Merve Çubuktepe

Bu hafta gökyüzünde Kova burcunun etkisi oldukça yoğun olacak. 20 Ocak 2020’de Güneş Kova burcuna geçiyor ve 25 Ocak 2020 saat 00:41’de Kova burcunda yeniay gerçekleşecek. Bireysel alan, istekler ve özgürlüklerin çok daha ön planda olacağı bir döneme giriş yapıyoruz. Her türlü insan ilişkisinde kişisel mesafe çok önemli olacak. Aşırı yapışkanlık veya sürekli bir arada olmak yerine ilişkileri biraz “havalandırmak” daha faydalı olabilir. Kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyleri başkasına yapmamak da önemli tabii. Yeniay anında Güneş/Ay ikilisi ile Uranüs karesi bu konularda aşırı zorlamaların kopuş sonuçları getirebileceğine işaret etmekte.

Bu etkileşim bir yandan da bireyin kendi istekleri, nereye doğru gitmesi gerektiğine dair güzel bir tetikleyici olabilir. Dar ve dogmatik düşünceden geniş bakış açısına geçiyoruz. Hatta biraz uçlara da kaçabiliriz. Ancak zihni esnetmekten kimseye zarar gelmez. Kalıp dışı düşünmek, farklı kamera açılarına ulaşmak hayatımızda şu ana dek fark etmediğimiz çok başka zenginlikleri ortaya çıkarabilir.

Ayrıca bu etkileşim “kafa izni” duygusu da oluşturabilir. Kalabalıklar üzerinize üzerinize geliyorsa biraz kendinizi soyutlayıp kendi dünyanıza çekilebilirsiniz. Ya da hayatınızdaki insanlarda böyle bir tavır olabilir. Bu bir dinlenme ve yenilenme süreci, anlayışlı olmak lazım. Ancak dinlenme ile “küstüm oynamıyorum” tavrı arasındaki kalın çizgiye dikkat.

Rasyonel, akılcı düşünce tarzı ön plana çıkacağından duygusal etkileşimden bir miktar sıyrılıyoruz. Daha objektif ve tarafsız düşünebiliriz. Bu da hayatımıza çok daha etkili bir şekilde yol vermemizi sağlayabilir. Fikirlerimiz kısır döngüden çıkarken çok daha yaratıcı hissedebiliriz.

23 Ocak 2020’de Venüs-Jüpiter altmışlığı kesinleşecek. İki iyicilin uğurlu beraberliği, özellikle de Venüs’ün Balık burcunda olması bereketli ve cömert bir etki oluşturmakta. Bu açı kalıbı finansal anlamda da duygusal anlamda da bereket getirebilir. Özellikle de iş ve finans adına güzel bir açı kalıbı. İyicil tesir alan haritalarda duygusal anlamda tamir de yapabilir. Keza sağlık açısından da eğer sağlık göstergeleri olumlu açı alıyorsa toparlayıcı bir açıdır.

25 Ocak 2020 Merkür-Mars altmışlığı kesinleşecek. Düşünce ve üretim adına hareket getiren bu açı kalıbı yeniay ve Kova enerjisi ile birlikte sayısız fikir, plan ve kinetik enerjiyi beraberinde getirebilir. Bir süredir bir rota olmadan savruluyor gibi hissediyorsanız dikkati toparlamak, yeteneklerinizi kullanmak için güzel bir etkileşim. Ayrıca etkili iletişim, konuşma ve yazı adına da pozitiftir. Bu dönemde yazarak veya video ile fark etmez kitlelere ulaşmak istiyorsanız yeniay sonrası ve bu açıyı çok iyi değerlendirebilirsiniz. Web sitesi, iş odaklı sosyal medya hesapları oluşturmak veya etkili kullanmak adına uygun bir etkileşim.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 20.01.2020: Herkese iyi haftalar! Ay Akrep burcunda saat 00:21’de Güneşle olumlu altmışlık açı yaparak boşluğa giriyor. Saat 00:22-01:42 arasında kısa bir süre boşlukta kaldıktan sonra Yay burcuna geçiş yapacak. Enerjisi yüksek son derece dinamik bir gün bizleri bekliyor. Saat 12:39’da Ay-Merkür altmışlığı kesinleşirken zihnen de çok aktif durumda olacağız. Önemli görüşmeler, mülakat ve imzalar adına günün ilk yarısı özellikle etkili olabilir. Saat 16:20’de Ay-Venüs karesi kesinleşirken duygusal konularda bir miktar frene basmak ve dikkatli olmak lazım. Zira Ay kapanan fazda ve yeniay öncesi bir konuyu aşırı didiklemek, inatlaşmaktan kaçının derim. Ve saat 17:54’de Güneş Kova burcuna geçiş yapıyor. Tüm Kovaların doğum günleri kutlu olsun harika bir yeni yaş diliyorum! Saat 22:46’da Ay-Mars kavuşumu günün son açısı gece gece enerjiniz yükselebilir, anlamsız gerilimlerden lütfen kaçının. Bir heves bir şeylere odaklanmak işleri toparlamak adına harika bir tesirdir. Günün iyicil etkilerinden ateş ve hava burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir.

Salı – 21.01.2020: Ay Yay burcunda 07:45’de Neptün ile kare açı yaparak boşluğa girecek. Gün boyunca başka bir temel açı da söz konusu değil. Son derece aheste, biraz dalgın, odaklanma zorluğu oluşabilir. Hayallere dalabilir, bir konuyu başlayıp bitirmekte zorlanabilirsiniz. Bugün önemli bir karar almak, önemli bir işe girişmek adına ideal değil açıkçası. Daha az önemli ve zorluğu düşük konularla uğraşmakta fayda var. 14:50’de Ay-Juno altmışlığı hafif bir duygusal esinti oluşturabilir ancak konu ne olursa olsun çok da gaza gelmemek ve mantığı kaybetmeden olayları değerlendirmekte fayda var. Aşırı büyük beklentiler hayal kırıklığı oluşturabilir. Bu konularda özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat.

Çarşamba – 22.01.2020: Ay saat 07:59’da boşluktan çıkarak Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Bir önceki günün puslu enerjisinden çıkıp çok daha net ve soğukkanlı bir atmosfere giriş yapıyoruz. Özellikle 12:59’da Ay-Uranüs üçgeni günün dinamizmini iyice yükseltmekte. Bugünü iş görüşmeleri, başvurular, sunumlar ve finansal hamleler adına özellikle öneririm. Mantık odağımız yüksek olacağından net görüş sağlayabiliriz. Diğer yandan 21:07’de Ay-Güney Ay Düğümü kavuşumu gerçekleşeceğinden karmik ve ruhsal tesiri de çok güçlü bir gündeyiz. Gün boyunca en ufak detay dahi bir işaret olabilir, olumlu veya olumsuz kadersel etkiler alabilirsiniz. Zaten Ay da Balzamik kapanma fazında yani bu evrede sonlanan şey ne olursa olsun hayrınıza olabilir, sizi daha beter bir durumdan koruyor olabilir sistem. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 23.01.2020: Ay Oğlak burcunda haftanın en iyicil günlerinden birindeyiz. Saat 04:52’de Ay-Venüs altmışlığı ile günü açıyoruz. Saat 05:44’te de Ay-Jüpiter kavuşumu devrede. Güne iyimser, duygusal ve yapıcı başlayabiliriz. Önemli duygusal dökülmeler, konuşmalar, empati ve anlayış görülebilir; insanlar eteğindeki taşları dökebilir. Finansal anlamda da olumlu bir tesirdir zira Ay yaklaşan Venüs-Jüpiter altmışlığını çalıştırıyor ki haftanın en iyicil açısından bahsediyoruz. 09:54’te Güneş-Uranüs karesi kesinleştiğinden sadece yeniay arifesinde beklenmedik ani haberlere hazır olun. Dürtüsel ve fevri yaklaşım görülebilir, mevcut gündeminiz alakasız bir konu ile birden değişebilir. Basında da bu tür değişik haberler görebiliriz ayrıca. Ve 15:19’da Ay-Neptün altmışlığı günün ruhsal enerjisini tepeye çıkaracak. 16:07’de ise Venüs-Jüpiter altmışlığı yani haftanın en olumlu açısı kesinleşecek. Önemli işlerinizi yeniaydan bir gün sonraya alın derim. (Yeniay Cuma günü olacak) Ancak bu iyicil açılar altında ne yapacağınıza karar verebilir veya yeniay öncesinden gideceğiniz istikamete doğru yollar kendiliğinden açılabilir. Akışla ilerlemek, çok da müdahaleci olmamakta fayda var. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Cuma – 24.01.2020: Haftanın en zorlayıcı tesirlerine sahip günündeyiz. Hem yeniaydan bir önceki gün, Ay balzamik fazın son evresinde çok güçlü bir sonlanma ve tamamlanma etkisi var hem de Ay Oğlak burcunda 03:18’de Plüton, 05:08’de Satürn ile kavuşum yaparak boşluğa girecek. Ay saat 16:20’ye kadar boşlukta olduğundan özellikle bu saatlere kadar çok dikkatli olmak, hiçbir şeyi aşırı zorlamamak, tutturmamak, olmuyorsa da bırakmakta fayda var. Lütfen öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Zira çok zorlayıp çekiştirdiğiniz ip bir anda kopup elinizde kalabilir. Çok ani ve radikal kararlar almaktan kaçının ve en azından yeniaydan bir gün sonraya bırakın derim. Saat 16:21’de Ay Kova burcuna giriş yapıyor ve yeniaya hazırlanıyoruz. 21:34’te Ay-Uranüs karesi de günün ilk yarısında olan inceldiği yerden kopma etkisini daha da yükseltmekte. Dediğim gibi oldukça zor bir gün, özellikle akşam saatleri itibariyle sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar da dikkat.

Cumartesi – 25.01.2020: Yeniay gününe geldik! Günün de ilk gökyüzü olayı zaten bu olacak. Saat 00:41’de Ay-Güneş Kova burcunda kavuşum yapacak yani yeniay gerçekleşecek. Etkilerini ayrıca burç bazında ayrı bir yazı ile belirteceğiz. Bireysel alan, istekler ve özgürlüklerin çok daha ön planda olacağı bir döneme giriş yapıyoruz. Bu etkileşim bir yandan da bireyin kendi istekleri, nereye doğru gitmesi gerektiğine dair güzel bir tetikleyici olabilir. Hatta biraz uçlara da kaçabiliriz. Ancak zihni esnetmekten kimseye zarar gelmez. Kalıp dışı düşünmek, farklı kamera açılarına ulaşmak hayatımızda şu ana dek fark etmediğimiz çok başka zenginlikleri ortaya çıkarabilir. Saat 16:09’da ayrıca haftanın diğer bir iyicil açısı olan Merkür-Mars altmışlığı da kesinleşiyor. Düşünce ve üretim adına hareket getiren bu açı kalıbı yeniay ve Kova enerjisi ile birlikte sayısız fikir, plan ve kinetik enerjiyi beraberinde getirebilir. Bir süredir bir rota olmadan savruluyor gibi hissediyorsanız dikkati toparlamak, yeteneklerinizi kullanmak için güzel bir etkileşimdir. Ayrıca etkili iletişim, konuşma ve yazı adına da pozitiftir. Bu dönemde yazarak veya video ile fark etmez kitlelere ulaşmak istiyorsanız yeniay sonrası ve bu açıyı çok iyi değerlendirebilirsiniz. Ay 21:34’te Mars ile olumlu açı ve 22:07’de Merkür ile kavuşum yaparak bu açı kalıbını daha da güçlendiriyor. Yeniaydan özellikle ateş ve hava burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar olumlu şekilde faydalanabilir. Merkür-Mars altmışlığından ise özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Pazar – 26.01.2020: Haftanın en olaysız, etliye sütlüye dokunmayan günündeyiz. Huzurlu, sakin, kendimize zaman ayırabileceğimiz güzel bir Pazar bizleri bekliyor. Yeniay sonrasında Ay Kova burcunda ve sadece 09:11’de Juno ile olumlu açı yapacak. Özellikle yeniay haritanıza olumlu tesir getiriyorsa duygusal meselelere dair güzel gelişme ve başlangıçlar gündeme gelebilir, içiniz daha huzurlu hissedebilirsiniz. Sadece duygusal konular değil bireysel olarak da yeterlilik için iyicil bir etki. İsteyen kendi başına, isteyen kolektif bir ortamda kaliteli zaman geçirebilir; en önemlisi gerek düşünsel gerek kalbi olarak özgür hissedebilir. Bugün canınız ne istiyorsa, sizi en çok ne “ben” hissettiriyorsa onu yapın, o insanlarla iletişim kurun derim. Günün iyicil etkilerinden ateş ve hava burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe