Merve Çubuktepe

Bu hafta gerçekten gökyüzünde her şey var! 23 Mayıs 2023’te Yay burcunda dolunay, Venüs-Jüpiter kavuşumu, Venüs-Neptün altmışlığı hepsi aynı günde! Ve en önemlisi hafta boyunca olumsuz açı kalıbı yok, adeta olumlu açı kalıpları ve renkli gözyüzü olaylarının olduğu bir açık büfedeyiz diyebiliriz. Hafta boyunca gökyüzü dinamiklerinde hem aşk, hem şans, hem de bilmeceler var. Dengelerin bir anda değişebileceği, her türlü sürprize açık çok renkli ve hareketli bir hafta bizleri bekliyor. Üstelik 20 Mayıs 2024’te Güneş, 26 Mayıs 2024’te ise Jüpiter İkizler burcuna geçiş yapacak. Özellikle Jüpiter’in İkizler burcuna geçişi bereket, para kazanma süreçleri hatta haritamızdaki iyileşme alanlarını dahi değiştirecek. Fırsatlarla dolu bir hafta bizleri bekliyor, tek koşul şansı aşırı zorlayıp uçlara savrulmamak veya rehavete kapılmamak. Şans ve inanç bu haftanın anahtar kelimeleri, aklımıza koyduğumuzu hayata geçirmek adına harekete geçmenin tam zamanı.

Hafta boyunca belirttiğim üzere çok fazla önemli gökyüzü olayı bizleri bekliyor. Son derece yoğun ve dinamik bir tesirler bizleri beklemekte. Tarih sırasıyla önemli olayları inceleyelim:

İlk olarak haftanın hemen ilk gününde Güneş 20 Mayıs 2024’te İkizler burcuna geçiş yapacak. Güneş bu burçtayken iletişim, zekâ ve analitik düşünce ön plana çıkar. Mental süratimiz artarken birden fazla konuyla ilgilenmek isteyebiliriz. Öğrenme, keşfetme, daha fazla konuşma ve yazma isteği artar. Aynı zamanda ticari girişimleri daha parlak hale getirmek, çevreyi genişletmek adına da destekleyici tesirler söz konusudur. Gölge yönüyle her şeyi çabucak halletme ve hâkim olma isteği, tatlı su kurnazlığı ve odak bozukluğu görülebilir. Tüm İkizler burcu okuyucuların doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız güzellikler getirsin. Güneş 20 Haziran 2024’e kadar bu burçta kalacak.

Ve haftanın en önemli gökyüzü olaylarından birine geldik. 23 Mayıs 2024’te 2 derece Yay burcunda bir dolunay meydana gelecek. Bu dolunay biraz çalkantılı tesirler içeriyor, zira Güneş ile tam 29 derecede Venüs-Jüpiter ve 23 derecede Uranüs kavuşum içerisinde. Duyguların çok uçlarda yaşanabileceği bir dolunay bizleri bekliyor. Bir anda âşık olup evlenen de küt diye boşanan da doğru yatırım kararlarıyla çok kazanıp bir anlık gafletle batıp her şeyini kaybedeni, yani her uçta insan profilini görebiliriz. Salınımı yüksek ve riskli enerjiler bekliyor. Dengeler bir anda değişebileceği için hiçbir konuda abartmamak, uçlara savrulmaktan kaçınmak çok önemli olacak.

Dolunay Yay burcunda olduğu için fazla optimist, risk almaya aşırı açık hissedebiliriz. Faydalı ve doğru riskleri iyi değerlendirmek güzeldir, ancak ötesine taşmak hele hele doyumsuzca her şeyin daha fazlasının peşinden koşmak her şeyi kaybetmekle sonuçlanabilir.

Bu dolunay esasen rulete benziyor. Bir anda şans yüzümüze gülebilir, harita iyi açı alıyorsa hayatımızın aşkıyla hiç beklenmedik anda tanışabiliriz. Veya tam tersi bir gaflet ve kibir anına yenik düşüp değer verdiğimiz bir şeyi kaybettirecek davranışlar içine düşebiliriz. Olumlu yönde bakarsak eğer, gerçekçi hayaller kurup onları en iyi şekilde işler ve hayata geçirirsek beklentimizin de ötesinde bir başarıya ulaşabiliriz. Dolunay +-7 gün etkili.

Aynı gün dolunaydan hemen sonra Venüs 23 Mayıs 2024’te İkizler burcuna geçiş yapacak. Aşkta girişken, flörtöz, konuşkan, kendimizi sözlü ve güçlü ifade edebilen bir sürece adım atıyoruz. İlişkilerde zekâ ve entelektüel kapasite çok önemlidir; bu konularda uyumsuzluk ileride sıkıntı oluşturabilir. Bu dönem, bir kişiye ömür boyu bağlayıcı söz vermek zor olabilir. İki kişi arasında kalınma ihtimali vardır. Kaçamaklar, laf oyunları, aldatmalar bu dönemde daha sık görülebilir, dikkat. Bir sonraki evre olan Venüs Yengeç dönemine kadar (17 Haziran 2024 ve sonrası) evlilik gibi hayati kararları almadan önce düşünüp gözlem yapmakta fayda vardır. Venüs 17 Haziran 2024’e kadar bu burçta kalacak.

Haftanın son gününe geldiğimizde ise yılın en önemli gökyüzü olaylarından birine odaklanacağız. 26 Mayıs 2024’te Jüpiter İkizler burcuna geçiş yapacak. Jüpiter Boğa burcunda yolculuğunu tamamladıktan sonra İkizler burcundaki yeni evresine adım atacak ve bir yıl boyunca bu burçta yolculuğunu sürdürecek. Uzun vadeli gezegen transitleri etkisini haritada özel bir motif yoksa genelde birkaç gün içinde göstermez süreç zamana yayılır.

Jüpiter İkizler dönemlerinde iktisadi, felsefi ve ilmi konulara ilgi artar. Merak duygusu arttığı için bilginin yayılması kolaylaşır. Ayrıca İkizler burcunun temsil ettiği pazarlama, eğitim, iletişim ve her türlü ticari girişimde başarı şansı ekstra artar. Pratik, hızlı ve farklı çözümlerle farklılaşmak mümkündür. Sosyal medya ve diğer medya kanallarında yepyeni trendler oluşabilir. Çok karmaşık, edebi ve gizemli yapılardan ziyade sade, yalın bir nevi “hap” gibi bilgi ilgi çekecektir.

Gölge yönüyle bu evre inanç ve trendlerin çok hızlı değişip, bir an çok yükselip sonra kaybolduğu bir evredir, kalıcı iz bırakmak nispeten zordur. Ayrıca az bilgiyle çok ahkam kesme, kibirli duruş ve bunun ciddi şekilde ters tepmesi gibi durumlar sıkça karşımıza çıkacaktır. Yani bir konuda uzman olmayan kişiler bir süre ilgili branştan kar etse bile çok hızlı şekilde yetersizlikleri ifşa olabilir. Bu yüzden Jüpiter İkizler dönemleri bir konuda başarılı olmak istiyorsak uzmanlaşmanın şart olduğu zamanlardır.

Transitin olumlu doğasından özellikle İkizler burcu başta olmak üzere Hava burçları Terazi ve Kova, Ateş grubu burçları Koç ve Aslan yerleşimi baskın olanlar özellikle faydalanacaktır. Jüpiter 10 Haziran 2025’e kadar bu burçta kalacak.

Dediğim gibi gündem çok yoğun, birçok transitin yanı sıra hafta boyunca genelde olumlu açı kalıpları baskın durumda. Bu bağlamda dolunay hafif dengeyi bozuyor gibi görünse de toparlamak ve daha iyiye gitmek adına destekleyici tesirler de alacağız. Hafta boyunca olumsuz bir majör açı kalıbı yok, bu son derece güzel bir durum. :) Sırayla bu olumlu açı kalıplarını inceleyelim:

20 Mayıs 2024’te Güneş-Neptün Altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı ruhsal açıdan güçlü ve yoğundur. İçimizdeki ruhani yöne dönmek, kendimizle bütünleşmek ve ilhamı bulmak adına destekleyici bir tesir. Sanatsal ve ruhsal yeteneklerimiz güçlenebilir. Bu konulardaki tüm çalışmalar için çok uygundur. Hayır işi yapmak bereketi çoğaltırken negatif karmayı temizleyebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

22 Mayıs 2024’te Güneş-Plüton Üçgeni kesinleşecek. Bu güçlü açı kalıbı çatışmalardan muzaffer ayrılmak, ikna gücü, aradığımız destekleri bulmak ve karizmatik bir imaj adına destekleyicidir. Kendimizi daha güçlü, kararlı ve kontrollü hissedebiliriz. Kariyer başta olmak üzere önemli görüşmeler ve yazışmalar, iş kararları için değerlendirilebilir. Kendimizi olumlu anlamda dönüştürme ve gelişme şansı söz konudur. Çaba gösterirsek sağlığımızı dengeleyebilir, korkuları yenebilir veya zararlı bir alışkanlığı bırakabiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

23 Mayıs 2024’te Venüs-Jüpiter Kavuşumu kesinleşecek. Bu açı kalıbı iki iyicil gezegenin güçlerini birleştirmesini sembolize eder. Bu açı kalıbı iki iyicil gezegenin güçlerini birleştirmesini sembolize eder. Aşk ve finansal konularda iyileşme, şans, tatlı sürprizler ve bereket gelebilir. Her anlamda iyileştirici, huzur veren ve güçlendiren bir tesirdir. Duygusal konuları ele almak adına da idealdir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

23 Mayıs 2024’te Venüs-Neptün Altmışlığı kesinleşecek. Bu romantik ve duygusal açı kalıbı kalpleri yumuşatan bir tesire sahip. Ancak adım atmak koşuluyla. Altmışlık olumlu açılar çabayla gelen iyicil etkinin sembolüdür. Yıpranmış ilişkilerde inisiyatif alındığı takdirde barışma ve denge durumu gündeme gelebilir. İlham, yaratıcılık ve üretim adına da destekleyicidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

24 Mayıs 2024’te Jüpiter-Neptün Altmışlığı kesinleşecek. Bu majör açı kalıbı iki güçlü gezegenin olumlu sinerjisini içeriyor. Hayallerimizi gerçeğe dönüştürmek adına çok güçlü destekler alacağız. Aynı zamanda maneviyattan beslenmek, ruhsal açılımlar yaşamak da bu evrede mümkündür. İnançlar, ruhsal çalışmalar ve ideallerden güç almak ruhumuzu yeşertecektir. Kolektif adına düşünme, evrensel anlayış ve merhamet duygusunu da güçlendiren bu açı kalıbı haritada temas ettiği alanları da iyileştirebilir, yeter ki gerçekten buna “inanalım”. Açı kalıbının en anahtar kavramı inanç zira. Açı kalıbı +15 gün etkili.

25 Mayıs 2024’te Venüs-Plüton Üçgeni kesinleşecek. Bu olumlu açı kalıbı duyguları güçlendiren, tutkuyu ve bağlılığı arttıran nitelikte bir yapı. Sevdiklerimize sahip çıkabilir, daha fazla kenetlenebiliriz. Tutku duyduğumuz bir işe kendimizi adamamız ve bu konuya tüm gücümüzle odaklanmamız da mümkündür. Yeni aşklar doğabilir, var olan ilişkilerde alevlenme ve güçlenme görülebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 20.05.2024: Herkese iyi haftalar! Yeni haftayı güzel bir açı kalıbı ile açıyoruz. Saat 01:44’te Güneş-Neptün altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı ruhsal açıdan güçlü ve yoğundur. İçimizdeki ruhani yöne dönmek, kendimizle bütünleşmek ve ilhamı bulmak adına destekleyici bir tesir. Sanatsal ve ruhsal yeteneklerimiz güçlenebilir. Bu konulardaki tüm çalışmalar için çok uygundur. Hayır işi yapmak bereketi çoğaltırken negatif karmayı temizleyebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Sabah saatlerinde 06:58’de Mars-KAD kavuşumu kesinleştiği için güne enerjik başlayabiliriz. Bu açı kalıbı spora başlamak adına da idealdir. Ay tüm gün boşlukta olsa da Mars-KAD kavuşumu bunu dengeler. Sadece saat 08:08-10:08 arasında Ay Terazi-Chiron Koç karşıtı etkin olduğu için sözlerimizi iyi ayarlamalıyız, gereksiz kırgınlık veya yanlış anlaşılmalara açıklık olabilir. Ancak günün sonrasında hiçbir zorlayıcı tesir yok. Ve saat 15:59’a geldiğimizde Güneş İkizler burcuna geçiş yapıyor. Güneş bu burçtayken iletişim, zekâ ve analitik düşünce ön plana çıkar. Mental süratimiz artarken birden fazla konuyla ilgilenmek isteyebiliriz. Öğrenme, keşfetme, daha fazla konuşma ve yazma isteği artar. Aynı zamanda ticari girişimleri daha parlak hale getirmek, çevreyi genişletmek adına da destekleyici tesirler söz konusudur. Gölge yönüyle her şeyi çabucak halletme ve hâkim olma isteği, tatlı su kurnazlığı ve odak bozukluğu görülebilir. Tüm İkizler burcu okuyucuların doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız güzellikler getirsin. Güneş 20 Haziran 2024’e kadar bu burçta kalacak. Günün Sabian Sembolü “Cam tabanlı tekne denizaltı harikaları üzerinde yüzüyor.” Bu sembol yaşamı daha şeffaf ve net bir şekilde deneyimlemekle ilgilidir. Göz ve kalp üzerinden bir perde kalkmaktadır. Birey dünyaya, farklı ve güzel olana daha duyarlı oldukça bu perde daha da incelecektir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Salı – 21.05.2024: Ay saat 01:33’te boşluktan çıkarak Akrep burcuna geçiş yapıyor. Sabah erken saatler biraz gergin olabilir zira 05:33 itibariyle Ay-Plüton karesi devrede. Biraz solumuzdan kalkabilir ve küçük şeylere dahi kolayca takabiliriz. Özellikle Ay-Merkür karşıtının etkin olduğu saat 16:18-18:18 arasında iletişim kurmak, ortak bir noktada buluşmak zor olabilir; önemli görüşme, başvuru ya da imza varsa bu zaman diliminin dışında tutmanızı tavsiye ederim. Neyse ki saat 18:42 itibariyle hava yumuşamaya başlıyor ve Ay-Juno altmışlığı devreye giriyor. Akşam saatleri itibariyle özellikle ikili ilişkilerde küslüklerin sona ermesi, uzlaşma ve ilişkiyi güçlendirmek adına olumlu adımlar atılabilir. Tarafların suçlayıcı olmaktan ziyade empati kurması ve yapıcı olması sorunları beklenenden kolay bir şekilde çözebilir. Günün Sabian Sembolü “Noel baba gizlice Noel çoraplarını dolduruyor.” Bu sembol mucizelere gerek olmadan normal bir insanın getirebileceği olağanüstü fayda ve sevinçleri bize anlatmaktadır. Hayırseverlik bireye gizli bir gurur, motivasyon ve kıvanç getirebilir. Doğal bir şekilde başkalarının isteklerini hızlı algılama yeteneği kişinin ruhsal perspektifini de büyütür. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Çarşamba – 22.05.2024: Ay Akrep burcunda yolculuğuna devam ediyor, dolunaydan önceki son gündeyiz. Saat 11:02-15:02 arası günün en verimli saatleri zira Ay-Vesta ve Ay-Satürn üçgeni kesinleşecek. Bu aralık konsantre olmak, zor bir işi başarıyla tamamlamak ve önemli tüm resmi işlemler için çok uygundur. Saat 18:13’te haftanın iyicil açı kalıplarından Güneş-Plüton üçgeni kesinleşecek. Bu güçlü açı kalıbı çatışmalardan muzaffer ayrılmak, ikna gücü, aradığımız destekleri bulmak ve karizmatik bir imaj adına destekleyicidir. Kendimizi daha güçlü, kararlı ve kontrollü hissedebiliriz. Kariyer başta olmak üzere önemli görüşmeler ve yazışmalar, iş kararları için değerlendirilebilir. Kendimizi olumlu anlamda dönüştürme ve gelişme şansı söz konudur. Çaba gösterirsek sağlığımızı dengeleyebilir, korkuları yenebilir veya zararlı bir alışkanlığı bırakabiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Saat 20:31’de Satürn-Vesta üçgeni de bu iyicil tesiri daha da odaklı ve yoğun hale getiriyor. Bugün zor bir iş varsa çözümlemenin tam zamanı diyebilirim. Sadece günün sonuna yaklaşırken 23:23’te Ay-Uranüs karşıtı kesinleşeceği için gereksiz çıkıntılık, atar gider ve ani tepkilerden uzak duralım. :) Günün Sabian Sembolü “14. Louis’nin Tuileries bahçelerindeki mahkemesi.” Bu sembol büyük sınıf ayrımı yapan, kendini üstün gören, “ekmek yoksa pasta yesin” diyen zihniyetin zalim davranışlarının yıkıcı sonuçlarını bize anlatır. Tiranik yaklaşımlar er ya da geç geri teper ve çok sert tepkiler oluşturur. Unutmayalım ki hipnoz altında belki halk teba olabilir ancak bu sonsuza dek sürmez. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 23.05.2024: Dolunay gününe geldik saat 11:23’te Ay Yay burcuna geçiş yapıyor. Dolunay öncesinde çok önemli iki açı kalıbı var. Saat 11:28’de haftanın en olumlu ve şanslı açı kalıbı Venüs-Jüpiter kavuşumu kesinleşiyor. Bu açı kalıbı iki iyicil gezegenin güçlerini birleştirmesini sembolize eder. Aşk ve finansal konularda iyileşme, şans, tatlı sürprizler ve bereket gelebilir. Her anlamda iyileştirici, huzur veren ve güçlendiren bir tesirdir. Duygusal konuları ele almak adına da idealdir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Üzerine 13:50’de Venüs-Neptün altmışlığı bu güzel tesirleri daha da arttıyor. Bu romantik ve duygusal açı kalıbı kalpleri yumuşatan bir tesire sahip. Ancak adım atmak koşuluyla. Altmışlık olumlu açılar çabayla gelen iyicil etkinin sembolüdür. Yıpranmış ilişkilerde inisiyatif alındığı takdirde barışma ve denge durumu gündeme gelebilir. İlham, yaratıcılık ve üretim adına da destekleyicidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ve saat 16:52’de 2 derece Yay burcunda dolunay gerçekleşiyor. Bu dolunay esasen rulete benziyor. Bir anda şans yüzümüze gülebilir, harita iyi açı alıyorsa hayatımızın aşkıyla hiç beklenmedik anda tanışabiliriz. Veya tam tersi bir gaflet ve kibir anına yenik düşüp değer verdiğimiz bir şeyi kaybettirecek davranışlar içine düşebiliriz. Olumlu yönde bakarsak eğer, gerçekçi hayaller kurup onları en iyi şekilde işler ve hayata geçirirsek beklentimizin de ötesinde bir başarıya ulaşabiliriz. Dolunay +-7 gün etkili. Dolunayın detaylı etkilerini ve burç bazında yorumlarını yayınlamıştık, dilerseniz sabitli gönderilerden inceleyebilirsiniz. Ve son olarak saat 23:30’da Venüs İkizler burcunda geçiş yapıyor. İlişkilerde zekâ ve entelektüel kapasite çok önemlidir; bu konularda uyumsuzluk ileride sıkıntı oluşturabilir. Bu dönem, bir kişiye ömür boyu bağlayıcı söz vermek zor olabilir. İki kişi arasında kalınma ihtimali vardır. Kaçamaklar, laf oyunları, aldatmalar bu dönemde daha sık görülebilir, dikkat. Venüs 17 Haziran 2024’e kadar bu burçta kalacak. Günün Sabian sembolü “Çoban püskülü ve ökse otu Noel ruhunu bir eve geri getiriyor.” Bu sembol küçük görünen bir olayın bayram sevinci yaşatmasıyla ilgilidir. Sosyal açıdan sevgi ile çevrelenme, anlayış ve huzur artışı söz konusudur. Vakit geldiğinde ara vermek ve küçük tatlı bir kaçamak yapmak dinlendiricidir. Ay Fazı: Dolunay.

Cuma – 24.05.2024: Saat 00:43’te sadece haftalık değil önümüzdeki haftaları da etkileyecek önemde ve olumlu bir açı olan Jüpiter-Neptün altmışlığı kesinleşecek. Bu majör açı kalıbı iki güçlü gezegenin olumlu sinerjisini içeriyor. Hayallerimizi gerçeğe dönüştürmek adına çok güçlü destekler alacağız. Aynı zamanda maneviyattan beslenmek, ruhsal açılımlar yaşamak da bu evrede mümkündür. İnançlar, ruhsal çalışmalar ve ideallerden güç almak ruhumuzu yeşertecektir. Kolektif adına düşünme, evrensel anlayış ve merhamet duygusunu da güçlendiren bu açı kalıbı haritada temas ettiği alanları da iyileştirebilir, yeter ki gerçekten buna “inanalım”. Açı kalıbının en anahtar kavramı inanç zira. Açı kalıbı +15 gün etkili. Ay dolunaydan sonra Yay burcunda yolculuğuna devam ediyor, saat 12:33-16:33 arasında Ay düğümleriyle olumlu görünümde olacağı için bu aralık her türlü ruhsal pratik ve şifa çalışması için çok uygundur. Akşam saatlerine geldiğimizde Ay saat 21:29’da Satürn ile kare, 21:36’da Mars ile üçgen açı yapacak. Kararlı olmak, korkuların bizi ele geçirmesini izin vermemek ve tereddütten kaçınmak önemlidir. Günün Sabian sembolü “Radikal bir dergi sansasyonel bir ön sayfa yayınlıyor.” Bu sembol kitlesel propagandanın gücü ve yadsınamaz etkisini bize hatırlatır. Örgütlü bir hareket sadece dürtüsel şekilde gelişemez analitik planlanması gerekir. Hakları savunma ve arkasında durma zamanıdır. Ay Fazı: Dolunay.

Cumartesi – 25.05.2024: Herkese iyi haftalar! Ay Yay burcunda ve sabah erken saatlerde saat 04:01-06:01 arasında Ay-Chiron üçgeni etkin. Özellikle bu saatler her türlü ruhsal çalışma ve şifa için çok uygundur, ayrıca anlamlı ve mesaj içeren rüyalar da görebilirsiniz. Saat 14:16’da Venüs-Plüton üçgeni kesinleşecek. Bu olumlu açı kalıbı duyguları güçlendiren, tutkuyu ve bağlılığı arttıran nitelikte bir yapı. Sevdiklerimize sahip çıkabilir, daha fazla kenetlenebiliriz. Tutku duyduğumuz bir işe kendimizi adamamız ve bu konuya tüm gücümüzle odaklanmamız da mümkündür. Yeni aşklar doğabilir, var olan ilişkilerde alevlenme ve güçlenme görülebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay saat 17:47’de Neptün ile kare açı yaptıktan sonra saat 17:48-18:35 arasında kısa bir süre boşlukta kalacak. Önemli işlerimizi özellikle 15:47-18:35 arasına denk getirmemekte fayda var, zira hata yapmaya açıklık, dikkatsizlik veya kararsızlık görülebilir. Ay saat 18:36’da boşluktan çıkıp Oğlak burcuna geçiş yapacak. Günün geri kalanı sakin ve huzurlu durumda. Dengede, mantık odaklı ve güçlü hissedebiliriz. Günün Sabian sembolü “Gece vardiyası gürültü içerisinde petrol sondajı yapıyor.” Bu sembol maddi zenginliğe ulaşmak adına gereken tüm çabanın gösterilmesi gerektiğine vurgu yapmaktadır. Başarı mucizelerle değil zor koşullara direnç ve kararlılıkla gelir. Süreci başarıyla tamamlamak adına sürdürülebilir ve azimli bir zihinsel güç gereklidir. Ay Fazı: Dolunay.

Pazar – 26.05.2024: Haftanın son gününe geldiğimizde saat 02:14’te yılın en önemli transitlerinden biri gerçekleşiyor ve Jüpiter İkizler burcuna geçiş yapıyor. Jüpiter Boğa burcunda yolculuğunu tamamladıktan sonra İkizler burcundaki yeni evresine adım atacak ve bir yıl boyunca bu burçta yolculuğunu sürdürecek. Uzun vadeli gezegen transitleri etkisini haritada özel bir motif yoksa genelde birkaç gün içinde göstermez süreç zamana yayılır. Jüpiter İkizler dönemlerinde iktisadi, felsefi ve ilmi konulara ilgi artar. Merak duygusu arttığı için bilginin yayılması kolaylaşır. Ayrıca İkizler burcunun temsil ettiği pazarlama, eğitim, iletişim ve her türlü ticari girişimde başarı şansı ekstra artar. Pratik, hızlı ve farklı çözümlerle farklılaşmak mümkündür. Sosyal medya ve diğer medya kanallarında yepyeni trendler oluşabilir. Çok karmaşık, edebi ve gizemli yapılardan ziyade sade, yalın bir nevi “hap” gibi bilgi ilgi çekecektir. Gölge yönüyle bu evre inanç ve trendlerin çok hızlı değişip, bir an çok yükselip sonra kaybolduğu bir evredir, kalıcı iz bırakmak nispeten zordur. Ayrıca az bilgiyle çok ahkam kesme, kibirli duruş ve bunun ciddi şekilde ters tepmesi gibi durumlar sıkça karşımıza çıkacaktır. Transitin olumlu doğasından özellikle İkizler burcu başta olmak üzere Hava burçları Terazi ve Kova, Ateş grubu burçları Koç ve Aslan yerleşimi baskın olanlar özellikle faydalanacaktır. Jüpiter 10 Haziran 2025’e kadar bu burçta kalacak. Ay Oğlak burcunda gün boyunca sakin yolculuğuna devam edecek, özellikle gece saatleri 21:48 itibariyle Ay-Merkür üçgeni etkin olduğu için önemli konuşmalar, başvurular ve işlemler için destekleyicidir. Günün Sabian sembolü “Ağaçların gölgesinde saf suyla dolu eski bir kuyu.” Bu sembol hayatın sunduğu hediyeleri görmemiz ve kabul etmemiz gerektiğini bize hatırlatmaktadır. İçsel güvenimize odaklanmak bize sağlam ve dik bir duruş getirecektir. Bunu daimi kılmak adına olgun ve derin ilişkilere doğru yönelmek önemlidir. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İlham ve umut dolu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe