Merve Çubuktepe

Çok çarpıcı bir hafta bizleri bekliyor. İlkbahar Ekinoksuna geldik. İlkbahar ekinoksu demek astrolojik anlamda yılbaşı demektir. Güneş Zodyak kuşağında başa dönüyor ve 21 Mart 2023’te Koç burcuna geçiş yapıyor. Astrolojik açıdan yeni bir döngü başlıyor ve ilkbahar ekinoksu gerçekleşiyor. Umarım bu yeni döngü, tıpkı gece ve gündüz süresinin eşitlenmesi gibi herkese yenilik, iyileşme, denge ve bütünlük getirir. Aynı gün etkili, sarsıcı, enerjik ve agresif Koç yeniayı da gerçekleşecek. Yavaş yavaş tutulmalar dönemine hazırlanıyoruz. Daha da önemlisi 23 Mart 2023’te Plüton Kova burcuna geçiş yapacak. Haftanın, ayın hatta yılın en önemli transitlerinden biri gerçekleşecek. Plüton 1798’den beri ilk kez bu burçta. Bu geçiş dönemini de yeni bir çağın fragmanı olarak nitelendirebiliriz. Plüton Kova süreci hümanizm, eşitlik, insan hakları, teknolojinin üstünlüğünü simgeler. Miadı dolan köhne yapıların sonlanmasının ve özgürlüğün sembolüdür. Plüton 11 Haziran 2023’e kadar bu burçta kalacak ve sonra tekrar retro hareket ile Oğlak burcuna dönecek.

İlk olarak tabii ki yılın en önemli ve en beklenen transiti ile başlayalım: 23 Mart 2023’te Plüton Kova burcuna geçiş yapacak. Bir önceki seyahatinde 4 Nisan 1777-26 Aralık 1798 arasında bu burçtaydı. Bu dönemde neler oldu derseniz, en önemli konu 1789’daki Fransız İhtilalidir. Monarşilerin sallandığı ve ulus devletlerin ortaya çıkış süreci bu olayla başlamıştır. Plüton Kova kolektif bilinç, sınıf ayrımlarının ortadan kalkması ve kolektif faydayla da ilgilidir.

Plüton Kova burcunda bu sene sadece birkaç ay kalacak ve 2024 sonu itibariyle asıl yolculuğuna başlayacak ancak bu geçiş dönemini de yeni bir çağın fragmanı olarak nitelendirebiliriz. Plüton Kova süreci hümanizm, eşitlik, insan hakları, teknolojinin üstünlüğünü simgeler. Bu sebeple otoriter, dogmatik ve zorba sistemler, yıkıcı kapitalist düzende ciddi tetiklemeler, insan hakları ve adalet adına kitlesel tepkiler artacaktır. Bireysel düzlemde ise ezberlerimizi bozmak zorunda olduğumuz bir döneme giriyoruz. Kişisel alan ve özgürlüğümüzü alma vakti geldi diyebiliriz.

Zincirlerle kalmak isteyen, bir duygu veya kişinin kölesi olanlar için zorlayıcı tesirler devrede. Ayrıca bu süreçte yeni ve güncel olanla bağımızı arttırmamız, yeni şeyler öğrenmemiz, teknoloji kullanma hakimiyetimizi arttırmamız önemlidir. Plüton Kova dönemi “gelecek” demektir bu yüzden geçmişe saplanmak ciddi blokajlar oluşturabilir. Plüton 11 Haziran 2023’e kadar bu burçta kalacak ve sonra tekrar retro hareket ile Oğlak burcuna dönecek.

Güneş 21 Mart 2023’te Koç burcuna geçiş yapacak. Astrolojik açıdan yeni bir döngü başlıyor ve ilkbahar ekinoksu gerçekleşiyor. Umarım bu yeni döngü, tıpkı gece ve gündüz süresinin eşitlenmesi gibi herkese denge ve bütünlük getirir. Güneş Koç burcundayken bireysellik ve kararlılık artar. Ne istediğimize karar vermek ve hayata geçirme arzusu daha ön plana çıkacaktır. Tüm Koçların doğum günü kutlu olsun yeni yaşınız size güzellikler getirsin. Güneş 20 Nisan 2023’e kadar bu burçta kalacak.

21 Mart 2023 saat 20:23’te Koç burcunda bir yeniay meydana gelecek. Koç burcu döngüsüne girerek bir sonraki ayın konusu olan 20 Nisan 2023’te gerçekleşecek Koç burcundaki Güneş tutulmasına hazırlanıyoruz. Yeniay anında son derece patlayıcı, hareketli ve agresif bir enerji bizleri beklemekte. Zira Güneş-Ay-Mars arasında yine sert açı var. Bu dönem muhtemelen her kafadan bir ses çıkarken, zaman zaman kafa karışıkları gündeme gelebilir. Bu yeniay majör deprem getiren bir doğaya sahip değil ancak agresyon, ufak şeylerden olayların çok büyümesi, sivri ve yıkıcı söylemler gündemi kaplayabilir. Sinirlere hâkim olmak bu süreçte önemlidir. Diğer yandan bir şeyleri iyi hesaplayıp başlatmak, uzun zamandır istediğimiz bir konuyu ele almak, kişisel girişimler gibi konular için yeniaydan 3 gün sonrası itibariyle harekete geçmek avantaj getirecektir. Yeniay +-7 gün etkili.

25 Mart 2023’te Mars Yengeç burcuna geçiş yapıyor. Üzerimizde rehavet hissedebileceğimiz, cesur olmamız gereken yerde duygularımızın bizi frenleyebileceği bir süreç geçirebiliriz. Doğru yerde doğru tepkiler vermekte zorlanabiliriz. Duygular eylemlerimize yön verecektir. Bu süreçte duyguların tutsağı olmak yerine duygularımızı doğru şeylere kanalize edersek büyük ve unutulmayacak başarılara imza atmak mümkündür. Aile hayatı, ev koşulları ve emlak/gayrimenkul sektörleri sık sık ilgilenebileceğimiz temalar arasında olabilir. Ayrıca vatan, sınırlar ve savunma konuları ön plana çıkabilir. Milli değerler ve hamaset edebiyatı üzerinden gündem saptırma çabası görülebilir. Bu geçiş askeri operasyonları da gösterir. Mars 20 Mayıs 2023’e kadar bu burçta kalacak.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 20.03.2023: Herkese iyi haftalar! Olumlu tesirler altında yeniaya hazırlanıyoruz. Ay Balık burcunda gün boyunca huzurlu yolculuğuna devam edecek. Bugün oldukça güzel ve romantik bir etki bizleri bekliyor. Saat 17:30’da Venüs-Kuzey Ay Düğümü kavuşumu kesinleşiyor. Bu iyicil açı kalıbı duygusal konularda beklenmedik keyifli sürprizleri beraberinde getirebilir. Yeni flört ve çekimler söz konusu olabilir. Varolan ilişkilerde canlanma, boyut atlama durumu gündeme gelebilir, evlilik teklifi gelebilir. Ayrıca birlikte başarmak, ekip çalışmaları için çok uygundur. İyileşme, bütünleşme ve dengelenmeyi de sembolize eder. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Günün sonuna gelirken 23:12’de bir diğer olumlu açı Güneş-Plüton altmışlığı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı özellikle güçlü destekler almak, nüfuz etmek ve olumlu intiba oluşturmak adına destekleyicidir. Kariyer başta olmak üzere önemli görüşmeler ve yazışmalar, iş kararları için değerlendirilebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Bilim insanları spektrum analizi ile testler yapıyor.” Bu sembol teknolojiyle ilgilidir ve teknolojiyi kullanarak fark yaratmayı temsil eder. Yeni metotları, trendleri ve bilgileri öğrenmemiz önemlidir. Hiçbir konuyu boş vermeyip detaylı incelemelerle eksik noktaları saptamamız gerekir. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Salı – 21.03.2023: Haftanın en dolu dolu günündeyiz ve İlkbahar Ekinoksuna geldik. İlkbahar ekinoksu demek astrolojik anlamda yılbaşı demektir. Güneş Zodyak kuşağında başa dönüyor ve saat 00:24’te Koç burcuna geçiş yapıyor. Astrolojik açıdan yeni bir döngü başlıyor ve ilkbahar ekinoksu gerçekleşiyor. Umarım bu yeni döngü, tıpkı gece ve gündüz süresinin eşitlenmesi gibi herkese yenilik, iyileşme, denge ve bütünlük getirir. Güneş Koç burcundayken bireysellik ve kararlılık artar. Ne istediğimize karar vermek ve hayata geçirme arzusu daha ön plana çıkacaktır. Tüm Koçların doğum günü kutlu olsun yeni yaşınız size güzellikler getirsin. Güneş 20 Nisan 2023’e kadar bu burçta kalacak. Ay saat 18:59-19:01 arasında çok çok kısa bir süre boşlukta ve saat 19:02’de Koç burcuna geçiyor yeniaya hazırlanıyoruz. Saat 19:30’da Venüs-Juno kavuşumu etkin, bu açı kalıbı duygusal konular, ilişkilerin boyut atlaması ve bağların güçlenmesi adına çok güzel bir tesirdir, açı kalıbı +-3 gün etkin. Ve saat 20:22’de 0 derece Koç burcunda bir yeniay gerçekleşiyor. Yeniay anında son derece patlayıcı, hareketli ve agresif bir enerji bizleri beklemekte. Zira Güneş-Ay-Mars arasında yine sert açı var. Bu dönem muhtemelen her kafadan bir ses çıkarken, zaman zaman kafa karışıkları gündeme gelebilir. Bu yeniay majör deprem getiren bir doğaya sahip değil ancak agresyon, ufak şeylerden olayların çok büyümesi, sivri ve yıkıcı söylemler gündemi kaplayabilir. Sinirlere hâkim olmak bu süreçte önemlidir. Olumlu açıdan bakarsak bir şeyleri iyi hesaplayıp başlatmak, uzun zamandır istediğimiz bir konuyu ele almak, kişisel girişimler gibi konular için yeniaydan 3 gün sonrası itibariyle harekete geçmek avantaj getirecektir. Yeniay +-7 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Bir kâhinin hayali dev oyulmuş bir yüzde yaşıyor.” Bu sembol yüce ve şiirsel imgelere odaklanmanın vaktinin geldiğini haber verir. Evrenin sembolik dilini özünde herkes bilir, tek yapmamız gereken onu hatırlamaktır. Gerçekten samimi çabalar meyvesini verecektir. Ay Fazı: Yeniay.

Çarşamba – 22.03.2023: Yeniaydan sonraki ilk gündeyiz. Aklınızda olsun bir şeyleri tam yeniay gününe denk getirmek genelde pek önerilmez. İdeali en az bir gün sonrası hatta daha da iyisi üç gün sonrasıdır. (Ayın ışığının daha görünür olması için) Ancak gün içerisinde olumlu açılar da etkin olacağı için üç gün sonraya erteleyemeyeceğiniz konuları bugün özellikle Ay-Merkür kavuşumunun kesinleştiği 04:33 sonrasında günün ilk saatlerinde (özellikle 10:13’e kadar) veya Ay-Jüpiter kavuşumunun etkin olacağı 21:16-01:16 arasına denk getirebilirsiniz. İki açı kalıbı da ticari işlemler, hukuki konular, imzalar, finansal atılımlar ve tüm görüşme ve başvurular adına idealdir. Bugün tam bir işler güçler günü, gayret edersek pek çok işi beklediğimizden daha rahat tamamlayabiliriz. Ruhsal çalışmalar için de Ay-Chiron kavuşumunun etkin olduğu 19:04-21:04 arası tercih edilebilir. Günün Sabian sembolü “Okyanustan yükselen kadını bir fok kucaklıyor.” Bu sembol sürüden ayrılan ve kendini bulan bir kişiyi temsil eder. Artık kişinin kendi yolunu çizmesinin vakti gelmiştir. Kişi adım attığında yepyeni bir dünyanın kapıları açılacaktır. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 23.03.2023: Haftanın, ayın hatta yılın en önemli gününe geldik. Saat 15:13 itibariyle Plüton Kova burcuna geçiş yapıyor. Plüton Kova burcunda 2024 sonu itibariyle asıl yolculuğuna başlayacak ancak bu geçiş dönemini de yeni bir çağın fragmanı olarak nitelendirebiliriz. Plüton Kova süreci hümanizm, eşitlik, insan hakları, teknolojinin üstünlüğünü simgeler. Bu sebeple otoriter, dogmatik ve zorba sistemler, yıkıcı kapitalist düzende ciddi tetiklemeler, insan hakları ve adalet adına kitlesel tepkiler artacaktır. Bireysel düzlemde ise ezberlerimizi bozmak zorunda olduğumuz bir döneme giriyoruz. Kişisel alan ve özgürlüğümüzü alma vakti geldi diyebiliriz. Zincirlerle kalmak isteyen, bir duygu veya kişinin kölesi olanlar için zorlayıcı tesirler devrede. Ayrıca bu süreçte yeni ve güncel olanla bağımızı arttırmamız, yeni şeyler öğrenmemiz, teknoloji kullanma hakimiyetimizi arttırmamız önemlidir. Plüton Kova dönemi “gelecek” demektir bu yüzden geçmişe saplanmak ciddi blokajlar oluşturabilir. Plüton 11 Haziran 2023’e kadar bu burçta kalacak ve sonra tekrar retro hareket ile Oğlak burcuna dönecek. Ay saat 20:12’ye kadar dingin yolculuğunu sürdürüp 20:12-21:40 arasında boşlukta kalıp saat 21:41’de Boğa burcuna geçiş yapacak. Saat 21:42’de Ay-Plüton karesi etkin, tamam Plüton Kovaya geçti yeni çağ başlıyor ama hemen de coşup taşmaya gerek yok özellikle provokatif kişilere dikkat. İnatlaşma ve baskı da ters tepebilir. Günün Sabian sembolü “Bir komedyen arkadaş grubunu eğlendiriyor.” Bu sembol her şeyi ciddiye almak veya her şeyden alınmak yerine biraz mizah, biraz dalga geçmenin ruha iyi geleceğini bize hatırlatır. Hayat ve ruhun renkli yönlerini ön plana çıkarmak yaşam enerjisini yükseltecektir. Ay Fazı: Yeniay.

Cuma – 24.03.2023: Ay Boğa burcunda yolculuğuna devam ediyor ve gece yarısı itibariyle saat 02:56’ya kadar Satürn ile altmışlık olumlu açı yapacağı için uyanık olanlara odaklanma ve kararlılık adına destek sunuyor. Saat 04:07-06:07 arasında Ay-Kuzey Ay Düğümü kavuşumu her türlü ruhsal çalışma için çok uygun. Ve özellikle günün ilk yarısı duygusal açıdan çok güzel tesirler barındırıyor. Saat 10:29’de Ay-Juno kavuşumu, saat 13:30’da Ay-Venüs kavuşumu kesin olduğu için özellikle 08:29-15:30 arası duygusal konular, ikili ilişkiler, uzlaşma, kırgınlıkları bitirme ve önemli konuşmalar için destekleyici olumlu etkiler içermekte. Tam bir “Seviyorsan konuş bence” etkisi. :) Ay günün geri kalanında olaysız yolculuğuna devam edecek. Günün Sabian sembolü “Ülkenin çerçevesine uygun bir adamın kahraman profili.” Bu sembol kim olursak olalım daha büyük bir kolektif gerçekliğe yön vermekle ilgilidir. Herkes bir yerde çıkıp kahraman rolünü oynar zira herkesin yüreğinde bir kahraman vardır. Ay Fazı: Yeniay.

Cumartesi – 25.03.2023: Herkese iyi hafta sonları! Ay saat 02:51’de Uranüs ile kavuşum yapıyor. Bu tür açılar abuk rüyalar, uykudan ani uyanma gibi etkiler getirebiliyor. Gece gece hislenip kimselere bir şeyler yazmayın derim ayrıca. Saat 07:58’de Ay-Güneş 45’liği devrede Hilal fazına geçiyoruz. Hilal fazları dinamik ve verimlidir, önemli işleriniz varsa ertelemeyin ve başlayın derim. Saat 14:45’te haftanın en önemli transitlerinden biri gerçekleşiyor ve Mars Yengeç burcuna geçiş yapıyor. Üzerimizde rehavet hissedebileceğimiz, cesur olmamız gereken yerde duygularımızın bizi frenleyebileceği bir süreç geçirebiliriz. Doğru yerde doğru tepkiler vermekte zorlanabiliriz. Duygular eylemlerimize yön verecektir. Bu süreçte duyguların tutsağı olmak yerine duygularımızı doğru şeylere kanalize edersek büyük ve unutulmayacak başarılara imza atmak mümkündür. Aile hayatı, ev koşulları ve emlak/gayrimenkul sektörleri sık sık ilgilenebileceğimiz temalar arasında olabilir. Ayrıca vatan, sınırlar ve savunma konuları ön plana çıkabilir. Milli değerler ve hamaset edebiyatı üzerinden gündem saptırma çabası görülebilir. Bu geçiş artan askeri operasyonları da gösterir. Mars 20 Mayıs 2023’e kadar bu burçta kalacak. Ay saat 19:19’da Neptün ile altmışlık açı yaptıktan sonra günün geri kalanında boşlukta. Önemli işleri bu vakte kadar tamamlamakta fayda var zira sonrasında odaklanmakta zorlanabiliriz. Günün Sabian sembolü “İki aşık uzaktaki bir park yolunda geziyorlar.” Bu sembol bir anlığına hayattaki sorumlulukları unutup keyif yapmakla ilgilidir. Ancak bir yandan idrak etmemiz gereken şey bir süreç tamamlanırken yeni bir sürecin başladığı gerçeğidir. Özellikle gerçek ve gerçek olmayan aşk arasındaki farkı bu evrede daha iyi anlayabiliriz. Ay Fazı: Hilal.

Pazar – 26.03.2023: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay saat 03:41’e kadar boşlukta akabinde İkizler burcuna geçiş yapıyor. Boşluk saatlerinde uykuda düzensizlik olabiliyor, uykuya dalmakta zorlanıyorsanız akşamdan önlemini almakta fayda var. Saat 05:37-09:37 arasına dikkat Ay-Satürn karesi etkin. Solunuzdan kalkabilir veya solundan kalkmış kişilerle muhatap olabilirsiniz. Önemli işlerinizi bu saatlere denk getirmemekte fayda var. Günün en güzel zamanları ise saat 12:03-16:03 arasında etkin olan Ay-Güneş altmışlığı zamanı. Zira bu evre Hilal fazının en verimli ve güzel bölümüdür. Bir şeylere başlamak, bir konuyu ele almak, ortaya koymak, kendinizle ilgili bir temada harekete geçmek gibi konular adına çok ideal bir zamandayız. Saat 21:57’de Merkür-Chiron kavuşumu kesinleşiyor. Egomuzun oldukça hassas olacağı bu dönemde geçmiş ve şimdi iç içe geçebilir. Özellikle tüm insan ilişkilerinde geçmişe dayalı olumsuz referanslarla karar verme eğilimimiz artabilir. Bu açı kalıbı her türlü ibadet ve ruhsal şifa çalışması için idealdir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Üstünde altın kanatları olan beyaz bir üçgen.” Bu sembol sabırla ilgilidir. Ortada güçlü bir potansiyel vardır, ancak tamamlanması için kişinin de zaman gerektiğini idrak ve kabul etmesi gerekir. Kişinin her şeyden önce manevi amacı için saf ve adanmış bir şekilde istekli olması önemlidir. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe