Merve Çubuktepe

Bu hafta gökyüzündeki tansiyon özellikle de 23 Nisan 2020 Boğa Burcunda Yeniay itibariyle bir tık düşecek. Hafta içerisinde gerilimli açı kalıpları olsa da Mart 2020 ve önceki haftalardan biraz daha normalleşen etkiler söz konusu. Yine de haftanın açıları hala baskın olarak gerilimli doğada olduğundan ilgili konularda daha özenli olmamızda fayda var.

23 Nisan 2020 Boğa Burcundaki Yeniay, 3 derece Boğa burcunda Uranüs ile kavuşumda gerçekleşecek. Uranyen bir yeniayımız var. İlk anlamı tabii ki tüm ezberlerin bozulması. Kavuşum açısı nötr doğadadır. Bu sebeple olumlu veya olumsuz (özellikle haritanızın aldığı etkiye göre) “Bu kesin böyledir, böyle olur ve olacak” dediğimiz alanlarda hiç beklenmedik gelişmeler yaşayabiliriz. “Asla benimle konuşmaz” dediğimiz kişi pat diye dile de gelebilir, “Asla bu firma batmaz” dediğimiz firma da batabilir. Özetle biraz kutu açma oyununa benziyor bu iş, ne çıkacağı belli değil. Bize düşen nedir, çok katı olmadan, esnemeyi bilerek olumlu veya olumsuz her olasılığa hazır olmak. 26 Nisan 2020’de kesinleşecek olan Güneş-Uranüs kavuşumu da bu etkiyi güçlendirmektedir.

Makro düzlemde bu yeniay Türkiye haritasının Güneş’ini tetiklemekte. Önceki hafta Güneş-Plüton ve Güneş-Satürn kareleriyle tetiklenen piyasalardaki dalgalanmaların devamını görebiliriz. Geçen hafta kadar keskin olmasa da yine altın-döviz yükseliş trendi görülebilir. Bu konulardaki sakinleşmeler özellikle 7 Mayıs 2020 Akrep Burcunda Dolunay sonrasında daha net gözlemlenebilir.

Deprem ülkesiyiz ve haliyle küçük-orta ölçekte depremler görülüyor. Bu yeniay Türkiye haritasındaki etkileri sebebiyle özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bu tür aktiviteleri tetikleyebilir. Ancak büyük bir deprem, felaket vb öngörüsünü ülkemiz için söylemek adına yeterli düzeyde sert etkileşim söz konusu değil. Gökyüzünde Satürn-Uranüs karesi etkin olsa da açı toleransı çok yüksek, ki büyük olayları incelediğimizde bu tür majör sert açıların çok düşük orblarda ve keskin bir şekilde oluştuğunu görürüz. Endişelenmeye gerek olmadığını düşünüyorum.

Ve Uranüs demek keşifler, icatlar, teknolojik gelişmeler demek. Umuyorum ki bu yeniay en çok beklediğimiz ve istediğimiz şey olan Covid-19 tedavisi veya en azından hastalığın hızını gözle görülür şekilde düşüren güzel haberleri de beraberinde getirir.

21 Nisan 2020’de Güneş-Satürn karesi kesinleşecek. Bu açı kalıbı özellikle bu hafta ebeveynler, otorite figürleri, patronlar ve yaşça büyük eril figürlerle dalaşmamız gerektiğini gösteriyor. Gereksiz inat, tutturma veya restler çok ters tepebilir. Özellikle de iş konusunun çok hassaslaştığı bu dönemlerde risk almamak, işi kaybetmemek adına sağduyulu olmakta fayda var.

25 Nisan 2020’de Merkür-Plüton ve 26 Nisan 2020’de Merkür-Jüpiter karesi kesinleşecek. Bir önceki konuyla kombinasyonlu düşünürsek eğer bir insanı bir konuda aşırı boğmak, baskı kurmak, istemediği halde bir işe zorlamak veya bir konuda ikna etmeye çalışmak ters tepebilir. Ayrıca bu hafta eğer rest çekerken gerçekten tüm köprüleri yakma kararınız yok “Nasılsa barışırız” gibi düşünceler içerisindeyseniz bu tür davranışları önermem, zira geri dönüşü olmayabilir. Ve Merkür-Jüpiter karesi de özellikle bir konuda yeterince donanımlı değilsek çok bilgili gibi konuşmanın bizi zor duruma düşürebileceğine işaret eder. Ayrıca çok büyük konuşanlara bel bağlamamak da önemli zira bu bir anlık gaz olabilir. Tutulamayacak sözler vermekten “Nasılsa unutulur” diyerek kaçınmak gerekir, çünkü unutulmayacak. En azından belirli bir süre.

Bu hafta iki güzel olay var. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarım. Zor zamanlar geçirsek de meclisimizin açılışı egemenliğin milletimize verilmesi unutulmaması gereken, bizi biz yapan en önemli anlardan biridir. Ve 24 Nisan 2020’de ise Ramazan ayı başlıyor. Şimdiden hayırlı ve mübarek olsun; bereket ve huzur getirsin.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 20.04.2020: Herkese iyi haftalar! Yeni haftaya uyumlu ve yapıcı etkilerle başlıyoruz. Ay Balık burcunda saat 02:31’de Jüpiterle olumlu açı yaparak boşluğa girecek. Gecenin ilk saatleri özellikle ruhsal açıdan zenginleşme ve öğrenme adına pozitif. Ay saat 02:32-10:01 arasında boşlukta kalıp akabinde Koç burcuna geçiş yapacak. Yeni haftaya sporla başlamak için ideal bir etki. Üşenmeyip bir yerden denemek lazım derim. :) 13:15’te Ay-Satürn altmışlığı kesinleşirken konsantrasyonumuz artıyor, biriken veya üşendiğimiz işleri çözmek adına çok daha güçlü destekler alıyoruz. Ve 23:55’te Ay-Kiron kavuşumu kesinleşiyor. Bu etkileşim de ruhsal çalışmalar ve iyileştirme adına oldukça uygundur. Ancak bir kavuşum açısı olduğundan özellikle akşam saatleri itibariyle dilimize hakim olmalı, fevri ve sivri demeçlerden kaçınmalıyız. Günün iyicil etkilerinden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir.

Salı – 21.04.2020: Güneş-Satürn karesi 09:59’da kesinleşiyor. Etkisi özellikle +-3 gün aktif olacak. Bu açı kalıbı özellikle bu hafta ebeveynler, otorite figürleri, patronlar ve yaşça büyük eril figürlerle dalaşmamız gerektiğini gösteriyor. Gereksiz inat, tutturma veya restler çok ters tepebilir. Özellikle de iş konusunun çok hassaslaştığı bu dönemlerde risk almamak, işi kaybetmemek adına sağduyulu olmakta fayda var. Saydığım konularda öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Diğer yandan Güneş ünlü ve göz önünde bulunan figürleri temsil ettiğinden toplumsal arenada bu kişilerle alakalı zorlu olay ve kayıplar gündeme gelebilir. (Aileden kayıp olur diye bir yorum düşünmeyelim, Güneş ünlü kişilerle alakalıdır bu tür yorumlarda) Ay Koç burcunda saat 14:17’de Venüs, 16:34’te Mars ile olumlu açı yapacak. Öğleden sonra itibariyle özellikle duygusal konularda tamir eden ve iyi hissettiren bir akış var. Sorunları çözmek, buzları eritmek ve tekrar yakın hissetmek adına olumlu etkiler söz konusu. Ve saat 23:05’te Ay-Merkür kavuşumu devreye giriyor. Bu saatler harika bir şekilde odaklanıp bir şeyler yazmak, tez veya sunum hazırlamak ve sınavlara çalışmak adına idealdir. Günün iyicil etkilerinden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir.

Çarşamba – 22.04.2020: Haftanın en gerilimli gününe geldik. Bir kere yeniaydan bir gün önce balzamik Ay fazının en son bölümündeyiz. Esasen bir şeyleri bırakmak için iyi bir gün. Bu zararlı bir alışkanlık veya bir insan da olabilir. Ama yine de iradeniz çok keskin değilse, uzun süre düşünülmüş bir karar değil süreç anlık bir tepki ile şekilleniyorsa bugün çok hayati kararlar alınmasını önermem. Balzamik ay bir şeyleri sonlandırma ve kalıcı olarak bırakmak için fayda gösterir. Ancak bir uygulama yapacaksanız da sürecin Ay boşluk zamanı dışındaki bir evreye denk gelmesine özen göstermenizde fayda var. Ay Koç burcunda saat 12:31’de Plüton, 15:32’de Jüpiter ile kare sert açı yaparak boşluğa girecek. Gün boyunca bir şeyleri abartma, ani duygusal dalgalanma ve çatışmalara açık olabiliriz. Ufacık meselelerden gereksiz agresyon veya tutturma görülebilir. Ay saat 15:33-22:37 arasında uzun bir süre boşlukta kalacağından bugünü daha rölantide geçirmek, etliye sütlüye bulaşmamak daha faydalı olacaktır açıkçası. 22:37 itibariyle Ay Boğa burcuna geçiyor ve yeniaya hazırlanıyoruz. Tüm bu konularda özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 23.04.2020: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Zor zamanlar geçirsek de meclisimizin açılışı egemenliğin milletimize verilmesi unutulmaması gereken, bizi biz yapan en önemli anlardan biridir. Bu aziz mirası her daim gururla taşımak, kuşaktan kuşağa kıymetini anlatmak görevimiz. Yeniay gününe geldiğimizde Ay Boğa burcunda 01:59’da Satürn ile kare sert açı yaparak günü başlatacak. Geç saatlerde ayakta olanlar için bu zamanlarda çok inatçı olmamak, olmuyorsa zorlamamak faydalı olacaktır. Geçici soğukluk veya iletişim blokajları oluşabilir, uykuya dalmakta zorluk görülebilir. Ve saat 05:25’te Ay-Güneş kavuşumu kesinleşiyor ve yeniay meydana geliyor. İlk anlamı tabii ki tüm ezberlerin bozulması. Kavuşum açısı nötr doğadadır. Bu sebeple olumlu veya olumsuz (özellikle haritanızın aldığı etkiye göre) “Bu kesin böyledir, böyle olur ve olacak” dediğimiz alanlarda hiç beklenmedik gelişmeler yaşayabiliriz. “Asla benimle konuşmaz” dediğimiz kişi pat diye dile de gelebilir, “Asla bu firma batmaz” dediğimiz firma da batabilir. Özetle biraz kutu açma oyununa benziyor bu iş, ne çıkacağı belli değil. Bize düşen nedir, çok katı olmadan, esnemeyi bilerek olumlu veya olumsuz her olasılığa hazır olmak. Bu konularda sabit burçlar** Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar** daha dikkatli olmalı. Saat 11:28’de ise Ay-Uranüs kavuşumu kesinleşirken yeniay etkisi iyice yükselecek. Önemli bir konuya ilk adımı atmak, bir şeylere başlamak adına yeniay günü ideal değildir, çünkü Ay’ın ışığı görünür durumda değildir. Yeniaydan bir gün sonra başlangıçları yapmak seçimsel astrolojide daha ideal kabul edilir. Günün iyicil etkilerinden su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Cuma – 24.04.2020: Bugün Ramazan ayının birinci günü. Hepimize hayırlı ve mübarek olsun; bereket ve huzur getirsin. Ay Boğa burcunda saat 08:30 itibariyle Mars ile kare sert açı gerçekleştirecek. Bu açı kalıbı ani agresyon, çatışma ve kavga ile alakalıdır. Özellikle de aşırı rijit olmak, bir fikirde çok inat ve baskı kuran tavır zorlayıcı olabilir. Kavgacı, kendi mutsuzluğunu çevreye yaymak isteyenlerden uzak durmak; kışkırtma olsa dahi kaale almamakta fayda var. Bu açı kalıbı sakarlık ve kazalarla da alakalı olduğundan ev sporları veya günlük aktivitelerde vücudu çok zorlamamak, riskli hareketlerden kaçınmak önemli… Özellikle bu konularda sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat. Saat 14:37 itibariyle Ay-Neptün altmışlığı kesinleşirken günün anlam ve önemine uygun bir şekilde ruhsal enerji de yükseliyor. Bugün özellikle ibadet, dua etmek, ruhsal çalışmalar ve meditasyon gibi faaliyetlerle değerlendirilebilir. Günün iyicil etkilerinden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Bir not olarak özellikle Ay-Neptün altmışlığından sonra yeniaydan bir sonraki günde olduğumuz için bir işe başlamak, ilk adımları atmak adına destekleyici etkiler altında olacağız.

Cumartesi – 25.04.2020: Herkese iyi haftasonları! Ay Boğa burcundaki yolculuğunun son demlerinde 00:26’da Plüton ve 03:42’de Jüpiter ile olumlu açı yaparak boşluğa giriyor. Gecenin ilk saatleri oldukça huzurlu. Uyanık olanlar için üretkenlik söz konusu, uyuyanlar için huzurlu bir uyku ve güzel rüyalar gelebilir. Ay saat 03:43-10:21 arasında boşlukta akabinde İkizler burcuna geçecek. Boşluk evresinde uyku hafifleyebilir, rüyalar karmaşıklaşabilir ancak çok da takılmamak lazım. Bugün bol bol konuşup kendimizi ifade etmek isteyeceğimiz bir gün. Konuşmazsak içimiz şişebilir. :) Bu sebeple yakınlarımızla iletişimde olmak, birikenleri anlatmak iyi gelecektir. Ayrıca ilgili olduğunuz alanlarda insanları bilgilendirmek, sözlü ve yazılı paylaşımlar için değerlendirilebilir. Saat 10:35’te Merkür-Plüton karesi kesinleşiyor. Bir insanı bir konuda aşırı boğmak, baskı kurmak, istemediği halde bir işe zorlamak veya bir konuda ikna etmeye çalışmak ters tepebilir. Ayrıca bu hafta eğer rest çekerken gerçekten tüm köprüleri yakma kararınız yok “Nasılsa barışırız” gibi düşünceler içerisindeyseniz bu tür davranışları önermem, zira geri dönüşü olmayabilir. Bu konularda özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Saat 13:47’de Ay-Satürn üçgeni gerilimli bir tesiri miktar hafifletiyor, özellikle bir konuya ciddiyetle odaklanma ve başarıyla tamamlama konusunda destekleyici. Bugün işimize gücüme odaklanmak, önemsiz veya gerilimli konuları pas geçmek fayda getirecektir. Günün iyicil etkilerinden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir.

Pazar – 26.04.2020: Ay İkizler burcunda 00:20’de Kiron ile olumlu açı yapacak. Gecenin ilk saatleri ibadet, ruhsal çalışmalar ve dua etmek adına güçlü bir tesire sahip. Saat 07:31’de Merkür-Jüpiter karesi kesinleşiyor. Bu açı bir konuda yeterince donanımlı değilsek çok bilgili gibi konuşmanın bizi zor duruma düşürebileceğine işaret eder. Ayrıca çok büyük konuşanlara bel bağlamamak da önemli zira bu bir anlık gaz olabilir. Tutulamayacak sözler vermekten “Nasılsa unutulur” diyerek kaçınmak gerekir, çünkü unutulmayacak. En azından belirli bir süre. Bu zamanlarda çok yüksekten atıp tutanlar sonra çok rezil olabilir. Saat 12:00’de Güneş-Uranüs kavuşumu kesinleşirken yeniay benzeri etkiler tekrar devrede olacak. Gündemi değiştirebilecek önemli haberler ve sürprizler duyulabilir. Bu açı nötrdür bu sebeple kutudan ne çıkacağı belli değil, açının doğası ve bireysel bazdaki olumlu veya olumsuz etkisi haritamıza bağlıdır. Bugün “Karşıyım karşı her şeye karşı” tutumu sergilenebilir, her konuda gereksiz itiraz ve tepki görülebilir. Daha uzlaşmacı olmak, ortak akılla yaratıcılığı çalıştırmak, birlikte çözüm üretmek olmadı birlikte iki lafın belini kırıp mizah ve kahkaha üretmek açıyı olumlu bir şekilde kullanmamızı sağlar. Saat 19:38’de Ay-Venüs kavuşumu, 22:54’te ise Ay-Mars üçgeni devreye giriyor. Özellikle akşam saatleri duygusal tesirler devrede. Küslerin barışmadı, Covid-19 sebebiyle uzaklaşan kalbi mesafenin azalması ve sorunların çözümü adına son derece güzel etkiler söz konusu. Günün iyicil etkilerinden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe