Merve Çubuktepe

2023 uzun süredir astrolojik açıdan tartışmaya yer bırakmayacak şekilde en önemli ve dikkat çekici yıllardan birisi. Zira 1778 yılından beri ilk kez Plüton Kova burcuna geçiş yapacak ve yeni bir çağı başlatacak. Plüton’un Kova burcuna geçişi her konuda reform, bilgi ve teknolojinin asıl güç haline gelmesi, bu konuda önemli gelişmeler ve en önemlisi de bireysel özgürlük ve haklarla ilgilidir. Bu bağlamda 2023 yılı itibariyle bu temalarda kişisel ve makro ölçekte bizi çok önemli dönüşümler bekliyor diyebiliriz.

2023 yılı içerisinde Jüpiter önce Koç sonra Boğa burcunda yolculuğuna geçerek bizi önce bireyselleştirecek sonra da paranın değerini ve yatırımın önemini gösterecek. Bu süreçte akıllı hamleler yapanlar, özellikle de kendi girişimlerini kuran veya doğru yatırımları yapanlar kazançlı olacaktır. Ayrıca Satürn de bu yıl Balık burcuna geçerek özellikle inançlar konusunda bir yapılandırma süreci başlatıyor. İnançların sömürülmesi, astroloji başta olmak üzere birçok ruhsal disiplinin deformasyonu ve kötü amaçlı kullanılması gibi konular artık ters tepki vermeye başlayacaktır diyebiliriz.

Son olarak tutulmalar artık Terazi-Koç aksına kayacağı için maddiyat odağından birey-toplum odağına geçiş yapıyoruz. Bu sebeple de bu yıl ilişkilerimizi hassasiyetle düzenleyerek önceliklerimizi belirleyeceğimiz bir yıl olacak. Her alanda çok hareketli, dinamik ve bol olaylı bir yıl bizleri bekliyor. Şimdiden sağlıklı, mutlu ve umut dolu bir 2023 yılı diliyorum! Detaylı inceleme ve burç bazında etkileri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Öncelikle en önemli makro konu olan Plüton Kova geçişi ile başlayalım. Plüton 23 Mart 2023-11 Haziran 2023 arasında Kova burcunda seyahat edecek. Bu Plüton’un Kova burcundaki ilk hareketi. Çağa ayak uydurmanın, yüzü geleceğe dönmenin, en önemlisi akıl ve bilimin gücü ele alacağı bu sebeple de çağ dışı ve dogmatik sistemlerin her geçen gün hükmünün biraz daha biteceği çok önemli bir döneme ayak atıyoruz. Özellikle 2023’ün ilk yarısında ülkelerarası siyasetin epey sertleşeceğini, dünya çapında askeri hareketliliğin artacağını söyleyebiliriz.

Bu transitin ışığı altında bireysel hak ve özgürlüklere müdahale eden totaliter rejimlere de çok sert halk tepkilerinin geleceği ve bunun da giderek yayılacağı aşikâr. İran örneğinde gördüğümüz gibi, bu konular kapanmayacak ve hatta daha da büyüyecektir.

Plüton Kova dönemi teknoloji şirketi sahiplerinin her geçen gün devletlerden dahi güçlü olabilme yetilerini arttırıyor. Bireysel düzlemde “ben teknolojiden anlamam”, “ben kendimi adapte edemem” gibi söylemleri olan kişi ve firmaların giderek tarihe karışacağını da söyleyebiliriz. Bu süreç özellikle dijital yatırımlara geçici yükselme ve hareketlilik getirebilir.

Ancak Plüton 11 Haziran 2023-21 Ocak 2024 arasında tekrar Oğlak burcuna geri dönecek. Bu da geleneksel ve yeni, dogmatik ile özgürlükçü fikirlerin sert çatışmalarının uzun bir süre daha devam edeceğini gösteriyor. Plüton Kova burcundaki asıl yolculuğuna 19 Kasım 2024 itibariyle başlayacak ve bu yolculuk 19 Ocak 2044’e kadar sürecek. 2023 itibariyle tüm bu süreç boyunca uzayın gizemlerinin çözülmesi, yeni ve sürdürülebilir teknolojilerin gelişmesi, uzay madenciliği, başka gezegenlere seyahat, yeni enerji kaynaklarının ve teknolojilerin ortaya çıkışı, uzay turizminin yaygınlaşması, transhumanizm, sağlık ve teknolojinin giderek iç içe geçmesi gibi birçok temayı görmeye devam edeceğiz.

Bir diğer önemli konu tutulmalar elbette. Bu yıl Boğa-Akrep aksının sonuna yaklaşıyoruz ve 2004 yılına benzer karakteristikte Koç-Terazi burcunda tutulmalar gözlemleyeceğiz. Öncelikle tutulma takvimine bakalım:
20 Nisan 2023 saat 07:12 – Koç Burcunda Güneş Tutulması (29 derece)
5 Mayıs 2023 saat 20:33 – Akrep Burcunda Ay Tutulması (14 derece)
14 Ekim 2023 saat 20:55 – Terazi Burcunda Güneş Tutulması (21 derece)
28 Ekim 2023 – Boğa Burcunda Ay Tutulması (5 derece)

Kısaca tutulmaların doğalarını özetleyelim:

20 Nisan 2023 Koç Burcunda Güneş Tutulması: Bu tutulma oldukça etkili ve zorlu bir doğaya sahip zira anaretik (zorlayıcı) 29 derece Koç burcunda gerçekleşecek. Tutulma anında da Jüpiter etkin ve bireylerin kararlarının önemine vurgu yapıyor. Pasif kalan, birinin güdümünde olmayı seçen kaybedecektir. Bu tutulma girişimciler, kendi bireysel hakları ve hayat istekleri peşinde koşanlar için önemli, zira doğru adımlar zafer getirebilir. Plüton Kova etkisiyle de birleşince bu dönemlerin oldukça toleransı düşük zamanlar olduğunu öngörebiliriz. Herkesin başkalarının hayat ve inanç tarzına saygı duyması çok önemli.

5 Mayıs 2023 20:33 Akrep Burcunda Ay Tutulması: Bu tutulma Boğa-Akrep serisindeki şimdilik son tutulma. Bir önceki Güneş tutulmasının adeta devam filmi niteliğinde. Tutulmada Uranüs vurgusu var ve oldukça tepkisel. Bu sebeple de kişisel alanları sıkıştırılan, yoksullaştırılan ve ötekileştirilen herkesin dikkat çekici bir tepki gösterebileceği tesirler mevcut. Krizlerle gelen şok dalgaları ve dönüşümü sembolize eden bu tutulma piyasaları da oldukça karıştırabilir. Deprem riski yine mevcut diyebiliriz. Özellikle tutulmanın yaklaştığı +-1 aylık dönemde Marmara ve Batı Egede sismik hareketlilik görülebilir.

14 Ekim 2023 Terazi Burcunda Güneş Tutulması: Yıllar sonra Terazi burcunda gerçekleşecek olan ilk tutulma. Tutulma anında Ay-Güneş-Güney Ay Düğümü-Merkür birlikte, Plüton ve Chiron tutulmaya sert açı yapıyor. Tutulma anında Güneş bilgi ve ulak yıldızı Rigel ile kavuşumda. Bu tutulma insan ilişkilerinde kalıcı değişim ve dönüşümleri beraberinde getirirken, miadı dolan veya bireyi tüketen ilişkileri sonlandırabilir. Güçlü ve kalıcı ittifaklar kurulabilir. Aynı zamanda yeni kanaat önderleri ortaya çıkabilir.

28 Ekim 2023 Boğa Burcunda Ay Tutulması: Bu tutulma Boğa-Akrep aksındaki şimdilik Boğa burcundaki son tutulma. Tam bir kapanış etkisi. Tutulma anında Merkür-Mars-Jüpiter ön planda olacak. Piyasalarda büyük hareketlilik, riskli yatırımların büyük batışları, daha da artan enflasyon ve düşen alım gücü gibi temalar burada oldukça belirgin. Aynı zamanda gelir eşitsizliğine de vurgu yapan bu tutulma özellikle maddi açıdan sıkıntıda olan kişilerin daha da tepkilerini büyütmesine sebebiyet verebilir. Tutulma bireysel düzlemde Güneş tutulması ile birleşince kişinin refahını ön plana alıyor ve toksik olandan arınmanın önemine vurgu yapıyor.

2023’te bir diğer önemli konumuz da Ay Düğümleri aksının değişimi olacak.

Ay Düğümleri 17 Temmuz 2023-12 Ocak 2025 arasında Koç/Terazi aksına geçiş yapacak. Bu durum hem tutulmaları Koç-Terazi burcuna taşıyor hem de bireysellik, kişisel istekler, ben-sen, alma-verme dengesi gibi konulara vurgu yapıyor. Özellikle haritasında Güneş, Yükselen ve diğer köşe noktalarında öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak vurgusu olan kişiler bu süre zarfında iş değişimi, terfi, iş kurma, taşınma, şehir, ülke değişimi, evlenme ve boşanma gibi çok önemli deneyimler yaşayabilirler.

Bu yıl gökyüzünde hareketlilik çok yoğun ve birçok gezegen burç değiştiriyor. Bir diğeri de Jüpiter. Jüpiter bu yıl Koç ve Boğa olmak üzere iki burçta birden bulunacak.

Jüpiter, 20 Aralık 2022 – 16 Mayıs 2023 arasında Koç burcunda seyahat edecek. İsteklerimizi hayata geçirmenin, cesur ve kendine has olmanın öneminin vurgu yaptığı zamanlar. Aynı zamanda hayat enerjisi, agresyon ve militarist duygular da güçlenecektir. Bu süre zarfında özellikle bireysel yatırımlar, kendi işini kuranlar avantajda olabilir. Transit özellikle ateş burçları Koç, Aslan, Yay burcunda Güneş, Yükselen, Ay gibi önemli yerleşimleri olan kişilere sağlık, şans ve bereket konusunda destek getirebilecektir. İkincil desteği de haritasında İkizler ve Kova burcu vurgusu olanlar alacak.

Jüpiter 16 Mayıs 2023 – 26 Mayıs 2024 arasında Boğa burcunda seyahat edecek. Bu yolculuğunda özellikle tarımın, toprağın ve doğanın gücüne vurgu yapıyor. Bu evrede mülk alım satım, arsa, tarla almak, organik tarım, bitkiler yetiştirmek gibi temalar avantaj getirecektir. Geleneksel yatırım metotları daha fazla avantaj getirebilir. Bu evre doğru kararlar verildiği takdirde kazanç sağlamak ve refahı arttırmak adına çok güzel bir tesirdir. Transit özellikle toprak burçları Boğa, Başak ve Oğlak burcunda Güneş, Yükselen, Ay gibi önemli yerleşimleri olan kişilere sağlık, şans ve bereket konusunda destek getirebilecektir. İkincil desteği de haritasında Yengeç ve Balık burcu vurgusu olanlar alacak. Jüpiter Boğa etkisi geçici bir dengeleme yaratabilir ancak bir yandan da kaynak israfını ve doğa dengesindeki dalgalanmayı simgelediği için iklim krizi, kıtlık gibi temaların etkisi de maalesef giderek artacak gibi görünüyor. Satürn Balık transiti de bu tesirleri daha da zorlu hale getirecek.

Bitmedi, Satürn de bu yıl burç değiştiriyor. Satürn 17 Aralık 2020’de Kova burcunda başladığı yolculuğunu 7 Mart 2023’te tamamlayacak. Kova başta olmak üzere sabit burçlar Boğa, Aslan ve Akrep vurgusu olan kişiler hem Satürn hem de tutulmalar sebebiyle 2020-2022 arasında oldukça zorlu bir dönüşüm sürecinden geçti, şimdi bu süreç tamamlanırken meyvelerini de toplamaya başlayacaklar.

Satürn 7 Mart 2023 – 14 Şubat 2026 arasında Balık burcunda seyahat edecek. Satürn bu burçta inançları, bağımlılıkları ve kurban psikolojisini yeniden yapılandıracak. Özellikle her türlü inanç üzerinden sömürü, manipülasyon ve mağduriyet üreten kişilerin bu dönemde karmik anlamda geri dönüşler alacağını öngörebiliriz. Uyuyan insanlarda uyanma ve sorgulama eğilimi görülebilir.

Balık başta olmak üzere haritasında değişken burçlar İkizler, Başak ve Yay burcu vurgusu olan kişiler daha fazla disipline olması gereken bir döneme giriyor. Kaçış temaları yerine sorgulama, bol çalışma ve eksik görülen yerleri yapılandırma adına zaman zaman zorlayıcı ancak doğru adımları attıkları takdirde ödüllerini alacakları bir döneme giriş yapacaklar. Satürn Balık geçişi denizlerde kirlilik, deniz bereketinin azalması, küresel ısınmanın daha da artması, zaman zaman taşkınlar ancak giderek su kaynaklarının ve deniz canlılığının azalması gibi etkileri beraberinde getirebilir.

Son olarak bu yılın bir önemli gökyüzü olayı da Venüs retrosu. Venüs retroları hem ilişkilerin önemli sınavlardan geçtiği hem de dişil enerjinin kaotik hale geldiği zamanlardır. Bu dönemlerde temkinli olmak gerçekten çok önemlidir.

Venüs aşağıdaki zaman diliminde durağan ve retro konumda kalacak:
22 Temmuz 2023 – 4 Eylül 2023 (28-12 derece Aslan)

Bu evre ilişkiler açısından oldukça kritik, zira ilişkilerde abartı, kapris, aşırı gurur ve gösteriş gibi temalara kapılan kişiler için işler hiç de iyi gitmeyebilir. Bol kaos ve ayrılık getirebilecek bu dönemde herkesin egosuna hâkim olması çok önemli. Ayrıca kadınlar arası gereksiz rekabet ve çatışma artabilir. Venüs retrosu dönemlerinde nişan, evlilik ve estetik operasyon gerçekleştirilmesi önerilmez. Eski ilişkiler gösterişli bir şekilde tekrar deneme eğilimine geçebilir ancak altı kof çıkabilir, dikkat. Hemen karar vermemek ve çok iyi sorgulamak lazım. Ve gerek ülke gerek küresel olarak kaynakların daraldığı, alım gücünün düştüğü, sınıf uçurumlarının büyüdüğü bu dönemde gösteriş ve aşırı israftan kaçınmak daha da önemli zira bu tür tavırları abartan kişiler de karmik imtihanlarla karşılaşabilir.

2023 yılındaki diğer retroları da inceleyelim. Öncelikle bu yıl dört adet Merkür retrosu yaşayacağız. Detaylarını ilgili dönemlerde paylaşacağım. Şimdilik takvimi inceleyelim.

Merkür aşağıdaki zaman dilimlerinde durağan ve retro konumda kalacak:
28 Aralık 2022 – 19 Ocak 2023 (24 derece Oğlak – 8 derece Oğlak)
20 Nisan 2023 – 16 Mayıs 2023 (15 derece Boğa – 5 derece Boğa)
23 Ağustos 2023 – 16 Eylül 2023 (21 derece Başak – 8 derece Başak)
12 Aralık 2023 – 2 Ocak 2024 (8 derece Oğlak – 22 derece Yay)

Jüpiter aşağıdaki zaman diliminde durağan ve retro konumda kalacak:
4 Eylül 2023 – 31 Aralık 2023 (15 derece Boğa – 5 derece Boğa)

Satürn aşağıdaki zaman diliminde durağan ve retro konumda kalacak:
14 Haziran 2023 – 4 Kasım 2023 (7 derece Balık – 0 derece Balık)

Uranüs aşağıdaki zaman dilimlerinde durağan ve retro konumda kalacak:
29 Eylül 2023 – 27 Ocak 2024 (23 derece Boğa – 19 derece Boğa)

Neptün aşağıdaki zaman dilimlerinde durağan ve retro konumda kalacak:
1 Temmuz 2023 – 6 Aralık 2023 (27 derece Balık – 23 derece Balık)

Plüton aşağıdaki zaman dilimlerinde durağan ve retro konumda kalacak:
1 Mayıs 2023 – 11 Haziran 2023 (0 derece Kova – 29 derece Oğlak)
11 Haziran 2023 – 11 Ekim 2023 (29 derece Oğlak – 27 derece Oğlak)

2023 YILI BURÇ YORUMLARI: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Jüpiter burcunuzda 16 Mayıs 2023’e kadar seyahat ederek fiziksel sağlık, şans ve bereket konusunda destekleyici tesirlerini sürdürecek. Sadece özellikle bu döneme kadar aşırı yiyip içme, abartılı harcama gibi konulara dikkat etmelisiniz. 16 Mayıs 2023 itibariyle özellikle de 4 Eylül 2023’e kadar Jüpiter size finansal konular ve yatırımlarda destek olmaya başlayacak. Önemli yatırımlar bu dönemden sonrasına alınabilir. Satürn 7 Mart 2023’e kadar sosyal çevrenizde elemeler ve miadı dolan ilişkilerde sonlanmalar getirebilir, projelerde aksaklık ve gecikmeler görülebilir. 7 Mart 2023 itibariyle ise yıl boyunca zaman zaman iç dünyanızda sorgulamalar yaşayacağınız bir döneme giriyorsunuz, bekleyen sağlık kontrollerinizi ihmal etmemelisiniz.
Koç burcu için 2023’te olumlu zamanlar:
Aşk, İlişkiler ve Çocuk: 5-21 Haziran 2023, 5 Eylül-9 Ekim 2023, 8 Kasım-4 Aralık 2023
Maddiyat ve Kariyer: 17 Mart 2023-11 Nisan 2023, 4-29 Aralık 2023
Sağlık: 20 Şubat-17 Mart 2023 ve 9 Ekim-8 Kasım 2023
Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Jüpiter 16 Mayıs 2023’e kadar iç dünyanızı zenginleştirirken ruhsal açıdan da uyanışınızı tetiklemeye devam edecek. Ancak en önemlisi 16 Mayıs 2023 itibariyle yıl boyunca Jüpiter burcunuzda seyahat etmeye başlayacak. Özellikle de Jüpiter’in ileri harekette olduğu 16 Mayıs-4 Eylül 2023 döneminde son dönemin en şanslı zamanlarına adım atabilirsiniz. Sıhhat iyileşirken, hayatınıza bereket gelebilir. Bu tesir yatırımlar için de olumludur. Satürn 7 Mart 2023’e kadar kariyer hattınızda etkin olduğundan bu konularda pürüz ve gecikmeler gündeme gelebilir. 7 Mart 2023 itibariyle dostu düşmanı ayırmaya başlayacağınız, insan ilişkilerinde çok daha seçici olacağınız bir döneme giriyorsunuz. Hiçbir işi son ana bırakmamalısınız.
Boğa burcu için 2023’te olumlu zamanlar:
Aşk, İlişkiler ve Çocuk: 17 Mart-11 Nisan 2023, 9 Ekim-8 Kasım 2023, 4-29 Aralık 2023
Maddiyat ve Kariyer: 2-27 Ocak 2023, 11 Nisan-7 Mart 2023, 29-31 Aralık 2023
Sağlık: 17 Mart-11 Nisan 2023, 8 Kasım-4 Aralık 2023
Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Jüpiter 16 Mayıs 2023’e kadar sosyal çevrenizi zenginleştirirken sizi ufkunuzu açacak kişilerle buluşturabilir. Bu dönem üretkenlik ve yeni projeleri hayata geçirmek adına çok uygun. 16 Mayıs 2023 itibariyle özellikle de 4 Eylül 2023’e kadar Jüpiter özellikle ruhsal konularda bir aydınlanma süreci başlatıyor. Kendinizi keşfedebilir ve daha yüksek bir şuura geçebilirsiniz. Sadece bekleyen sağlık kontrollerinizi aksatmamalısınız. Satürn 7 Mart 2023’e kadar yurtdışı, ticaret ve hukuki konularda pürüzler oluşturabilir, dikkatli adım atmalısınız. 7 Mart 2023 itibariyle ise kariyer hattınızda hareketini sürdüreceği için bu döneme itibariyle işler biraz daha yavaş gidebilir, otorite figürleriyle sürtüşmemeye özen göstermelisiniz
İkizler burcu için 2023’te olumlu zamanlar:
Aşk, İlişkiler ve Çocuk: 11 Nisan-7 Mayıs 2023, 8 Kasım-4 Aralık 2023, 29-31 Aralık 2023
Maddiyat ve Kariyer: 27 Ocak-20 Şubat 2023, 7 Mayıs-5 Haziran 2023, 4-29 Aralık 2023
Sağlık: 11 Nisan 7 Mayıs 2023, 4-29 Aralık 2023
Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Jüpiter 16 Mayıs 2023’e kadar kariyer ve hayat yolunuza dair bereketi beraberinde getiriyor. Bu dönemler özellikle terfi, tayin, iş bulma ve iş kurmak gibi konular için çok uygundur. 16 Mayıs 2023 itibariyle özellikle de 4 Eylül 2023’e kadar Jüpiter yeni çevrelere giriş, sosyalleşme ve ortak projelerden başarı konusunda size destek olacak. Satürn 7 Mart 2023’e kadar yatırımlar hattında etkin olacağı için kritik finansal kararları bu dönem sonrasına almanızı öneririm. Özellikle ortak yatırımlar ve borçlanma konusunda iyi düşünmek ve risk almamakta fayda var. 7 Mart 2023 itibariyle Satürn inançlarla alakalı sorgulama sürecinizi başlatıyor. Bu süre zarfında ticari, hukuki ve yurtdışı odaklı konularda gecikme ve aksamalar görülebilir.
Yengeç burcu için 2023’te olumlu zamanlar:
Aşk, İlişkiler ve Çocuk: 1-3 Ocak 2023, 7 Mayıs-5 Haziran 2023, 4-29 Aralık 2023
Maddiyat ve Kariyer: 20 Şubat-17 Mart 2023, 5 Jun-21 Jul 2023, 5 Sep-9 Oct 2023
Sağlık: 7 Mayıs-5 Haziran 2023, 29-31 Aralık 2023
Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Jüpiter 16 Mayıs 2023’e kadar yurtdışı bağlantılı tüm işler, hukuki ve ticari konularda desteklerini sürdürecek. Bu dönemler özellikle yeni bir eğitime başlamak, dava açmak ve seyahatler için çok uygundur. 16 Mayıs 2023 itibariyle özellikle de 4 Eylül 2023’e kadar Jüpiter kariyer hattınızda etkin olacağı için bu evrede iş bulma, iş kurma ve terfi gibi konularda destekler alacaksınız. Satürn 7 Mart 2023’e kadar ilişkiler hattında olacağı için miadı dolan ilişkilerde sonlanmalar görülebilir, ciddi ilişkiler boyut atlayabilir. Duygusal kritik kararları bu dönemden sonra almanızı öneririm. 7 Mart 2023 itibariyle Satürn yatırımlarla alakalı konularda daraltıcı etkisini gösterebilir. Aşırı harcama, riskli yatırım ve borçlanmadan uzak durmalısınız.
Aslan burcu için 2023’te olumlu zamanlar:
Aşk, İlişkiler ve Çocuk: 2-27 Ocak 2023, 5 Haziran-21 Temmuz 2023, 5 Eylül-9 Ekim 2023
Maddiyat ve Kariyer: 27 Ocak-20 Şubat 2023, 17 Mart-11 Nisan 2023, 9 Ekim-8 Kasım 2023
Sağlık: 1-3 Ocak 2023, 5 Haziran-21 Temmuz 2023, 5 Eylül-9 Ekim 2023
Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Jüpiter 16 Mayıs 2023’e kadar yatırımlar hattınızda iyicil tesirini sürdürecek. Önemli bir yatırım yapmak için bu dönem çok uygundur. Ayrıca partner veya ortağınızın maddi durumunda güçlenme görülebilir. 16 Mayıs 2023 itibariyle özellikle de 4 Eylül 2023’e kadar Jüpiter yeni bir eğitime başlamak, yurtdışı planları, hukuki ve ticari konular ayrıca da seyahatler konusunda destekleyici durumda. Satürn 7 Mart 2023’e kadar sağlık hattınızda seyredeceği için özellikle bu döneme kadar kendinize daha iyi bakmalı ve hiçbir sağlık konusunu ihmal etmemelisiniz. 7 Mart 2023 itibariyle Satürn ilişkilerle alakalı konularda bir sınav sürecini başlatıyor. Hayatınızda miadı dolan kişiler kalıcı olarak gidebilir, sağlıklı ilişkiler ise daha da güçlenebilir.
Başak burcu için 2023’te olumlu zamanlar:
Aşk, İlişkiler ve Çocuk: 1-3 Ocak 2023, 27 Ocak-20 Şubat 2023, 9 Ekim-8 Kasım 2023
Maddiyat ve Kariyer: 20 Şubat-17 Mart 2023, 11 Nisan-7 Mayıs 2023, 8 Kasım-4 Aralık 2023
Sağlık: 2-27 Ocak 2023, 9 Ekim-8 Kasım 2023
Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Jüpiter 16 Mayıs 2023’e kadar ilişkiler hattında olumlu tesirine devam edecek. Bu dönem yeni ve değerli biriyle tanışabilirsiniz. Gelecek odaklı ilişkiler ise boyut atlayarak resmi hale gelebilir. Ortaklık kurmak adına da uygun bir dönem sizleri beklemekte. 16 Mayıs 2023 itibariyle özellikle de 4 Eylül 2023’e kadar Jüpiter yatırım yapmak, ortak işlerden para kazanamak gibi konularda destekleyici. Partner veya ortağın maddi durumu da iyiye gidebilir. Satürn 7 Mart 2023’e kadar riskli yatırımlar hattında uyarı yapmakta. Ayrıca ani başlayıp bitebilecek geçici heveslere dikkat. 7 Mart 2023 itibariyle Satürn sağlık konularında hassasiyet yaratabileceği için kendinize daha iyi bakmanız ve sağlık yaşam rutinlerine odaklanmanız önemli olacaktır.
Terazi burcu için 2023’te olumlu zamanlar:
Aşk, İlişkiler ve Çocuk: 2-27 Ocak 2023, 20 Şubat-17 Mart 2023, 8 Kasım-4 Aralık 2023
Maddiyat ve Kariyer: 17 Mart-11 Nisan 2023, 7 Mayıs-5 Haziran 2023, 4-29 Aralık 2023
Sağlık: 27 Ocak-20 Şubat 2023, 8 Kasım-4 Aralık 2023
Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Jüpiter 16 Mayıs 2023’e kadar sağlık hattınızda koruyucu tesirine devam edecek. Bir sağlık sorununuz varsa hafifleyebilir veya iyileşebilir. Ayrıca iş ortamınıza hayrınıza olabilecek gelişmeler gündeme gelebilir ve bürokratik bir sıkıntı geride kalabilir. 16 Mayıs 2023 itibariyle özellikle de 4 Eylül 2023’e kadar Jüpiter ilişkiler hattında şanslı etkisini göstermeye başlayacak. Kalbi boş olanlar altı dolu bir ilişkiye başlayabilir, gelecek vaat eden ilişkiler boyut atlayabilir. Ortaklıklar için de çok uygun bir zaman. Satürn 7 Mart 2023’e kadar hane ve aile içerisinde gerilim ve bazı sağlık sorunlarını tetikleyebilir. Mülk alım ve satım gibi konular acil değilse bu dönemden sonraya almakta fayda var. 7 Mart 2023 itibariyle Satürn aşk hattında zaman zaman pürüzleri gündeme getirebilir, fevri olmamakta fayda var. Çocuğunuz varsa bu dönemlerde kendisi ile iletişim kurmak bir miktar zorlaşabilir.
Akrep burcu için 2023’te olumlu zamanlar:
Aşk, İlişkiler ve Çocuk: 27 Ocak-20 Şubat 2023, 17 Mart-11 Nisan 2023, 4-29 Aralık 2023
Maddiyat ve Kariyer: 11 Nisan-7 Mayıs 2023, 5 Haziran-21 Temmuz 2023, 5 Eylül-9 Ekim 2023
Sağlık: 20 Şubat-17 Mart 2023, 4-29 Aralık 2023
Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Jüpiter 16 Mayıs 2023’e kadar aşk, flört ve eğlence hattınızda etkin durumda. Bu dönemde yaşam coşkunuz yükselebilir ve yaratıcılığınız tavan yapabilir. Aynı zamanda çocuk sahibi olmak adına da çok uygun bir dönemdesiniz. 16 Mayıs 2023 itibariyle özellikle de 4 Eylül 2023’e kadar Jüpiter ilişkiler sağlık konusunda koruyucu tesirleri beraberinde getirmekte. Bir sağlık sorunu hafifleyebilir veya geride kalabilir. Spor ve iyi bir beslenme düzenine başlamanın tam zamanı. Satürn 7 Mart 2023’e kadar yakın çevre, kardeş ve akrabalar arasında iletişim problemlerini tetikleyebilir. 7 Mart 2023 itibariyle Satürn hane ve aile hattında geçmiş uyuyan sorunların tetiklenmesine ve bazı sert yüzleşmelere vesile olabilir.
Yay burcu için 2023’te olumlu zamanlar:
Aşk, İlişkiler ve Çocuk: 20 Şubat-17 Mart 2023, 11 Nisan-7 Mayıs 2023, 29-31 Aralık 2023
Maddiyat ve Kariyer: 1-3 Ocak 2023 7 Mayıs-5 Haziran 2023, 9 Ekim-8 Kasım 2023
Sağlık: 17 Mart-11 Nisan 2023, 29-31 Aralık 2023
Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Jüpiter 16 Mayıs 2023’e kadar hane ve aile hattınıza iyileştirici tesirleri getirmekte. Özellikle bu dönem mülk alım satım, taşınma ve tayin gibi konular için çok uygundur. Aile içerisinde huzur artarak çoğalabilir. 16 Mayıs 2023 itibariyle özellikle de 4 Eylül 2023’e kadar Jüpiter aşk hattınızda hareketli olacak. Kalbi boş olanlar gelecek odaklı güzel bir ilişkiye başlayabilir. Çocuk sahibi olmak adına harika dönemler. Satürn 7 Mart 2023’e kadar finans hattına olacağı için tutumlu olmanızı, zorunda kalmadıkça borçlanmamanızı ve ortak para işlerine girmemenizi öneririm. 7 Mart 2023 itibariyle Satürn yakın çevre hattında sapla samanı ayırabilir. İmza, anlaşma ve önemli görüşmelerde detaylara ekstra özen göstermelisiniz, gecikmeler görülebilir.
Oğlak burcu için 2023’te olumlu zamanlar:
Aşk, İlişkiler ve Çocuk: 1-3 Ocak 2023, 17 Mart-11 Nisan 2023, 7 Mayıs-5 Haziran 2023
Maddiyat ve Kariyer: 2-27 Ocak 2023, 5 Eylül- 9 Ekim 2023, 8 Kasım-4 Aralık 2023
Sağlık: 1-3 Ocak 2023, 11 Nisan-7 Mayıs 2023
Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Jüpiter 16 Mayıs 2023’e kadar yakın çevre, kardeş ve akrabalarla bağlarınızı güçlendiriyor. Yeni bir konuda eğitime başlamak, kısa seyahatler ve önemli imzalar adına bu dönem son derece uygundur. Ayrıca araç alım satım için de uygun zamanlar. 16 Mayıs 2023 itibariyle özellikle de 4 Eylül 2023’e kadar Jüpiter hane ve aile içerisine bereketi getirmekte. Bu dönem aileden gelen travma ve sorunları iyileştirmek, taşınmak, mülk alım ve satım gibi konular için de olumlu. Satürn 7 Mart 2023’e kadar burcunuzda seyredeceği için depresif hissedebilirsiniz ve bünyeniz daha zayıf olabilir, ancak bu geçici bir etki. 7 Mart 2023 itibariyle Satürn finansal hattınızda etkin olacağı için daha tutumlu olmalı gereksiz masraflardan kaçınmalısınız.
Kova burcu için 2023’te olumlu zamanlar:
Aşk, İlişkiler ve Çocuk: 2-27 Ocak 2023, 11 Nisan-7 Mayıs 2023, 5 Eylül-9 Ekim 2023
Maddiyat ve Kariyer: 27 Ocak-20 Şubat 2023, 9 Ekim-8 Kasım 2023, 4-29 Aralık 2023
Sağlık: 2-27 Ocak 2023, 7 Mayıs-5 Haziran 2023
Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Jüpiter 16 Mayıs 2023’e finans hattınızda etkin. Gelir artışı, bir borç varsa kapatma söz konusu olabilir. Bu dönem her türlü yatırım için çok uygundur ve ayrıca özgüveniniz güçlenebilir. 16 Mayıs 2023 itibariyle özellikle de 4 Eylül 2023’e yakın çevrenizle ilişkilerinizi düzenlerken iletişim trafiğinizi yükseltecek. Araç alım ve satım için uygun zamanlar, ayrıca önemli ve hayırlı imzalar da atabilirsiniz. Satürn 7 Mart 2023’e kadar iç dünya ve psikolojik sorgulamalara dair zaman zaman ruhsal iniş çıkışları beraberinde getirebilir, bekleyen sağlık kontrollerini aksatmamalısınız. 7 Mart 2023 itibariyle Satürn burcunuza geçiş yapacağı için daha fazla sorumluluk ve çalışma saatleri gündemde olabilir. Hayatınızı yeniden şekillendirecek ve daha disipline olmanız gereken bir döneme adım atıyorsunuz.
Balık burcu için 2023’te olumlu zamanlar:
Aşk, İlişkiler ve Çocuk: 27 Ocak-20 Şubat 2023, 7 Mayıs-5 Haziran 2023, 9 Ekim-8 Kasım 2023
Maddiyat ve Kariyer: 20 Şubat-17 Mart 2023, 8 Kasım-4 Aralık, 4-29 Aralık 2023
Sağlık: 27 Ocak-20 Şubat 2023, 5 Haziran-21 Temmuz 2023, 5 Eylül-9 Ekim 2023
Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir yıl dileğiyle,
Merve Çubuktepe