Begüm Minkis

Büyük koruyucu, şans ve bolluğun temsilcisi Jüpiter bu yıl gerçekleştireceği geri hareketine hazırlanıyor (2° Balık-22° Kova). Bu retro diğerlerinden biraz farklı. Zira retro sürecinde Jüpiter’in Balık burcundan Kova burcuna geçişine şahit olacağız. Retro pozisyon gezegenin fonksiyonunu tam performansla ortaya koymakta zorlandığı bir etki ortaya çıkardığından ahlaki duruşumuz, inançlarımızı esnekleşebilir veya tam tersi aşırı bağlanabiliriz. Önyargı ve fanatizm sorunların büyümesine neden olabilir. Her koşulda fırsatlara yürüyerek değil, ancak dört nala koşarak ulaşabiliriz. Bu süreçte aklımızda bulundurmamız gereken yegane şey, bazı şeylere ulaşmak zor olsa bile asla imkansız olmayacak. ( Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Jüpiter Retroları periyodik olarak yaklaşık 13 ayda bir gerçekleşir. Nadir görülen bir göksel etkileşim olmasa da her retroda olduğu gibi temsil ettiği fonksiyonlarda yavaşlama, sıra dışılık, bakış açısının tersine dönmesi, geçmiş temalar merkezimize gelebilir. Her hikayenin, karşılaşmanın ve sözün bir anlamı olduğu gibi bu Retrolar da boşu boşuna gerçekleşmez.

Jüpiter retro takvimine bir göz atarsak:
Jüpiter Durağan Konumda – 19 Haziran 17:05 - 2 derece Balık burcunda
Jüpiter Retrosu Başlıyor – 21 Haziran 17:05 - 2 derece Balık burcunda
Jüpiter Kova Burcunda Retro – 28 Temmuz 2021 15:41 - 29°59’ Kova Burcunda
Jüpiter Durağan Konumda – 17 Ekim 2021 08:30 - 22 derece Kova Burcunda
Jüpiter İleri Harekette – 19 Ekim 2021 08:30 - 22 derece Kova Burcunda

20 Haziran-28 Temmuz arası görüldüğü üzere Jüpiter kendi yönettiği Balık burcunda retro hareketini gerçekleştirirken ruhani yönlerimiz daha çok artış gösterebilir. Koşulsuz sevgi, anlayış, yardımlaşmalar görülebilir. Balık burcu maneviyat, ruhsallık, içe dönme, kabullenme temalarını yansıtır. Retronun temel anlamları ile gayet güzel harmanlanıyor. İlahi adaletin yüksek ölçekte tecelli ettiğini de görebiliriz. Mucizevi şekilde, olması imkansız gibi görünen şeylerde sırf geçmişte yapılan bir iyilik, söylenilen sözün karşılığını alabiliriz ve bunun tadı ayrı bir güzel olabilir.

Bu süreçte bolca tembellik, rehavete düşmek, kolay yoldan para kazanmak veya her şeyin ayağa gelmesini beklemek gibi zararlı alışkanlıklara kapılmamak için kendimize çeki düzen vermeliyiz. Dikkat etmezsek fırsatlar kaçabilir ve kendimizi rezil edebiliriz. Bedensel ve zihinsel eforu gerektiği ölçekte kullanmaktan çekinmemeliyiz. Hormonal sorunlar, aşırı kilo alımı/verimi, ayak sorunları, uyku problemleri ve sulardan gelebilecek tehlikeler dikkat çekebilir.

Balık burcu denizleri de simgeler. Son zamanlarda herkesin konuştuğu Musilaj (deniz salyası) konusunu duymayan kalmamıştır. Jüpiter büyüteç görevi görerek zaten var olan sorunun gözle görülebilecek boyuta eriştirdi. Jüpiter Balık retrosu ise sürecin kontrolsüzce büyümesini yavaşlatabilir ve 28 Temmuz’da geri hareketin Kova burcunda devam etmesi çalışmaların sonuç vermeye başlayacağının işaretçisi. Ancak konunun sadece uykuya yatacağını unutmamalı tedbirlerimizi almalıyız.

28 Temmuz-17 Ekim Jüpiter’in Kova burcunda seyri gündemi tekrar pandemiye çevirmemize sebep olabilir. Retronun kaotik etkisi de esasında burada devreye girebilir. Zira Jüpiter 19 Aralık 2020’den bu yana tüm dereceleri tarayarak Balık burcuna ulaşmıştı. Balık burcunda Jüpiter henüz taze ve esas konusu 2022’de. Jüpiter Kova burcunda retro süreci bizleri teste sokacağı yoğun gündemlerin varlığını göstermektedir.

Aşılamanın ciddi oranda artması ile eskisi gibi bir vaka artışı yaşanmasa da özgürlüğü tehdit edici ve kontrollü olunması gerektiren bir yayılımdan söz edebileceğiz. Yeni aşı ve ilaçların piyasaya sürülmesi, bilimsel çalışmalar, uzay ve bilinmezliğe dair ilgi çekici buluşlar, kripto paralar ve teknoloji konularına dair yeni bakış açıları ve yöntemler ortaya çıkabilecektir. Pek çok ülke yerli teknoloji markalarını piyasaya sürebilir. 22 Ağustos Kova dolunayını da bu konularla ilgili ayrıca önemli bulmaktayım.

Toplumsal konulara ne kadar duyarlıyız? Teknolojiyi hangi amaçlarla kullanıyoruz? Gelişim düzeyimiz ne boyutta? Aşı olmanın dahi bir duyarlılık olduğunu fark edebiliriz. Olmayanlara yönelik global çapta kısıtlamalar ve bu yönde tepkiler açığa çıkabilecektir. Hayvan ve insan haklarına dair eşitliği sağlayacak yasalar hakkında pozitif haberler ortaya çıkabilir. Büyük teknoloji firmalarına dair skandal haberler olabilir. Bilim ve teknolojiye dair rekabetlerin de paralel olarak artması ile kendisini yenilenmeyenlerin isminin silinmesi, geri planda kalması söz konusu olabilir.

Jüpiter Retrosunun burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Jüpiter Balık retrosunda maneviyatınız güçlenirken insanlara yardım etmek isteğiniz yükselebilir. Fedakarlık yapmanız gereken unsurlar yaşamınızda görülebilir. Belki de geçmişte yapmadığınız, ötelediğiniz bağışları şimdi yapmak isteyebilirsiniz. 29 Temmuz itibariyle üzerinizdeki rehavet azalırken mesleki hedefler, ekip çalışmaları öne çıkacaktır. Uzun zamandır iletişim ağlarınızın olduğu insanlarla görüşebilir ve hedeflerinizi tekrardan yapılandırabilirsiniz. Boşa zamanınızı harcadığınız ilişkilerinizde ise ayıklamalar görülebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Jüpiter Balık retrosunda yeni hayatınıza kattığınız sosyal çevreye dair adaptasyon sürecinde olabilirsiniz. Eski dostların düşman olmayacağını görebilirsiniz. Meslekten edilnilen kazanımlarda yavaşlama ve planlama sürecine geçmeniz mümkün. Jüpiter Kova retrosunda toplum önündeki duruşunuzu tekrardan yapılandırıyor olacaksınız. Eski patronlarınız ve iş yaptığınız insanlar size tekliflerle gelebilir. Faydalı olacak yeni girişimler üzerine zihinsel bir efor verebilirsiniz. Bunlar devam ederken de aile ve ev yaşantınızı ihmal etme olasılığınız var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Jüpiter Balık retrosu ile birlikte; kariyer yaşantınıza dair önünüze gelen teklifler, yeni tanıştığınız önemli mevkideki insanlarla ilişkileriniz ve mesleki hedeflerinizin tekrardan üzerinden geçmeniz gerekebilir. Önyargılarınızı iş yaşantınıza biraz fazlaca yansıtabilirsiniz. Jüpiter Kova retrosunda ise ertelenen seyahatler, uzak yol mesafedeki kişilerle ilişkiler öne çıkabilir. Yarım kalan bir tezi yazmak, hukuksal sürecin tamamlanması adına desteklenebilirsiniz. Medya ve internet üzerinden yaptığınız işler üzerinde ise yeni yapılandırmalar dikkat çekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Jüpiter Balık retrosunda akademik, eğitim, medya ve seyahat konularında önünüze çıkan fırsatların tekrardan üzerinden geçerek doğru ve yanlışları ayıklayabilirsiniz. Hayata bakış açınız değişebilir ve önceden zor gelen şeyler artık daha ulaşılabilir olabilir. Jüpiter Kova retrosunda ise parasal mevzular daha çok odağınıza girmeye başlıyor. Ortak gelir ve giderlere dair haksızlıklar var ise bunları ele almak isteyebilirsiniz. Sizi zarara sokan bir borç var ise kapatıp kurtulabilirsiniz. Sürüncemede kalan miras, tazminat gibi konularda ilerleme kat edilebilir. Psikolojik olarak geçmişte karamsar baktığınız durumlara dair bakış açınız değişim geçirebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Jüpiter Balık retrosunda ortak gider ve gelirlerle ilgili yeni ve size iyi gelecek kararlar alabilirsiniz. Eş ve aileden gelen destek konuları hayatınızda öne çıkabilir. Geçmişte düşündüğünüz fakat askıda kalan yatırımları tekrardan değerlendirme fırsatınız olabilir. Jüpiter Kova retrosunda yakın ilişkilerinizi değerlendirmeye alabilirsiniz. İnsanlara önyargılı davranmaya eğilim olabileceğiniz gibi size karşı da adil olmayan tutumlar var ise sesinizi çıkarmak isteyebilirsiniz. Ortaklık ve evliliklerde geçmişteki olaylar, yapılan fedakarlıkların sonucu ile karşılaşabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Jüpiter Balık retrosunda yeni ilişki/ortaklık fırsatları, hayatınıza giren insanları nereye koyacağınız konusunda düşünceler içerisinde olabilirsiniz. Eski ilişkilerden haber gelebileceği gibi geçmişteki gibi sizi heyecanlandıran karşılaşmalar yaşayabilirsiniz. Jüpiter Kova retrosunda odağınız çoğunlukla iş ve mesleki koşullarınız olacaktır. Görmezden gelinen iş projelerinize, sorumluluklara tekrardan yönelmeniz mümkündür. Ekip arkadaşlarınız, görevlerinize karşı önyargılı davranabilir, iş beğenmez bir pozisyona gelmemeye özen göstermeniz gerekebilir. Sağlıkla ilgili ertelenen problemlere yönelik tedaviler, kontrolleri yaptırabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Jüpiter Balık retrosunda çalışma ortamınızda gündeme gelen, belki yeni gelen teklifler veya size verilen sorumluluklar üzerine kafa yorabilir mesleki yönde karar sürecine girebilirsiniz. Sağlık problemleriniz var ise doğru tedavileri bulabilir ve doktor kararlaştırabilirsiniz. Ofis veya kat değişimleri gündeme gelebilir. Jüpiter Kova retrosunda ise aşk yaşantınızda ne kadar adil olduğunuzu sorgulamanız gerekebilir. Hayatınızdaki kişiye önyargılı davranışlar sergilememeye ve naz yapmamaya özen göstermelisiniz. Yaratıcılığınızı geliştirmek, hobilerinizle daha yakından ilgilenmek için de uygun bir zaman olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Jüpiter Balık retrosunda aşk, yaratıcılık, tatil ve riskli yatırımlara dair önünüze gelen fırsatları tekrardan gözden geçirebilir ve karşınızdaki kişilerin ne kadar samimi olduğu konusunda farkındalık yaşayabilirsiniz. Eski birlikteliklerde filizlenme görülebilir. Jüpiter Kova retrosunda ise ev ve aile temalarında yanlış giden konuların daha çok gözünüze batması söz konusu olabilir. Ailenize teslim etmeniz gereken bir sorumluluk açısından önyargılı davranışlar da sergileyebilirsiniz. Ev sahibi olmak açısından fazla abartılı davranmamalı sınırlarınızı bilmelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Jüpiter Balık retrosunda aile hayatı ve ev koşullarınızla ilgili önünüze gelen avantajlı durumlara yönelik temaları tekrardan mantık çerçevesinde değerlendirebilirsiniz. Ev satın almak veya içerisine bir şey yaptırmak, çocuk sahibi olmak adına yaşam tarzınızda düzenleme yapma gereği dikkat çekebilir. Jüpiter Kova retrosunda ise kullandığınız tüm ekipmanlar, eğitim ve yazı işlerine dair önemli düzenlemeler, ticari görüşmeler dikkat çekebilir. İletişim kurarken gerçekleştiremeyeceğiniz sözler vermemeye abartı konuşmalar yapmamaya özen göstermek de gerekebilir. Yarım kalan eğitim, taşınma, tez süreçleri de tamamlanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Jüpiter Balık retrosunda iş veya eğitim fırsatları, internet girişimleri veya aniden aldığınız taşınma kararları üzerine kafa yorabilirsiniz ve gelecekte size gerçekten avantaj sağlayıp sağlamayacağı noktasında düşünce deryasına girebilirsiniz. Kardeşlerinizle ortak kararlar almanız gerekebilir. Jüpiter Kova retrosunda ise maddi açıdan doğru değerlendirmeniz gereken ciddi konularla karşı karşıya kalabilirsiniz. Yanlış yatırımlar var ise derhal düzenlemek gerekebilir. Ertelenen alışverişlerinizi yapabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Jüpiter Balık retrosunda açılan yeni maddi imkanların üzerinde oynamalar yapabilirsiniz. Özgüveniniz, yeteneklerinizi nasıl en doğru şekilde sergileyebileceğiniz üzerinde mevcut şartları düzenleyerek geleceği planlayabilirsiniz. Jüpiter Kova retrosunda ise hayatınızın her alanında yanlış giden, sizi yoran ve belki de çok abartı beklentilere girmiş olduğunuz konuları baştan ele alarak daha ölçülü bir yaşam formu için çaba gösterebilirsiniz. Sağlığınız konusunda ötelediğiniz durumlarla ilgilenebilirsiniz. Problemli ilişkiler var ise adil tutumlarınız ile barış yapabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Jüpiter Balık retrosunda hayatınızda yepyeni bir sayfa açmanıza vesile olacak iş ve ilişki fırsatlarını tekrar baştan ele alabilir, gerçekçiliğini sorgulayabilirsiniz. İlişkilerde geçmişten bugüne taşınılan sorunlarda adalet yerini bulabilir ve uzlaşma sağlanabilir. Jüpiter Kova retrosunda ise yalnız kalarak bilinçaltınızı şifalandırmak isteyebilirsiniz. Kendi kendinize eziyet yaptığınız konuları fark etmenizle bazı süreçleri geride daha kolay bırakabilirsiniz. Kimileriniz fedakarlık göstermeniz gereken koşullarla karşı karşıya kalmanız da söz konusu olabilir. Yüksek harcamalarınız var ise kontrol altına alarak daha ölçülü bir yaşam tarzı benimseyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis