Begüm Minkis

20 Ağustos 2022’de 20:51 itibariyle savaş ve mücadele gezegeni Mars İkizler burcuna geçiş yaparak 25 Mart 2023 tarihine kadar yaklaşık yedi ay boyunca bu burçta hareket edecek. Mars’ın bu kadar uzun süre boyunca İkizler burcunda kalmasının nedeni 30 Ekim 2022-12 Ocak 2023 arasında geri hareketini gerçekleştirecek olmasıdır. Mars İkizler burcundayken fikirlerimizi hayata geçirmek için fazlasıyla aceleci davranabilir veya birden fazla seçeneğin içerisinde bocalayabiliriz. Herkesin sürekli konuşmak isteyeceği bu süreçte bizleri gerçekten can kulağıyla dinleyen insanlara olan ihtiyacımız artacaktır. Zihnimizi terbiye ederek “en doğru ben biliyorum” yarışından kaçınır, tarafsız, objektif ve mantıklı davranışlar sergilersek bu evreyi güzel ilerlemeler kat ederek başarıyla tamamlayabileceğiz. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

İlk önce Mars İkizler takvimini daha detaylı inceleyelim:

20 Ağustos 20:51 - 29 Ekim 16:24 Mars ileri harekette (0-25 derece)
29 Ekim 16:25 - 31 Ekim 16:25 Mars Durağan ( 25 derece)
31 Ekim 16:26 - 11 Ocak 23:55 Mars geri harekette (25-8 derece)
11 Ocak 23:56 – 13 Ocak 23:55 Mars Durağan (8 derece)
13 Ocak 23:55 – 25 Mart 14:44 Mars ileri harekette (8-29 derece)

Mars’ın güneş etrafında retro hareketiyle beraber tam turunu tamamlaması yaklaşık iki yıl sürmektedir. En son 4 Mart-22 Nisan 2021 arasında Mars İkizler burcunda ileri konumda seyahat etmişti. Mars gezegeni savaş, eylem ve mücadele gezegeni olduğu için o süreçte gündeme gelen gündem maddelerimizin tekrardan hareketlenebileceğini söylememiz yanlış olmayacaktır. Yarım kalan plan ve projeler üzerinde çaba sarf edersek olumlu sonuçlar alabileceğiz.

Mars İkizler burcunda peregrin konumdadır. Peregrin konumdaki gezegen iyi veya kötü nasıl sonuç vereceği belirsiz olduğundan bu ifadeyi almıştır. Mars İkizler burcundayken İkizler burcu’nun dispozitörü Merkür gezegeni olacaktır. Bu sebeple yalnızca Mars’ın değil Merkür’ün de transiti, ileri konumda olup olmaması ve açıları yorum bazında ikincil öneme sahip olacaktır. 10 Eylül-2 Ekim 2022 ve 29 Aralık 2022-18 Ocak 2023 tarihlerinde Merkür’ün geri harekette olacağını ilk etapta belirtelim. Bu tarih aralıklarında Mars İkizler’in gölge yönleriyle başa çıkmaya çalışabiliriz. Gaflar, demagojiler, laf sokma ve yanlış anlaşılmalar maalesef artabilir.

İkizler burcu iletişim sürecinin doğrudan açık biçimde yazılı ve sözlü olarak iletilmesiyle ilgilidir. İçimizdeki duyguları kolaylıkla dile dökebiliriz. İletişim esnasında seslerin yükselmesi, ısrarcılık ve kaba üsluple konuşmamaya dikkat etmezsek kendimize hemen düşman çekebiliriz. Diğer yandan ticaret, ulaşım sektörü, belediyeler, sözleşme, küçük esnaf sahipleri, imza ve anlaşmalar ve eğitim faaliyetleriyle ilgili bazı aksilikler bekleyebiliriz.

Mars İkizler burcundayken gerçekleştireceği bazı dinamik açılara göz atalım. 1 Eylül 2022’de Mars ve Jüpiter altmışlık uyumlu açısı kesinleşecek. +- 7 gün toplantı, eğitim, araç ve gereç alımı, kontrat yenileme, imza ve yatırım planlarını yaşama geçirmek için uygun. Başlatılan işler verimli ilerleyebilir.

28 Eylül 2022 ve 28 Kasım 2022 tarihlerinde Mars ve Satürn üçgen uyumlu açısı kesinleşecek. +- 7 gün kalıcı olabilecek ve iz bırakacak yeni başlangıçlar için uygun. Disiplin, kararlılık ve sorumluluk duygusuyla hareket etmemiz kolaylaşabilir.

Ve gelelim en önemli açı kalıbına. 12 Ekim 2022, 19 Kasım 2022 (geri konumda) ve 15 Mart 2023 tarihlerinde tam üç kez Mars ve Neptün kare olumsuz açı gerçekleştirecek. İyimser ve yüzeysel bir zihinle olayların gerçek boyutunu görmekte zorlanabiliriz. Sınırlar ve gizlilikler rahatça ortadan kalkabilir ve her şey olduğu gibi görünmeye başlayabilir. Bu kontrolsüz enerji bir yandan zihinsel gerginliğe de sebebiyet verebilir. İllegal şeyler görünür olabilir. İşgaller, askeri hareketlilikler doğru olmayan idealler uğruna artabilir gözüküyor. Rusya-Ukrayna savaşının daha da alevlenerek halkı zor duruma düşürmesi mümkün. Üstelik bu sefer kolayca karşı koymakta zorlanacağımız güçlü ve stratejik eylemler görebiliriz.

30 Ekim 2022’de ise Mars geri hareketine başlayarak 12 Ocak 2023’e kadar devam edecek. Mars retrosu desteklenen ve hak arayan harita sahipleri büyük fırsatlar sunarken bazı kişiler için de eski problemlerin tekrar geri gelerek büyük bir zihinsel kargaşaya neden olmasını temsil edebilir. Savaş çıkarmaktan ziyade barış odaklı kişiler retro bittikten sonra başarı kazanabilir. Mars retrosu özetle ya tüm gücünle harekete geç ya da tamamen dur! demektedir. 8 Aralık 2022’de Retro Mars kavuşumunda meydana gelecek 16 derece İkizler Dolunayı en can alıcı ve kritik süreçleri gündeme taşıyabilir.

Döngüleri anlamak suretiyle biraz daha geçmişe gidersek eğer 17 Nisan-26 Mayıs 2016 arasında Mars Yay burcunda (8-0 derece) geri hareketini gerçekleştirmişti. Şimdi tam karşıt burcunda İkizler burcunda geri hareketini gerçekleştirerek 12 Ocak 2022’de 8 derecede sonlandıracak. O tarihlerde gündeme gelen konu ve olaylarla ilgili kadersel bir döngünün tamamlanma ihtimali çok mümkün gözüküyor. Vakti geldiğinde Mars retrosuyla ilgili detaylı bir makale paylaşacağız.

Mars İkizler transitinin burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Hayatınıza renk gelebilir ve oldukça hızlanabilir. Kendi işinizi yapıyorsanız ticari işlerinizde hareketlilik artabilir. Zihinsel ve fiziksel olarak odaklanacağınız yeni meşgaleniz sizi bir yandan geliştirebilir gözüküyor. Merakınız ve öğrenme açlığınız sayesinde kendinizi yeni eğitimlerde bulabilir, seyahatlere çıkabilirsiniz. Kardeş, kuzen ve komşularla tartışma, fikir ayrılıkları görülebileceği gibi birlikte etkinliklere de katılabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Kişisel girişimler sebebiyle yapılacak yüksek masraflarınız dikkat çekmektedir. Sağlığınız, imajınız ve yaşam tarzınızda değişim için büyük mücadele verebilirsiniz. İlişkilerde kendi değerinizi sorgulasanız da hakkınızı aramak konusunda güçlü etkilere sahipsiniz. Paranızın hesabını iyi yapmak ve ticari girişimlerde çok açılmamanız da önemli gözüküyor. Süreç zarfında hırsızlık ve dolandırılmalara en çok açık olan burç olabilirsiniz, dikkatli olmakta fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Projeler, arkadaş toplantıları, ait olduğunuz gruplar odağınıza girecektir. Yeni insanlar ve yüzler tanıyabilirsiniz. Kelimeleriniz yakıcı olabilir ve iz bırakabilir. Uzun zamandır gerçekleştirmek istediğiniz bir idealiniz varsa bu konuda bağlantılar kurmaya gönüllü olabilirsiniz. Çok yönlü doğanızın en çok görülüp fark edileceği bir süreç olacaktır. Sinir sistemi, eller ve kollar, akciğer ve solunum yolları rahatsızlıklarına da açık olabileceğinizden kendinize gereken özeni göstermeyi ihmal etmeyin. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Uzun seyahatlere çıkma ve kendi içinize dönme zamanı. Yurt dışı fırsatları kapınızı çalabilir. Yoğun iş temposunu bırakarak serbest biçimde çalışmaya başlayabilirsiniz. Görüşlerinizi ve fikirlerinizi onaylamayan insanlar tarafından suistimale uğrayabileceğinizden herkese her şeyi anlatmamanız iyi sır tutmanız gereken bir zamandan geçecek gözüküyorsunuz. Sosyal medya, ticari ilişkiler, eğitim faaliyetlerinde yaşanabilecek bazı sıkıntılar sizi yeni yöntemlere itebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: İlişki ve arkadaşlıklarınızda ortalık meydan muharebesine dönebilir. Yeni bir ekip kurmak, evlilik organizasyonları düzenlemek, eğitim gruplarına katılmak veyahut iş ağı oluşturmak gibi gündemlerle ilgilenebilirsiniz. İnsan ilişkilerinden pek kaçamayacağınız bir süreç. Eylemleriniz çok konuşulabileceği gibi hayallerinizi de gerçeğe dönüştürebilir işinizde yükselebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Alacağınız önemli sorumluluklar, statü değişikliği gündeminizde. İyi ilerlemeyen bir işletme varsa kapatılabilir. Çocuklarınız eğitimi ve evliliği sebebiyle yanınızdan ayrılabilir. Sosyal medya paylaşımları, eğitim aktiviteleri ve kısa seyahatleriniz yoğunlaşabilir. İş veya eğitim kurumu değiştirmeniz. Ve iki seçenek arasında kaldıysanız tercihini yapmanız ve mücadeleye başlayarak girişim gerçekleştirmeniz mümkündür. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Uzaklara yelken açmak istiyor ve yeni yerler görmek/tatmak istiyor olabilirsiniz. Evinizden biraz uzaklaşmak size iyi gelebilir. Kimileriniz yurt/şehir dışına taşınabilir. Hayata bakış açınızın değişeceği bu süreçte sizinle aynı görüşe sahip olmayan insanlar tarafından çokça kışkırtılabilirsiniz. Diplomatik tavrınız iletişime de yansıyabilir. Gereksiz tartışmalara girmeyerek tüm iletişim/ticari süreçleri başarıyla yönetebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Ruhsal ve fiziksel dönüşümden geçebilirsiniz. Odağınız paylaşılan değerler ve finans olacaktır. Maddi kaynaklarınız yeni hayırlı ortaklıklar, iş birlikleri, miras, primler sayesinde büyüyebilir. Destekler olsa da cebinizden çıkan parada da artış olabilir. Borç yapmaya, vekalet vermeye, kefil olmaya vs eğilim gösterebilirsiniz. Riskli yatırım, şans oyunları, lüks tüketimle ilgili konularda fazla iyimserliğe kaçmadan paranızı harcamanız iyi olabilir aksi takdirde heba olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Ortaklık, işbirlikleri ve evlilik hazırlıkları için istekli bir sürece giriş yapıyorsunuz. Bilhassa kariyer hedeflerinizde size faydası olacak yeni insanlarla bir araya gelebilirsiniz. Birlik beraberlik içinde uyumlu bir şekilde ilerlemek isteyebilirsiniz. Başarılı ilerlemeyen beraberlikler biraz tartışmalı biçimde sonlanabilir. Danışmanlık ve davalarla haşır neşir olabileceğiniz gibi düşmanlarınızı da rahatlıkla fark edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: İş, ziyaret veya sağlık nedeniyle kısa kısa seyahatler gerçekleştirebilirsiniz. Günlük sorumluluklarınız artabilir. Çalışma arkadaşlarınızla görüş ayrılığı ve iletişimde yanlış anlaşılmalar yaşayabilirsiniz. İş değiştirebilirsiniz. Resmi dairelere başvurularınız olabilir. Evrak tamamlamaları ve kayıtlarla uğraşabilirsiniz. Kendi işinizi yapıyorsanız yurt dışıyla kurduğunuz ticari bağlantılarınız hayırlı ilerleyebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Cazibeniz, karizmanız ve popülerliğiniz artabilir. Bekarsanız güçlü ve unutulmaz bir ilişkiye başlayabilirsiniz. Beraberliğiniz devam ediyorsa evlilik kararı alabilir, söz/nişan hazırlıklarına geçebilirsiniz. Evliyseniz de çocuk yapma kararını ifade edebilir. Taşınmaz değerlere yatırım yapabilirsiniz. Kimileriniz yaratım gücünü iş hayatına vererek fikirleri ve konuşmasıyla kolaylıkla dikkat toplayabilir. Ortak şekilde girilen riskli yatırımlar kazandırabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Mülk yatırımları, miras, taşınma, evlilik veya çocuk yapmak gibi konularda yapmak istediğiniz değişimler için şansınız artıyor. Ev ve aile hayatınızda yeni düzenlemeler yapmak isteyebilirsiniz. Kiminiz evden çalışmaya başlayabilir veya işi bırakabilir. Bu esnada yakın çevrenizden gelen epey fikir ve görüş kafanızı bulandırabilir fakat siz kendinize duyduğunuz güven sebebiyle kendi tercihlerinizin peşinden gitmek isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis