Begüm Minkis

20 Temmuz’da İstanbul saatine göre 20:32’de Yengeç burcunun 28 derecesinde Satürnyen bir yeniay meydana gelecek. Uzun zamandır yok retrolar yok tutulmalar derken çoğumuz içe kapanmış ve kendimizi ileriyi düşünmekte zorlanırken bulmuştuk. Uzunca bir erteleme sonrasında elimizden tutup kaldıracak ve nihayet güçlü adımlar atmamızı sağlayacak yeniay gerçekleşiyor. Ancak bu yeniayda, hepimiz için önemli bir kural listesi öne çıkıyor. Satürn’ün tam karşıtlık yaptığı yeniay yaşamın temel gerçeklerini önümüze serecek. Bu kimileri için sert yüzleşmeleri beraberinde getirebilir. Ciddiyeti, özveriyi ve disiplini arkamıza alarak yola devam edersek süreci daha akıcı ve şanslı bir şekilde değerlendirebiliriz. Öte yandan kötü karma biriktirmiş kişiler “etme bulma dünyası” sözünü birinci elden deneyimleyebilir bu etkiyle birlikte. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Bu yıl Yengeç burcunda ikinci kez yeniay deneyimlemiş olacağız. Güneş ve Ay 28 derecede yan yana geleceğinden haritalarımızın Yengeç burcunun temsil ettiği bölgelerde artık bir tamamlanma evresine geçeceğimize işaret ediyor. Son derecelere yakın gökyüzü etkileri olgunlaşan ve bitmeye yüzmüş tutmuş olayları da haber verir. Öte yandan arkamızda üç tane önemli tutulmayı bıraktık. Bu nedenle sağlam adımlar atmak ve yaşamımızı bir düzene oturtmak isteyeceğimiz bir sürece giriyoruz.

Yeniay anın haritasının altıncı evinde meydana geliyor. Sağlık ve hizmet sektörü, düzen kurmak, sorumlulukları ele alış biçimimizi değerlendirmek, ticari faaliyetler dikkat çekebilir. Stres üreten ve huzursuz hissetmemize neden olan koşullar da görülebilir. Ancak yeniay anında 0 derece Kova burcu yükseliyor olması özgürleştirici, bağımsızlaştırıcı, bireysel isteklerimizi de öne çıkaracaktır. Yengeç burcu yeniayı ailevi meseleri de dile getirdiğinden birliği bozan, bütünün hayrını düşünmeyen kişiler yüzünden problemler yaşanabilir.

Kova burcu belirlenen hedeflerin temsilcisidir. Türlü idealler ile toplum içerisinde bir rol model edinmeye işaret eder. Yaşamda ait olduğunuz ilgi alanına doğru hamlelerde bulunabilirsiniz. Örn: evden çalışma kararı almak, kendi işinizi kurmak gibi. Grup çalışmaları ve dışa açılmakla ilgili konular da gündemde olacak. Aile toplantıları, doğum ve ölüm nedeniyle görüşmeler ve evlilikler nedeniyle akrabaların bir arada bulunma zorunluluğuna da işaret edebilir.

Satürn gezegeni yeniay anında pek çok yönden etkili gözüküyor. Hem yükseleni yönetiyor hem de kavuşuyor. Ayrıca Güneş ve Ay kavuşumuna partil bir karşıt açı gerçekleştiriyor. Karşıt açılar muhafelet yaratan etkileri ortaya çıkarır. Otorite ile çatışmalar, büyüklerle anlaşmazlıklar, engellenme hissi bu dönemde mümkün olabilir. Patronlarla ilişkilere dikkat edilmesi gerekebilir. Bununla birlikte Yengeç yeniayının gerçekleştiği dereceyi de Satürn yönetiyor. Coşkulu duygular ve hayalleri gerçekleştirmek için büyük heves yaşansa da Satürn nedeniyle hemen karşılık alamamak, beklentilerimize destek bulamamak, gecikmeler, yalnızlık hissi, zorunlu ayrılıklar, yaptırımlar veya karamsar etkiler ile baş etmek zorunda kalabiliriz.

İnşaat sektörü, emlak ve gayrimenkullerle ilgili konular gündeme taşınabilir. Zam ve vergi haberleri gelebilir. Daralma, küçülmeye dair haberler ev bütçelerini ilgilendirebilir.

Kalıcı ve uzun vadede hayatımıza etki edecek kararlar almamız bu dönemde mümkündür. Uzak toleranstan Jüpiter ve Plüton da yeniay anında etkin olacak. Taşınma, ev alma, iş kurma, evlenme, çocuk yapmak gibi ciddi sorumluluklara daha sıcak bakabiliriz veya bakmak zorunda kalabiliriz. Ailevi değerleri gözetmek ve bir düzen yaratma ihtiyacı bu dönemde artış gösterebilir.

Satürn kişisel bir gezegen olmaması nedeniyle daha önemli toplumsal meseleleri gündeme getirebilir. Yengeç burcu turizm/otelcilik ve vatan topraklarını simgeler. Covid salgını ülkemizde halen devamlılığını sürdürüyor. Kurallara uymak istemeyen kişiler nedeniyle sorunlar olsa da kısıtlamaların yine de dikkat çekebileceğine işaret ediyor. Bilhassa tatil bölgelerinde yeni düzenlemeler olabilir.

Venüs yeniay derecesinde 15 derece İkizler burcunda, 5 Haziran’da gerçeklemiş Yay tutulması derecesine karşıt açı yapacak. İlişkiler, ortaklık ve evlilik temalarını gündeme taşıyacak. Ancak daha gerçekçi bakmamız gereken koşullar ortaya çıkabilir. Her ne kadar bir yeniay gibi görünse de sonlanma ve farkındalık enerjisi de yüksek bir yeniay yaşayacağız.

Sağlık astrolojisine göre göğüs bölgeleri, yumurtalık ve rahim, mide, diş problemleri, eklem ve kemik ağrıları, deri ve saç hassasiyetlerinde artış göstermesi beklenebilir. Özellikle yaşlılarımızın sağlığına daha çok özen göstermeli ve onlara karşı sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerekebilir.

Yengeç yeniayının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Aile hayatınızla daha çok ilgilenmeniz ve sorumluluk almanız gerekebilir. Evlilik, taşınma ve iş nedeniyle yer değişimleri gerçekleştirebilirsiniz. Büyüklerinizin maddi ve manevi zor koşulları ile de ilgilenerek yardımcı olmanız gerekebilir. Duygusal anlamda geçmiş anılarınız, hatıralarınıza dönebilirsiniz. Öz benliğinize ulaşarak ne yapmak istediğinize karar verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: İş ve özel nedenlerden ötürü seyahatler gündeme gelebilir. Daha çok okuyup, gezeceğiniz ufkunuzun açılacağı bir döneme giriyorsunuz. Sosyalleşebilirsiniz. Kendi işinizi yapıyorsanız ticari alım/satımlar canlanabilir. Başvuru, resmi işlem, arabalar ve eğitim konuları da gündeme gelebilir. Yer değişikliği, taşınma konuları da gündeminizde yer bulabilir. Her halukarda pazarlık ve bilgi akışı hayatınızda daha fazla görülecektir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Maddi ve manevi değerlerinizi ilgilendirecek konularda yenilikler hayatınıza dahil olabilir. Normalden daha çok para harcayabilirsiniz ancak yeni hayırlı maddi imkanlarla ilgili haberler size gelebilir. Seyahat ve gezilere harcamalar gerçekleştirebilirsiniz. Ancak kendinize daha çok güvenmeniz dış kaynaklardan büyük beklentilerden kaçınmak gerekecektir. Özgüven artışı yaşayarak daha çok hayat sahnesinde kendinizi bulabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Burcunuzda gerçekleşen yeniay bedeniniz ve genel yaşam kalitenizi ilgilendirecek pek çok konuda başlangıç yapabilme fırsatını sunacaktır. Kendinizi daha çok göstereceğiniz bir dönemdesiniz. İmajınızda farklılıklara gidebilirsiniz. İlişkilerde karar vermeniz gereken koşullar olabilir ancak partnerinizin sözlerine kulak vermeniz ideal olabilir. Önemli işbirlikleri, anlaşmalar gerçekleştirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Hem fiziksel hem de ruhsal açıdan yalnızlaşma hissine girebilirsiniz. Kafa dinlemek maksadıyla tatile çıkmak için bu dönem değerlendirilebilir. İçsel sıkıntılar, takıntılar ve huzursuzluklar bu dönemde biraz fazla görülebilir. Sağlığınızla ilgilenmeniz ve daha tempolu hissedeceğiniz döneme hazırlık yapmanız gerekiyor. İş yaşantınızda ekip çalışmasında sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Mesleki konularda ilerleyeceğiniz bir sürece gireceksiniz. Emeklerinizin karşılığını maddi veya manevi türden alabilirsiniz. Bir arkadaşınızın hayatında taşınma/evlilik gibi önemli bir değişim meydana gelebilir. Yeni bir çevrede insan ilişkileriniz gelişmeye başlayabilir. Aşk ve çocuk konularında duygusal tutumları bırakarak sorumluluk almanız gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Aile hayatınız ve kariyer konularında denge kurmanız ve sorumluluk almanız gerekebilir. Eş ve kendi aileniz arasında kalabilirsiniz. Misafirler veya akrabaların beklentileri sizin için yorucu hale gelebilir bu dönemde. İş nedeniyle taşınma, ofis değişimi yaşayabilirsiniz. Kendi işinizi yapıyorsanız sorumluluklarınızda artış olabilir. Patron ve ebeveyn ilişkilerinizde daha dikkatli olmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Ufkunuzu açacak bir seyahate çıkabilirsiniz. Yurt dışı bağlantılı işleriniz hareketlenebilir. Bir amaç uğruna araştırma, geliştirme, uzmanlaşma çalışmalarınız olabilir. Bildiklerinizi ve görüşlerinizi diğer insanlarla paylaşmak isteyebilirsiniz ancak yakın çevrenizden karşıt görüşler tadınızı bozabilir. Eğitim veya iş nedeniyle taşınma zorunluluğu doğabilir. Araba bakımı, alım ve satımları da ilginizi çekmeye başlayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Maddi konularda ciddi hamlelerde bulunmak isteyebilirsiniz. Kazancınız oranında yeni girişimler yapmanız ileri vadede sizin için önemli hale gelebilir. Geçmişten ödenmeyen ertelenmiş parasal konularla da ilgilenebilirsiniz. Yatırım, miras, sigorta, vergi ve eş/ortaklık kazançlarınızı ilgilendiren konularda yeni adımlar yapılandırmalar olabilir. Kendi değerinizden şüphe duymanız hayatınıza krizleri çekmenize neden olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Eş, ortaklık ve iş birlikleri gündeme gelecektir. Çeşitli çevrelerden kişilerle bağlantılar kurabilirsiniz. Hayatınızda önemli bir beraberlik var ise evlilik yolu görünür olabilir. Sorunlu ilişkilerde ise ayrılık kararları dikkat çekebilir. Samimi olmayan kişilerden düşmanlık görmeye açık olabilirsiniz bu dönemde. Rekabet edilmeye açık ortamlarda bulunmaktan kaçınmak iyi olabilir. Size yansıtılanlar dolayısıyla kişisel farkındalığınız da artabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: İş ve mesleki koşullarınızla ilgili yeni düzenlemeler dikkat çekebilir. Yeni sorumluluklarınız olabilir. Bir çalışma arkadaşınızın işten ayrılması nedeniyle ek sorumluluklarınız olabilir. Ancak kontrolünüz dışındaki olumsuz olaylar nedeniyle gündelik hayatınızda çeşitli sorunlardan muzdarip olabilirsiniz. Stres sağlığınızı normale göre daha hızlı bir şekilde etkileyebilir. Diyet,spor ve kişisel bakımınıza yönelebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Aşk, eğlence ve keyfi konuları merkeze alabilirsiniz. Romantik bir tatile çıkmak, yeni flört başlangıçları, modaya artan ilgi görülebilir bu dönem. Ancak bir arkadaşınıza karşı sorumluluğunuzu doğru şekilde yerine getirmemeniz sıkıntıları doğurabilir. Samimi olmayan insanları da daha çok fark edebilirsiniz. Hobi ve yeteneklerinizi topluma sunmak için çeşitli girişimler gerçekleştirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis