Merve Çubuktepe

Bu hafta doluayın dönüştürücü ve çok yoğun etkisini geride bırakacağız. Tabii bunu dolunay sona erer ermez şak diye bitmesini bekleyemeyiz. Zira karma, dönüşüm ve gereksiz olanı geride bırakmak adına çok yoğun bir enerji içeriyordu. Haftanın ortalarına kadar azalarak da olsa bu etkiyi hissedebilirsiniz. Bu yeni haftada geçen haftanın yoğun ve zaman zaman kestirilemez enerjisi yerine bize odaklanma, motivasyon ve yeni fikirler; ayrıca yaratıcılık ve enerji de getirecek 21 Mayıs 2019 Güneş-Merkür kavuşumu ve 22 Mayıs 2019’da Mars-Uranüs altmışlığı gibi olumlu açılar deneyimleyeceğiz. Bu da Akrep dolunayının yarattığı derinlere çeken hatta biraz da içe döndürerek “matlaştıran” ruh halini temizlemeye başlayacak.

Bu yoğunluğu ardımızda bırakırken 21 Mayıs 2019’da Güneş-Merkür kavuşumu kesinleşecek. Bir çok astroloji okuyucusu artık bunun özel bir gökyüzü anı olduğunu, Merkür’ün Güneş’in kalbine geçerek en güçlü halde “cazimi” diye adlandırılan pozisyona geçtiğini biliyor. Bu etkileşim Merkür’ün de yönettiği İkizler burcunda tezahür edeceğinden çok güçlü durumda.

Ana konumuz “fikirler”. Haritalarımızda bu kavuşum nereye denk düşüyorsa o alanda aydınlanma, yeni yollar ve çözümler bulma yoluna girebiliriz. Eğer zihninize bir çıkmaz sokakta gibi hissediyorsanız birden “Buldum” diyebilir ve çok daha rahatlamış hissedebilirsiniz. Tıkalı bir lavaboya lavabo aç yapmak gibi o blokaj birden kalkabilir. Aynı zamanda bu etkileşim niyetler ve ruhsal çalışmalar için de çok uygundur. Sadece odaklanılacak konunun gerçeklerden kopmayan rasyonel bir düzlemde olmasında fayda var. Duygularla sezgileri karıştırmadan sezgilerinizin rehberliği rasyonel aklınızı sentezlerseniz harika sonuçlar alabilirsiniz. Olacak duaya amin demenizi öneririm.  Açı 16:06’da kesinleşeceğinden +/- 2 saatlik zaman dilimi özellikle etkili olabilir.

22 Mayıs 2019’da Mars-Uranüs altmışlığı kesinleşecek. Haftanın en dinamik ve olumlu açısı olan bu etkileşim sakin doğada olan Yengeç/Boğa burçları arasında oluşsa da farklı olanı başarmak, duygularımızı işimize, yazdıklarımıza ve hatta söylemlerimize katarak fark yaratabilmemiz mümkün. Bir süredir rehavet halindeyseniz de bu açı kalıbı dingin ancak canlandırıcı bir etki oluşturabilir. Bir konuda ilk adım atmaktan ya da bir şeyler yapmaktan çekiniyorsanız gereken cesareti bulabilirsiniz.

22 Mayıs 2019’da Neptün Ay Düğümleri ile olumlu açı yapacak. Bu etkileşim de haftanın ruhsal ve karmik enerjisini arttıran türden. Ayrıca Ramazan ayında olduğumuzdan yardımlaşma, daha düşkün veya üzgün durumda olanın halini anlama; ona bir el uzatma, iyilik yapıp denize atma temasına da vurgu yapmaktadır. Ayrıca ruhsal çalışmalar, şifa odaklanmaları için de çok uygundur; bilinçaltından mesajlar ve hatta özel durumda haberci rüyalar görülebilir.

24 Mayıs 2019’da Mars-Kiron karesi kesinleşiyor. Yaralı Şifacı Kiron Koç burcunda Yengeç burcundaki Mars ile kare sert açı yapacak. Bu etkileşim eski defterlerin açılması, bazı unutulması istenen üzücü olayları, ruhsal yaralanmaları açığa çıkabilir. Yara kabuk tuttuysa kabuğu sökmemeniz gerekir… Ayrıca Mars etkisi ile kazalar, sakarlık ve fiziki yaralanmalara da açık olduğundan özellikle Perşembe gününden cumartesiye kadar bu konularda dikkatli olmakta fayda var.

Neyse ki 23 Mayıs 2019’da Kiron-Merkür ve 26 Mayıs 2019’da Kiron-Güneş olumlu açıları da kesinleşecek. Bu açılar neyse ki bir önceki paragrafta belirttiğim Mars-Kiron karesine karşı bir nevi dengeleyici olumlu tesir taşıyorlar. Doğru bir odaklanmak yerine geçmişle kavga etmek yerine yüzleşip geride bırakabilir, kin tuttuğumuz bir konuda artık bu kinin anlamını hissedebilir ve en önemlisi bir de konuda gerek kendimizi gerek başkasını affedebiliriz; ki asıl şifalanma da zaten budur.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi - 20.05.2019: Herkese iyi haftalar! Ay Yay burcunda ve sabah itibariyle iyimser, keyifli biraz da boşvermiş hissedebilirsiniz. Ancak saat 13:31 itibariyle frene basıyoruz zira Ay-Neptün karesi kesinleşiyor. Dikkatsizlik, unutkanlık ve yanlış anlaşılmalar görülebilir; özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay, Balıklar dikkat. Neyse ki akşama doğru hava değişiyor ve 20:04’te Ay-Jüpiter kavuşumu kesinleşiyor. Bir şey dilemek, bir konuda ilerlemek ve modumuzu yükseltmek adına harika bir etki. Bu açıdan sonra saat 20:05 itibariyle Ay boşluğa girdiğinden akşamın geri kalanını keyifli ve çok efor gerektirmeyen işlerle geçirmekte fayda var.

Salı – 21.05.2019: Haftanın en hareketli ve önemli gününe hoşgeldiniz. :) Ay saat 10:56’da boşluktan çıkıp Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Boşluk öncesini önemli işlerinize denk getirmemenizi ve beklemenizi öneririm. Saat 10:59’da Güneş İkizler burcuna geçiş yapıyor. Tüm İkizler burçlarının doğum günü kutlu olsun bahar güzelliğinde harika bir yeni yaş dilerim. :) Ve saat 13:51’de bu sefer Merkür yönettiği İkizler burcuna geçiş yapıyor. İletişimde netlik, pratik ve faydalı fikirler, hız ve mizahın ön plana çıkacağı bir döneme giriş yapıyoruz. Sessizlikler azalabilir, kapalı olan iletişim konuları açılabilir, muhabbetin gıybetin ardı arkası kesilmeyebilir. :) Tek risk; çok ama boş konuşmak ve kararsızlık. İşte buna dikkat etmek lazım bir gafın neler getirebileceği belli olmaz. Ve 16:06’da haftanın en önemli oluşumu olan Merkür-Güneş kavuşumu kesinleşiyor Merkür Güneş’in kalbine yerleşerek “Cazimi” pozisyonuna geçiyor. Bu etkileşim Merkür’ün de yönettiği İkizler burcunda tezahür edeceğinden çok güçlü durumda. Haritalarımızda bu kavuşum nereye denk düşüyorsa o alanda aydınlanma, yeni yollar ve çözümler bulma yoluna girebiliriz. Eğer zihninize bir çıkmaz sokakta gibi hissediyorsanız birden “Buldum” diyebilir ve çok daha rahatlamış hissedebilirsiniz. Tıkalı bir lavaboya lavabo aç yapmak gibi o blokaj birden kalkabilir. Aynı zamanda bu etkileşim niyetler ve ruhsal çalışmalar için de çok uygundur. Sadece odaklanılacak konunun gerçeklerden kopmayan rasyonel bir düzlemde olmasında fayda var. Duygularla sezgileri karıştırmadan sezgilerinizin rehberliği rasyonel aklınızı sentezlerseniz harika sonuçlar alabilirsiniz. Olacak duaya amin demenizi öneririm.  Açı 16:06’da kesinleşeceğinden +/- 2 saatlik zaman dilimi özellikle etkili olabilir tüm çalışmalar için. Açıdan özellikle İkizler, Terazi, Kova, Koç ve Aslanlar faydalanabilir. Sadece saat 17:34’te Ay-Mars karşıtlığı kesinleştiğinden bu coşkulu enerjinin gazı ile aniden çatışma veya bir konuda yükselme görülebilir. Mottomuz: “Sakin ol şampiyon”  Neyse ki 18:42’de Ay-Uranüs üçgeni tekrar günün enerjisini toparlamaya başlıyor. Günün geri kalanında beklenmedik olumlu haber gelebilir, ilham perilerinizi çağırabilirsiniz. Bu tesir özellikle de su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için etkili durumda.

Çarşamba – 22.05.2019: Haftanın en iyicil etkilere sahip günlerinden birindeyiz. Ay Oğlak burcunda yolculuğuna devam ediyor, 01:58’de Ay-Venüs üçgeni kesinleşirken gecenin geç saatlerinde güzel rüyalar veya hala ayakta olanlar için romantik bir atmosfer oluşturmakta. Ve 07:47’de ayrıca Neptün Ay düğümleri ile olumlu açıya gerek karma ve şifa adına çok güçlü bir etki oluşturuyor. Bu etkileşim de haftanın ruhsal ve karmik enerjisini arttıran türden. Ayrıca Ramazan ayında olduğumuzdan yardımlaşma, daha düşkün veya üzgün durumda olanın halini anlama; ona bir el uzatma, iyilik yapıp denize atma temasına da vurgu yapmaktadır. Ayrıca ruhsal çalışmalar, şifa odaklanmaları için de çok uygundur; bilinçaltından mesajlar ve hatta özel durumda haberci rüyalar görülebilir. Ayrıca 17:46’da Mars-Uranüs altmışlık olumlu açısı da kesinleşiyor. Bu etkileşim sakin doğada olan Yengeç/Boğa burçları arasında oluşsa da farklı olanı başarmak, duygularımızı işimize, yazdıklarımıza ve hatta söylemlerimize katarak fark yaratabilmemiz mümkün. Bir süredir rehavet halindeyseniz de bu açı kalıbı dingin ancak canlandırıcı bir etki oluşturabilir. Bir konuda ilk adım atmaktan ya da bir şeyler yapmaktan çekiniyorsanız gereken cesareti bulabilirsiniz. Ve gece 22:13’te kesinleşecek Ay-Neotün altmışlığı da ibadet, meditasyon, şifa çalışmaları ve odaklanma yapmak için çok uygun. Tüm iyicik etkilersen özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 23.05.2019: Ay Oğlak burcunda yolculuğunun son demlerinde sırasıyla 01:22’de Satürn ve 06:57’de Plüton ile kavuşum açısına yaparak boşluğa giriyor. Bu saatlerde ayakta kalmanızı pek önermem uyuyun gitsin. :) Zira bu açılar altında uyanık olsanız dahi bir şeyleri çözümlemek veya engelleri aşmak kolay olmayabilir ve ayrıca gereksiz ego çatışmaları görülebilir. Rüyalar biraz sıkıntılı ve özellikle de bir yere yetişmemek, saati duymayıp uçağı kaçırmak gibi türden konularda olabilir. Ay 20:47’ye kadar neredeyse tüm gün boyunca boşlukta olduğundan biraz aheste bir gün bizleri bekliyor açıkçası. Bugün iş görüşmeler, yatırım işlemleri, başvurular, anlaşmalar ve kritik insan ilişkilerine dair konuları zorlamamakta fayda var. Özellikle de öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Saat 20:47’de Ay boşluktan çıkıp Kova burcuna geçerek havayı değiştirmeye başlıyor. Akabinde de 21:04’te ilk açısını Kironla olumlu altmışlık açı ile gerçekleştiriyor. İşte günün asıl zamanı barışmalar, empati kurmak, bir travmanın geride kalması ve iki tarafın birbirini gerçekten anlaması; aynı zamanda ruhsal şifa çalışmaları için çok uygun. Bu tesirlerin iyicil gücü özellikle de hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar için etkili.

Cuma – 24.05.2019: Ay Kova burcunda yolculuğuna devam ediyor ve 01:48’de Ay’ın en güzel açılarından biri olan Ay-Güneş üçgeni kesinleşiyor. Bugün ikili ilişkiler ve duygusal meselelere dair şanslı etkilere sahip. Bir flört başlayabilir, bir ilişkinin adı konabilir veya mevcut ilişkiniz varsa kademe atlama görülebilir. Sadece 02:10’da Mars-Kiron karesi çaktırmadan bu süreci çok abartmamız eğer istediğimiz sonuç olduysa fazlasını istememiz gerektiğini vurgulamakta. Ayrıca bu açı sakarlık, fiziki ufak yaralanma getirebileceğinden gece dahi ışığı açın nereye bastığınıza dikkat edin. 05:16 Ay-Uranüs karesi yerinden zıplamalı ani uyanma veya kabus getirebilir, büyük bir mana yüklememek lazım. Ve 06:52’de Ay-Kiron ile olumlu açı yaparken sabahın enerjisini yükseltiyor ve ruhani bir hale getiriyor. Sabah meditasyonu için çok uygun bir zaman. Ayrıca 09:00’da Ay-Merkür üçgenin de kesinleşmesi gün boyunca saat 19:17’ye kadar her türlü ikili ilişki, duygusal mesele, iş başvurusu ve mülakat gibi süreçlerde destekleyici durumda. Bu güzel tesirlerden özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar faydalanabilir. Sadece nazar boncuğu olarak 19:17’de Ay-Venüs karesi kesinleştiğinden tüm açılar güllük gülistanlık olsa özellikle ilişkide para konularına aşırı takıntı, “şimdi biz neyiz”, “ne zaman evleniyoruz, neden evlenmek istemiyorsun” gibi muhabbetleri bugün yapmamakta fayda var. Bu konular özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat.

Cumartesi – 25.05.2019: Herkese iyi haftasonları! Ay Kova burcunda ve haftasonunu fularımızı takıp sergiden tiyatroya, sinemadan bir konsere koşarak geçirebiliriz. Bir şeyler okumak, araştırmak ve insanlarla ufuk açan tartışmalar yapmak adına çok uygun bir etkileşim. Ve en önemlisi de 15:50’de günün en güzel açısı olan Ay-Jüpiter altmışlığı kesinleşecek. Bu açı iyimserlik, ticari girişimler ve keyif duygusunu da beraberine getirebilir. Özel etki alan haritalarda daha güçlü şans etkisi söz konusu olabilir. Ay 15:51’de boşluğa gireceğinden bu an öncesinde tüm önemli işlerinizi boşluk saatlerine kalmadan tamamlamanızı öneririm. Bu iyicil tesirlerden özellikle özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar faydalanabilir. Günün geri kalanında Ay boşlukta kalacağından önemli bir işe girişmeden, bir konuyu çok zorlamadan bahar havasını tadını çıkararak aheste ve keyifli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Pazar – 26.05.2019: Herkese iyi Pazarlar! Ay saat 09:07’e kadar boşlukta akabinde Balık burcuna geçiyor. Bundan dolayı sabahın erken saatlerinde boşluk evresi öncesi biraz üşengeç ve amaçsız hissedebilirsiniz. Zaten boşluk süreci tamamlamadan Pazar temizliği dahi olsa girişmemekte fayda var. Gün boyunca hayal gücümüz ve yaratıcılığımız açık olacak, ancak zaman zaman dalgınlık ve bir anda hayallere dalıp bir şeyleri unutma durumu görülebilir. :) Neyse ki 18:01’de Ay-Uranüs altmışlığı havayı canlandırıyor ve seçtiğimiz konuya odaklanmamızı sağlıyor. Zaten 23:06’da kesinleşecek Ay-Mars üçgeni de bu kararlı, yaratıcılık ile girişkenliği güçlendiren etkiyi yükseltecek. Bu iyicil etkilerden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Ancak… 19:33’te Ay-Güneş karesi kesinleştiğinden bu saatler itibariyle iki ilişkilerde anlık dalgalanmalar, fazla iletişimin birden kesilmesi gibi durumlar görülebilir. Sabırlı olmak, dolaylı ifade veya trip atmak yerine gerçekten sakinliğinizi koruyayarak diyaloga girerseniz olumlu bir sonuç oluşabilir. Bu konularda en çok değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Ve saat 19:37’de ne kadar Ay-Güneş karesi etkin olsa Güneş-Kiron altmışlığı da devreye girecek. Niyet burada gerçekten önemli. Kendimizle barışmak, kendimizi şifalandırmak adına isterseniz bildiğiniz bir enerji disiplini seçebilir, isterseniz yazı yazıp sonra okuyabilir isterseniz de ruhunuzu canlandıracak müziklerle meditasyon yapabilirsiniz. Herkesin yolu neticede kendine özgürdür. Bu tinsel enerjiden de özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar faylanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Güzel bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe