Merve Çubuktepe

Geçtiğimiz yıl beş tane tutulma ve on tane retronun olduğu çok karışık bir yapıya sahipti. Bu yıl yine toplam beş adet Güneş ve Ay tutulması olacak ancak Venüs ve Mars retro hareket yapmayacak. Bundan dolayı da sürekli tekrarlanan döngülerden ziyade olaylar daha ritmik bir şekilde ilerleyen süreçlerden bahsetmek mümkün. Hareketin olduğu yerde bereketin olacağı bir yıl bizi bekliyor diyebiliriz :) (2019 ile ilgili detaylar ve burç bazında yorumları yazının devamında bulabilirsiniz)

Geçtiğimiz yıl Kova/Aslan aksında tutulmalar ve sabit burçlarda yığılan gezegenlerle hayatlarımıza zorlu ancak köklü değişimleri beraberinde getirdi. Sabit akstaki oluşumlar her daim göğüslenmesi zor ancak kalıcı etkiler bırakır. Bu sene ise Oğlak/Yengeç yani öncü burçlarda tutulmalar sahneye çıkarken, bir yandan da gökyüzünde asıl baskın yapı değişken burçlara geçiyor.

2018’de sıkışıp kalan koşullar ve kısır döngüler zorlayıcıydı. Yeni yılda bu etkiler geride kalırken bolca seçenek ve çeşitlilik hakim olacak. İleriye baktığınız ve solgun geçmişin gölgesine takılmadığınız sürece yeni olasılık ve yollar önünüze çıkacaktır. Doğru seçimler ise beklentilerinizin çok ötesinde mutluluk ve başarı getirebilir. Kollarınızı bu güzel olasılıklara açmak istemez misiniz?

2019 yılında beş adet tutulma deneyimleyeceğiz:

6 Ocak 2019 – Oğlak Burcunda Güneş Tutulması (15°24’)
21 Ocak 2019 – Aslan Burcunda Ay Tutulması (00°51’)
2 Temmuz 2019 – Yengeç Burcunda Güneş Tutulması (10°37’)
17 Temmuz 2019 – Oğlak Burcunda Ay Tutulması (24°01’)
26 Aralık 2019 – Oğlak Burcunda Güneş Tutulması (04°06’)

Bir sonraki on dokuz yıllık döngüye kadar son kez Aslan burcunda bir tutulma gerçekleşiyor, kalan tüm tutulmalar Ay düğümlerinin geçtiği Oğlak/Yengeç aksında. Pek tabii ki Oğlak ve Yengeç başta olmak üzere haritasında öncü burçlarda gezegen ve önemli nokta ağırlığı olanlar bu yıl birçok dikkat çekici ve kadersel olay deneyimleyebilirler. Kemerlerinizi bağlayın ve değişime hazır olun. :) Ayrıca 2019’da Uranüs kalıcı olarak Boğa burcuna geçişini tamamlarken artık tesir ettiği alanlarda özellikle de maddiyat ve hayat tarzıyla ilgili konularda cesaret edene değişimi vaat etmekte.

Tabii Retroları da unutmamak lazım. Evren var oldukça pek tabii ki Retrolar da bizimle olacak, kaçış yok :). En azından bu yıl artık Venüs ve Mars retrosu ile uğraşmayacağımızdan daha fazla ileriye bakabileceğimiz, sürekli arkamızı toplamakla uğraşmayacağımız etkiler alacağız.

2019 Retro takvimi ise şu şekilde:

5-28 Mart 2019 - Merkür Retrosu Balık Burcunda
7 Temmuz-1 Ağustos 2019 - Merkür Retrosu Aslan/Yengeç Burcunda
31 Ekim-20 Kasım 2019 - Merkür Retrosu Akrep Burcunda
10 Nisan-11 Ağustos 2019 - Jüpiter Retrosu Yay Burcunda
30 Nisan-18 Eylül 2019 - Satürn Retrosu Oğlak Burcunda
12 Ağustos-31 Aralık 2019 - Uranüs Retrosu Boğa Burcunda
21 Haziran-27 Kasım 2019 - Neptün Retrosu Balık Burcunda
24 Nisan-3 Ekim 2019 - Plüton Retrosu Oğlak Burcunda

Jenerasyon gezegenleri Uranüs, Neptün ve Plüton zaten yılın ciddi bir zamanını retroda geçirir. Bundan ötürü endişelenecek bir şey yok. Bu yıl Merkür retrosu üç tane, ki olabileceği minimum sayı da bu. Jüpiter ve Satürn her yıl standart Retrolarını yaparlar. Bundan ötürü de bu yıl retro sayısı olabilecek en az sayıda ve bu da bize ileriye bakma, bir şeyler oluşturma ve yenilikler adına ciddi bir fırsat getiriyor. 2018’de yıpranmış olabilirsiniz, ancak asla pes etmeyin. Çünkü maç asıl şimdi başlıyor.

Bu yıl geçici heveslerin peşinden koşan ya da artık hükmü kalmayan miadını doldurmuş konulara saplananlar için sert bir uyanış yılı olabilir. Aynı durum esnemeyen ya da değişen koşullara uyum sağlamak istemeyenler için de geçerli. Zira 2019’da hem öncü tutulmalar, hem de değişken burçlarda göreceğimiz dinamik kalıplar hareket geçeni, zor da olsa değişeni ve yerinde durmak yerine bir şeyler yapanları destekleyecek. Bunun sonucunda ise tatmin, başarı ve “İyi ki bunu yaptım” duygusunu derinden hissetmek mümkün olacak.

Açı kalıpları ve ilk Güneş tutulması gereği yılın ilk ayları “hayallerden uyanma” ve “gerçeklerle yüzleşme” teması ile geçebilir. Ancak bu uyanışı kırgınlıkla karşılayıp geri çekilmek yerine kucaklamayı seçerseniz hayat hediyelerini getirecektir. Oğlak Kuzey Ay Düğümü sabrı, çabayı ve soğukkanlılığı ödüllendirir. Bir sonraki yıl yine aynı tarihte kendinize baktığınızda çok daha güçlü, kararlı ve yeniden doğmuş gibi hissetmeniz mümkündür, yeter ki isteyin ve harekete geçin!

Gelin 2019 irade ve kararlılığın zaferi olsun, kendi yazdığınız geleceğin tahtında gurur ve mutlulukla oturmanız dileğiyle. Yeni yıl herkese mutluluk, sağlık ve umut getirsin. :)

Sevgilerimle,
Merve Çubuktepe Dirağ

2019’un Burç Bazındaki Etkileri: (Yükselen Burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ – 2019:
Şans ve bereket gezegeni Jüpiter 2 Aralık 2019’a kadar yüksek öğrenim, seyahatler, hukuki konular ve ideallerinizi temsil eden dokuzuncu evinizde seyahat edecek. Bu yıl gerçekten istediklerinizi hayata geçirmek için eğitim almak ve ustalaşmak için harika etkilere sahip. Özellikle de 1 Ocak-9 Nisan 2019’u bu etkiler için değerlendirebilirsiniz. Leyleği havada görün ve mutlaka bu yıl bol bol gezin derim. Çünkü bu yıl seyahatler sırasında aydınlanarak kendi gerçek isteklerinizi de bulmanız çok mümkün.

Bu yıl tam üç tutulma kariyer evinizde gerçekleşeceğinden yıl süresinde iş değiştirme, yeni bir iş kurma ve terfi adına fırsatlar sizleri bekliyor. 31 Ocak-1 Mart 2019 kariyer adına bu yılın en fırsatlı dönemi olabilir dönemi olabilir. Evet bu yıl Satürn etkisi ile kariyerle alakalı zorlanmalar olabilir ancak bu zorlanmanın asıl sebebi gerçekten istediğiniz yerde çalışmak ya da iş kurmak için yeni yollar açmanızın gerekliliği ile alakalı. 5-28 Mart 2019 aralığında ruhsal açıdan biraz nazik olabilirsiniz.

Sağlık, şifa, dikkat çekme ve imaj değişimi adına 21 Nisan-3 Mayıs 2019 çok iyi bir tarih. Yılın ikinci yarısında ise aşk, aile, çocuk sahibi olmak gibi domestik konular daha baskın. 2 Temmuz 2019’daki Güneş tutulması taşınma, tayin ve aile kurma ya da sorunları çözüp toparlanmayı getirebilir. Eski ama bitmeyen bir aşk alevlenebilir. 28 Temmuz-20 Ağustos 2019 çocuk sahibi olmak ve yeni bir aşk için şanslı zamanlarınızdır. 18 Eylül-11 Ekim 2019 evlilik kararı alma, nişan ve nikah tarihleri için çok uygun. Sıkıntı yaşayan yuvalar kurtulabilir. Yılın 25 Aralık 2019 son Güneş tutulmasında çok hafiflemiş hissedebilir, ileriye bakabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden sizi bekleyen özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.
-

BOĞA – 2019:
Maddi sıkıntılar, bitmek bilmeyen krizler ve özellikle de partnerinizin işi, maddi durumu ile alakalı sıkıntılarınız varsa bu sene çözüm yaşayabilirsiniz. Burada dıştan gelen Jüpiter vesilesi ile 2 Aralık 2019’a kadar şanslı etkiler altında olsanız da mutlaka sizin de elinizi taşın altına koymanız gerekiyor. Bu yıl sizi depresyona sokan, kangren olan sorunları çözme zamanı. 6 Ocak 2019’daki Güneş tutulması hayat görüşünüzü ve ezberinizi bozacak türden. İdealler ve inançlarınızı zorlayabilirsiniz, ki faydalı bir durum söz konusu. Kendi kalıp ve korkularınızdan arındığınız anda elinizdeki gerçek gücün farkında varabilirsiniz.

1-27 Mart 2019 kariyer açısından şanslı bir dönem, ancak bu evre ile 5-25 Mart 2019 Merkür retrosu çakışacak. Bundan ötürü de süreçler uzayabilir, beklemeniz gerekebilir. Pes etmediğiniz takdirde hayırlı sonuç olabilirsiniz. Eskiden çalıştığınız ya da referansınızın olduğu bir iş yerinde daha avantajlı olabilirsiniz. 4 Mayıs 2019 Boğa yeniayı bu yıl sizin için esas başlama düdüğüdür. Hayatınız bu yeniaydan sonra iyice hızlanabilir. 16 Mayıs-4 Haziran 2019 bir süredir kendinizi bıraktıysanız forma girme, saçı başı düzeltme ve tekrar ayağa kalkma zamanıdır. Aynı zamanda tıbbi müdahale, estetik ve imaj değişimi için de uygun.

Maddi açıdan 9 Haziran-2 Temmuz 2019 maddi açıdan şans işareti veriyor. Bu dönemde zam, gelir artışı ya da beklenen bir paranın temin edilmesi gündeme gelebilir. Satürn sebebiyle bu yıl hukuki konular ve eğitimle alakalı zorlanmalar yaşayabilirsiniz. Hukuki süreçler beklenenden ağır ilerleyebilir. Bir konuda eğitim alıp ustalaşmak istiyorsanız gerçekten yeterince çaba ve emek gösteriyorsanız başarı gelir. 9 Ekim-1 Kasım 2019 bu yıl aşk adına en şanslı dönemlerinizden biri. Evlilik odaklı bir ilişki başlayabilir, evlenme kararı alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden sizi bekleyen özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.
-

İKİZLER – 2019:
Bu yıl 2 Aralık 2019’a kadar özellikle de 1 Ocak-9 Nisan 2019 ve 12 Ağustos-2 Aralık 2019 aralığında Jüpiter’in ilişkiler evinizdeki transiti sebebiyle ilişkiler adına şanslı tesirler ile hareket edeceksiniz. Bu yıl ciddi bir ilişkisi olanların evliliğe adım atacakları yıl olabilir. Aynı zamanda iyi bir ortaklık kurmak, ortak yapısı ile çalışıyorsanız revizyonlar için de çok uygundur. Diğer yandan bu yılın en önemli mesajı sizin için tutumluluk ve paranızı en iyi şekilde değerlendirmeyi sağlamak olacak. Bu yıl sekizinci evden üç tane tutulma alırken Satürn de bu evinizden geçecek. Bu bağlamda 10 Nisan-18 Eylül 2019 Satürn retrosunda bu yıl işi şansa bırakmayın, harcamalarınızı kısın ve büyük bir borcun altına girmeyin derim. Partner ya da ortağınızın da bu yıl hiçbir finansal risk altına girmemesinde fayda vardır.

27 Mart-20 Nisan 2019 kariyer adına bu yıl en avantajlı olduğunuz dönemlerden biridir. İş değişimi ve başvurular adına bu aralığı değerlendirebilirsiniz. 21 Mayıs-2 Haziran 2019 bu yıl maddi açıdan en dikkat etmeniz gereken dönemdir. 9 Haziran-4 Temmuz 2019 kendinizi yenilemek, güzelleşme ve tıbbi müdahaleler adına uygun bir zaman dilimi. Eğer yılın ilk yarısını doğru şekilde idare ettiyseniz 16 Temmuz-2 Ağustos 2019 aralığında maddi anlamda sonunda aydınlık bir zaman geliyor. Özellikle bu dönemde krizi fırsata çevirebilirsiniz.

14 Eylül-7 Ekim 2019 çocuk sahibi olmak isteyenler için oldukça güzel bir zaman aralığıdır. Aynı zamanda çocuğunuz varsa daha iyi bir okula yerleştirebilirsiniz. Jüpiter tekrar ilişkiler evinde ileri hareketteyken bu evre kalbi boş olanlar için yepyeni bir aşkın da kapısını açabilir. 6-26 Kasım 2019’da sürpriz nikah ya da hamilelik haberleri gelebilir; kutlamalar için güzel bir zamandır. Doğum haritanız üzerinden sizi bekleyen özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.
-

YENGEÇ – 2019:
Bu yılın en önemli etkilerini alacak burçlardan biri tabii ki Yengeçler. Var olan tüm ilişkilerinizle alakalı bir kalıcılık sınavı söz konusu. Bu yıl üç tutulma ve Satürn geçişi doğrudan ilişkiler evinizle alakalı olduğundan hayatınızda kim sahici kim değil gerçekten görebileceksiniz. Aynı zamanda çabaya değer ilişkilerde ise elinizi mutlaka taşın altına koymanız gerekiyor. Bu yıl toz pembe hayallerle değil gerçek ve mantıkla yürüyenlerin ödüllendirileceği zaman. Özellikle 6 Ocak 2019 Güneş tutulmasından sonra 4 Şubat-1 Mart 2019 hayati bir süreç olabilir. Tüm umutlarınızı kaybetmişken hayatınıza ciddi ve net bir insan gelip tüm dengeleri değiştirebilir. Olmayana ise veda etme zamanıdır.

Jüpiter bu yıl sağlığınız ve çalışma koşullarınızla alakalı destekleyici etkileri beraberinde getirecek. Sıhhi anlamda bir sorun 1 Ocak-9 Nisan 2019 aralığında çözümlenebilir. İşinizle alakalı 22 Nisan-15 Mayıs 2019 yılın en olumlu dönemi olarak görünüyor. Terfi alabilir ya da size çok daha fayda sağlayacak kişilerle çalışmaya başlayabilirsiniz.

4-23 Temmuz 2019 aralığı hem aldığınız şanslı etkiler hem de 2 Temmuz 2019 Güneş tutulması vesilesi ile sil baştan demenizi sağlıyor. Bu evre çok önemli bir yenilenme süreci. Hayatınızda size hayrı olmayan ya da yük olan her şeyden sıyrılıp kuş gibi özgürleşebilirsiniz. 6-22 Ağustos 2019 maddi açıdan şansınızın en yüksek olduğu dönemlerden biridir. Bu yıl sosyal çevrenizde de ciddi değişimler var, yepyeni insanlarla tanışabilirsiniz ve ufkunuz açılabilir. Üzerinizdeki varsa ölü toprağını atıyorsunuz. 9 Ekim-2 Kasım 2019 çocuk sahibi olmak, yeni aşklar adına yine sıcacık bir zaman. 25 Aralık 2019 Güneş tutulması ve 28 Kasım-21 Aralık 2019 Venüs etkisi her şey yolundaysa evlilik kararı getirebilir, bir yuva kurulabilir. Sürüncemede giden konular için ise veda zamanı diyebiliriz. Doğum haritanız üzerinden sizi bekleyen özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.
-

ASLAN – 2019:
Kabul etmek lazım 2018 gerek tutulmalar gerek gezegen yerleşimleri ile Aslanlar için hiç kolay bir yıl değildi. Hayatınızda köklü değişimler hatta zelzeleler olmuş olabilir, ancak bu yıl Jüpiter’in gücünü arkanıza alarak yolunuza devam edebileceksiniz. 21 Ocak 2019’da burcunuzdaki Ay tutulması da bir önceki yılı geride bırakmak ve ruhunuzu enerji ile doldurmak adına gerçekleşecek. Jüpiter bu yıl özellikle aşk adına destekçiniz olduğundan 1 Ocak-9 Nisan 2019’a kadar aşk adına birinci şanslı döneminizi de yaşayabileceksiniz. Çocuk sahibi olmak istiyorsanız ya da tedavi görüyorsanız da çok hayırlı bir etkidir.

Bu yıl tutulmaların çoğu ve Satürn sizi özellikle iş ortamındaki insanlar ve sağlığınızla alakalı zorlayabilecektir. Tutulmaların olacağı 6 Ocak, 16 Temmuz ve 25 Aralık 2019 özellikle +-15 gün sağlığınıza daha çok dikkat etmelisiniz. Bu dönemlerde aynı zamanda iş ortamındaki sorunlu kişilerle çatışmalar yaşanabilir. Diğer yandan bu tesirler görev değişimi ya da farklı bir branşa geçiş adına da önemlidir. 16 Mayıs-9 Nisan 2019 görev ve iş değişimi için çok şanslı bir zaman, mutlaka değerlendirip niyetlerinizi dile dökme zamanıdır. Sessiz kalırsanız kimse farkında olmaz, lütfen dile getirin.

7 Temmuz-1 Ağustos 2019’da Merkür retrosunun bir kısmı burcunuzda geçeceğinden bu dönemde ifadelerinize dikkat etmeli ve maddi risklerden kaçınmalısınız. Bu dönemde önemli taahhütlerde bulunmanızı da önermem. Zaten 23 Ağustos-14 Eylül 2019’da maddi açıdan yılın en fırsatlı dönemine girdiğinizden beklemeye değer. Bu dönem mal mülk alımı, tayin ve taşınma da çok pozitiftir. Yılın son dönemecinde Jüpiter ve Venüs’ün gücünün birleştiği 1-30 Kasım 2019 aralığında her şeyi değiştirecek büyük bir aşka yelken açabilirsiniz. Bu dönemde ayrıca ileride ikinci hatta birinci mesleğiniz olacak bir hobiye başlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden sizi bekleyen özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.
-

BAŞAK – 2019:
Bu yıl tutulmaların çoğundan olumlu açı alırken bir yandan da Satürn de size iyicil açılarını sunacak. Bundan dolayı da tutulmaların enerjisini en çok avantajına çevirebilecek burçlardan biri sizsiniz. Bu yıl hayatınızda aslında çaktırmadan gelen ama köklü değişimler gündeme. Özellikle ev alma, taşınma, şehir ve hatta ülke değiştirme konuları gündeminizde olacaktır. Özellikle 9 Ocak-7 Şubat 2019 her türlü taşınma ve yerleşim konusu için çok uygundur. 6 Ocak 2019 Güneş tutulması itibariyle aşk hayatınızda her türlü belirsiz konuyu geride bırakıyorsunuz, yeni yılı beyaz bir sayfa olarak düşünmelisiniz. 27 Mart-22 Nisan 2019 bu yıl aşk adına en önemli süreci. Hayatta yolunuzu bulmakta zorlanıyor ve belirsizlikler içindeyseniz şayet bu kişi ayrıca yol gösterici olabilir. Ancak altını da çizmek lazım ki belirsiz ve umut vaat etmeyen aşklar sona erebilir. Çünkü öncesinde zıt burcunuzda 5-28 Mart 2019’da Merkür retrosu olacak. Tam anlamıyla var olan ilişkiler için tamam mı devam mı sorusunun cevaplanacağı dönemdir.

14-31 Mayıs 2019 dil öğrenmek, hukuki bir mücadele başlatmak ve ufkunuzu açacak seyahatler için idealdir. Üşenmeyin, niyetiniz varsa mutlaka yapın derim çünkü bu yıl kalıbınızı kırdıkça mutluluk sizi bulacaktır. Diğer yandan kariyer adına 9 Haziran-5 Temmuz 2019 yılın sizin için şanslı dönemidir. 2 Temmuz 2019 Güneş tutulması itibariyle arkadaş çevreniz değişebilir, bu yılın en önemli konulardan biri de bu. Size iyi gelmeyen ya da kıskanç kişiler varsa artık uzaklaşma vaktinizdir. 14 Eylül-9 Ekim 2019 maddi açıdan en iyi yatırım fırsatı dönemi olarak görünüyor. 20-31 Aralık 2019 sağlığınız adına şifalı bir dönemdir, sıhhi anlamda süregelen bir sorununuz varsa geride bırakabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden sizi bekleyen özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.
-

TERAZİ – 2019:
Öncü burç olduğunuzdan dolayı bu yıl tutulmalar sizi de doğrudan ilgilendiriyor. Satürn’ün de dördüncü ev etkisi sebebiyle bu yıl özellikle kendi aileniz, ebeveynleriniz, yaşadığınız yer ve mülklerinizle alakalı önemli kararlar vermeniz gerekebilir. Bu yıl özellikle kendi hayatını kurmak ve ayrı bir eve çıkmak isteyenler için mücadeleli ancak emeğe değecek etkiler mevcut. Bu değişimler hızlı bir şekilde 6 Şubat-4 Mart 2019’da gündeme gelebilir. Koşullar bir anda değiştiğinden taşınmanız, şehir hatta ülke değiştirmeniz gerekebilir. 5-28 Mart 2019 iş ortamında Merkür retrosu sebebiyle davranış ve söylemlerinize çok dikkat etmeniz gereken bir zaman.

4-26 Mart 2019 Venüs ve Merkür’ün etkisi ile birleşerek eski sevgili şenliği oluşturabilir. Hayatınızda geçmişin izleri ve yeniden deneme teması daha baskın olacak. Bu tür kararların doğru ya da yanlış olduğu özellikle 21 Nisan-19 Mayıs 2019’da netleşebilir. Kalbi boş olanlar için yeni bir aşk şansı olan bu dönemde potansiyeli olan ilişkiler boyut atlayabilecektir. 20 Mayıs-9 Haziran 2019 miraslar, mal paylaşımı, nafaka ve partnerin maddi durumu açısından şanslı olduğunuz, maddi destek görebileceğiniz bir zaman.

En önemlisi 2 Temmuz 2019’da kariyer evinizde bir Güneş tutulması deneyimleyeceksiniz. Bu esnada 3-28 Temmuz 2019 bu yıl iş başvurusu, terfi ve görev değişimi adına en şanslı olduğunu evredir. Çalışma hayatınızdaki sıçrama hayat kalitenize de yansıyabilir. Sağlık adına 10 Eylül-7 Ekim 2019 en şifalı döneminiz, bu evrede aynı zamanda cerrahi müdahale ve estetik operasyon da olumlu sonuç verebilir. Bu yıl kardeşleriniz ve akrabalarınızla daha samimi olmak önemli, sorun varsa çözmek ve kenetlenmek için güzel tesirler mevcut. Birlikten güç doğar sözünün anlamını deneyimleyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden sizi bekleyen özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.
-

AKREP – 2019:
Bu yıl maddi açıdan sizin için bolluk ve bereketin yılı olarak görünüyor. Üstelik tutulmaların çoğu ve Satürn transiti de yıl boyunca size desteklerini sunacak. Bu yıl konfor alanınızdan çıkıp daha büyük işler, fikirler ve hedeflere doğru yönelebileceksiniz. Satürn bu yıl özellikle 30 Nisan-18 Eylül 2018 retrosu boyunca kardeş, akraba ve yakın çevrenizle ilişkilerinizi sorgulatacak. Hayatınıza ket vuran ya da sizi aşağıya çeken kim olursa olsun aranıza bir mesafe koyabilirsiniz.

Jüpiter ve Venüs’ün desteklerini birleştirmesi ile 7 Ocak-6 Şubat 2019’da hızlı bir şekilde yeni yıla maddi şans desteği ile giriyorsunuz. Ben olsam piyango bileti alırdım. :) Bu dönem zam ve yatırımlar açısından da bereketlidir. 21 Ocak 2019’daki kariyer evinizde etkili olacak Ay tutulması da sosyal statü artışına işaret etmekte. Bir süredir iş konusunda haksızlığa uğruyor ya da potansiyeliniz görülmüyorsa artık değişim zamanıdır. 28 Mart-23 Nisan 2019 bu yıl aşk adına ilk şanslı döneminiz olarak görülüyor. Bir hayrı gelmeyen eski sevgili ile denemekten vazgeçip ileriye baktığınızda doğru kişi karşınıza çıkabilir.

15 Mayıs-9 Haziran 2019 duygusal anlamda başka bir şanslı döneminiz. Bu yıl gerçekten aşk adına pek çok fırsat var. Yuva kurmak, gerçek bir ilişkiye yelken açmak adına özel bir yıl. 2 Temmuz 2019 Güneş tutulması özellikle yurtdışında yaşamak ve çalışmak isteyenler için fırsatlar getirebilir. Bu yıl kariyer adına 28 Temmuz-22 Ağustos 2019 diğer şanslı döneminiz olarak görülmekte. 31 Ekim-20 Kasım 2018 Merkür retrosu burcunuzda olacağından doğrudan sizi de etkiliyor. Bu yıl adımlarınıza hatta düşündüklerinize bile en dikkat etmeniz gereken zaman dilimi budur. 25 Aralık 2019 Güneş tutulması ruhsal ve fiziksel şifa adına destekleyicidir, aynı zamanda estetik düşünüyorsanız da olumludur. Doğum haritanız üzerinden sizi bekleyen özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.
-

YAY – 2019:
Bu yıl Jüpiter’in desteği sizinle olacak, özellikle de 1 Ocak-9 Nisan 2019 ve 12 Ağustos-2 Aralık 2019 aralığında. Satürn’ün yıllarca süren zorlu tesirlerinden sonra bu yıl kendinizi tam olarak toparlanma ve güçlenme şansını bulabilirsiniz. Ancak bu etkinin biraz rehavet ve aşırı iyimserlik getirebileceğini unutmayın. Mucizeler bazen kendi kendine oluşabilir ancak mutlaka sizin de emek vermeniz gerekir. Bu yıl sıhhat ve güç açısından avantajlısınız, ancak aşırı yeme ve kilo almaya açık etkiler de devrede, lütfen dikkat.

2019’da en dikkat etmeniz gereken konu maddiyat olacak. Para geldiği gibi gidebilir, bundan birikimlerinizi iyi değerlendirmelisiniz. Mesela 2-23 Şubat 2019 bu bağlamda harika bir dönem. Diğer yandan 21 Ocak 2019 Ay tutulması yaşam enerjinizi yükseltiyor. 6 Mart 2019 Uranüs’ün tekrar Boğa burcuna dönmesi ile çalışma ortamınız ve arkadaşlarınızın düzeni değişebilir. 19 Nisan-12 Mayıs 2019 bu yıl sizin için aşk adına yılın en şanslı dönemlerinden biri olarak görünüyor. Bu evre aynı zamanda çocuk sahibi olmak için de çok hayırlı bir yapıda. Sıhhat adına 20 Mayıs-9 Haziran 2019 çok güzel bir tarih.

2 Temmuz 2019 Güneş tutulması maddi açıdan sizin için önemli bir kavşağı temsil ediyor. Bu dönem itibariyle doğru hamleleri yapanlar maddi yüklerinden kurtulmaya başlayabilir. Gökyüzü 30 Temmuz 2019’a kadar bu konuda desteklerini göndermekte. 12 Ağustos 2019’da Jüpiter ileri harekete geçerken burcunuzda tekrar güçlü desteğini göndermeye başlayacak. 18 Ağustos-14 Eylül 2019 kariyer adına bu yılın en şanslı dönemlerinden biri olarak görünüyor. Terfi, iş başvuruları ve mülakatlar adına bu evreyi harika bir şekilde değerlendirebilirsiniz. 1-26 Kasım 2019’da kendinizi gösterebileceğiniz, ilgi çekeceğiniz tesirler devrede olurken 3 Aralık 2019 itibariyle Jüpiter burç değiştirerek bu sefer maddi anlamda desteğe başlayacak. Doğum haritanız üzerinden sizi bekleyen özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.
-

OĞLAK – 2019:
Bu yılın en öne çıkan burçlarından biri tabii ki Oğlaklar. Hem burcunuzda üç tutulma olacak hem de güney ay düğümü de yine sizin burcunuzda. Hayatınızda on dokuz yılda bir gerçekleşecek köklü ve önemli değişimler yaşayabilirsiniz. Sadece Satürn de malumunuz burcunuzda ve bir hakem gibi sizi izliyor. Emek, çaba ve kararlılık olduğu sürece muvaffakiyet sizi beklemektedir. Ancak hemen pes eden ya da uğraşmayanı Satürn ödüllendirmez. 6 Ocak 2019 Oğlak burcundaki Güneş tutulması ile bu süreç hızlı bir şekilde başlıyor. Hayatınızda doğru ve yanlışları önce kendinizden başlayarak sorgulamalısınız.

Özellikle 1 Şubat 2019 itibariyle parlamaya ve kendinizi göstermeye başlıyorsunuz. Bu şanslı etkileşim 3 Mart 2019’a kadar aktif. İlişkilerde bağımlılık, birini idolleştirme, zararlı olsa da “onsuz yaşayamam” durumuna girmek yerine ayaklarınızın üzerinde durmak gerçek gücünüzü ortaya çıkaracaktır. 5-28 Mart 2019 Merkür retrosu para evinizden geçeceğinden bu dönem beklenmedik masraflar ve nakit akışında dalgalanmalar getirebilir. Ancak önceden bir oyun planı olanlar için krizi fırsata çevirme zamanıdır. 30 Nisan-11 Mayıs 2019 taşınma, mülk alımı ve ailede sorunların çözülmesi adına destekleyicidir.

Unutmayın yıl boyunca Jüpiter on ikinci evden sizi belki hemen olmasa da gerçekten yardıma ihtiyacınız olan o an geldiğinde koruyup desteğini yollayabilecektir. Ancak unutmamak lazım ki bu ev ilgilenilmeyen bir köşede bekleyen rahatsızlıkları büyütür, ondan yıllık sağlık kontrollerinizi aksatmamalısınız. 2 Temmuz 2019 Güneş tutulması ilişkiler evinizde geçmiş ilişkilerin travmalarını geride bırakırken 30 Haziran-25 Temmuz 2019 aralığı da yeni ilişkiler, gerçekten sahici olan ilişkilerin evliliğe dönüşümü gibi destekler içermektedir. Kariyer adına bu yıl 13 Eylül-6 Ekim 2019’da özellikle patlama yapabilirsiniz. 25 Aralık 2019’da tekrar birinci evinizde gerçekleşecek Güneş tutulmasından sonra bu yıl yaptıklarınızı ve bir yıl önce durduğunuz yeri görüp şaşırabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden sizi bekleyen özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.
-

KOVA – 2019:
Burcunuzun aksında gerçekleşen 2018 tutulmaları ve Mars Kova retrosu derken çok zorlu bir yılı geride bıraktınız. Bu yıl biraz daha dinlenmek, zorlu etkileri geride bırakma ve biraz da “bırak dağınık kalsın” felsefesini benimseyeceğiniz etkiler var. Boş vermişlik anlamında söylemiyorum ama insanların taktığı ufacık meselelerle uğraşmak yerine daha çok kendi huzur ve mutluluğunuzu düşünebilirsiniz; asıl güzel olan da bu. Bu yıl olumlu anlamda sadeleşiyorsunuz ve on ikinci evdeki Satürn sebebiyle sizi yoran, psikolojinizi zorlayan hiçbir şeye tahammülünüz olmayacak.

21 Ocak 2019’da gerçekleşecek Ay tutulması ilişkiler evinden duygusal konular başta olmak üzere tüm ilişkileri bu gözle değerlendirmenizi sağlayacak. Hayatınızda sahici ve hayırlı olanların kalıp diğerlerinin gideceği bir dönem. Diğer yandan bu yılın sizin için asıl şifa konusu dostlar ve sosyalleşmek. Bu yıl ev kuşu olmak yok, yeni çevrelere girmeli ve kendinizi göstermelisiniz. 16-30 Ocak 2019 bu anlamda harika bir dönem. 24 Şubat-18 Mart 2019 şifa açısından önemli, tesadüfi bir teşhis ya da sıhhi bir önlem hayat kalitenizi bambaşka yapabilir. 5-28 Mart 2019 Merkür retrosunda maddi açıdan hiçbir kritik karar almanızı önermem.

3-25 Nisan 2019 gerek finansal gerek özgüven açısından çok güçlendiğiniz bir zamandır. 20 Mayıs-9 Haziran 2019’da mülk, araç, arsa vb almaya karar verebilirsiniz. Yaz aylarında 10 Haziran-3 Temmuz 2019 ve 4-21 Ağustos 2019 aşk adına en şanslı dönemler. Ancak 7 Temmuz-1 Ağustos 2019’daki Merkür retrosundaki eski sevgili şenliğini boşverin ve ileriye bakın derim. 2 Temmuz 2019 Güneş tutulması beklenmedik bir görev ya da organizasyon değişimi getirebilir. 2-21 Eylül 2019’da partner/ortağın maddi durumuyla alakalı güzel bir haber alabilirsiniz. Yılın sonuna gelirken bu zamana denk düşen önemli kariyer kararlarınızı 22 Kasım 2019 ve sonrasında almanızı öneririm. Doğum haritanız üzerinden sizi bekleyen özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.
-

BALIK – 2019:
Bu yıl tüm tutulmalar, Uranüs, Ay Düğümleri burcunuzla uyumlu durumda. Bu harika bir durum ancak gökyüzünde burcunuzun da dahil olduğu değişken burçlarda önemli görünümler de olacak. Bundan dolayı “bana hiçbir şey olmaz” demek yerine her zaman bir planı olan ve değişen koşullara uyum sağlayan Balıklar için harika bir yıl olabilir. Ancak bir yere saplanan, bir şey yapmak yerine haline hayıflananlar için stresi yüksek olabilir. Bundan dolayı da kendinize güvenmek ve insanlar beklenmedik bir olayda paniklerken su gibi aradan geçen olup kazanmanın tam zamanı derim.

2019 arkadaşlar adına bir sınav yılı olacak. İyi gün ve kötü gün dostlarınızı net olarak ayırabileceksiniz. Bu süreç 6 Ocak 2019 Güneş tutulması ile başlıyor. Hayrınıza olanlar kalırken diğerleri elenmeye başlayacaktır. Bu yıl kariyer yılınız diyebilirim, özellikle de Jüpiter’in direkt gittiği 1 Ocak-9 Nisan 2019 ve 12 Ağustos-2 Aralık 2019’da. Bu süreçte özellikle 3 Ocak-5 Şubat 2019 doğrudan yılın başında harika etkilere sahip. 5-28 Mart 2019’da burcunuzda Merkür retrosu olacağından sözlerinize çok dikkat etmelisiniz, yanlış anlaşılabilirsiniz. 20 Nisan-11 Mayıs 2019 ise bu yıl maddi açıdan en şanslı olduğunuz dönem olarak görülüyor, yatırım yapmak için çok uygun bir zaman.

2 Temmuz 2019’daki Güneş tutulması yepyeni bir kişi ile çok romantik bir aşkı başlatabilir. Bu dönemde 30 Haziran-24 Temmuz 2019’da Venüs de desteğini sunuyor size. 7 Temmuz-1 Ağustos 2019 Merkür retrosunda iş değiştirmenizi önermem. 4-28 Ekim 2019 yüksek lisans, bir eğitim alma ve sertifika programları için çok uygundur. 28 Kasım-20 Aralık 2019’da hayatınızı değiştirecek yepyeni insanlarla tanışabilirsiniz, zaten 25 Aralık 2019 Güneş tutulması da bu durumu desteklemekte. Doğum haritanız üzerinden sizi bekleyen özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.
-