Begüm Minkis

Aşk ve güzelliklerin gezegeni Venüs 20 Aralık’ta Kova burcuna geçiş yapıyor. 13 Ocak’a kadar sürecek transit üzerimizdeki baskıcı ve gelenekselci tutumları azaltacak. Böylece ilişkilerin keyifli doğasını daha fazla tadabileceğiz. Bu dönemde hayatımız ile ilgili hedeflerimize farklı yollardan yaratıcı şekillerde ulaşmak adına yeni fikirlerle dolup taşabiliriz. Yeniyıla da az bir süre kalmışken beklenmedik misafirlere veya yolculuklara karşı hazırlıklı olmak gerekebilir. Yeni insanlarla ve kültürlerle buluşmak oldukça keyifli olacaktır. Farklı olan her şey bize daha cazibeli gelebilir. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Venüs’ün Kova burcundaki seyahatinde kilit cümle ‘’Zihinsel anlamda özgürleşmektir’’. Bizi zorlayan basmakalıp düşünceler ve dış çevreden onay alma ihtiyacı bu yerleşimde pek önemli değildir. Burada önemli olan her canlının apayrı bir dünya olması ve hümanist yaklaşımlarla kendini gerçekleştirmek istemesidir. Sürünün peşinde koşmak istemeyen bu yerleşim marjinallikle eş değerdir. Dolayısı ile bu süreçte alışılmışın dışına çıkacağız ve halk diliyle dedikodulara mahal vereceğiz. Kişisel potansiyeli ortaya koymak daha kolay olurken toplumsal temalarla da yakından ilgilenebiliriz. Venüs Kova transiti siyaset, müzik, sanat, psikoloji, astroloji ve bilimsel çalışmaları daha fazla öne çıkarabilir. Topluma hizmet ederek bütünleşmek burada ihtiyaç haline gelebilir. Herkesle anlaşabilir ve bize nazaran oldukça farklı olanla bile bir bütün şekilde ilerleyebiliriz. Esasen Kova burcu iki yöneticiye sahiptir ve Klasik Astrolojiye göre Satürn, Modern Astrolojiye göre ise Uranüs yönetimindedir. Gelenekçilik ve modernizmi temsil eden iki zıt özellikleri barındıran gezegenler tarafından yönetilmesi bile ne kadar sıra dışı bir burç olduğunu gösteren ayrı bir göstergedir aslına bakarsak. Bu bakımdan çağa en iyi ayak uyduran ve ilerleten burçlardan biridir Kova burcu. Venüsyen etkiler Kova burcu sembolizminde bu çerçevelerde hayatlarımıza etki edecektir. Gerici düşüncelerden arınarak artık ileriye bakmak isteyebiliriz.

Aşk ve ilişkilerde farklılık pek tabii olacaktır. Huyu huyuna suyu suyuna tarzı ilişkiler dışında kültür ve yaş farkının olduğu ilişkilerde artış görülebilir. Daha geniş perspektiften bakarsak eğer 20 – 30 Ocak arasında Venüs – Uranüs kare açısını deneyimleyeceğiz. Pek tabii bu açı ile birlikte etkiler de katlanacak. Toplumda farklı algılanan beraberlikler, umulmadık sansasyonel ilişkiler, ani evlilik kararları ve mevcut ilişkilerde beklenmedik çalkalanmalar görülebilir. Sabit bir zeminde durmaktansa daha çılgın ve havai istekler içerisinde hareket edebiliriz. Bu nedenle sadakat açısından yeni başlanılan ilişkilerde iyi bir transit süreci diyemeyiz fakat mevcut ilişkilerin soğuk doğası da dağılacaktır.

Venüs ve Uranüsün kare açısı finansal anlamda da dijital para konusunda beklenmedik yeni gelişmeleri sunabilir. Dijital bankacılık ve teknoloji ile ilgili de yenilikler olabilir.

İlişkilerde karşı tarafı fazla sıkboğaz etmek, kısıtlamak ve gelenekçi bir tavır takınmak ters tepebilir. Aile ve duygusal birlikteliklerde reform gerçekleştirmek, benliğinizi keşfetmek, bireysel yetenekler ve isteklerin harcanmaması gerektiğine inanabiliriz. Pek tabii bu da dayatılan yapılara farklı bir yaklaşım gerçekleştirileceğimiz için sakin bir süreç geçirmeyeceğimizi de söyleyebiliriz.

Venüs Kova seyahati 26 Aralık ve 10 Ocak Tutulmalarına da vurgu yapacak. Yani kısa bir seyahat gibi görünse de altı aylık dönemde ilişkilerde ne tür davranış şekilleri gerçekleştirebileceğimiz konusunda büyük oranda aydınlatıcı gözükmektedir. Finansal anlamda da keyfi isteklere odaklanarak fazla israf yapmadan eldekileri iyi değerlendirmek bizler adına daha iyi olacaktır.

Venüs Kova transitinin burçlara etkileri: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Umutlar ve geleceği şekillendirmeyi ifade eden konularda alacağınız etkiler hayat yolunuzun ne tarafa doğru ilerlediğini farketmeniz konusunda destekleyici nitelikte . Yeni kalabalık ortamlara girebilir, yakın arkadaşlardan destek görebilir ve iş çevrenizde güçlü figürlere kendinizi ispatlayabilirsiniz. Beklenmedik finansal gelişmelere de oldukça açık olacaksınız. Bütçeyi iyi düzenlemek gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Kariyer yaşamınıza dair yeni ve riskli hamlelere daha fazla açık olacaksınız. Ani yükselişler yanında sorumlulukları da beraberinde getirebilir. Bir yöneticiniz veya aile büyüğünüzden alacağınız ilham ve destek sizin adınıza oldukça değerli olacaktır. Ani idari sistem değişimleri, iş başlangıçları veya toplumsal statünüze etki edecek yeni bir başlangıç gerçekleştirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Hayatınızla ilgili yurtdışını da kapsar nitelikte önemli kararlar alabilirsiniz. Bilincinizin derinliklerine attığınız isteklerinizi artık gündelik yaşama dökme isteği su yüzüne çıkacaktır. İçerisinde bulunduğunuz şartlara göre aydınlanmalar yaşayabilir, birtakım sırları öğrenebilirsiniz. Kişisel gelişim çalışmaları yapabilir, ruhsal çalışmalara ilgi duyabilirsiniz. Medya/sosyal medya, eğitim ve uzak akrabalarınızla bağlantılı kontrol dışı gelişmeler yaşanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Kendi işinizi yapıyorsanız büyük para konuları ile daha fazla ilgilenebilirsiniz. Ani kredi çekmek, yatırım yapmak veya borçlanmak gibi finansal gelişmelere açık olduğunuz bir döneme giriyorsunuz. Duygusal manada kendinizi şifalandırabilir ve var olan krizleri daha yapıcı bir biçimde çözebilirsiniz. Fiziksel çekimin yoğun olacağı bir ilişki başlatmak için etkiler söz konusu. Partnerinizle olan ilişkinizde samimiyeti ve desteği daha fazla hissedebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Eş ve kariyer dengesini daha fazla kurmanız gerekecek bir sürece giriyorsunuz. Evliyseniz eşiniz sizden daha fazla ilgi bekleyebilir. Hayatınızda biri yok ise hoşlanabileceğiniz bir insan kendini birden belli edebilir. Hatta toplumsal anlamda boy gösterdiğiniz yerlerde ani karşılaşmalar yaşayabilir, teklifler alabilirsiniz. Davalar ve ortaklık ilişkileri ani kararlara daha fazla açık olabilir. Yakın çevreden olan dostlarla da hasret giderebilir ve güzel haberlerini alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Venüs transiti ile birlikte yeni iş ve yurt dışı fırsatlarına açık olabilirsiniz. Önceden başvurduğunuz yerlerden gelecek olumlu dönüşler gündeminize gelebilir. İş maksatlı eğitimlere yazılmak, akrabalarınızı ziyaret etmek amacıyla yapılacak seyahatler, sağlık bulmak adına teknolojiden faydalanmak ve medya başarılarına açık olacaksınız. Gündelik rutininize yenilikler katabilir, daha verimli olabilirsiniz. Beslenme tüketimine dikkat etmek gerekebilir. Diyet veya spora başlamak isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Duygusal anlamda sizi derinden etkileyecek hızlı bir karşılaşma yaşayabilirsiniz bu dönemde. Beklenmedik ilişki kararlarınız olabilir. Var olan yetenekleriniz hızlı bir şekilde ortaya çıkabilir. Mali anlamda çocuk ve sevgiliden alacağınız finansal yardımlar olabilir veya sizin onlara karşı olacak sorumluluklarınız gündeme gelebilir. Sosyal çevrenizden davet alarak arkadaşlarınızla eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Ev hayatınız daha keyifli ve sıcak olabilir. Küslükler son bulacağı gibi ebeveynlerle ahengi daha çok hissedebilirsiniz. Akrabalar nedeniyle ani misafirleriniz gelebilir. Gayrimenkul satışınız gerçekleşebileceği gibi siz de satın alma kararı içinde olabilirsiniz. Evliyseniz eşiniz ve aileniz arasında olabilecek ani gelişmeler sizi şaşırtabilir. Ani yuva kurma kararı veya taşınma gündemleriniz de oluşabilir gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.
YAY: Yakın çevre, kardeş ve kuzenlerinizle ilgili ani ve hoş gelişmelerin olabileceği bir sürece giriyorsunuz. Birlikte iş kurabilir veya sıkıntılı bir duruma kolaylıkla çözüm üretebilir yardımlaşabilirsiniz. Ani iş seyahatleriniz, müşteriler veya imza/evrak işleriniz olabilir. İletişim ağlarınızın genişlemesi nedeniyle sosyal medyada kendinize daha fazla yer vermek isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Finansal anlamda ani kararlar alabilirsiniz. İş başlangıçları, ani popülarite söz konusu olabilir. Kendi yeteneklerinizden para kazanabileceğiniz gibi keyfi isteklere yönelik aşırı giderler de söz konusu olabilir. Aşk yaşamınız büyük masraflar yapmanıza neden olabilir. Masraf olsa da bu süreç cebiniz bereketli olacaktır. Kendinize olan güveninizde artış olacağından kendi işinizi kurmak ve geliştirmek gibi konularda harekete geçebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Burcunuzda ilerleyecek Venüs sizi daha çekici ve mutlu bir doğaya sokacaktır. İlişkiler ve para konularında güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz. Akrabalarınızdan ve gayrimenkullerden gelecek ani imkanları daha fazla değerlendirmek isteyebilirsiniz. Beklenmedik taşınma kararlarınız olabilir. Fiziksel olarak önceden deneyimlemediğiniz bir imaj değişimine açık olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Bilinçaltınıza kök salmış korkular ve tüm umutsuzluklara şifanın geleceği bir evre geçireceksiniz. Kalabalık yerlerde vakit geçirmekten ziyade arka planda kalmak ve kendinizi dinlemek sizin için daha keyifli olabilir. Arkanızdan dönen gizli konulara dair büyük bir aydınlanma yaşayabilirsiniz. Sezgileriniz artacaktır. Kontrol dışı konuşmalar gerçekleşebilir. İbadet etmek, terapiler, danışmanlıklar ve ritüeller açısından şanslı olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis