden halletmek oldukça verimli olabilir. Sadece saat 20:15’ten sonra frene basıyoruz zira Ay-Merkür karesi devrede, bu an itibariyle günün sonuna kadar önemli görüşme, imza ve başvuru konularını pas geçmekte fayda var. Günün Sabian sembolü “Cadılar Bayramı bayramı gençlere sosyal bir rahatlık sağlıyor.” Bu sembol içimizdeki çocuksu tarafı dışarı vurmakla ilgilidir. Kendimizi çok baskılıyorsak biraz salmak, içimizden geleni yaşamak ve doğaçlama zamanıdır. Ancak unutmayalım ki kontrolsüzlük keyifli bazen de risklidir. Ay Fazı: İlk Dördün.

Çarşamba – 22 Kasım 2023: Haftanın en güçlü, en önemli ve en etkili açısı olan Mars-Plüton altmışlığı saat 04:17’de kesinleşiyor. Bu olumlu açı vesilesiyle sözlerimizle etki alanımızı genişletebilir, güçlü duruş sergileyerek dikkatleri toplayabiliriz. Mülakat ve iş görüşmeleri için açı değerlendirilebilir. Oraya koyacağımız fikirler bizi öne çıkarabilir. Gücü doğru, kararlı ve dürüst bir şekilde kullanarak büyük zafer kazanılabilir. Spora başlamak için de çok uygun bir açıdır. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Saat 09:44-13:44 arası Ay-Neptün kavuşumu etkin olduğu için bu aralık her türlü ruhsal çalışma için çok uygundur. Saat 17:02’de Güneş Yay burcuna geçiş yapıyor. Keşfetmenin, makronun, hoşgörü ve bilgeliğin burcu olan Yay’a geçen Güneş’in gücü hepimize birlik ve hoşgörüyü getirsin. Güneş Yay dönemleri herkes için bir konuda uzmanlaşmak, eğitim almak, yabancı dil öğrenmek ve önemli seyahatler için ideal zamandır. Tüm Yayların doğum günleri şimdiden kutlu olsun. Yeni yaşınız sağlık, mutluluk ve huzur getirsin. :) Güneş 22 Aralık 2023’e kadar bu burçta kalacak. Ay Balık burcunda saat 15:28-18:10 arası, en etkin ve olumlu pozisyonda olduğu için önemli işlerimizi bu zaman dilimine denk getirebiliriz. Saat 18:11-20:19 arası Ay boşlukta olduğu için bu aralığı pas geçmekte fayda var. 20:20 itibariyle Ay Koç burcuna geçtikten hemen sonra saat 20:34’te Ay-Güneş üçgeni de kesinleştiği için özellikle 20:20’den sonrası her türlü konu; özellikle spor, egzersiz, diyet, ilk adımlar ve üşendiğimiz her konu için harika durumda. Günün Sabian sembolü “Emekli gaziler eski anıları yad etmek için toplanıyor.” Bu sembol sosyal ve ortak deneyimlerimizin birleştirici gücüne işaret eder. Eski dostlarımızla bir araya gelebilir, paylaşım ve anılarımızla ruhumuzu besleyebiliriz. Geçmişin değerlerine burun kıvırmadan saygı duymak yol gösterici olacaktır. Bireysel değil kolektif hareket bu evrede güçlendiricidir. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 23 Kasım 2023: Ay Koç burcunda yolculuğuna devam ediyor, günün geneli pek de verimli tesirlere sahip değil. Ay saat 06:32’de Vesta ile kare sert açı yapıyor, günün erken saatleri odaklanma bozukluğu oluşturabilir. Haftanın zorlayıcı açı kalıplarından Güneş-Satürn karesi saat 12:46’da kesinleşiyor. Otorite figürleri ve yaşça büyük kişilerle çatışmaya açıklık görülebilir ve reddedilmiş gibi hissedebiliriz. Özgüven dalgalanmaları olabilir ve onay ihtiyacımız artabilir. Sınırları çok zorlamamak ve ısrarcılıktan kaçınmakta fayda vardır. Baba veya ağabey ile iletişim daha zorlu hale gelebilir bu süreçte. Sosyalleşmekten kaçınabilir ve biraz daha depresif hissedebiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Özellikle akşam saatlerine daha da dikkat zira saat 21:26-01:26 arasında Ay-Chiron kavuşumu devrede. Kalp kırmamaya, gereksiz gerilim oluşturmamaya dikkat etmeliyiz. Bu saatlerde kördüğüm konuları eşelemek işleri daha da karışık hale getirebilir. Günün Sabian sembolü “Beyaz köpüklü dalgalar ritmik bir şekilde rüzgarla dans ediyor.” Bu sembol bir yardım çağrısına cevap vermenin önemini bize hatırlatır. Bu bize pozitif bir karma da getirecektir. Ayrıca herhangi bir içeriğe özgün dokunuşumuzu katmak, yeteneklerimizden çekinmek yerine gurur duymak ruhumuzu yükseltecektir. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cuma – 24 Kasım 2023: Saat 00:02’de Ay-Güneş 135’liği kesinleşiyor ve Büyüyen Ay fazına geçiyoruz. Bu ay kolektif başarılarla ilgilidir, bireysel değil makro düşünürsek önümüzü açar. Ay Koç burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 06:51-08:52 arasında Merkür ile olumlu üçgen açıyla güne başlıyoruz. Odak güçlü, heves yüksek; bir konuya motive olduysak harika bir şekilde ele alabiliriz. Üzerine saat 14:01’de Ay ile Kuzey Ay Düğümü kavuşumda. Bir konuyu özellikle kolektif olarak ele almak, birtakım olarak başarıya koşmak adına harika tesirler söz konusu. Sadece akşam 20:41 ve sonrasına dikkat, zira bu an itibariyle Ay-Plüton ile kare sert açı yaptıktan sonra saat 23:28 neredeyse günün sonuna kadar boşlukta olacak. Önemli işlerimizi öğleden sonraya kadar tamamlayıp akşam saatleri itibariyle rölantide kalmakta fayda var. Bastırıp sineye çektiğimiz temalar bu saatlerde dışarı taşabilir, belki de baskılamamak en doğrusudur. Ay saat 23:29 itibariyle boşluktan çıkıp Boğa burcuna geçecek. Günün Sabian sembolü “Mutlu ebeveynlerinin izlediği küçük bir çocuk yürümeyi öğreniyor.” Bu sembol yeni bir şeyleri öğrenirken aksilikler olabileceğini ancak pes etmemiz gerektiğine vurgu yapar. Sıfırdan bir konuyu öğrenmekten çekinmemeliyiz. Ezber bozan deneyimler başta yorucu olsa da zamanla ustalık gelecektir. Günün Sabian sembolü “İki sakin ve pipolu adam satranç oynuyor.” Bu sembol stratejik düşünmenin önemi ile alakalıdır. Dürtüsel davranışlar yerine eylemlerimizin birkaç adım sonrasını düşünmek bize avantaj kazandıracaktır. Ayrıca sembolleri iyi okumak, zekayı kullanmak ve entelektüel birikimlerle bilgiyi pekiştirmek de bize yeni yollar ve çözümler getirecektir. Rekabetten çekinmemeliyiz zira rekabet bu evrede bize güç verecektir. Son olarak öğretmenler günü kutlu olsun! Tüm öğretmenleri içtenlikle kutlarım. Bilgiyi aktaran herkesin yolu açık olmasını dilerim… Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Cumartesi – 25 Kasım 2023: Herkese iyi hafta sonları! Ay Balık burcunda saat 00:59’da Satürn ile altmışlık olumlu açı yapıyor. Uyumayanlar için bir konuya odaklanma ve tamamlama için destekleyici tesirler devrede. Günün en verimli saatleri 10:42-14:42 arası, zira Ay-Jüpiter kavuşumu devrede. Bence önemli ne işiniz varsa tamamlayıp bitirin zira sonrasında haftanın en zorlayıcı, kaknem ve hatta meymenetsiz açısı olan Mars-Satürn karesi saat 19:57’de kesinleşecek. Ancak tesiri öğleden sonra başlar. İki malefik(kötücül) gezegenin birleşik etkisi stresi yüksek, zaman zaman eyleme geçmekte zorlandığımız veya kısıtlanabileceğimiz durumları işaret etmekte. Bu anlarda belirttiğim gibi bir şeyleri hiç alışık olmadığımız şekilde gerçekleştirmek en iyi çözüm olabilir. Yerimizde sayıp kalmak veya karanlığa küfretmek yerine bir mum yakmayı tercih edebiliriz. Maalesef terör olayları, askeri hareketlilik ve sert yaptırımlar da gündeme gelebilir. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Mutlu ebeveynlerinin izlediği küçük bir çocuk yürümeyi öğreniyor.” Bu sembol yeni bir şeyleri öğrenirken aksilikler olabileceğini ancak pes etmemiz gerektiğine vurgu yapar. Sıfırdan bir konuyu öğrenmekten çekinmemeliyiz. Ezber bozan deneyimler başta yorucu olsa da zamanla ustalık gelecektir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Pazar – 26 Kasım 2023: Haftanın son gününe geldiğimizde gökyüzü oldukça sade ve minimal. Ancak yine de dün kesinleşen sert Mars-Satürn karesinin etkisinin hala sürebileceğini unutmayalım. Ay Boğa burcunda ve saat 09:02-13:02 arasında Uranüs ile kavuşum açısı yapacak, özellikle günün ilk yarısında beklenmedik olaylara açıklık var. Fevri ve dürtüsel davranmamak, öyle görünen tipler varsa da yanından kaçarak uzaklaşmak iyi olacaktır. Neyse ki akşam saatlerine gelirken hava yumuşuyor, saat 16:42-20:42 arasında Ay-Neptün altmışlığı etkin olduğu için daha duygusal, ruhsal ve romantik tesirler devrede olacak. Ki günün Sabian sembolü de tam bu temada. Öğleden sonra ve akşam saatleri romantik etkiler içeriyor. Duyguları dökmek, sorunları çözmek, barışmak gibi konular adına destekleyici tesirler mevcut. Ayrıca ruhsal çalışmalar, özellikle dişil enerjiyi güçlendirici çalışmalar yapmak faydalı olabilir. Günün Sabian sembolü “Yalnız ağacın tepesine ciddiyetle tünemiş yaşlı bir baykuş.” Bu sembol hayatımızı bilge ve objektif bir şekilde değerlendirmenin önemine vurgu yapar. Bahaneler bulmak, kurban psikolojisine girmek veya çevremizi suçlamak yerine kendimize odaklanmalıyız. Drama ve ajistasyondan kaçınarak gerçekçi olmak bize güç verecektir. Peşin hükümlü olmak yerine makro bir bakış açısı ve empati yeni yollar keşfetmemizi sağlayabilir. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe