Merve Çubuktepe

Jüpiter 2 Aralık 2019-19 Aralık 2020 arasında yaklaşık bir yıllık süre boyunca Oğlak burcunda seyahat edecek. Şans, bereket, bolluk ve büyüme ile özdeşleştirdiğimiz astrolojinin iyi huylu jönü Jüpiter bu özelliklerini bu dönemde Oğlak sembolizmi ile gösterecek.

Jüpiter’in bu geçişi mucizevi bir dönüşüm vaat etmemekle birlikte, Oğlak burcu baskın 2020 yılı adına oldukça önemli. Jüpiter bu burçta düşüşte dediğimiz konumda olduğundan muslukları açıp bol kepçeden şans ve coşku dağıtmaz. 2020 zaten her şeyi küçük ölçeklerle alıp, tadını çıkarıp kıymetini bilmemiz gereken bir yıl olacak. Jüpiter bu ölçekleri büyütebilir, elbette tek koşulla: Çalışmak, emek vermek, mızmızlamamak ve kararlı olmak.

Hayatta çoğu şey gökten zembille inmez, ancak özellikle 2019’u mücadele ile geçirip gerçekten istekleriniz adına tohumları ektiyseniz Jüpiter Oğlak bu tohumların büyüyüp çatlamasını sağlayabilir. En önemli fonksiyonu esasen budur. Özellikle de Satürn Oğlak döneminden beri kendini disipline sokan, maraton koşucusu gibi ilerleyen, tüm zorluklara rağmen bildiğini okuyup hedefinden şaşmayanlara bu sefer Jüpiter sürpriz ve hediyelerle gelebilir.

Bu yıl Satürn, Plüton, Jüpiter üçlüsü Oğlak burcunda olduğundan somut konuların, gerçekçi hareketlerin dönemini yaşayacağız. Yani çok soyut, ruhsal ve havada kalan, “Nasılsa hallolur” türü yaklaşımlar yerine doğru zamanda doğru ve kararlı hareketler sergilememiz gerekiyor. Finansal anlamda 2020 oldukça mütevazi ve daralmaya açık bir yıl; bu sebeple bütçesini iyi hesaplayan, doğru adımları atan da maddi anlamda beklenmedik güç kazanabilir.

Kendinizi önünüzde bir harita açılmış bir stratejist gibi hayal edin. İşte Jüpiter Oğlak enerjisi budur. Neler yapacağınız, bunu nasıl gerçekleştireceğiniz belirlidir. Olası durumlara karşı da B ya da C planları hazırdır. Belki ilk başta kulağa sıkıcı geliyor ancak bir şeyi bolca emek verip sonunda onun karşılığını almanın duygusu havadan gelen bir şeyden çok daha mutluluk vericidir.

Jüpiter, 14 Mayıs-12 Eylül 2020 tarihleri arasında yıllık retro hareketini gerçekleştirecek. Bu esnada Jüpiter’in iyicil enerjisinde yavaşlama görülebilir. Diğer yandan Jüpiter belirttiğim gibi düşüş konumundaki Oğlak burcunda. Bu sebeple retro dönemde gölge yönlerini daha fazla gösterme eğiliminde olabilir. Bu bölge yönleri aşırı şişme (egonun yükselmesi), acımasızlık, duyguları tamamen hiçe sayıp mantık çerçevesinde değerlendirme, her yolun mübah olması, sağlık konusunda özensizlik sebebiyle bir rahatsızlığın büyümesi olarak sayabiliriz. Pek tabii ki bu konularda önlem almak ve doğru davranışlarda bulunmak adına en önemli pay bize düşüyor.

Jüpiter, 5 Nisan 2020-13 Kasım 2020-21 Aralık 2020 olmak üzere üç kere Plüton ile kavuşum açısı gerçekleştirecek. Yılın en önemli açı kalıplarından biri olan bu kavuşum bireylerden öte makro açıdan da çok önemli. Bu açı hırs içerir, hatta bir miktar da acımasızlık. Altını çizmem gereken yön kararlarımızı verirken çok da duygusal olmamız gerektiği gerçeği. Gölge yönüyle hedefe giden yolda her şey mubahtır anlayışını gösterir, her şeyi bozuk para gibi harcama yaratabilir. Tabii bu yönünü dengelemek lazım, yine de bu yıl başarı ve refaha ulaşmak adına çok fazla “Ama, keşke, belki” vb gibi sözlere ihtiyacımız olmayacak. Duygusal zenginlik adına da daha keskin, daha net ve daha bireysel isteklerimizi ön plana almamız faydalı olacak.

Jüpiter Oğlak Transitinin Burçlar Üzerindeki Etkisi: (Yükselen Burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Jüpiter’in geçişi özellikle hayat tarzınızı şekillendirmek ve isteklerinize ulaşmak adına destekleyici. Kariyer adına önemli kararlar, iş değişimi ve terfiler söz konusu olabilir. Kendi işini kurmak isteyenler adına da destekleyici bir süreç sizleri beklemekte. Ebeveyn ve üstlerinizle daha yapıcı, gerçekçi ve verimli ilişkiler oluşturabilirsiniz. İş bulamayanlar için şans gündeme gelebilir. Azim ve kararlılığınız görünür olurken, kendinizi ispatlama ve emek vererek hak ettiklerinize ulaşmak adına güzel bir dönemin kapılarını açabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Burcunuza olumlu açı yapacak olan Jüpiter bu yıl içinizdeki seyyah ve alimi uyandırabilir. Bilgi güçtür düsturu bu yıl en iyi müttefikiniz olabilir. Yeni bir şeyler öğrenmek, öğrendiğiniz konuda uzmanlaşarak bunu bir mesleğe dönüştürmek adına çok uygun bir zaman. Hep içinizde hayal ettiğiniz işe doğru gitmek varsa bu yılı çok iyi değerlendirebilirsiniz. Özellikle hukuk, medya ve ticaretle alakalı konulara odaklıysanız bu yıl başarı gündeme gelebilir, fark yaratabilirsiniz. Bu bir olgunlaşma süreci olduğundan ruhsal yüklerden de sıyrılmanız mümkün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: 2020 yılı finansal açıdan zorlayıcı bir tablo çizmekle birlikte, zorlukları fırsata dönüştürecek burçlardan biri sizsiniz. Doğru yatırım hamleleri ile maddiyatınızı arttırmanız mümkün. Aynı zamanda ortak işler, partner/eş vasıtası ile de zenginliğiniz artabilir. Uzun zamandır beklediğiniz maddi konularda kalıcı ve iyicil gelişmeler gündeme gelebilir. Ruhsal anlamda hayatınızdaki mana arayışında önemli bir noktaya gelebilir, hayatta adını tam koyamadığınız bazı kavramları netleştirebilirsiniz. Ruhsal krizler geride kalıp dengeye varabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: İlişkiler bu yıl en önemli gündemlerinizden biri olacak. Bu konuma yerleşen Jüpiter uzun soluklu bir ilişki veya evlilik getirebilir. Ancak altını çizmek lazım ki gerçekten içinde emek ve sorumluluk bilinci olan ilişkiler sınavı geçecektir. Kalbi boş olanlar için gelecek odaklı ve ayağı yere basan bir ilişki gündeme gelebilir. Hayatınıza güç ve verim katacak önemli kişilerle tanışabilir, ortaklık kurabilirsiniz. Beklemediğiniz müttefikler sahneye çıkabilir. Düşmanlarınız varsa duygulara kapılmadan soğukkanlılıkla onları bertaraf etmeniz mümkün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Sağlık açısından koruyucu etkilere sahip bir dönem. Bu bağlamda kendinize iyi bakmak önemli ancak Jüpiter de koruyucu bir kalkan oluşturacaktır. Diyet, spor, vücudu ve nefsi terbiye etmek adına oldukça destekleyici etkiler devrede. Çalıştığınız ortamda veriminiz artabilir, iyi iş ilişkileri kurabilirsiniz. Size yardımı dokunacak iş arkadaşları ile tanışabilirsiniz. Hayatınızdaki angarya ve rutin işler beklediğinizden hızlı çözülebilir. Mevcut işinizde görev değişimi ve maddi artış görülebilir. Yeter ki günlük hayat sorunluluklarınızı ihmal etmeyin. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Jüpiter’in olumlu etkileri özellikle aşk meşk konularında sizi etkileyebilir. Kalbi boş olanlar için boyu boyuma huyu huyuma diyecekleri bir kişi karşılarına çıkabilir. Hayattan daha fazla keyif almak, eğlenmek ve aynı zamanda daha anlamlı bir yaşam sürmek adına güçlü destekler sizi beklemekte. Çocuk sahibi olmak isteyenler için güzel bir dönem, eski deyişle çocuk bereketiyle gelebilir. Bir hobiye ciddi bir şekilde başlayabilir, hatta zaman ilerledikçe bu hobiyi hayatınızın merkezine alabilirsiniz. Bu hobi bir mesleğe de dönüşebilir. Yatırımlardan daha fazla kazanç gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Bu transit özellikle mal mülk konularında olumlu destekler içeriyor. Doğru yatırım hamleleri ile mal varlığınızı çoğaltabilirsiniz, bir miras kalabilir. Taşınma adına önemli bir yerleşimdir; daha konforlu bir yere taşınabilir, niyetiniz varsa şehir veya ülke değiştirebilirsiniz. Ailede bereket artabilir, aileye yeni üyeler katılabilir. Ebeveynlerle geçmişteki sorunları çözerek yeni bir başlangıç yapmak mümkündür. Geçmişle alakalı travmaları çözmek adına somut adım atabilir, hayatınızda çok daha yalın ve gerçekçi bir bakış açısı getirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Jüpiter transiti bol bol konuşup, yeni insanlarla tanışarak kabuğunuzu kıracağınız bir dönemin kapılarını açıyor. Sık sık seyahat edebilirsiniz. Nerede hareket, orada bereket bu yıl sizin düsturunuz. İş görüşmeleri, başvurular ve sık yolculuklar hayatınızın bir parçası olabilir. İçe kapanmak ve hareketsizlik bu yıl hayatınızda olmamalı. Kardeş, yakın çevre ve akrabalarla çok daha net, olumlu ilişkiler geliştirebileceğiniz bu dönemde maddi ortaklıklar da kurabilirsiniz. Yeni bir konuyu öğrenmeye başlamak, kendinizi geliştirmek için güzel bir zaman. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Finans adına bu yılın en iyicil etkilerinden biri sizlere ait. Pek tabii ki işinize odaklanıp en iyi şekilde kendinizi ortaya koyarak. Jüpiter Yay transiti geçen süreçte bir miktar rehavet oluşturmuş olabilir, ancak bu dönem harekete geçiyor ve asıl döngüyü başlatıyorsunuz. Gelirinizde ve hayat koşullarınızda yükselme görülebilir. Kendi işini kuranlar için büyüme gündeme gelebilir. Ayrıca öz değerinizin artacağı bu süreçte kendinize ve hedeflerinize daha fazla güvenebilir, bu güçle daha etkili hareket edebilirsiniz. Sadece bütçenizi iyi ayarlamayı unutmayın. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Bu yıl Jüpiter burcunuzda hareket edecek. Tabii ki bu durum sizi diğer burçlardan bir adım daha avantajlı kılıyor. Ancak sembolizmi gereği bu sadece dışarıdan gelen bir şans değil, siz şansınızı oluşturup harekete geçtikçe katlanarak artan bir etki. Emeklerinizin karşılığını alabilir, Satürn Oğlak transitinden çok yorulduysanız nihayet derin bir nefes alabilirsiniz. Bu yıl daha ön planda ve görünür olabilirsiniz. Sağlık ve kişisel bakım adına da olumlu bir etkidir, kendinizi yeniden yaratabilirsiniz. Sadece yıl boyunca aşırı iddialı tavır ve gereksiz risklerden muhakkak kaçınmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Jüpiter ruhsal anlamda bir netlik ve somut bir güç getirmekte. Hayatınızı gözden geçirerek sorunları tek tek saptayarak çözüm bulmak adına önemli bir dönemdesiniz. Bu evrede gerçekçi bir ruhsal akımla uğraşmak da oldukça iyi gelebilir. Bundan güç alarak hayatınızı şifalandıracak değişimler oluşturabilirsiniz. Sağlık adına gizli bir koruyucu olarak karşımıza çıkan Jüpiter, özellikle kendinize iyi baktığınız takdirde enerjinizi daha da yükseltecektir. Hayatınızda sizi ruhen zenginleştirecek, yeni ufuk açacak insanlarla tanışabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Yılın en önemli motiflerinden biri sosyalleşme olarak karşımıza çıkıyor. Ufkunuzu açan, size hem manevi hem de maddi birçok şey katacak insanlarla tanışabilirsiniz. Arkadaşlarınızla daha fazla kenetlenebilir, arayı açtığınız dostlarınızla tekrar bir araya gelebilirsiniz. Ev kuşu olmak yerine dışarı açılma, yeni insanlarla buluşma ve iş çevresi yapma zamanı. Bu tür faaliyetler kariyeriniz adına da beklenmedik sıçramalar getirebilir. Hayatınızı değiştirecek bir projeye başlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Jüpiter’in bolluk, bereket ve mutluluk yolunda yanınızda olması dileğiyle,
Merve Çubuktepe