Tuğba Karadayı Ulusoy

Jüpiter 9 Nisan 2019 tarihinde 20:01 itibarıyla durağan pozisyona geçti ve retrosuna da 11 Nisan 2019 tarihinde saat 20:01 itibarıyla başlıyor. Sonrasında 10 Ağustos 2019 saat 16:38’den 12 Ağustos 2019 saat 16:37’ye kadar durağan pozisyonunu gerçekleştirecek ve artık 16:38’dan sonra retro hareketini tamamen bitirmiş olacak.

Ay bitmedi mi bu Retrolar dediğinizi duyar gibiyim :) iyi haber Merkür retrosu kadar zorlayıcı değildir Jüpiter retrosu. Öncelikle Jüpiter ne demek ondan bahsetmek istiyorum. En temel bilinen anlamıyla bolluk, bereket ve şans gezegenidir. Büyük koruyucudur. Hatta güçlü çekimi sayesinde Dünya’ya çarpması muhtemel meteorları üzerine çeker ve bizi korur. Hak, hukuk, adalettir. Dindir, inançtır. Bakış açılarıdır, yeni keşifler yaptırandır, paradır ve tabii ki en önemlisi büyük iyicildir.

Peki bu Jüpiter retrosunda neler olacak, biz nelerle sınancağız? Öncelikli olarak gerçekten iyi bir insan mıyız? İnsanlara hak ettikleri gibi davranıyor muyuz? Kibir yapıyor muyuz? Kendi çıkarlarımız için başkalarının haklarını eziyor muyuz? Parayı neye ve nasıl harcıyoruz? Bunu egomuz için mi ihtiyacımız olduğu için mi harcıyoruz? Gibi konular bol bol gündeme gelebilir. Retrolar genel anlamda içe dönüş enerjisini de temsil eder. Bu noktada yapmamız gereken olaylara sübjektif bakmak değil bir adım geri gidip büyük resmi görmeye çalışmaktır. Kötü olan gerçekten kötü müdür yoksa, iç dünyamızla uyumsuz olduğu için mi onu kötü diye adlandırıyoruz? Bizim doğrularımız gerçekten doğru mu? O kötü dediğimiz kişi ne olmuş da öyle olmuş acaba? Onun haklı sebepleri de var mı? Gibi soruları sormamız ve kesinlikle önyargıyla hareket etmemiz gereken zaman dilimi olacaktır Jüpiter retrosu.

E hiç mi iyi yanı yok canım? Olmaz mı? Hakkınız yendiği konuda hakkınızı alabilirsiniz. Para ile ilgili problemleriniz varsa çözülebilir. Kendi inanç problemlerinizi kendi içinizde çözebilirsiniz gibi pek çok etkiye sahip.

Jüpiter retrosu boyunca gerçekten bol bol sınanacağız ve vermemiz gereken en önemli sınav da herkese eşit ve hakkaniyetli davranmak olacaktır. Normalde hak yememeye özen göstermek gerekiyor tabi ama özellikle bu dönem yediğiniz haklar, önyargılı davranışlar, kibir ve ego problemleri daha sonrasında başka birinin size aynı şekilde davranması olarak karşınıza çıkabilir.

Haydi o zaman bu etkileri hayatımınız hangi alanında daha çok yaşarız konusunu burçlar üzerinden değerlendirelim. (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Jüpiter retrosunu yurtdışı yerler, yabancı insanlar, eğitim, akademik konular ve inançlar evinizde yaşayacaksınız. Bu süreçte tamamlayamadığınız konular için destekleneceksiniz, alamadığınız bir eğitim varsa almak için, yurtdışı bağlantılı işleriniz yarıda kaldıysa tamamlamak için idealdir. Bir düşünceye kendinizi çok kaptırdıysanız bunların üzerinden geçmeniz için size şans verecektir. Zorlanabileceğiniz tarafı ise sizden farklı inanç ve bakış açılarına sahip insanlara karşı önyargılı davranacak mısınız yoksa onları da olduğu gibi kabul edecek misiniz? Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Jüpiter retrosunu, başkalarının parası, alacaklar, ortaklı işlerden kazanılan para, krediler, sigortalar, dönüşümler, ameliyatlar alanında yaşayacaksınız. Eğer alamadığınız bir para, miras, nafaka gibi konular varsa alabileceğiniz bir sürece giriyorsunuz. İstediğiniz ama bir türlü çekemediğiniz krediniz de onaylanabilir. Buradaki temel soru; hak ettiğiniz parayı mı istiyorsunuz yoksa hakkınızdan daha fazlasını talep edip işleri zora mı sokacaksınız? Olmanız gereken ama kaçındığınız ameliyatlar gündeme gelebilir. Ruhsal olarak büyük dönüşümler yaşayabilirsiniz ancak ilk başta bunlara adapte olmak sizin için zor olabilir. Akışta kaldığınız sürece rahat edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Jüpiter retrosunu, eş, ortaklı işler, açık düşmanlar, davalar alanında yaşayacaksınız. Eğer bu konularda problemleriniz varsa çözmek için şansınız olduğu bir sürece giriyorsunuz. Çözülemeyen davalar kazanılabilir, evlilikle ilgili problemler çözülebilir, size düşmanlık eden insanlar hayatınızdan çıkabilir. Sınanacağınız alan ise eş ve ortağınızın hakları üzerine olacak? Hak yiyecek misiniz? Ego ve kibir yapacak mısınız? Düşmanınız olarak gördüğünüz insandan intikam almak isteyecek misiniz? Eğer bu tuzaklara düşmezseniz Jüpiter retrosu bittiğinde ödülünü de verebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Jüpiter retrosunu, yanınızda çalışan insanlar, sağlık, evcil hayvanlar alanında yaşayacaksınız. Eğer bu konularda problemleriniz varsa çözmek için şansınız olduğu bir sürece giriyorsunuz. Yanınızda çalışan insanların desteğini alabilirsiniz ya da yanınızdan ayrılabilirler. Sağlıkla ilgili konular gündeme gelebilir. Haritanız vadediyorsa çözülebilir. Evcil hayvanlarınız için para harcamak durumunda kalabilirsiniz. Sağlık problemleri yaşarsanız isyan etmeden çözüme odaklanmak iyi olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Jüpiter retrosunu, aşk, flört, çocuk, hobiler, sahne önü işler alanında yaşayacaksınız. Eğer bu konularda problemleriniz varsa çözmek için şansınız olduğu bir sürece giriyorsunuz. İlişkilerinizin üzerinden geçebilirsiniz. Eskiden edindiğiniz hobilerle artık ilgilenmiyorsanız bu konular tekrardan gündeme gelebilir. Eski sevgililer dönüş yapabilir. Bu süreçte çocuklarınızın ve partnerlerinizin hakkını yiyip yemediğiniz konusuna dikkat. Ayrıca kendi yaratıcılığınızı bastırıyorsanız bunları ortaya çıkarabilmek adına bu konularla ilgili sınavlar verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK Jüpiter retrosunu, oturduğunuz ev, yaşam alanınız ve ebeveynleriniz alanında yaşayacaksınız. Eğer bu konularda problemleriniz varsa çözmek için şansınız olduğu bir sürece giriyorsunuz. Tadilat ve dekorasyon için uygun bir süreç deneyimleyeceksiniz. Ailevi problemleriniz varsa bunları çözmek için şansınız olacak. Bu süreçte ailenizin hakkını yiyor musunuz, rol modellerde bir karışıklık mı var, gerçek ebeveyn kim? Siz mi yoksa anneniz mi gibi konular gündeme gelebilir. Keza aynı şekilde aile içerisinde maddiyatla ilgili konular da fazlasıyla gündeme gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Jüpiter retrosunu, iletişim, eğitim, kardeşler, kuzenler, yakın çevreniz alanında yaşayacaksınız. Eğer bu konularda problemleriniz varsa çözmek için şansınız olduğu bir sürece giriyorsunuz. Eğer herhangi bir yayıncılıkla ilgili bir iş yapmak ya da eğitim almak istiyorsanız bu süreçte artık iyice konuya yönelmeli ve eksiklerinizi gözden geçirmelisiniz. Eskiden gittiğiniz yerleri ziyaret edebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken konu ise iletişim konularında ego ve kibir yapmamak olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP Jüpiter retrosunu, maddi kaynaklar ve değerleriniz ile ilgili alanlarda yaşayacaksınız. Eğer gelirlerinizle ilgili bir sıkıntınız varsa bu süreçte artık iyice bu konuya yönelmeli ve eksiklerinizi gözden geçirmelisiniz. Alamadığınız paralar gelebilir. Kendinize artık daha çok değer verebilirsiniz. Paraya ne şekilde önem veriyorsunuz, parayı nasıl kullanıyorsunuz gibi konularda test edilebilirsiniz. Değer ve maddi kaynaklarla ilgili konularda başkalarına haksızlık yapıyor musunuz ya da kendi gelirinizle başkalarını eziyor musunuz? İşte bu konular sizin için önemli olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Jüpiter retrosunu, fiziksel özellikleriniz, motivasyonlarınız ve fiziksel sağlığınız alanında yaşayacaksınız. Bu süreçte dile getirdiğim konularda içe çekilme yaşayabilir ve kendinizi sorgulayabilirsiniz. Yapmak isteyip de yapamadığınız konulada harekete geçmek için tekrar şans elde edebilirsiniz. Motivasyonlarınız, bakış açınızla ilgili konularda sınavlar deneyimlemeniz olasıdır. Önyargıdan uzak durmanızı tavsiye ederim. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK Jüpiter retrosunu, bilinçaltınız, rüyalar, ruhsal ile ilgili alanlarda yaşayacaksınız. Bu süreçte kendi iç dünyanız, maneviyatınız, ruhsal çalışmalarla ilgili konular gündeme gelebilir. Kendi iç dünyanıza çekilmek isteyebilirsiniz. Yoga, meditasyon, ibadet gibi konular size kendinizi iyi hissettirebilir. Jüpiter retrosundan en az etkilenecek burçsunuz. Burada kendi içinizde bastırdığınız sırlar, düşünceler gündeme gelebilir. Ne kadar dışarıya iyi tarafınızı vursanız da iç dünyanızda insanları yargılayıp yargılamamakla ilgili konularda sınavlar verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA Jüpiter retrosunu, sosyal çevreniz ve hayalleriniz gibi konular çerçevesinde yaşayacaksınız. Bu süreçte eski arkadaşlarınızla görüşebilir, küs olduğunuz arkadaşlarınızla barışabilir, hayallerinizi gerçekleştirmek için ikinci bir şansı bulabilirsiniz. Sosyal ortamlarda kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz, yeni tanıştığınız kişilerle gerçekten kendinizi iyi hissettiğiniz için mi yoksa çıkarcılık gibi motivasyonlarla mı görüşüyorsunuz. İşte bu konularda sınanabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK Jüpiter retrosunu, kariyeriniz ve sosyal statünüz alanlarındada yaşayacaksınız. Bu süreçte kariyerinizle ilgili konularda alamadığınız hakkınız varsa alabilirsiniz. Eski iş teklifleri tekrardan gündeme gelebilir. Toplum önündeki statünüzü gözden geçirebilirsiniz. Burada önemli olan şey kariyerinizle ilgili konularda ego yapıp yapmayacağınız, kariyeriniz için başkalarının hakkını yiyip yemeyeceğinizdir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Tuğba Karadayı Ulusoy