Merve Çubuktepe

Çok zorlu bir yılı geride bırakıyoruz. 2016 hakikaten çoğumuz için belki de son zamanların en karmaşık; en zorlayıcı ve hatta en dönüştürücü yıllarından biri oldu. Hem küresel kaos, hem ülkemizdeki bitmek bilmeyen zorlayıcı olaylara bir de kişisel sorunlarımız eklenince gerçekten bomba etkisi yarattı; düşünce tarzımızı hatta algılarımızı değiştirdi. Pek tabii bu kadar zorlu bir yıldan sonra herkesin aklında tek soru var: 2017’de bizi nasıl bir yıl bekliyor?

Bu yazıda size genel olarak önemli gökyüzü olayları ve etkilerini anlatacağım. Evet, 2017 bize bir anda sihirli değnekle dokunurmuşcasına mutlu ve pamuk gibi bir dönem getirmeyecek ama önceki yıllardaki etkileşimlerle karşılaştırdığımızda en azından artık bir şeylerin daha fazla yerine oturacağı, “Ben ne yapıyorum?”, “Nerelere savruluyorum”, “Bu yolculuk nerede bitecek” gibi sürekli sorduğumuz soruların en sonunda cevaplarını almaya başlayacağımız ve sonuçlarını göreceğimiz bir yıl olacak.

2010’dan itibaren dış gezegenlerin sert açılarını ve yarattıkları güçlü etkileri izliyoruz. 2013-2014 periyodu da bu açıdan önemliydi. Uranüs-Plüton-Jüpiter etkileşimleri hem bizi hem de dünyayı yerinden iyice bir salladı. Bireysel haklarla ilgili isyanlar, artan terör olayları, giderek kutuplaşan toplumlar; hepsi giderek bizi ayrıştıran, zorlayan ve bu kaygan zeminde dönüşüme zorlayan etkilerdi ve bunların etkisinde 2016’ya girmiştik. Bir yandan Satürn-Neptün karesi ortalığı yıktı geçti. Malumunuz hem dünya hem ülkemizde de olmayan kalmadı, darbecileri gördük; sayısız terör olayları, artan kutuplaşmalar, bir gün önce tepede olanların tepetaklak oluşları; ve nihayetinde hiçbir şeyin aslında göründüğü gibi olmadığını daha da iyi anladık. Ve bir yandan devam eden global ekonomik sallantılar… Şu anda tabiri caizse artık bıçak kemiğe dayanmış durumda ve bu sallantı da Şubat 2017’ye kadar sürecek. Ama Mart-Mayıs 2017 itibariyle ilk yumuşamayı ve bir şeylerin filizlenmesini izlemeye başlayacağız. Bu dönemler sonrası alınan kararlar ile taşların yerine oturması Ağustos 2017’yi bulacak.

Bu yıl maalesef radikalizmin nefesini ensemizde hissetmeye devam etsek de artık hukukta, sistemde ve insanlık anlamında bu karanlık düzene dayanamayanların da sesini daha yüksek duymaya başlayacağız. Jüpiter ve Satürn birbirlerini destekleyen konumda yolculuklarını sürdürüyor ve bu çaba ile bir çok şeyi başarmamızı sağlayabilecek bir güç. Şiddetin, çatışmanın, ayrışmanın yerine diplomasi ve karşılıklı anlayış ile yaraları sarabileceğimiz bir etki.

Pek tabii ki bu gezegenlerin etkileşimleri haricine de 2017’de pek çok önemli gökyüzü olayı söz konusu.
Gelin biraz daha yakından bakarak bu olayları inceleyelim.

Bu yıl çok güçlü iki güneş tutulması bizleri bekliyor. 26 Şubat 2017 Balık burcunda, 21 Ağustos 2017’de ise Aslan burcunda iki güneş tutulması gerçekleşecek. İlk tutulmada özellikle 3-11 derece arasında Balık, İkizler, Yay ve Başak burçlarının (ve bu derecelerde kişisel gezegenleri olanların) hayatında çok köklü değişimler olabilir. Bu etki hem büyük fırsatlar hem de büyük krizler olarak karşımıza çıkabilir, oysa ki yapacağı etki takribi altı ay içinde hayatımızı yepyeni bir döngüye sokmak olacak. İlüzyonlar çözülecek, ve gerçeklerle yüzleşeceğiz. Su ve toprak grubu burçları bu tutulmadan ekstra olumlu faydalanabilirler.

21 Ağustos 2017’deki ikinci tutulma ise artık sürüncemede olan konulara nokta koyma ve yeni döneme başlama habercisi olacak. Aslan burcunda gerçekleşen bu tutulma Mars’la da kavuşum halinde. Yani harekete geçmek için zil çalacak. Bu tutulma da özellikle 23-29 derece Aslan, Boğa, Akrep ve Kova burçlarının hayatlarında önemli etkiler yaratabilir. (yine bu burç ve derecelerdeki kişisel gezegenler de etkilenecek) Satürn ve Jüpiter de bu tutulmaya olumlu etkiler yapıyor. Yani yıl içinde planladıklarımızın meyvelerini toplayabilir ve artık yeni dönemimize başlayabiliriz. Hava ve ateş grupları burçları da bu etkiden daha da olumlu faydalanabilirler. Zamanı gelince tabii ki tutulma etkilerini burç bazında çok daha detaylı anlatacağım ama haritamızda Şubatta Balık, Ağustosta ise Aslan burcunun geçtiği evlerin temsil ettiği konularda çok önemli değişimler bizi bekliyor olacak.

Venüs retrosu da yılın önemli astrolojik olaylarından biri olacak. 3 Mart-14 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşecek bu etki özellikle ilişkilerde dalgalanmalar, büyük sınavlar ve bitişlerle alakalı olabilir. Bu dönemde Venüs’ünüz retroda değilse şayet yeni bir ilişkiye başlamak, nişanlanmak ya da evlenmek için uygun bir zaman dilimi değildir. Velhasıl Venüs retro zamanında aşık olduysanız mutlaka retro bitişine kadar temkinli olmakta fayda var.

Bu yıl iyicil gezegenlerin etkilerini incelersek Jüpiter Terazi burcunda yolculuğuna 9 Ekim 2017’ye kadar devam edecek. Yani bu döneme kadar özellikle Terazi, Kova, İkizler, Aslan ve Yay burçlarına bereket getirecek ya da ne olursa olsun onları son anda kurtaracak iyicil bir etki olacak. Sadece Jüpiter retro hareketine geçtiğinde haritasında Jüpiter retrosu olanlar daha olumlu etkilenecektir, işler belki daha yavaş büyüyecek ama ilerlemeye devam edecektir. Bu dönemlerde sabırsızlık ya da ani büyüme, yayılma isteğinden kaçınılmalı. 9 Ekim 2017’den sonra ise Jüpiter Akrep burcuna geçiş yaparak özellikle Akrep, Yengeç, Balık, Başak ve Oğlak burçlarına şans getiriyor. Öte yandan aşağıda yazdığım burçlarda özellikle kişisel gezegenleriniz varsa onlar ve bulundukları evler de bu iyicil etkilerden fayda görecektir. Zaman dilimlerine bakarsak:

1 Ocak - 4 Şubat: Terazi, Kova, İkizler, Aslan ve Yay
5 Şubat - 8 Haziran: Terazi, Kova, İkizler, Aslan ve Yay (özellikle Jüpiterleri doğum haritasında retro olanlar için)
8 Haziran - 8 Ekim: Terazi, Kova, İkizler, Aslan ve Yay
8 Ekim - 31 Aralık: Akrep, Yengeç, Balık, Başak ve Oğlak

Bir diğer iyicil gezegen olan Venüs aşağıdaki zaman dilimlerinde yanlarına yazdığım burçlara iyi şans, ilişkilerde mutluluk ve bereket getirecek.

Su ve toprak grubu burçları (Yengeç, Akrep, Balık, Oğlak, Boğa ve Başak)
3 Ocak-3 Şubat 2017 / 3-14 Nisan (özellikle Venüs’ü doğum haritasında retro olanlar) /16-27 Nisan / 6 Haziran-4 Temmuz / 1-25 Ağustos / 20 Eylül-13 Ekim / 7-30 Kasım / 25-31 Aralık
Hava ve ateş grubu burçları (Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kova)
4 Şubat-2 Mart / 3 Mart-2 Nisan (özellikle Venüs’ü doğum haritasında retro olanlar) / 28 Nisan-5 Haziran / 5-31 Temmuz / 26 Ağustos-19 Eylül / 14 Ekim-6 Kasım / 1-24 Aralık

Gelelim başımızın sevgili belası Merkür retrolarına. Belirttiğim dönemlerde yazdığım burçların iletişim ve haberleşme konusunda daha dikkatli olması faydalı.

Merkür Oğlakta Retro: 19 Aralık-2 Ocak / Yengeç, Oğlak, Terazi ve Koç
Merkür Yayda Retro: 3-9 Ocak / Yay, İkizler, Balık ve Başak
Merkür Boğada Retro: 9-20 Nisan / Boğa, Akrep, Aslan ve Kova
Merkür Koçta Retro: 21 Nisan-3 Mayıs / Koç, Terazi, Oğlak ve Yengeç
Merkür Başakta Retro: 13-31 Ağustos / Başak, Yay, İkizler ve Balık
Merkür Aslanda Retro: 1-5 Eylül / Boğa, Akrep, Aslan ve Kova
Merkür Yayda Retro: 3-23 Aralık / Başak, Yay, İkizler ve Balık

Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak astrologlarımıza danışabilirsiniz.

2017’nin hem ülkemiz hem de dünya için sağlık, mutluluk ve huzur getirmesi dileğiyle, şimdiden yeni yılınızı kutluyoruz.

Sevgilerimizle
Merkür Astroloji