Merve Çubuktepe

Lafı dolandırmadan başlamak gerekirse yılın en zorlu haftalarından birine giriyoruz. Bu hafta hem Mars’ın Koç burcunda Uranüs ile kavuşarak bir süredir aktif olan ve her harekete geçtiğinde üzücü ve zorlu olaylara sebebiyet veren Uranüs-Jüpiter-Plüton T-Kare sistemini tetiklemesi ve hem de 26 Şubat 2017’de gerçekleşecek Balık burcundaki Güneş tutulması bize çok kadersel ve önemli bir döneme giriş yaptığımızı işaret ediyor.

Güneş tutulmasının doğasını ve burçlar üzerindeki etkilerini bu haftaki yazımda tüm detaylarıyla anlatacağım. Ancak kısaca özetlemek gerekirse öncelikle temel olarak Güneş tutulmaları bitiş ve başlangıçlarla alakalıdır. Etkilerini tutulmayı takriben altı aya kadar gösterebilirler. Balık burcunda gerçekleşeceği için de aslında hayatımızda “bağlı” ya da “bağımlı” olduğumuz konularla ilgili hayati kararların alınma vakti gelmiş demektir. Özellikle haritada kişisel gezegenlerle doğrudan irtibatı varsa kişinin hayatında o alanla ilgili bir çözülme yaşanacak ve önemli bir değişim rüzgarı başlayacaktır. Tutulma esnasında Fomalhaut, Spica, Arcturus ve Alcyone gibi bir çok önemli yıldız da sahnede. Yani kadersel ve çok güçlü bir etki bizi bekliyor. Diğer yandan tutulma esnasında sahnenin diğer köşesindeki Merkür ve Neptün’ün de Balık burcunda olması karar alma açısından zorlayıcı, önümüzü görmenin kolay olmadığı adeta puslu bir havada yönümüzü bulmaya çalışacağımız bir yolculuğa çıkarıyor. Bu noktada pusulalarımızın doğru olduğundan emin olmalı ve detaylara önem vererek dikkatli adımlarla ilerlemeliyiz. Zira zaten gökyüzünde aktif olan öncü T-Kare de bizi ziyadesiyle fevri hareketlerde bulunmaya ve duygusal kontrolümüzü kaybetmeye zorlamakta.

Güncelleme: 26 Şubat 2017 Güneş tutulmasına ait detayları ve burç bazında analizlerimizi buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Diğer yandan Mars-Uranüs Koç kavuşumu haftanın en önemli olaylarından birisi. 27 Şubat 2017 saat 03.19’da kesinleşecek ama etkisi şimdiden başladı. Bu etkileşim maalesef Plüton ve Jüpiter ile de irtibatta olduğu için ve tema da “Koç” burcu olduğu için büyük terör olaylarını, doğal afetleri, toplumsal gerginlikleri ve hatta ülke yönetiminde önemli pozisyonda olan kişilere karşı suikast girişimlerini tetikleyebilir. Zira 3 Mart 2017’de de Jüpiter-Uranüs karşıtlığı kesinleşiyor. Aslında zorlu etkilerin riskleri 18 Mart 2017’ye kadar hatta 28 Mart 2017 Koç yeniayına kadar aktif durumda.

Bu açı kalıpları aslında küresel boyutta etkili olacak konular ama ülkemiz haritasında bu yapı özellikle muhalefet partilerini, uluslararası ilişkileri ve ekonomik temaları özel olarak etkilemekte. Yabancı ülkelerle aramızda büyük diplomatik krizler tetiklenebilir, ekonomik anlamda dalgalanmalar yaşanabilir. Bu hafta çok temkinli olunması, güvenlik önlemlerinin maksimum alınması gereken gerçekten kritik bir süreç.

Ayrıca toplumsal kutuplaşmayı tetikleyen, özellikle de öncü burçlarda gezegenleri yoğun kişileri psikolojik açıdan ekstra zorlayan bu kalıplar bu hafta kesinlikle sinirlerimize hakim olmamız gerektiğine işaret ediyor. Fevri davranışlardan, bilgi kirliliklerinden uzak durmalıyız. Hemen galeyana gelmemeliyiz. Duygusal açıdan kendimizi kontrolün çok önemli olduğu bu hafta haritada özel bir destek yoksa risk almaktan kaçınmak faydalı olacaktır. Hafta içinde aktif olacak Merkür-Jüpiter iyicil açısı adeta bir rehber gibi karşımıza çıkıyor: “Büyük düşün, bütünün hayrına hareket et. Dengeleri koru, merhametli, saygılı ve adil ol.”

Gelelim haftanın önemli etkilerine: Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 20 Şubat 2017: Haftaya Ay Yay burcundayken başlıyoruz. Sabah saatleri itibariyle Ay ile Merkür, Uranüs ve Mars arasında olumlu bir etkileşim söz konusu. Yani yeni haftaya enerjik ve bir şeyleri başarma duygusu ile başlayacağız. Hemen akabinde Jüpiter olumlu açısı da durumu destekliyor. Yani önemli görüşmeler yapmak, önemli konuları harekete geçirmek açısından ideal bir etki söz konusu. Özellikle ateş ve hava grubu burçları Kova, İkizler, Terazi, Koç, Yay ve Aslanlar bu etkiden ekstra faydalanabilir. Yine de yazının başındaki kritik açı kalıplarını da göze alarak sınırları çok zorlamamaya dikkat etmek önemli.

Salı 21 Şubat 2017: Ay sabah 10.08’e kadar boşlukta; akabinde Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Gün içerisinde aktif olan Merkür ile Jüpiter ve Uranüs arasında etkili olacak olumlu açı kalıbı yaratıcılık ve başarıyı harmanlıyor. Yani bugün Ay boşluktan çıktıktan sonra kendinizi ortaya koymak, yaratıcılığınızı sergilemek açısından güzel bir etkileşim mevcut. Ay’ın Güneş ve kadersel kuzey/güney ay düğümleriyle iyicil etkisi de bu durumu destekliyor.

Çarşamba 22 Şubat 2017: Ay Oğlak burcunda yolculuğuna devam ediyor, gün içerisinde Venüs ve Mars ile gergin kontakt kuracak. Bir yandan da Plüton ile kavuşuyor. Ayrıca Mars ile Plüton gergin açısı da kesinleşiyor. Yani bugün özellikle ikili ilişkiler açısından temkinli olmak şart. Fevri hareketler görülebilir, küçük meseleler büyük sorunlara dönüşebilir. Rehberimiz Koç burcunun zıttı olan Terazi burcunun iyicil yönleri diyebiliriz. Uzlaşmacı ve diplomatik olmaya dikkat etmeliyiz. Ve özellikle mücadele ettiğimiz bir konu varsa kesinlikle planlı ve kendimizden eminsek harekete geçmeliyiz zira aksi takdirde sonucu yıkıcı olabilir. Bugün kazalara açık bir gün, dikkatli olmak ve uykuyu iyi almak da ayrıca önemli. Neyse ki Ay ile Neptün’ün olumlu açısı bu gergin havayı biraz da olsa yumuşatıyor. Yine de özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Oğlak ve Teraziler bugün hatta bu hafta ekstra dikkatli olmalı.

Perşembe 23 Şubat 2017: Ay neredeyse gün boyunca (saat 20.08’e kadar) boşlukta olacak. Bir önceki günün gergin açıları da aktif olduğu için bugün takvimlerimize önemli işlerimizi koymamamız faydalı olacaktır. Daha çok bitirilmemiş işlerimize odaklanmalı ve sorun ya da eksik varsa onları çözümlemekle ilgilenmeliyiz. Ay akşam saatlerinde boşluktan çıktıktan sonra Kova burcuna geçiş yapacak.

Cuma 24 Şubat 2017: Ay Kova burcunda ve sabah saatlerinde Venüs ile olumlu açı yapıyor. Yani güne uyumlu ve anlayışlı bir etkileşim ile başlıyoruz. Ayrıca gün içerisinde Merkür ve Satürn arasındaki olumlu açı da kesinleşiyor. Bugün özellikle ciddiyetle kendimizi ortaya koyabilir, ticari anlamda riske girmeden önemli atılımlar yapabiliriz. Ayrıca ilişkiler açısından özellikle de ciddi konuları “sakin sakin” konuşmak açısından da uygun bir gün. Özellikle hava ve ateş grubu burçları Kova, İkizler, Terazi, Koç, Yay ve Aslanlar bu etkiden en iyi şekilde faydalanabilir.

Cumartesi 25 Şubat 2017: Sabah saatleri itibariyle Kova burcunda yolculuğuna devam eden Ay; Mars, Jüpiter ve Uranüs ile olumlu irtibatta olacak. Yani yaratıcılık, harekete geçme ve farklılığını gösterme adına güzel bir etki taşıyor. Bu etkiye öğleden sonra itibariyle Ay-Satürn olumlu açısı da ekleniyor. Yani bugün bir şeyleri çözmek, hayat vermek ve istediğiniz bir konuda harekete geçmek adına uygun bir yapı söz konusu. Ayrıca sportif faaliyetler için de uygun bir yapı; zira Ay Sualocin yıldızı ile kavuşumda. Aylardır erteleyip de başlayamadığınız diyet ya da egzersiz programına tutulma öncesi başlayabilirsiniz. Ya da haftaya pazartesi de olur tabii.

Pazar 26 Şubat 2017: Ay kısa bir süre geceyarısından sonra boşlukta kalarak Balık burcuna giriş yapacak. Tutulma gününe geldik… Saat 17:54’te Güneş tutulması gerçekleşecek, etkilerine yazının başında bahsetmiştim; ancak bu hafta çok daha detaylı ve burç bazında etkilerini anlatacağım. Ayrıca pazar gecesinin bitişinden bir kaç saat sonra da yine yazıda belirttiğim Mars-Uranüs kavuşumu kesinleşecek. Diğer yandan Ay Merkür ve Neptün ile kavuşumda olacak; yani tutulma gününü daha çok kendi özümüze dönerek, ruhsal ve düşünsel anlamda bir tahlil yapmak için kullanabiliriz. Bu durum ayrıca affetme ve barışmalar için de uygundur. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Şİmdiden herkese kazasız belasız, sorunsuz bir hafta diliyorum. Ülkemiz ve bizim için güzel günlerin gelmesi dileğiyle…

Merve Dirağ