Merve Çubuktepe

Bu haftanın en önemli olayı kuşkusuz 20 Temmuz 2020 saat 20:32’de gerçekleşecek Yengeç burcunda yeniay. Yeniay tam anlamıyla Satüryen tabiatta. Gerçekleştiği sırada Satürn, Güneş-Ay kavuşumuna tam karşıt açı yapacak. Yaptığımız her şeyin sonuçları ile yüzleşebileceğimiz bir etki söz konusu. Eğer vicdanen rahatsanız yeniayın korkulacak bir yönü yok. Ancak kuralları lehine göre esneten, sınırları bilmeyen ve zarar verici davranışları olan kişiler için önemli bir yüzleşme getirebilir.

Yeniayın yapısı akışkan değil. Zaten gökyüzünde retro etki oldukça baskın. İşler çok hızlı ilerlemeyebilir, arada blokajlar oluşabilir. Bu esnada pes etmeyen, denemeye devam eden kazanacaktır. Bahane bulan veya hemen oyundan düşenler değil… Mantık yolu ile hareket burada anahtar niteliğinde. Yeniay anında etkin olan ve bu tesirleri tetikleyen Güneş-Satürn karşıtı da 21 Temmuz 2020 saat 01:27’de kesinleşecek.

Yeniay normalde bir şeylerin başlaması ile alakalıdır. Ancak Satüryen yapı sebebiyle bu başlangıçlar o kadar da hızlı olmayabilir. Çok soğuk bir denize girmek gibi düşünebiliriz. Burada önemli olan hazır hissetmek. Yani hızlı olsun diye kendimizi zorlamak yerine doğru anda hareket etmek önemli. Diğer yandan olaylar zinciri öyle bir şekillenebilir ki zaten biz farkında olmasak da hazırlanmışızdır ve böylece çarklar dönmeye başlar.

22 Temmuz 2020 saat 11:36’da Güneş Aslan burcuna geçecek. Şimdiden tüm Aslanların doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız güzellikler getirsin. :) Gökyüzündeki Yengeç baskın enerji de bu vesile ile azalmaya başlayacak. Daha kabuğumuzda ve tereddütlü bir ruh halinde olabiliriz geçirdiğimiz dönemde. Aslan etkisi artmaya başladıkça daha fazla kendine güven ve biraz uç noktalarda büyüklenme gelebilir.

Yine 22 Temmuz 2020 saat 23:25’te Merkür-Uranüs altmışlığı devrede olacak. Bu açı kalıbı mental açıdan rahatlatıcı bir etki. Daha fazla yaratıcılık, üretim, mevcut sıkıştığımız kalıplardan çıkmak adına destekleyicidir. Aynı zamanda kariyerle alakalı tüm girişimler için de pozitiftir. Bir iş kurmak, iş görüşmeleri, başvurular gibi konular adına +-3 gün değerlendirilebilir. Bir konuda eğitim almaya başlamak için de ideal bir açıdır.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 20.07.2020: Herkese iyi haftalar! Yeniay günündeyiz. Bu sebeple yeni haftaya başlangıç oldukça hareketli ve hatta hararetli olabilir. Zira Ay’ın irtibatları yoğun ve gerilimli. Balzamik fazın en son bölümünde olduğumuz için akşam saatleri öncesinde bir şeylerle bağlantıyı kesmek ve bırakmak adına güçlü tesirler söz konusu. Saat 07:00’de Ay-Neptün üçgeni sabah saatlerinde ruhsal açıdan kuvvetli bir tesir oluşturuyor. Ruhsal çalışmalar ve zihni sakinleştirmek adına değerlendirilebilir. Saat 08:26’da Jüpiter, 12:04’ye Plüton ile Ay karşıt açı yapacak. Özellikle günün ilk yarısında aşırı abartı ve iddiacılıktan uzak durmak önemli. Nüfuzu olan kişilerle büyük çatışmalara ve inatlaşmalara girmek riskli olabilir. Saat 20:32’de Yengeç burcunda 28 derecede Yeniay gerçekleşecek. Gerçekleştiği sırada Satürn, Güneş-Ay kavuşumuna tam karşıt açı yapacak. Yaptığımız her şeyin sonuçları ile yüzleşebileceğimiz bir etki söz konusu. Eğer vicdanen rahatsanız yeniayın korkulacak bir yönü yok. Ancak kuralları lehine göre esneten, sınırları bilmeyen ve zarar verici davranışları olan kişiler için önemli bir yüzleşme anı olabilir. Ay saat 20:54 itibariyle Satürn ile karşıt açısını kesinleştirerek 20:55-23:16 arasında boşlukta olacak. 23:17’de Ay Aslan burcuna giriş yaparken odağımız güçlenecek.

Salı – 21.07.2020: Haftanın en önemli açısı Güneş-Satürn karşıtı saat 01:27’de kesinleşecek. Etkisi beş gün boyunca azalarak devam ediyor. İşler çok hızlı ilerlemeyebilir, arada blokajlar oluşabilir. Bu esnada pes etmeyen, denemeye devam eden kazanacaktır. Bahane bulan veya hemen oyundan düşenler değil… Mantık yolu ile hareket burada anahtar kelimeler. Ay Aslan burcunda 17:51’de Uranüs ile kare açısı kesinleşiyor. +-2 saat boyunca beklenmedik, sarsıcı veya ezber bozan gelişmeler gündeme gelebilir. Ani sinir yükselmesi, çarpıntı gibi durumlar görülebilir. Saat 22:22’de Ay-Mars üçgeni durumu tekrar dengeliyor. Çok daha kararlı, motive ve canlandırıcı tesirler söz konusu olacak. Ertesi gün mesela spora başlamak için değerlendirilebilir. Ayrıca gün boyunca kişisel bakım, saç işlemleri gibi her türlü güzellik konusu için de ideal etkiler devrede.

Çarşamba – 22.07.2020: Haftanın en olumlu ve yapıcı gününe geldik. Ay Aslan burcunda görünür olma isteği yüksek, enerji daha fazla ve keyifli. 03:27’de Ay-Venüs altmışlığı kesinleşiyor ve Ay gün boyu boşlukta olacak. Ay’ın boşlukta olması kişisel bakım veya saç işlemleri üzerinde majör bir tesir yaratmaz. Bundan dolayı bugün de yine bu konular için değerlendirilebilir. Saat 11:36’da Güneş Aslan burcuna geçecek. Şimdiden tüm Aslanların doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız güzellikler getirsin. :) Gökyüzündeki Yengeç baskın enerji de bu vesile ile azalmaya başlayacak. Daha kabuğumuzda ve tereddütlü bir ruh halinde olabiliriz, Aslan etkisi artmaya başladıkça daha fazla kendine güven, uç noktalarında aşırı büyüklenme gelebilir. Saat 23:27’de Merkür-Uranüs altmışlığı kesinleşirken olumlu tesir daha da yükseliyor. Açının etkisi günün başlangıcı itibariyle devrede olacak. Sürpriz güzel haberler gündeme gelebilir veya bir şeyden pek umutlu değilsek beklenmedik güzel sonuçlar da alabiliriz. Bu açı kalıbı mental açıdan rahatlatıcı bir etki. Daha fazla yaratıcılık, üretim, mevcut sıkıştığımız kalıplardan çıkmak adına destekleyicidir. Aynı zamanda kariyerle alakalı tüm girişimlerde pozitiftir. Bir iş kurmak, iş görüşmeleri, başvurular gibi konular adına +-3 gün değerlendirilebilir. Bir konuda eğitim almaya başlamak için de idealdir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 23.07.2020: Ay Aslan burcunda ve boşluk konumundayken güne başlıyoruz. Ay saat 02:40’a kadar boşlukta kalacağı için bu zaman aralığı içerisinde uykuya dalmakta zorluk veya karışık rüyalar görülebilir. Bu saatler içerisinde önemli bir konuşma yapılmamasında ve en azından sabaha bırakılmasında fayda var. Ay bu aralık içerisinde 00:38’de Ay düğümleri ile olumlu irtibatta olduğu için uyanıksanız bu saatler ibadet ve ruhsal çalışmalar için de değerlendirilebilir. Ve 02:41’de Ay Başak burcuna geçiş yapıyor. Gün boyunca daha pratik, detaycı ve pire gibi çalışkan olabiliriz. Yarım kalmış veya üşenilen işleri bitirmek adına motive edicidir. Saat 20:16’da Ay-Uranüs üçgeni kesinleşirken bu iyicil tesirler daha da artacak, pratiklik ve yaratıcılık birleşiyor. Üzerine de 21:47’de Ay-Merkür altmışlığı da devrede olduğu için akşam saatleri önemli konuşmalar, iş için sunum hazırlamak, başvurular gibi konular adına son derece elverişli.

Cuma – 24.07.2020: Ay Başak burcunda saat 08:45’te Ay-Venüs karesi devrede olacak. Üzerine de saat 13:22’de Ay-Neptün karşıtı kesinleşiyor. Bu sebepten ötürü özellikle günün ilk yarısı duygusal konuları eşelemek adına pek uygun değil. Yanılgıya, yanlış hükümlere ve en önemlisi laf cambazlarına kanma konusuna açığız. Her türlü duygusal konuda önemli konuşmaları bugün pas geçmek daha faydalı olabilir. Çok aşırı büyüttüğümüz konularda yüzleşmeler ve düş kırıklıkları görülebilir. Finansal konularda da hayati kararları bir sonraki hafta almakta fayda var, zira görmediğimiz riskler söz konusu olabilir. Saat 13:56’da Ay-Jüpiter üçgeni havayı dağıtmaya başlıyor. Mesela iş ve finans konular çok acilse şayet bu saatlerden sonra odağa alınabilir. Zihnimizi geliştiren tavsiyeler alabiliriz veya gördüğümüz bir cümle dahi olumlu bir düşünce akışını tetikleyebilir. Saat 18:05’te Ay-Plüton üçgeni bu iyicil atmosferi yükseltmekte. Ağlamayan çocuğa meme verilmez atasözünü hatırlayalım. Eğer gerekliyse yardım istemek bize beklemediğimiz güzellikte destekler verebilir. Bu açı kalıbı karşımızdaki kişileri bir konuda ikna etmek ve güçlü intiba bırakmak adına da destekleyicidir.

Cumartesi – 25.07.2020: Herkese iyi hafta sonları! Ay Başak burcunda saat 02:07’de Satürn ile üçgen açı yaparak boşluğa girecek. Boşluk zaman dilimi saat 02:08-04:53 arasında. Bu saatler içerisinde yorucu rüyalar, ani uyanma, uykuya dalmakta zorluk görülebilir; ancak geçicidir. Bu etki altında rüyalara özel bir anlam yüklemeye ve üstünde durmaya gerek yok. Saat 04:54 itibariyle Ay boşluktan çıkarak Terazi burcuna geçiyor. Hafta sonuna çok daha dengeli ve huzur bir tesir altında başlıyoruz. Özellikle de güzellik, moda, estetik, sanat gibi konuları odağa almak çok daha keyifli olabilir, ruhumuzu canlandırabilir. Ay Terazi süreci kişisel bakım ve alışveriş için idealdir. Saat 09:32’de ise Ay-Güneş altmışlığı kesinleşecek. Bu olumlu açı her türlü insan ilişkisinde yapıcı tesir gösterir. Bu saatler itibariyle özellikle günün ilk yarısı duygusal konuları konuşmak ve çözüm bulma adına daha uygun durumda. Aynı zamanda ebeveynler, otorite figürleri ile soğukluk varsa ilk adım atıldığı takdirde buzlar eriyebilir. Bugün geçmiş veya gelecekle uğraşmaktansa anda kalmak, anın güzellikleri yaşamak gerçekten ruhumuza çok iyi gelebilir.

Pazar – 26.07.2020: Haftanın en gerilimli etkilerinin olduğu güne geldik. Ay Terazi burcunda saat 04:11’de Merkür ile kare açı yapacak. Üzerine de 06:49’da Mars ile karşıt açısı devrede. Bu sebeple özellikle günün ilk yarısı her türlü laf dalaşı, yanlış anlaşılmaya açık. İletişim problemler, yanlış anlaşılmalar söz konusu olabilir veya ufacık bir konu aniden alev alabilir. Bu sebeple de hiçbir şeyi çok zorlamamak, agresif tavırlı kişilerle diyaloğu en azından o sırada durdurmak faydalı olabilir. Saat 13:44’te Ay-Venüs üçgeni bu tansiyonu bir miktar düşürse de mucizevi bir tesir değil. Odak değiştirmek, sevdiğimiz insanlarla zaman geçirmek, sanatsal ve estetik konularla ilgilenmek günün ruhsal tansiyonunu bir miktar düşürebilir. Ancak Ay saat 15:41’de Jüpiter, 20:12’de Plüton ile kare açı yapacağı için belirttiğim gibi genel olarak günün yapısı oldukça gerilimli. Öğle saatleri sonrasında sabrımız biraz düşebilir, kolay provoke olabiliriz. Ancak unutmayalım ki olumlu veya olumsuz duygular aşırı yoğun yaşanıyor olabilir. Bu sebeple de bize aşırı duygusal dalgalanma yaratan objektif olamayacağımız her türlü konuyu pas geçerek daha çok kendi işlerimizle uğraşabilir veya ihtiyacı olan bir kişiye yardım ederek daha iyi hissedebiliriz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe