Begüm Minkis

20 Ekim’de İstanbul’a göre 16:56’da 27 derece Koç burcunda Mars ve Plüton etkili sert bir dolunay gerçekleşecek. Merkür retrosuna yılın en zorlu dolunayı ile sert bir nokta koyuyoruz. Avcı dolunayı olarak da anılan bu dolunay bizleri zaaflarımızdan vurabilecek etkilere gebe. Savunmasız kalacağımız anlarda her şey aşırı hızlı gelişiyormuş gibi gelebilir! Fırtına gibi esecek bu günler en azından güçsüz yönlerimizi fark etmemiz adına gözlerimizi açabilir. Bir dönemi geride bırakarak zamanın ruhuna yetişmeye çalışacağımız bu süreç; ayak bağı olan, hesabı görülmüş, alma verme dengesi tamamlanmış ilişkilerde nihai ayrılıkları tetikleyebilir. Bizleri sınava tabi tutacak günlere doğru ilerliyoruz. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Şeffaflığın öne çıktığı, içimizin dışımızın bir olacağı, süslü sözcükler ve sahte davranışların geride kalacağı bir süreç bizleri karşılıyor. Kim dost kim düşman görebileceğiz. Açık, net davranışlarla karşımızdaki kişileri şaşırtabiliriz. Dolunayın pek çoğumuz için ilgi çekici olmasa da oldukça önemli bir yanı şu ki; öylece durup çevresel şartlara şahitlik etmektense olaylara doğrudan müdahale edebilecek kudreti bizlere sunması… Hareket, canlılık, motivasyon ve tutkularımızı gösteren Koç burcu dolunay anında yükselende de bulunarak Koç temalarını iki kat deneyimlemeye ortamı açıyor. Tabii bu arada migren atakları, ateş, kaza risklerine karşı da iki kat dikkatli olmak gerekebilir.

Rüzgar gibi geçti diyebileceğimiz hızlı, şaşırtıcı ve sıcak gelişmeler bizleri öngörülemez dönüşümlere itebilir. An haritasında öne çıkan Mars-Plüton karesi ve Güneş-Mars kavuşumu bilhassa eril enerjide saldırganlık, tahammülsüzlük ve tamamen yıkıcı tesirleri devreye sokabilir. Öte yandan bir amaca eriştirecek, azim ettirecek etkilerin de gökyüzünde hakim olması uzun zamandır beklenilen işlerde hareket getirebilir. Potansiyeli nasıl kullanılacağımız biraz da biz, yani insanoğluna kalacaktır. Taşınma, seyahat, nakliye, güç ve efor gerektiren her türlü işi bu süreçte sıkılmadan halledebiliriz.

Davranış bozukluklarına karşı dikkat edilmesi gereken bir zaman olabilir. Çocuksu tavırlar, intikamcılık, heyecan arayışı, ilgi arsızlığı, acelecilik, sabırsızlık ve patavatsızlıktan kaçınmak gerekebilir. Otorite figürlerine baş kaldırmaya yatkın olabiliriz. Dünya genelinde patlamalar, volkanik hareketlilikler, politik sahnede sert nüanslar ve kaza haberleri de izleyebiliriz.

Plüton dolunay haritasında onuncu evde konumlanarak günün sonunda güçlü ve görünür dönüşüme kavuşabileceğimizi göstermektedir. Ay, Güneş ve Plüton arasında öncü t-kare açı kalıbı skandal gizli ilişkilerin ortaya çıkışı, miras ve nafaka sorunları, yer altı kaynakları ile ilgili krizler, defineler, mafya ve illegal işlerin gündeme gelmesi, tecavüzler, önemli kişilere suikast girişimlerini tetikleyebilir. Ve en önemlisi çok kez manevi ölümler gerçekleşebilir. Ne yapılırsa yapılsın hiçbir forma sokulamayan, alma verme dengesi tamamlanmış ilişkilerde nihai ayrılıklar görülebilir.

Merkür dolunayda Diadem sabit yıldızı ile kavuşumda bulunuyor. Mars ise Arcturus ve Spica sabit yıldızları ile kavuşum konumunda. Haklıyı savunmayı, doğru yol için çabalamayı, mütevazılığı, adaleti ve anlamlı fedakarlıkları göstermektedir. Sarsıcı ve ani bir şekilde başlasa da özellikle ticarette parlak girişimler gerçekleşebilir. Dolunay takibinde Merkür de retrodan çıkmış olacağı için zihinsel karmaşıklıklarımız bitmeye başlayabilir. Olgunlukla ve farkındalıkla doğru kararlar alınabilir.

Koç dolunayının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Burcunuzda etkili olacak dolunay bilhassa ilişkilerinizde daha kararlı ve cesur davranışlar sergileyebileceğinize işaret etmektedir. Çevrenize normalden daha agresif davranışlar sergileyebilirsiniz. Bu tutumlarınız sebebiyle sizi seven eş ve dostlarınızı kırmamaya özen göstermelisiniz. Sportif faaliyetlerle ilgilenmek, kilo vermek için motivasyonunuz yüksek olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Gizli saklı her konu aydınlanıyor. Sizden saklanan konuları hızla öğrenebilir ve insanların gerçek yüzlerini fark edebilirsiniz. Ruhsal ve duygusal boyutta kırılganlığa normalden daha açık bir süreç geçirebilirsiniz. Yurt dışı bağlantılı işleriniz var ise bereketlenebilir. İzolasyona girebilir ve bol bol kafa dinleyebilirsiniz. Yalnız başına halletmeniz gereken sorunlarla yüzleşebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Sosyal çevrenizde daha baskın ve lider davranmak isteyeceğiniz bir süreç olacak. Arkadaşlarınızdan biri ile yanlış anlaşılmalar, güç savaşı içerisine girebilirsiniz. Kariyerde hırs nedeniyle düşüncesiz davranabilirsiniz. Ortak kazanımlar istediğiniz gibi ilerleyemeyebilir bu dönemde. Yakınlarınızla anlaşmazlıklar yaşayabilirsiniz. Toplu gelirler ve giderlerle ilgili daha detaylı bütçe planlaması yapmanız gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Kariyerinizde önceden denemediğiniz farklı yollara girmek isteyebilirsiniz. İş bırakma, ortaklıktan çekilmek gibi düşünmeden fevri davranmamalısınız. Patronlarınız veya ailedeki otorite figürleri ile fikir ayrılıkları yaşayabilirsiniz. Taşınma, tadilat ve aile içi sağlık sorunları nedeniyle koşuşturmalarınız olabilir. Maddi açıdan daha fazla güçlenmeniz nedeniyle değerlerinizi paylaşmaya yönelik sınavlar verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Zihnen ve bedenen çok hareketli olacağınız bu dönemde şehir değiştirebilir, faydalı ticari ortaklıklara atılabilir, eğitimden eğitime koşabilirsiniz. İlginiz kolay dağılabilir, mizah ve yüzeysel sohbetlerden çok hoşlanabilirsiniz bu dönemde. Fikirlerinizi kolayca değiştirebileceğinizden tutmakta zorlanacağınız sözleri vermemelisiniz, sosyal platformlarda konuştuklarınız, yazdıklarınıza da dikkat etmelisiniz. Öğrenciyseniz tez yazmak, sınav hazırlıkları yapmak için ideal tesirler olacak. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Ortak maddi konular, kredi, burs, miras, sigorta konularında dikkatli adımlar atmanız gereken bir zaman. Para kayıpları, karsız yatırımlar ve ek masraflı konular ile ilgilenmek zorunda kalabilirsiniz. Psikolojik açıdan korku ve evhama da çok açık bir süreç geçireceksiniz. Özgüveninizi zedeleyen koşullardan ortamlardan uzaklaşmak isteyebilirsiniz. Ertelenmemesi gereken cerrahi operasyonlarınız var ise artık kaçılamayacak duruma gelebilir. Sağlığınız için hayırlı adımlar atabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: İş veya gönül ilişkilerinde bir sürecin sonuna yaklaşmış olabilirsiniz. Sizden hiç beklenmediği şekilde toleranssız ve uyumsuz davranışlarınız çevrenizin ve ailenizin dikkatini çekebilir. Kardeşleriniz, kuzenleriniz ve yakın çevrenizle eğlenceli planlar gerçekleştirebilirsiniz. Uzun vadeli sağlam ticari ilişkiler kurmak ve evlilik kararı almak için pek uygun bir dönem olmayacak. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: İş ortamınız ve çalışma arkadaşlarınızla ilişkileriniz gergin bir tablo çizebilir. Müşterilerle sorunlar yaşamanız, yaptığınız işlerle sürekli teknik aksiliklerle uğraşmanız gerekebilir. İşinizde hırslı ve yüksek arayışta olabileceğiniz bir süreç. Biriken işlerinizi hızlı şekilde düzenleyebilirsiniz. Sağlık sorunları, ateşli hastalıklara ve ev kazalarına açık bir süreç de olabilir. Ruh ve beden bütünlüğünüzü daha iyi sağlamanız gerekiyor. Duygusal patlamalar yaşayabilirsiniz aksi takdirde. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Aşk hayatınızda tutkularınızı harekete geçirecek gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Maceracı ruhunuz öne çıkabilir. Girişken davranarak karşı cinse ilk adımı atabilirsiniz. Kampçılık, dağcılık, yarış içeren sporlar ilgi alanınıza girebilir. Kimileriniz çocuk sahibi olmak isteyebilir fakat çocuklarınız nedeniyle ek harcamalar ve maddi problemlerle karşılaşma olasılığınız da mümkün. Şans oyunlarında düşünmeden para yatırmamalısınız zira beklenmedik kayıplarla karşılaşabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Aile hayatınızda yoğun gündemler yaşayabilirsiniz. Ailenizden maddi yardım alabilirsiniz. Evde tadilat gerektiren işler, elektrik sorunları veya sağlık sorunları gündeme gelebileceğinden dikkat etmelisiniz. İç dünyanız çalkantılı süreçlerden geçebilir. Geçmişten getirdiğiniz yanlış davranışlarınızı, karanlık yönlerinizi fark ederek değiştirmeye karar verebilirsiniz. Bilinçaltınızdaki şifalanma yakınlarınızla ilişkilerinizi olumlu yönde dönüştürmenize yardımcı olabilecek. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Arkadaşlarınızla sık vakit geçirebileceğiniz ve arada rekabete de eğilimli bir sürece giriyorsunuz. Dikkatinizin kolay dağılacağı, hemen fikir değiştireceğiniz ve düşünmeden davranacağınız bir süreçtesiniz. Bu sebeple uzun vadeli hesaplama yapmadan anlık hareketlerde bulunmamalısınız. Kardeşleriniz arkanızdan iş çevirebilir veya arkanızdan konuşulanları duyabilirsiniz. Takıntılı, hırslı ve kirli düşüncelerden sıyrılmanız da gerekebilir bu dönemde zira başınıza bela alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Para mevzularında uzun zamandır beklediğiniz sorunların hızla çözüldüğüne şahit olabilirsiniz. Beklediğiniz paralar elinize ulaşırken yenileri için de girişken davranabilirsiniz. Aile üyeleriniz uzaklardan gelecek misafirleriniz sizi değerli hissettirebilir. Arkadaşlık ilişkileriniz ve grup çalışmalarınızda güç savaşları, soğuk davranışlar da dikkat çekebilir. Ancak kafanıza taktığınız pek çok sorunun gereksiz olduğunu fark ederek iç dünyanızı şifalandırabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis