Merve Çubuktepe

Güneş tutulmasının dumanı hala üstündeyken geldik Venüs retro dönemine. :) 4 Mart-15 Nisan 2017’de aktif olacak bu hareket 2 Nisan 2017’ye kadar Koç burcunda; sonrasında 15 Nisan 2017’ye kadar Balık burcunda sürecek. Yani farklı burçlar farklı zamanlarda bu etkiyi özellikle hissedecek. Tabii aşk ve ilişkileri temsil eden beşinci/yedinci evlerde Venüs retrosu yaşayacak kişiler ise bu durumdan en çok etkilenen grup olacak. Venüs’ü haritasında zaten retro olanlar için ise overlok makinesi ayağınıza geldi diyebiliriz, bu etkiden en olumlu faydalanacak olan sizlersiniz.

Öncelikle altını çizerek söylemek istiyorum Venüs retro dönemleri ilişkiler açısından felaket zamanları değildir, ama dışarıdan şöyle bir çekilip tüm duygusal meseleleri enine boyuna tartabileceğimiz, hem kendimizi hem de karşımızdaki insanları sorgulayabileceğimiz bir süreçtir. Yani aslında kartlar açılır, hem kendi isteklerimizi daha iyi anlarız; hem de karşımızdakini daha net bir şekilde “görmeye” başlarız.

Diğer yandan haliyle gökyüzündeki dengeler de hassas olduğundan hem de doğası gereği Venüs retroları duygusal konularda net kararlar almak açısından ideal dönemler değildir. Başta nişan ve evlilik gibi kararlar olmak üzere bu tür düşünceleriniz varsa hayata geçirmek için retro dönemi sonrasına ertelemeniz faydalı olabilir. Yeni bir ilişkiniz varsa Venüs retro döneminde kopuklar, ufak meselelerden büyüyen sorunlar ve Koç burcu doğası gereği çat diye gerçekleşen ayrılıklar görülebilir. Ancak bu durum özellikle yeni bir ilişkiyse muhtemelen yine bir araya gelinir, defter kapanmaz. Ama artık kangren noktada bir ilişki söz konusuysa da bu sefer son söz kesin olarak söylenebilir. Güneş tutulması da zaten bu temayla ilgili yeterince vurgu yapmış durumda.

Venüs retroları özellikle de ilişkiniz yoksa normalde alakanız olmayacak tiplere çekilmenizi sağlayabilir! Retro bitiminde ne yaptım ben, bu tipin nesini beğendim diyebilirsiniz. Diğer yandan da retro sürecinde sizinle ilgilenen bir kişi hiç ilginizi çekmezken sonra “neleri kaçırdım” diye düşünebilirsiniz. Yani iki açıdan da bakarsak ilişkilerde kararları kalbimizle olduğu kadar aklımızla da alarak ilerlememiz gereken bir dönem bizi bekliyor. Çünkü soru işaretleri hangi açıdan bakarsak bakalım havada uçuşuyor olacak! Ayrıca eski aşkların da bu devrenin ikinci yarısında etkin olacak Merkür retrosu etkisiyle sandıklarından çıkıp hayatınıza girmeye çalışacağı durumlar da söz konusu olabilir. Yani ilişkiler hava durumunda bu süreçte sis yoğun, görüş mesafesi kısa. Ortalık karışık :)

Tabii konumuz sadece ilişkiler değil; Venüs maddiyat ve güzellikle de alakalı bir gezegendir. Yani bu dönemde imaj değişikliği, estetikle ilgili işlemler ve önemli değişimler düşünüyorsanız bekleyin derim, sonra gidip kuaförünüzü hırpalayabilirsiniz bu ne biçim saç diye. :) Ani bir hissiyatla saçlar kesilebilir, boyanabilir; kıyafetler alınabilir. Zira alışveriş çılgınlığı da bu dönemin etkisidir; ancak bütçelere dikkat, kredi kartı limitlerinizi düşürün gerekirse. Çünkü beklenmedik masraflar karşınıza çıkabilir bu dönemde.

Buna ek olarak bu dönem mülk almak, satmak, taşınma, yeni bir yer açmak, tadilat gibi konular; önemli finansal kararlar almak ve riskli yatırım işlerine girmek için uygun değildir. Beklentilerinizi karşılamayan gelişmeler olabilir. Bu açıdan da çok acil değilse bu tür planlarınızı retro dönemi sonrasına almanızı tavsiye ederim.

Gelelim burç bazındaki etkilere: (Yükselen burcunuzu öncelikle okumanızı öneririm)

KOÇ: Retro sizin burcunuzdan başlayacak. Ve tabii ki bu hareketi en yoğun deneyimleyecek burçlardan biri siz olacaksınız. Özellikle de 4 Mart-2 Nisan 2017 aralığında ilişkiler başta olmak üzere maddi konularda da temkinli hareketlerde bulunmak önemli; aşk hayatınız brezilya dizisine dönebilir, (sanki hiç dönmemiş gibi!) ayrıca alışveriş ve harcama çılgınlığı gelebilir. Yani bu süreçte ani bir heyecanla her konuda duygu ve istekleriniz sürekli değişebilir, ondan kesin kararlar almamak lazım derim. Her beğendiğiniz şeyi almak isteyebilirsiniz, ama sonra paraların suyu çekince sıkıntı olabilir. Buna ek olarak imaj değişikliği ve estetik müdahaleleri kesinlikle önermiyorum. Bu arada bir çok havada kalan mesele tıkalı lavabonun açılması gibi 29 Nisan 2017 sonrasında pat diye çözülebilir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Halı altına süpürülen bir çok konu su yüzüne çıkabilir. Özellikle de duygusal konular başta olmak üzere arkadaşlarınızla da ilgili kapanmamış defterler tekrar açılabilir, yüzleşmeler yaşanabilir; barışmalar görülebilir. (Özellikle de 3-15 Nisan 2017 aralığında)
Bu dönemde ruhsal açıdan da kendinize özen göstermeniz ve stresten uzak durmanız gereken bir zaman dilimi sizi bekliyor; zaten Uranüs de on ikinci evde, Mars neyse ki 10 Mart 2017 itibariyle burcunuza geçiyor; ama gerilim yüksek. Ufak meseleler bile sizi çok gerebilir, duygusal kontrolde zorlanabilirsiniz. İnsanları hemen harcamayın ama tabii onlar da sınırlarını bilsinler. Ayrıca özellikle gerileme sonrasında hiç bilmediğiniz konuları öğrenebilir, ayrıca şirin şirin görünen bazı insanların gerçek yüzünü görebilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Tamam İkizler burçları için sosyallik zaten artmış durumda ama 4 Mart-2 Nisan 2017 aralığında özellikle bu dönemde sosyallik ve ikili iletişim o kadar artabilir ki; hem yorulabilir hem de aşırı bir laf trafiği yüzünden yanlış anlaşmalar gerilimler yaşanabilir. Konuşmayı sevdiğinizi biliyorum ama özellikle 2 Nisan 2017’ye kadar biraz daha ketum olmak faydalı olacaktır. Ve 3-15 Nisan 2017 aralığında kariyerle ilgili size yazılı bir söz verilmediyse, iş/pozisyon değişimi gündemdeyse balıklama atlamamalısınız zaten aynı dönem sonrasında Merkür retrosu da aktif; beklentileriniz gerçekleşmeyebilir. Bu açıdan her şeyin net ve yazılı olarak size taahhüt edilmesinde ısrarcı olmalısınız. Bir de Nisan’ın ilk iki haftasında size önerilen işler bu dönemde önce çok cazip gelebilir ama retro sonrasında öyle çıkmayabilir, dikkat. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Haftalardır bir çok gökyüzü analizinde aslında kariyerde atılım yapın, harekete geçin diyordum ama şimdi soluklanma zamanı. Çünkü özellikle de 4 Mart-2 Nisan 2017 aralığında Venüs doğrudan kariyer evinizde geri harekette bulunacak. Bu treni kaçırdınız anlamına kesinlikle gelmiyor, önceden anlaştıysanız sorun yok ama yeni bir görüşme gündemdeyse dikkat. Çok gösterişli ve iddialı demeçler fos çıkabilir zira. Bir de biliyorum çok zor çünkü T-Kare de böğrünüze böğrünüze vuruyor ama özellikle patronlar ve aile büyükleriyle bu dönemde çok dalaşmayın. 3-15 Nisan 2017 aralığı ise özellikle tatil planlamak ve eğitim kararı almak açısından ideal değil, bu süreç bittikten sonra isteklerinizi tekrar gözden geçirip kararınızı netleştirmeniz daha sağlıklı olacaktır. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Öncelikle yurtdışına mı yerleşmek istiyorsunuz, ansızın içinizden bir konuda uzmanlaşmak ve eğitim almak mı geldi? Evet bunlar çok güzel istekler ama biraz soluklanın. Hakikaten koşullar buna uygun mu, bir anlık bir heves mi güzelce bir sorgulayın. Kararınız net ise retro bitişi sonrasında harekete geçebilirsiniz. Hukuki yollara başvurmak istiyorsanız da en azından beklemeniz daha faydalı olacaktır, işler beklediğiniz gibi gitmeyebilir. (Özellikle de 2 Nisan 2017’ye kadar) Bu dönem sonrasında da 15 Nisan 2017’ye kadar bütçelere dikkat; kredi almak, borç vermek ve kefil olmak açısından ideal bir dönem değildir. Diğer yandan özünüze dönmek, kendinizi keşfetmek ve ruhsal/felsefi konularla ilgilenmek için de uygun bir zaman dilimi mevcut, biraz sakinlik ve huzur iyi gelecektir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: 4 Mart-2 Nisan 2017 aralığı maddiyat açısından en temkinli olmanız gereken dönemlerden biri. Bu süreçte ödemediğiniz borçlar vb varsa alacaklılarla uğraşabilirsiniz. Kredi çekmek, yatırım yapmak ve riskli işlere girmek için hiç uygun bir zaman dilimi değil bu süreç. Miras, alacak, nafaka gibi beklentileriniz varsa gecikmeler olabilir, ya da beklediğinizin altında bir rakamla karşılaşabilirsiniz. 3-15 Nisan 2017 ise özellikle uzun soluklu ilişkisi olan Başakların özellikle dikkat etmesi gereken bir dönem, geçmiş defterler açılabilir, bir sürü konu didik didik edilebilir. Biraz daha rahat ve olayları çok büyütmeden ilerlemek önemli. Bekar başaklar ise yeni bir kişi karşılarına geldiyse özellikle kişiyi enine boyuna tartıp temkinli ilerlemeli. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Zaten Koçlar gibi tıpkı Teraziler de duygusal açıdan çok hareketli dönemler geçiriyorlar, Venüs retrosu döneminde bu hareket daha da artabilir! 5 Mart-2 Nisan 2017 aralığı özellikle ilişkiler konusunda çok kritik zira “hayatınızın aşkını” bulduğunuzu düşünüp ancak ertesi sabah mavi ekran verebilirsiniz.:) Duygular çok hızlı inip çıkabilir. Kesin kararlar, özellikle nişan ve evlilik söz konusuysa beklemeye alınırsa iyi olur. Ayrıca bu dönemde ikili ilişkilerde yanlış anlaşmalar, gerilimler görülebilir, sürekli sessiz kalmak çözüm değil ama hemen de saldırıya geçmeyin; az sakin. 3-15 Nisan 2017’de ise iş ortamı çarşamba pazarına dönebilir, taraf olmanız şart değil; diplomatik ve uzaktan izlemek daha faydalı olacaktır. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Konumuz ilk olarak sağlık. Özellikle 2 Nisan 2017’ye kadar sağlık sorunlarınız nüksedebilir, vücudunuz daha hassas olabilir. Bu açıdan bekleyen ve üşendiğiniz bir sağlık kontrolü varsa gerçekleştirmeniz faydalı olacaktır. Ayrıca iş ortamında gerilimler görülebilir, görev/iş değişikliği düşünüyorsanız önceden anlaşma yapmadıysanız hemen harekete geçmemenizde fayda var. Bunun dışında rutin işler, evraklar, devlet daireleri gibi ortamlarda aşırı bunalma gelebilir, aksaklıklar olabilir. 3-15 Nisan 2017 aralığında zaten aktif olan Merkür Boğa retrosunun da etkisiyle eski sevgililerle iletişim, geçmişle ilgili yüzleşmeler görülebilir. Ex’ten next olur mu sorusunun cevabını özellikle 5 Mayıs 2017’den sonra daha net verebilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Öncelikli konumuz aşk. 5 Mart-2 Nisan 2017’de ilişkiler açısından önemli bir sınav dönemi sizi bekliyor olacak. Tökezleyen ve artık sizi yoran bir ilişkiniz varsa sonlandırabilirsiniz, ancak hemen yara bandı aramayın. Biraz kendinize dönün ve aşkla ilgili beklentilerinizi sorgulayın derim. Yeni tanıştığınız kişilerle ilgili hemen net bir yargıya varmamalısınız, iyi de çıkabilir kötü de… Biraz kişisel alanınızı koruyup yavaş ilerlemeye özen göstermelisiniz. Ayrıca çocuğu olan Yaylar bu dönemde çocuklarının hayatlarına dair önemli kararlar almayı düşünüyorsa en azından 14 Nisan hatta Merkür retrosunun bitişi 5 Mayıs 2017’ye kadar beklerse faydalı olur. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Özellikle mülk almayı, satmayı; taşınmayı ve evinizde tadilat düşünüyorsanız en azından 2 Nisan 2017’ye kadar ertelemeniz faydalı olacaktır. Aslında en ideali 5 Mayıs 2017’ye kadar tabii. Bu dönemde aile içi gerginlikler artabilir, her kafadan bir ses çıkabilir. 3-15 Nisan 2017 sonrası gerginlik daha çok kardeşler ve yakın çevreye sıçrıyor. Ortama sulh getireyim derken bir çok kişiyi de kırabilirsiniz bu dönemde, yazılı ve sözlü konuşma tarzına özellikle dikkat. Hayati kararlar vermek adına ideal bir dönem değil. Geçmişte eksik kalan ve tamamlayamadığınız işlere odaklanmanız çok daha verimli olacaktır, yeni bir işe girişmek adına retro bitişini beklemeniz en güzeli. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Dilin kemiği yoktur ama özellikle Venüs’ün Koç burcunda retro yapacağı 3 Mart-2 Nisan 2017 aralığında bunun bir yolunu bulmanız gerekli. Bu süreçte iletişim konusunda hem aksaklıklar hem de büyüyen gerilimler görülebilir. Kendinizi tutamayıp makineli tüfek gibi her yeri tarayabilirsiniz. Biraz çimenlerde yürümek, yoga, doğaya çıkış size iyi gelecektir. Derin nefes alın. :) Seyahat planlama konusunda da en azından retro bitişini beklemenizi öneririm. Ayrıca bu dönemde kardeşlerle ilgili çözülmemiş meseleler gündeme gelebilir, öneriniz isteniyorsa çok dikkatli düşünmekte fayda var; hatalı yönlendirme yapabilirsiniz. 3-15 Nisan 2017 maddi açıdan en dikkat etmeniz gereken dönemlerden biri, bu dönemde masraf artışı ve harcama çılgınlığı görülebilir; ayağınızı yorganınıza göre uzatmalısınız. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Zaten Neptün-Merkür Balık etkili bir tutulmayı yaşadınız, üstüne 4 Mart-2 Nisan 2017’de öncelikle Venüs para evinizden geri hareket yapacak. Bu dönemde maddi açıdan önemli hareketlerde bulunmamalısınız; eğer çok acil bir konu varsa mutlaka bir bilene danışın. Çünkü maddi konularla ilgili karışıklıklar, gecikmeler ve beklenmedik olaylar görülebilir; herkese de güvenmemekte fayda var. Diğer yandan retro dönemi artık çoktan unuttuğunuz bir yerden size beklenmedik para gelmesini sağlayabilir. Ama bu olsa dahi heyecanlanıp hemen yatırım ve harcama işlerine girişmeyin güzel güzel bir köşede dursun. Ve 3-15 Nisan 2017’de Venüs sizin burcunuzda gerileyeceğinden bu dönemde duygusal konularda iyice belirsizlikler görülebilir, kararsızlıklar yaşayabilirsiniz. Aceleci olmayın… Ancak eski sevgililer göze çok şirin gelebilir, siz en iyisi bekleyin merhametiniz çok biliyorum ama insan hemen değişmez… Ve bu dönemde artık Venüs sizin burcunuza geçtiğinden imaj değişikliği ve estetikten kesinlikle uzak durmalısınız. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.