Merve Çubuktepe

Hoş geldin 2024! Her anlamda çok farklı ve asla unutulamayacak bir yıl bizleri bekliyor. Yeni yıla süratli bir şekilde 21 Ocak 2024’te Plüton Kova etkisi ile başlayacağız. Tüm ezberlerin bozulacağı, dünya siyasetinde dengelerin tekrar tanımlanacağı ve en önemlisi de bir uyanış çağının başlangıcına tanık olacağımız bir döneme adım atıyoruz. 2024’te dört tane tutulma deneyimleyeceğiz ve bu tutulmalar insan ilişkilerinden saklanan gizli gerçeklere birçok konuda kartların yeniden dağıtılmasını sağlayacak. Özellikle 21 Nisan 2024’te kesinleşecek Jüpiter-Uranüs kavuşumu dünya genelinde tüm dengeleri değiştirebilir.

16 Mayıs 2024’te Jüpiter İkizler burcunda geçerken bilginin en büyük güç olduğunu hatırlayacağız. Daha önce görmediğimiz kişiler sahneye gelirken, yeni kanaat önderleri, düşünce akımları ve toplumsal hareketler görebiliriz. Bu yıl eğitim almak ve bir konuda uzmanlaşmak her şeyden daha önemli ve faydalı görülmekte.

Yıl içerisinde klasik Merkür retrolar dönemlerini yaşarken dikkatli olacağız, zaten Merkür retrolarının doğalarını öğrendik. Ancak yılın sonuna gelirken en önemli konu 6 Aralık 2024’te başlayıp bir sonraki yıl da devam edecek Mars retrosu olacak. Bu evre siyasi ve askerî açıdan yılın en gerilimli dönemlerini temsil ediyor.

Her şey çok hızlı ve yoğun bir şekilde gerçekleşiyor. Bu çılgın tempoda ezberlerimizi bozarak istediğimiz hayata ulaşmak ve kalıplarımızı kırmak adına birçok fırsat bizleri beklemekte. 2024 tam anlamıyla bir uyanış yılı ve hayatını değiştirmek, onu en iyi hale getirmek isteyenleri merak ve coşkuyla bekliyor.

Detaylı inceleme ve burç bazında yorumlar yazının devamında. Mutlu, sağlıklı, renk ve sürprizlerle dolu bir 2024 yılı dilerim!

2024 yılında sayısız önemli gökyüzü olayı sahnede olacak. En önemlileri hiç şüphesiz ki tutulmalar… Bu yıl dört adet tutulma deneyimleyeceğiz. Ay düğümleri yılın son gününe kadar Koç-Terazi aksında olacak ancak Sonbahar itibariyle ilk Balık burcundaki tutulmayı deneyimleyeceğiz. Tutulmalar yine birey-insan ilişkisi, alma-verme dengesi, savaş-barış temaları üzerinde ciddi ve dönüştürücü tesirler yaratacaklar. Öncelikle tutulmalar takvimini inceleyelim:

2024 Tutulmalar Takvimi:
25 Mart 2024 saat 11:00 – Terazi Burcunda Ay Tutulması (5 derece)
8 Nisan 2024 saat 22:20 – Koç Burcunda Güneş Tutulması (19 derece)
18 Eylül 2024 saat 06:34 – Balık Burcunda Ay Tutulması (25 derece)
2 Ekim 2024 saat 21:49 – Terazi burcunda Güneş Tutulması (10 derece)

25 Mart 2024 saat 11:00’de 5 derece Terazi burcunda Ay tutulması gerçekleşecek. Yılın ilk tutulması iyicil etkilere sahip. Epeydir sert açılı tutulmalar deneyimledikten sonra bu tutulma taşları yerine oturtuyor diyebiliriz. Tutulma anında Güneş-Neptün kavuşumunun etkin olması inancın zaferi ile ilişkilidir. Aynı zamanda saklanan ortaklıklar, usulsüzlükler çok çarpıcı şekilde açığa çıkabilir.

Merkür bu tutulmada açısız, ancak Regulus isimli çok güçlü bir yıldız ile paralel. Tutulma hem kafa karışıklığı yaratırken hem de hiç beklenmedik kişilerin görünür ve ünlü olmasına zemin hazırlamakta. Yeni yüzler ortaya çıkabilir ve yeni kanaat önderleri oluşabilir.

Bireysel düzlemde tutulma anında Venüs üç gezegenden birden (Jüpiter, Satürn, Uranüs) olumlu açı aldığı için bu tutulma ikili ilişkilerde son derece iyileştirici ve güçlendirici bir tesire sahip. Venüs bu esnada aşkla alakalı iyicil asteroit Cupido ile kavuşum da yapacağı için kalbi boş olanlar için aşk, güçlü ilişkisi olanlar için evliliği beraberinde getirebilir; küsler tekrar barışabilir.

8 Nisan 2024 saat 22:20’de 19 derece Koç burcunda Güneş tutulması gerçekleşecek. Bu tutulmanın başrolü tutulma anında Güneş ve Ay ile tam kavuşum açısı yapan Chiron olacak. Yaralarımızı sararken taze ve güçlü bir başlangıcın arifesindeyiz. Ancak tutulma anında Merkür retro olduğu için bu başlangıcı bir sonraki ay olan Mayıs’ta yapmak daha avantajlı olabilir. Tutulma özellikle kendi işini yapan veya yapmak isteyenler için son derece destekleyici durumda.

Tutulma anında Jüpiter-Uranüs kavuşum açısına çok yakın durumda, bu bağlamda Koç burcunun da savaş temasıyla birleşince global düzlemde savaş ve ülkeler arası askeri gerilimi tetikleyen bir tesir oluşturabilir.

Tutulma anında Güneş, Betelgeuse isimli hayırlı bir yıldızla paralel konumda; Mars, Rigel etkisi devrede. Sert gündemler olsa da dünyada olumlu gelişmelerin yaşanmaya başlayacağı, köhne düzene karşı bireysel bir uyanma sürecini bu tutulma tetikleyebilir.

Bireysel düzlemde gerçekten inandığımız bir konuya kendimizi adayıp odaklayarak en yüksek seviyeye çıkma sürecini temsil eden bu tutulmayı en etkin şekilde kullanmak adına odaklanmamız gereken temalar şu şekilde: İlk zorlukta pes etmemek, odağı kaybetmemek ve inandığımız şey için sonuna kadar savaşmak.

18 Eylül 2024 saat 06:24’te Balık Burcunda bir Ay Tutulması gerçekleşecek. Balık-Başak aksındaki ilk tutulmayı deneyimleyeceğiz. Tutulma anında Ay-Neptün kavuşumda olduğu için ruhani enerjisi son derece yüksek bir tutulma bizleri bekliyor. İnançlarımızı en derin şekilde sorgulayarak önemli aydınlanmalar ve çözülmeler yaşayabileceğimiz bu dönem adeta gözlerimizin önündeki sis perdesi kalkıyor diyebiliriz. Ülke ve dünya genelinde çok ses getirecek ifşalar gündeme gelebilir.

Tutulma anında Ay, Güneş ve Merkür Jüpiter’den sert açı aldığı için bu tutulma özellikle kurları ve piyasaları ciddi şekilde etkileyebilir. Riskli yatırımlar ve aşırı harcamadan kaçmakta fayda vardır. Duygu ve dürtülerimiz uç noktalara gidebileceği için anlık kararlardan kaçınmak da bu süreçte önemlidir.

Ay tutulması sırasında Venüs, karma yıldızlarından Zuben El Schemali ile paralel konumda. Duygusal konularda ikili oynayan, dürüst olmayan kişiler yaptıklarının sonuçları ile yüzleşebilirler.

Bireysel düzlemde bu tutulma dünyevi takıntılardan sıyrılarak ruhsal yönümüzle temas kurmanın önemini vurgulamaktadır. Duygularla karıştırmadığımız takdirde sezgilerimiz en doğru rehberliği bize gösterecektir.

2 Ekim 2024 saat 21:49’da 10 derece Terazi burcunda bir Güneş tutulması gerçekleşecek. Bu tutulma Güney Düğüm yönünde ve karmik açıdan çok güçlü bir tesire sahip. Tam bir eden bulur etkisi. İlahi adaletin en net ve keskin şekilde ortaya çıkacağı bir evreye adım atıyoruz. İkili ilişkilerde adeta kartların yeniden dağıtılacağı bu dönemde altı çürük olan tüm yapılar yıkılıp giderken gerçekten değerli olanlar ise daha da güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir.

Tutulma anında Mars, Ay-Güneş-Merkür üçlüsüne sert kare açı yapmakta. Demek ki agresyon ve fevri davranışlara son derece açık olacağız. Terazi burcu pasif agresyonla alakalıdır, bu bağlamda bir şeyden memnun değilsek bunu patlama noktasına getirmeden önce ifade etmemiz sonradan çok abartılı tepkiler verip haklıyken haksız duruma düşmemizi engelleyecektir.

Güneş ve Ay, tutulma anında Asterea isimli bir asteroitle kavuşum açısı yapacak. İçgörü ve sezgilerimiz çok yüksek çalışabilir, hatta daha önce tanık olmadığınız yoğunlukta ruhsal deneyimler yaşayabilirsiniz. Rüyalar ve bilinçdışı sembolleri bu dönemde son derece anlamlı ve yol gösterici olabilir.

Makro düzlemde savaş ve şiddet yanlıları ile barış ve denge yanlıları arasındaki çatışmanın en yoğun hale geleceği, bu evrede Plüton 29 derece Oğlak burcunda en kritik konumda olduğu için dünyadaki askeri gerilimin yıl içerisindeki en sert noktasına ulaşma ihtimali söz konusudur.

Bu yıl gerçekleşecek tutulmalar ülkemiz haritası üzerinde büyük ölçekte deprem yaratan bir özelliğe sahip değildir. Orta seviyede sismik aktivite ülkemizin yapısı sebebiyle pek tabii ki görülebilir. Tutulmalar özellikle ülkemizin iktidar-muhalefet aksını güçlü bir şekilde çalıştırırken, dış ilişkiler temalarını da zorluyor.

Yılın ilk yarısında da etkin olmakla birlikte yılın ikinci yarısı ve sonbaharda etkiler vites arttırırken ülkeyi şok edecek düzeyde skandallar, tutuklanmalar, yasa dışı işlere dair çarpıcı konular gündeme gelebilir. Beklenmedik istifalar, yol ayrımları, iktidar ve muhalefet partilerinde en umulmayan kişilerin bir anda görevden ayrılması veya hastalık sebebiyle görevinden çekilmesi söz konusu olabilir.

Tutulmalardan sonra sırayla yılın en önemli gökyüzü transitlerini inceleyelim. Hiç şüphesiz ki en önemlisi tam 19 yıllık uzun yolculuğuna başlamak üzere olan Plüton Kova transiti. Etkilerini inceleyelim.

Plüton Kova Burcunda: 21 Ocak 2024 – 2 Eylül 2024 & 19 Kasım 2024 – 1 Eylül 2043. Plüton Kova burcundayken hümanizm, eşitlik, insan hakları, teknolojinin üstünlüğünü simgeler. Bu sebeple otoriter, dogmatik ve zorba sistemler, yıkıcı kapitalist düzende ciddi tetiklemeler, insan hakları ve adalet adına kitlesel tepkiler artacaktır.

Plüton bir önceki seyahatinde 1777-1798 yılları arasında bu burçtaydı. Bu dönemde neler oldu derseniz, en önemli konu 1789’daki Fransız İhtilalidir. Monarşilerin sallandığı ve ulus devletlerin ortaya çıkış süreci bu olayla başlamıştır. Bu hareket hem toplumsal sınıfları değiştirmiş hem de insan hakları ve eşitlik konusunda etkileri günümüze ulaşan olaylar zincirini tetiklemiştir. Plüton Kova kolektif bilinç, sınıf ayrımlarının ortadan kalkması ve kolektif faydayla da ilgilidir.

Plüton Kova dönemleri ezberlerin bozulduğu, tabuların yıkıldığı, dünyada yeni devlet ve sistemlerin oluştuğu kritik dönemleri simgeliyor. Plüton 2043 yılına kadar bu burçta kalacak ve aşikâr ki dünya haritasının yeniden şekilleneceği, teknolojinin çok büyük sıçramalar kaydedeceği bir dönemi bize haber veriyor.

Bu dönemde evrendeki konumumuz, uzay yolculukları, transhumanizm, yapay zekâ gibi konularda büyük gelişmeler gündeme gelecektir. Hatta bazıları oldukça tartışmalı olabilir. Dünya dışı yaşamla ilgili kesin bir kanıt bulunabilir, halen deneyleri süren füzyon teknolojisiyle ilgili önemli bir yol alınabilir. Bu vesile ile seyahat, enerji kullanımı ve hatta Güneş sisteminin ötesini keşfi konusunda büyük değişimler söz konusu olabilir.

Ve unutmayalım ki Plüton Kova, Bilgi = Güç demektir. Bilgiyi, bilimi ve teknolojiyi etkin kullananlar güç sahibi olacak çağa ayak uyduramayanlar silinecektir. Geleneksel otorite ile kolektif ve fütürist kitleler arasında ciddi çatışmalar gündeme gelecektir. 2 Eylül 2024 – 19 Kasım 2024 arasında Plüton son kez Oğlak burcunun 29 zorlayıcı derecesine girerken bu sürecin en sert ve zulüm içeren evresini gözlemleyebiliriz, ancak oluşacak tepki de aynı büyüklükte olacaktır. Baskıcı rejimler ve halk arasındaki çatışma katlanarak sürecektir. Dünya siyasetinde Orta Doğu gerilimi daha da artarken; ABD, Çin, Rusya, İsrail gibi ülkeler arasındaki gerilimin giderek daha da artacağını söyleyebiliriz. Ayrıca İran’da gördüğümüz üzere baskıcı rejimlerin zulmü artarken halkın tepkisi de kat be kat büyüyecektir.

Jüpiter bu yılın ilk yarısını Boğa, ikinci yarısını İkizler burcunda geçirecek. Bu iki evrenin kendine has avantajları söz konusu. Transitlerin doğasını anlamak bu evreleri maddi ve manevi anlamda en avantajlı şekilde geçirmemizi sağlayabilir.

Jüpiter Boğa Burcunda: 16 Mayıs 2023 – 26 Mayıs 2024. Jüpiter yılın ilk yarısında Boğa burcunda yolculuğuna devam edecek. Bu durum özellikle yılın ilk yarısında koşullar uygunsa arsa, toprak, taşınmaz mallara yatırım yapma konusunda avantajlı etkilere işaret ediyor. Aynı zamanda tarım, üretim ve doğal ürünlerin modern bir şekilde yorumlanması gibi temalar ön planda olacaktır. Bu evrede toprak ve doğal yaşamla bağımızı güçlü tutmamız önemlidir.

Jüpiter’in gölge yönü şişmektir ve Boğa burcu da gıdalarla doğrudan alakalıdır. Bu bağlamda gıda fiyatlarındaki enflasyonun daha da artacağını öngörebiliriz. Ayrıca piyasalarda özellikle Jüpiter’in sert açılar yaptığı 21 Nisan 2024 (+-20 gün), 20 Ağustos 2024 (+-15 gün) ve 25 Aralık 2024 (+- 15 gün) dönemlerinde piyasalarda global ve ülke özelinde çok ciddi dalgalanmalar gerçekleşebilir. Bu evreleri yatırımlar için önermemekteyim. Yılın ilk yarısında anlık kararlarla yatırım yapmamamız, güvenli enstrümanlara yönelerek uzun vadeli düşünmemiz son derece önemli.

Jüpiter Boğa transitinin en önemli dönemi son kısmı olacak. 21 Nisan 2024’te çok önemli bir açı kalıbı olan Jüpiter-Uranüs kavuşumu kesinleşecek. Bu esnada Plüton Kova burcuna çoktan geçmiş olacak. Bu kalıp Fransız ihtilali ile doğrudan ilişkilidir ve Jüpiter-Uranüs kavuşumlarında Dünya Savaşından Arap Baharına pek çok çarpıcı olaylar gerçekleşmiştir. Bu bağlamda Orta Doğu başta olmak üzere dünya üzerinde ciddi isyanlar, aynı zamanda ülkeler arası askeri tansiyonun çok artacağı bir döneme adım atıyoruz diyebiliriz. Bu olayların asıl zirve noktası ise Satürn ve Neptün’ün Koç, Uranüs’ün İkizler burcuna geçeceği Mart-Temmuz 2025 dönemi olarak görünüyor. Bir Dünya savaşı çıkacaksa eğer en yakın ihtimalli tarih bu evre diyebiliriz.

Jüpiter İkizler Burcunda: 26 Mayıs 2024 – 9 Haziran 2025: Şans ve bereket gezegeni Jüpiter 26 Mayıs 2024 itibariyle İkizler burcunda geçiş yapacak. Jüpiter bu burçtayken yeni konuları keşfetme ve öğrenme arzusu artar. Zihinsel uyarı ve etkileşimler artabilir. Zaman zaman iletişim ve uyaran fazlalığından bunalabiliriz. İyicil ifadesiyle İkizler burcu zihinsel esneklik, çok yönlülük ve yaratıcılığı temsil eder. Jüpiter’in burada olması insanların daha açık fikirli olmasını sağlarken, yaratıcı düşünce kapasitelerini artırabilir. Ancak arada zihni dinlendirmekte fayda vardır.

Jüpiter genellikle seyahatler ve farklı kültürlerle ilişkilendirilmektedir. İkizler burcu ise keşfetmeye olan merakla alakalıdır. Bu dönemde insanlar seyahat planları yapma, farklı yerleri keşfetme ve kültürel deneyimlere katılma eğiliminde olabilirler. Bir eğitime başlamak ve o konuda uzmanlaşmak adına harika bir zamandır.
İletişim İkizler burcuyla doğrudan alakalı bir kavramdır ve bu evrede sosyalleşme artar. Topluluklar arası ilişkiler güçlenebilir ve yeni arkadaşlıklar kurulabilir. Kolektif başarı ihtimali yükselir, bilgi yayıldıkça büyür ve etkisi güçlenir. Şahsi oynamak beklenen başarıyı getirmeyebilir.

Kişisel gelişim ve iletişim becerilerini arttırmak adına ideal bir zamandır. İnsanlar etkili bir şekilde düşünce ve duygularını ifade etme konusunda daha rahat olabilirler. Hatta bazen fazla rahat olabilirler ve dedikoduya çok fazla açıklık görülür. İçten olmak güzeldir ancak her şeyi de dışarı dökmek iyi sonuçlar getirmeyebilir, bu süreçte gerektiğinde ketum olmakta da fayda vardır.

Jüpiter İkizler burcundayken genellikle çok sayıda farklı konuyla ilgilenme eğilimi artar. Bu dönemde hobi ve ilgi alanları çeşitlenebilir. Gölge yönüyle bu maymun iştahlılık getirir, kişi birçok konuyla aynı anda ilgilenip çabucak sıkılabilir veya az bilgi ile çok fazla ahkam kesebilir. Jüpiter İkizler etkisinin sınavı da bu tür konulardan gelir: Sabrı ve uzmanlaşmayı öğrenmek.

2024 Merkür Retro Takvimi:
Yeni yıla Merkür retrosu ile başlayacağız, yani 2023 yılında yaptıklarımızın yankıları 2024 yılında da sürecek. Ve biraz da geçmişe özlem duyan nostaljik ruh haline sahip olacağız. Geçmişten ders ve ilham almak güzeldir, ancak geçmişe saplanmamak koşuluyla. Plüton Kova dönemine girdiğimiz için rotamız gelecek olmalı. Bu yılın Merkür Retro takvimi ise şu şekilde:
12 Aralık 2023 – 3 Ocak 2024 (8 derece Oğlak – 22 derece Yay)
1–26 Nisan 2024 (27–15 derece Koç)
4–30 Ağustos 2024 (4 derece Başak – 21 derece Aslan)
25 Kasım – 16 Aralık 2024 (22–6 derece Yay)

Bu aralıklara önceden başladığımız veya bir sebepten yarım bıraktığımız işleri denk getirmek avantajlı olacaktır. Zira bu konularda yol almamız Merkür retrolarında kolaylaşır. Çok kritik hayati kararlar, finansal girişimler, firma açılış gibi konuları retro dönemlerinin dışına almakta fayda vardır.

2024 Mars Retrosu:
Bu yılın sonunda Mars retrosu sahnede olacak. Mars retroları genelde pek sevimli dönemler değildir. Şiddet, gerilim ve güç savaşları artar. Aynı zamanda piyasalarda sert etkiler oluşturma eğilimi vardır. Bu bağlamda dünya genelinde siyasi ve askerî açıdan en gerilimli dönem bu evre olabilir. Türkiye haritasında da sert etkiler gerçekleştirecek olan bu retro orta ölçekli depremleri ve en önemlisi ekonomik açıdan ciddi bir dalgalanmayı tetikleyebilir. Önemli hayati kararlar, finansal girişimler ve ameliyatları bu evreye denk getirmemekte fayda vardır.
6 Aralık 2024 – 25 Şubat 2025 (6 derece Aslan – 17 derece Yengeç)

2024 Dış Gezegen Retro Takvimi:
Dış gezegenlerin retrolarının bireysel etkileri düşüktür, ancak her gezegenin etki kabiliyetini yavaşlatırlar. Ancak bireysel düzlemde sadece harita özel bir etki alıyorsa önem taşırlar. Etkileri daha çok küreseldir.

Jüpiter Retrosu: (Finansal riskler, enflasyon, skandallar)
9 Ekim 2024 – 4 Şubat 2025 (21 derece İkizler – 11 derece İkizler)

Satürn Retrosu: (Usulsüzlükler, hatalı uygulamalar, yapılandırma problemleri)
28 Haziran 2024 – 16 Kasım 2024 (19–12 derece Balık)

Uranüs Retrosu: (İsyan, kaos, beklenmedik gelişmeler)
29 Ağustos 2023 – 27 Ocak 2024 (23–19 derece Boğa)
1 Eylül 2024 – 30 Ocak 2025 (27–23 derece Boğa)

Neptün Retrosu: (İllüzyonlar, ifşalar, durgun enerji)
2 Temmuz 2024 – 8 Aralık 2024 (29–27 derece Balık)

Plüton Retrosu: (Despotizm, artan baskı ve tepkiler)
2 Mayıs 2024 – 12 Ekim 2024 (2 derece Kova – 29 derece Oğlak)

2024 Yeniay/Dolunay Takvimi:
 11 Ocak 2024 Oğlak Burcunda Yeniay (20 derece)
 25 Ocak 2024 Aslan Burcunda Dolunay (5 derece)
 10 Şubat 2024 Kova Burcunda Yeniay (20 derece)
 24 Şubat 2024 Başak Burcunda Dolunay (5 derece)
 10 Mart 2024 Balık Burcunda Yeniay (20 derece)
 25 Mart 2024 Terazi Burcunda Ay Tutulması (5 derece)
 8 Nisan 2024 Koç Burcunda Güneş Tutulması (19 derece)
 24 Nisan 2024 Akrep Burcunda Dolunay (4 derece)
 8 Mayıs 2024 Boğa Burcunda Yeniay (18 derece)
 23 Mayıs 2024 Yay Burcunda Dolunay (2 derece)
 6 Haziran 2024 İkizler Burcunda Yeniay (16 derece)
 22 Haziran 2024 Oğlak Burcunda Dolunay (1 derece)
 6 Temmuz 2024 Yengeç Burcunda Yeniay (14 derece)
 21 Temmuz 2024 Oğlak Burcunda Dolunay (29 derece)
 4 Ağustos 2024 Aslan Burcunda Yeniay (12 derece)
 19 Ağustos 2024 Kova Burcunda Dolunay (27 derece)
 3 Eylül 2024 Başak Burcunda Yeniay (11 derece)
 18 Eylül 2024 Balık Burcunda Ay Tutulması (25 derece)
 2 Ekim 2024 Terazi Burcunda Güneş Tutulması (10 derece)
 17 Ekim 2024 Koç Burcunda Dolunay (24 derece)
 1 Kasım 2024 Akrep Burcunda Yeniay (9 derece)
 15 Kasım 2024 Boğa Burcunda Dolunay (24 derece)
 1 Aralık 2024 Yay Burcunda Yeniay (9 derece)
 15 Aralık 2024 İkizler Burcunda Dolunay (23 derece)
 31 Aralık 2024 Oğlak Burcunda Yeniay (9 derece)

2024 BURÇ YORUMLARI: (Yükselen burcunuza göre okumanızı öneririm)

KOÇ: 25 Mart 2024 Terazi burcunda Ay tutulması ve 8 Nisan 2024 Koç burcunda Güneş tutulması sizleri doğrudan etkilerken özellikle benlik ve ikili ilişkiler düzleminde ciddi bir değişimi beraberinde getirecek. Yıl boyunca ilişkiler konusunda önemli bir noktaya geliyorsunuz. Kalbiniz boşsa ciddi bir ilişki yaşayabilir, gelecek vaat eden bir beraberliğiniz varsa bu süreç boyut atlayabilir. 18 Eylül 2024 Balık burcunda Ay tutulması ve 2 Ekim 2024 Terazi burcunda Güneş tutulması ise bu süreci son haline getiriyor. Kalıcı ilişkiler boyut atlarken, miadı dolan ilişkiler tamamen sona erebilir. Sizden saklanan konular tamamen açığa çıkarken sonbahar itibariyle hayatınızda her şeyin netleşeceği bir döneme adım atıyorsunuz.
Önemli transitleri incelersek eğer Jüpiter 26 Mayıs 2024’e kadar kariyer ve finans alanında size desteklerini sürdürecek. Bu evre süreç yatırım yapmak, gelir arttırmak, borç kapatmak ve kişisel girişimler adına son derece destekleyicidir. 26 Mayıs 2024 itibariyle yıl sonuna kadar Jüpiter iletişim, öğrenme ve yakın çevrenizle ilgili alanları destekleyecek. Bu süreç özellikle eğitim, ufuk açma, yakın çevreyle ilişkileri düzenleme ve seyahatler açısından olumludur.
Satürn yıl boyunca iç dünya ve bilinçaltı hattınızda etkin olacağı için yıl boyunca zaman zaman içsel hesaplaşmalar ve üstü örtülen konulara dair yüzleşmeler yaşayabilirsiniz. Gizli düşmanlara karşı tetikte olmak, yıl boyunca ketum ve stratejik ilerlemenizde fayda var. Plüton uzun yolculuğunda sosyal ilişkilerinizi dönüştürecek. Ufkunuzu açacak yeni insanlarla tanışabilir, farklı projelere imza atabilir ve artık size katkısı olmayan kişilerle yollarınızı ayırabilirsiniz. Yılın sonunda 6-31 Aralık 2024 arasında Mars retrosu etkinken duygusal ilişkiler, evlilik ve çocuk temalarıyla alakalı aksilik ve mücadelelere karşı tetikte olmanız faydalıdır.
Koç burcu için 2024 yılı içerisindeki avantajlı tarihler:
Kariyer ve Finans: 23 Ocak-16 Şubat 2024, 29 Nisan-23 Mayıs 2024, 11-24 Kasım 2024
Aşk ve İlişkiler: 11 Temmuz-3 Ağustos 2024, 1-23 Eylül 2024
Sağlık & Bakım: 5-29 Nisan 2024, 13 Eylül-1 Ekim 2024
Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: 25 Mart 2024 Terazi burcunda Ay tutulması ve 8 Nisan 2024 Koç burcunda Güneş tutulması günlük yaşam rutinlerinizi düzenlemenize destek olurken hayatınızda sizden saklanan ne varsa açığa çıkarıyor. Bu süreç bir miktar yorucu olabilir ancak hayatınızda tam anlamıyla netliğin başlayacağı bir sürece adım atıyorsunuz. 18 Eylül 2024 Balık burcunda Ay tutulması ve 2 Ekim 2024 Terazi burcunda Güneş tutulması vesilesi ile iş ortamınız ve çalışma düzeninizde değişiklikler olabilir. Sonbaharda sağlık konusunda bir tık daha dikkatli olmanızda fayda vardır, bekleyen bir kontrolünüz varsa ertelememelisiniz. Özellikle bel, böbrek, ayaklar hassas olabilir, ödem ve kilo almaya açıklık görülebilir.
Önemli transitleri incelersek eğer Jüpiter 26 Mayıs 2024’e kadar sizi doğrudan etkiliyor, kişisel şans ve başarı konusunda son derece destekleyici durumda. Fiziki sıhhatin güçlenmesi, bir sağlık sorunu varsa geride kalması söz konusu olabilir. Ayrıca finans ve kariyer konusunda önemli atılımlar da yapabilirsiniz. Sadece kilo almaya normalden daha fazla açıklık görülebilir. 26 Mayıs 2024 itibariyle yıl sonuna kadar Jüpiter kariyer ve finans alanında size desteklerini sürdürecek. Bu evre süreç yatırım yapmak, gelir arttırmak, borç kapatmak ve kişisel girişimler adına son derece destekleyicidir.
Satürn yıl boyunca sosyal çevre hattınızda etkin olacağı için kendinizi biraz daha içe dönük hissedebilir ve daha fazla tek başınıza zaman geçirmek isteyebilirsiniz. Miadı dolan veya size faydası olmayan arkadaşlıklarda sonlanmalar görülebilir. Projelerinizi hayata geçirirken zaman planını iyi ayarlamalısınız, zira gecikmeler görülebilir. Plüton uzun yolculuğunda hayat yolu ve kariyer hattınızı dönüştürecek. Radikal iş değişimi hatta şehir ve ülke değişimi dahi gündeme gelebilir, bu süreçte cesur almak kader planınızı adeta baştan yazabilir. Yılın sonunda 6-31 Aralık 2024 arasında Mars retrosu etkinken aile ve yakın çevrenizle ilişkilerinizde gerilim görülebilir, kişisel alanınızı ihlal eden kişiler varsa onlarla aranıza mesafe koyabilirsiniz.
Boğa burcu için 2024 yılı içerisindeki avantajlı tarihler:
Kariyer ve Finans: 16 Şubat-11 Mart 2024, 23 Mayıs-17 Haziran 2024, 17-31 Aralık 2024
Aşk ve İlişkiler: 29 Nisan-29 Mayıs 2024, 7-19 Temmuz 2024, 23 Eylül-17 Ekim 2024
Sağlık & Bakım: 29 Nisan-23 Mayıs 2024, 1-23 Eylül 2024
Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: 25 Mart 2024 Terazi burcunda Ay tutulması ve 8 Nisan 2024 Koç burcunda Güneş tutulması sosyal çevre ilişkiler hattınıza yeni bir soluk getirecek. Hayatınızı değiştirecek insanlarla tanışabilir ve önemli bir gruba dahil olabilirsiniz. Kalbiniz boşsa aşk gündeme gelebilir, çocuk istiyorsanız çocuk sahibi olmanız mümkündür. 18 Eylül 2024 Balık burcunda Ay tutulması ve 2 Ekim 2024 Terazi burcunda Güneş tutulması vesilesi ile kariyer ve hayat yolunuzda terfi, iş değişimi gibi konular gündeme gelebilir. İş kurmak için de bu tesir destekleyicidir. Hayatınıza yeni bir hobi girebilir veya profesyonelleşebilirsiniz.
Önemli transitleri incelersek eğer Jüpiter 26 Mayıs 2024’e kadar iç dünyanızı zenginleştirirken ruhani enerjinizi yükseltiyor. Bu evre daha ruhsal öze dönmek, aynı zamanda bilinçaltı temizliği ve travma çözümlemesi adına da son derece olumludur. Hayır işleri gibi konular bereketinizi arttıracaktır. 26 Mayıs 2024 itibariyle yıl sonuna kadar Jüpiter burcunuza geçerek sizi doğrudan etkiliyor, kişisel şans ve başarı konusunda son derece destekleyici durumda. Fiziki sıhhatin güçlenmesi, bir sağlık sorunu varsa geride kalması söz konusu olabilir. Ayrıca finans ve kariyer konusunda önemli atılımlar da yapabilirsiniz. Sadece kilo almaya normalden daha fazla açıklık görülebilir.
Satürn yıl boyunca kariyer hattınızda etkin olduğu için otorite figürleri ile çatışmalar söz konusu olabilir veya kariyerle alakalı size verilen sözler gecikebilir, ancak bu tesir sonbahar itibariyle azalmaya başlayacak. Plüton uzun yolculuğunda adeta hayat felsefenizi yeniden şekillendirirsek kalıplarınızdan özgürleşerek büyük bir mental ve ruhsal sıçrama yaşayabilirsiniz. Yılın sonunda 6-31 Aralık 2024 arasında Mars retrosu etkinken özellikle iletişim ve finans hattında etkili olacak. Bu evrede gereksiz harcama ve riskli yatırımlardan kaçınmanızda fayda vardır.
İkizler burcu için 2024 yılı içerisindeki avantajlı tarihler:
Kariyer ve Finans: 17 Mart-5 Nisan 2024, 17 Haziran-11 Temmuz 2024, 11-24 Kasım 2024
Aşk ve İlişkiler: 23 Mayıs-17 Haziran 2024, 1-23 Eylül 2024, 17 Ekim-11 Kasım 2024
Sağlık & Bakım: 23 Mayıs-17 Haziran 2024, 23 Eylül-17 Ekim 2024
Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: 25 Mart 2024 Terazi burcunda Ay tutulması ve 8 Nisan 2024 Koç burcunda Güneş tutulması kariyer ve hayat yolu hattınızı doğrudan etkilemekte. İş, şehir ve hatta ülke değişimi gündeme gelebilir. Kendi işinizi kurmak veya yaşam tarzınızı değiştirmek adına güçlü destekler sizinle olacak. 18 Eylül 2024 Balık burcunda Ay tutulması ve 2 Ekim 2024 Terazi burcunda Güneş tutulması ile hayat felsefeniz zenginleşirken ufkunuzu açacak bir eğitim veya uzmanlık sürecine adım atabilirsiniz. Gideceğiniz seyahatler kadersel boyutta önemli olabilir, hukuki bir süreç varsa hayırlı bir şekilde tamamlanabilir.
Önemli transitleri incelersek eğer Jüpiter 26 Mayıs 2024’e kadar sosyal çevre ve popülarite konusunda destekleyici. Daha görünür olabilir ve güçlü destekler görebilirsiniz. Aynı zamanda bu evrede hayata geçireceğiniz projeler uzun vadede etkili ve kalıcı olabilir. 26 Mayıs 2024 itibariyle yıl sonuna kadar Jüpiter iç dünyanızı zenginleştirirken ruhani enerjinizi yükseltiyor. Bu evre daha ruhsal öze dönmek, aynı zamanda bilinçaltı temizliği ve travma çözümlemesi adına da son derece olumludur. Hayır işleri gibi konular bereketinizi arttıracaktır.
Satürn yıl boyunca ticaret ve hukuk hattınızda etkin olduğu için bu konularla alakalı zaman zaman gecikme, blokaj ve pürüzler gündeme gelebilir. Özellikle yurtdışı ile alakalı konularda gecikmeden uzak durup her şeyi vaktinden önce halletmekte fayda var. Plüton uzun yolculuğunda yatırımlarla alakalı önemli kararlar almanızı tetikleyebilir. Aynı zamanda tabularınız ve bastırdığınız duygularınızla yüzleşebilirsiniz. Yılın sonunda 6-31 Aralık 2024 arasında Mars retrosu etkinken finans ve sağlık konusunda normalden daha dikkatli olmanızda fayda vardır. Bu evrede tıbbi zaruret olmadıkça operasyon önermemekteyim.
Yengeç burcu için 2024 yılı içerisindeki avantajlı tarihler:
Kariyer ve Finans: 16 Şubat-11 Mart 2024, 12-23 Mayıs 2024, 11 Temmuz-3 Ağustos 2024
Aşk ve İlişkiler: 23 Şubat-16 Mart 2024, 17 Haziran-11 Temmuz 2024, 23 Eylül-17 Ekim 2023
Sağlık & Bakım: 17 Haziran-11 Temmuz 2024, 17 Ekim-11 Kasım 2024
Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: 25 Mart 2024 Terazi burcunda Ay tutulması ve 8 Nisan 2024 Koç burcunda Güneş tutulması dış dünyayla iletişim ve öğrenme süreçlerinizi doğrudan etkileyecek. Bu süreçte hayatınızı değiştiren bir eğitim ve uzmanlaşma süreci gündeme gelebilir veya yurtdışı konuları gündeme gelebilir. Ticari ve hukuki konumlarda önemli gelişmeler söz konusu olabilir. 18 Eylül 2024 Balık burcunda Ay tutulması ve 2 Ekim 2024 Terazi burcunda Güneş tutulması ile önemli yatırımlar yapmak, gelir arttırma temaları belirginleşecek. Aynı zamanda önümüzdeki yılları şekillendirecek önemli görüşmeler yapabilirsiniz.
Önemli transitleri incelersek eğer Jüpiter 26 Mayıs 2024’e kadar kariyer hattınızda desteğini sürdürüyor. Bu evre iş bulma, iş değişimi, terfi ve iş kurma gibi konularda son derece olumludur. Aynı zamanda görünürlük ve etki alanınız da artabilir. 26 Mayıs 2024 itibariyle yıl sonuna kadar Jüpiter sosyal çevre ve popülarite konusunda destekleyici. Daha görünür olabilir ve güçlü destekler görebilirsiniz. Aynı zamanda bu evrede hayata geçireceğiniz projeler uzun vadede etkili ve kalıcı olabilir.
Satürn yıl boyunca yatırımlar hattınızda etkin olduğu için riskli yatırım ve harcamalardan kaçınmanızda fayda var. Özellikle ortak finansal işlemlerde çok temkinli olmalısınız. Zaman zaman sizi dönüştürecek krizler olabilir, pes etmemelisiniz. Plüton uzun yolculuğunda ilişkiler hattınızı etkilemeye başlayacağı için hayatınızı değiştirecek önemle insanlarla yollarınız kesişebilir, bu insanlar vesilesi ile daha özgür hissedebilirsiniz. Miadı dolan kişilerle ise kalıcı ayrılıklar görülebilir. Yılın sonunda 6-31 Aralık 2024 arasında Mars retrosu etkinken sağlık konusunda ekstra hassas olmakta fayda var, kontrollerinizi aksatmamalı ve vücudunuzu zorlamamalısınız. Kalp, sırt, göğüs bölgesi ekstra hassas olabilir.
Aslan burcu için 2024 yılı içerisindeki avantajlı tarihler:
Kariyer ve Finans: 11 Mart-5 Nisan 2024, 29 Nisan-23 Mayıs 2024, 7-19 Temmuz 2024
Aşk ve İlişkiler: 16 Şubat-11 Mart 2024, 11 Temmuz-3 Ağustos 2024, 7-21 Aralık 2024
Sağlık & Bakım: 11 Temmuz-3 Ağustos 2024, 11-24 Kasım 2024
Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: 25 Mart 2024 Terazi burcunda Ay tutulması ve 8 Nisan 2024 Koç burcunda Güneş tutulması finans hattınızda etkin olacak. İyi planladığınız takdirde karlı yatırımlar yapabilirsiniz, ancak riskli her şeyden uzak durun. Aynı zamanda özgüven ve kişisel inanç konusunda da güçlenmeler söz konusu. 18 Eylül 2024 Balık burcunda Ay tutulması ve 2 Ekim 2024 Terazi burcunda Güneş tutulması ile ikili ilişkiler hattınız daha fazla hareketlilik kazanacak. Kalbi boş olanlar için aşk ve evlilik temaları gündeme gelebilir, hali hazırda ilişkisi olanlar ise güçlenerek ilerleyebilir.
Önemli transitleri incelersek eğer Jüpiter 26 Mayıs 2024’e kadar eğitim, yurtdışı, ticaret ve hukuki konular hattında etkin olacak. Bu konularda beklentileriniz varsa olumlu sonuçlar alabilir ve çok daha motive, inançla dolmuş bir şekilde hissedebilirsiniz. 26 Mayıs 2024 itibariyle yıl sonuna kadar Jüpiter kariyer hattınızda desteğini sürdürüyor. Bu evre iş bulma, iş değişimi, terfi ve iş kurma gibi konularda son derece olumludur. Aynı zamanda görünürlük ve etki alanınız da artabilir.
Satürn yıl boyunca ilişkiler hattınızda etkin olacağı için ikili ilişkilerde sap ile samanın ayrılması süreci devam edecek. Faydalı kişiler kalırken faydasızlar uzaklaşıyor. Bu süreçte hayatınızın kısıtlanmasına veya duygu sömürülerine izin vermemelisiniz. Hasımlarınız daha sinsi olabilir, takipte olmakta fayda var. Plüton uzun yolculuğunda hayat rutinleri ve iş ortamı konularını etkilemeye başlayacak. Alışkanlıklarınızı değiştirebilir, yaşam tarzınızı daha size özgü ve sıra dışı hale getirebilirsiniz. Yılın sonunda 6-31 Aralık 2024 arasında Mars retrosu etkinken ruhsal açıdan biraz daha türbülansta hissedebilir ve iniş çıkışlar yaşayabilirsiniz. Bir yüzleşme süreci varsa kaçınmamak sizi zafere götürecektir.
Başak burcu için 2024 yılı içerisindeki avantajlı tarihler:
Kariyer ve Finans: 3-19 Mart 2024, 23 Mayıs-17 Haziran 2024, 1-23 Eylül 2024
Aşk ve İlişkiler: 23 Ocak-16 Şubat 2024, 11 Mart-5 Nisan 2024, 7-19 Temmuz 2024
Sağlık & Bakım: 16 Şubat-11 Mart 2024, 7-19 Temmuz 2024
Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: 25 Mart 2024 Terazi burcunda Ay tutulması ve 8 Nisan 2024 Koç burcunda Güneş tutulması ilişkiler hattınızda etkin olacak. Kalbi boş olanlar için aşk ve evlilik temaları gündeme gelebilir, hali hazırda ilişkisi olanlar ise güçlenerek ilerleyebilir. Ayrıca insan ilişkileri alma-verme dengesi gibi konularda önemli yüzleşmeler ve dönüşüm süreçleri de beraberinde gelebilir. 18 Eylül 2024 Balık burcunda Ay tutulması ve 2 Ekim 2024 Terazi burcunda Güneş tutulması ile dünyevi ilişkileri şekillendirdikten sonra artık hayatın sorumlulukları, görevler, yaşam süreçleri ve rutinler gibi temalar ön plana çıkmaya başlayacak. Bu evrede sıhhat konusunda da rutin kontrollerinizi aksatmamanız önemlidir.
Önemli transitleri incelersek eğer Jüpiter 26 Mayıs 2024’e kadar yatırımlar ve finans hattında etkin. Özellikle ortak yatırımlardan kar edinebilirsiniz. Finansal bir beklentiniz varsa olumlu sonuç gelebilir. Bu süreç aynı zamanda dogma ve tabularınızdan arınmak adına da destekleyicidir. 26 Mayıs 2024 itibariyle yıl sonuna kadar Jüpiter eğitim, yurtdışı, ticaret ve hukuki konular hattında etkin olacak. Bu konularda beklentileriniz varsa olumlu sonuçlar alabilir ve çok daha motive, inançla dolmuş bir şekilde hissedebilirsiniz.
Satürn yıl boyunca sağlık hattınızda etkin olacağı için sıhhatinize dikkat etmek bu yıl son derece önemli. Bekleyen rutin kontrollerinizi aksatmamalı ve bir sıkıntı varsa eğer bekletmeden bir uzmana görünmelisiniz. Ayaklar, dolaşım, bilekler normalden daha hassas olabilir. Hormonlarla alakalı konular hassaslaşabilir ve ödeme açıklık görülebilir. Plüton uzun yolculuğunda aşka bakış açınızı dönüştürürken ilişkilerde çok daha net, özgür ve kendi isteklerinizin peşinden ilerleyebileceğiniz bir döneme adım atıyorsunuz. Yılın sonunda 6-31 Aralık 2024 arasında Mars retrosu etkinken arkadaş ilişkilerinizde gerilim ve rekabet temaları gündeme gelebilir ve asıl gerçek dostlarınız kim ortaya çıkabilir.
Terazi burcu için 2024 yılı içerisindeki avantajlı tarihler:
Kariyer ve Finans: 29 Nisan-23 Mayıs 2024, 17 Haziran-11 Temmuz 2024, 23 Eylül-17 Ekim 2023
Aşk ve İlişkiler: 16 Şubat-11 Mart 2024, 12-23 Mayıs 2024, 1-23 Eylül 2024
Sağlık & Bakım: 11 Mart-5 Nisan 2024, 1-23 Eylül 2024
Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: 25 Mart 2024 Terazi burcunda Ay tutulması ve 8 Nisan 2024 Koç burcunda Güneş tutulması iç dünyanızı önce karıştırsa da sonra ışık tutuyor. Bir yandan kendinizi daha iyi tanırken bir yandan da dost ve düşman arasındaki farkı çok daha net görebileceksiniz. 18 Eylül 2024 Balık burcunda Ay tutulması ve 2 Ekim 2024 Terazi burcunda Güneş tutulması ile aşk hayatınız renklenebilir, istiyorsanız çocuk sahibi olabilirsiniz. Daha fazla görünürlük ve sosyallik de bu süreçte hayatınıza dahil olacak. İz bırakan projelere imza atabilirsiniz.
Önemli transitleri incelersek eğer Jüpiter 26 Mayıs 2024’e kadar ilişkiler hattınızda etkili olacak. Kalbi boş olanlar için aşka davet, hali hazırda güçlü ilişkisi olanlar için gelecek planları ve evlilik kararları gündeme gelebilir. Sizi daha güçlü kılacak ortaklıklar oluşturabilirsiniz. 26 Mayıs 2024 itibariyle Jüpiter yıl sonuna kadar yatırımlar ve finans hattında etkin. Özellikle ortak yatırımlardan kar edinebilirsiniz. Finansal bir beklentiniz varsa olumlu sonuç gelebilir. Bu süreç aynı zamanda dogma ve tabularınızdan arınmak adına da destekleyicidir.
Satürn yıl boyunca aşk, flört ve eğlence hattında seyahat edeceği için bu konularda bir tık daha isteksiz hissedebilirsiniz. Ancak yılın özellikle ikinci yarısından sonra bu tesir değişmeye başlayacak. Spekülatif ve riskli finansal işlemlerden uzak durmanızda fayda var. Plüton uzun yolculuğunda hayat tarzınız, aile ve yaşam koşullarınıza dair bakış açınızla alakalı sizi büyük bir dönüşüm sürecine sokacak. Hayatınızı yeniden şekillendirmek isteyebilirsiniz. Yılın sonunda 6-31 Aralık 2024 arasında Mars retrosu etkinken özellikle üstlerinizle ilişkilerinizde dikkatli olmalı ve fevri davranmamalısınız. Kariyer konusunda duygusal kararlar almaktan kaçınmanızda fayda var.
Akrep burcu için 2024 yılı içerisindeki avantajlı tarihler:
Kariyer ve Finans: 23 Mayıs-17 Haziran 2024, 11 Temmuz-3 Ağustos 2024, 17 Ekim-11 Kasım 2024
Aşk ve İlişkiler: 11 Mart-5 Nisan 2024, 29 Nisan-23 Mayıs 2024, 23 Eylül-17 Ekim 2024
Sağlık & Bakım: 5-29 Nisan 2024, 23 Eylül-17 Ekim 2024
Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: 25 Mart 2024 Terazi burcunda Ay tutulması ve 8 Nisan 2024 Koç burcunda Güneş tutulması hobiler, yaşam coşkusu ve aşk temalarında destekleyici durumda. Çocuk sahibi olmayı düşünüyorsanız uygun bir dönemdir. Kalbiniz boşsa aşk kapıyı çalabilir, aynı zamanda hayatınızı değiştirecek bir hobi edinebilirsiniz. 18 Eylül 2024 Balık burcunda Ay tutulması ve 2 Ekim 2024 Terazi burcunda Güneş tutulması ile yaşam düzeninizle alakalı önemli kararlar gündeme gelebilir. Şehir veya ülke değişimi, mülk alım, satım veya taşınma temaları söz konusu olabilir.
Önemli transitleri incelersek eğer Jüpiter 26 Mayıs 2024’e kadar sağlık ve hayat rutinleri hattınızda etkin olacak. Bir sağlık sorununuz varsa geride kalabilir, zararlı bir alışkanlığı geride bırakabilirsiniz. Aynı zamanda iş ortamınızda size hayrı olacak gelişmeler gündeme gelebilir. 26 Mayıs 2024 itibariyle Jüpiter yıl sonuna kadar ilişkiler hattınızda etkili olacak. Kalbi boş olanlar için aşka davet, hali hazırda güçlü ilişkisi olanlar için gelecek planları ve evlilik kararları gündeme gelebilir. Sizi daha güçlü kılacak ortaklıklar oluşturabilirsiniz.
Satürn yıl boyunca aile, hayat düzeni ve mal mülk temalarıyla ilgili konularda etkin. Hayat düzeninizi gözden geçirebilir ve aile içerisinde toksik bağlar varsa bunları geride bırakabilirsiniz. Mülk alım ve satım konularda ekstra dikkatli ve planlı olmanızda fayda var. Plüton uzun yolculuğunda yakın çevre, insan ilişkileri ve iletişim hattınızda büyük bir değişim süreci başlatıyor. Kabuk değiştirebilir, daha özgür hissedebilir ve özellikle kolektif bir amaca doğru yönelebilirsiniz. Yılın sonunda 6-31 Aralık 2024 arasında Mars retrosu etkinken yurtdışı konuları, yabancılarla ilişkiler ve kariyer konularında agresyondan uzak durmalı, sakin ve stratejik ilerlemelisiniz.
Yay burcu için 2024 yılı içerisindeki avantajlı tarihler:
Kariyer ve Finans: 17 Haziran-11 Temmuz, 7-19 Temmuz 2024, 11-24 Kasım 2024
Aşk ve İlişkiler: 5-29 Nisan 2024, 23 Mayıs-17 Haziran 2024, 17 Ekim-11 Kasım 2024
Sağlık & Bakım: 29 Nisan-23 Mayıs 2024, 17 Ekim-11 Kasım 2024
Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: 25 Mart 2024 Terazi burcunda Ay tutulması ve 8 Nisan 2024 Koç burcunda Güneş tutulması kariyer ve hayat yolunuzda büyük değişimleri beraberinde getirebilir. İş bulma, iş kurma, terfi ve taşınma gibi konularda önemli destekler alacaksınız. 18 Eylül 2024 Balık burcunda Ay tutulması ve 2 Ekim 2024 Terazi burcunda Güneş tutulması ile önemli bir eğitim sürecine girebilir, çok daha etkin bir iletişim trafiği içine girerken güçlü bağlantılar kurarak destek görebilirsiniz. Yazı, yayın ve sözlü iletişim temalarında daha fazla öne çıkmanız mümkündür.
Önemli transitleri incelersek eğer Jüpiter 26 Mayıs 2024’e kadar aşk, eğlence ve yaratım temalarında etkili olacak. Yaşam enerjiniz yükselirken çok daha keyifli ve yaratıcı hissedebilirsiniz. Aşk kapınızı çalabilir, bir ilişkiniz varsa daha da güçlenebilir. Çocuk sahibi olmak adına da bu tesir son derece uygundur. 26 Mayıs 2024 itibariyle Jüpiter yıl sonuna kadar sağlık ve hayat rutinleri hattınızda etkin olacak. Bir sağlık sorununuz varsa geride kalabilir, zararlı bir alışkanlığı geride bırakabilirsiniz. Aynı zamanda iş ortamınızda size hayrı olacak gelişmeler gündeme gelebilir.
Satürn yıl boyunca iletişim ve yakın çevre hattınızda etkili olacak. İletişim tarzınızı ayarlamanız çok önemli zira haklıyken haksız duruma düşebilirsiniz. Yakın çevre, kardeş ve akrabalarla bazı sürtüşmeler ve yüzleşmeler gündeme gelebilir. Toksik yakın ilişkileriniz varsa sonlandırabilirsiniz. Plüton uzun yolculuğunda özdeğer ve finans temalarınızı dönüştürmeye başlayacak. Kendinize güveniniz artarken hep isteyip adım atamadığınız bir işi kurmak üzere harekete geçebilirsiniz. Yılın sonunda 6-31 Aralık 2024 arasında Mars retrosu etkinken yatırım ve ilişki temalarında risklere işaret ediyor. Fevri ve dürtüsel yaklaşımlardan kaçınmalı, dolduruşa gelmemelisiniz.
Oğlak burcu için 2024 yılı içerisindeki avantajlı tarihler:
Kariyer ve Finans: 16 Şubat-11 Mart 2024, 11 Temmuz-3 Ağustos 2024, 1-23 Eylül 2024
Aşk ve İlişkiler: 23 Ocak-16 Şubat 2024, 29 Nisan-23 Mayıs 2024, 17 Haziran-11 Temmuz 2024
Sağlık & Bakım: 23 Mayıs-17 Haziran 2024, 11 Kasım-7 Aralık 2024
Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: 25 Mart 2024 Terazi burcunda Ay tutulması ve 8 Nisan 2024 Koç burcunda Güneş tutulması hayat felsefenizi yeniden yapılandırıyor. Akademik konular, uzmanlaşma ve tüm yurtdışı bağlantılı konularda önemli başarılar elde edebilirsiniz. Ayrıca ticari konularda hayırlı başlangıçlar söz konusu olabilir. 18 Eylül 2024 Balık burcunda Ay tutulması ve 2 Ekim 2024 Terazi burcunda Güneş tutulması ile yatırım temalarıyla ilgili destekler almaya başlayacaksınız. Birikimlerinizi iyi değerlendirerek karlı işlere imza atabilirsiniz. Ayrıca özdeğerinizi güçlendirerek kendinizi adeta yeniden keşfetmeniz mümkündür.
Önemli transitleri incelersek eğer Jüpiter 26 Mayıs 2024’e kadar aile, hane ve mülk temaları üzerinde iyicil desteğini sürdürecek. Bu evre mülk alım ve satım, taşınma, tayin, tadilat ve dekorasyon temaları için çok uygundur. Şehir veya ülke değişimi fırsatlarını da beraberinde getirebilir. 26 Mayıs 2024 itibariyle Jüpiter yıl sonuna aşk, eğlence ve yaratım temalarında etkili olacak. Yaşam enerjiniz yükselirken çok daha keyifli ve yaratıcı hissedebilirsiniz. Aşk kapınızı çalabilir, bir ilişkiniz varsa daha da güçlenebilir. Çocuk sahibi olmak adına da bu tesir son derece uygundur.
Satürn yıl boyunca finans hattınızda etkili olacak. Sonbaharda bu tesir azalacak olsa da yine de riskli hiçbir finansal hamle gerçekleştirmemenizde fayda var. Zaman zaman özdeğer dalgalanmaları yaşayabilirsiniz, ancak başkalarının fikirlerinden ziyade kendi iç rehberliğinize odaklanmalısınız. Plüton uzun yolculuğunda burcunuzda seyahat edecek ve hayatınızın her alanına yayılacak büyük bir dönüşüm sürecini başlatacak. Her kriz büyük bir fırsat olabilir. Yılın sonunda 6-31 Aralık 2024 arasında Mars retrosu etkinken duygusal konular başta olmak üzere ikili ilişkilerde fevri davranmamalı ve köprüleri bir anda yakmamalısınız.
Kova burcu için 2024 yılı içerisindeki avantajlı tarihler:
Kariyer ve Finans: 11 Mart-5 Nisan 2024, 7-19 Temmuz 2024, 23 Eylül-17 Ekim 2024
Aşk ve İlişkiler: 23 Mayıs-17 Haziran 2024, 11 Temmuz-5 Ağustos 2024
Sağlık & Bakım: 16 Şubat-11 Mart 2024, 17 Haziran-11 Temmuz 2024
Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: 25 Mart 2024 Terazi burcunda Ay tutulması ve 8 Nisan 2024 Koç burcunda Güneş tutulması finansal konular ve yatırım temaları üzerinde etkili. Önceden bir atılım yaptıysanız karşılığını almanız mümkündür. Ayrıca kişisel girişimlerinizi kazanç sağlayacak süreçlere dönüştürebilirsiniz. 18 Eylül 2024 Balık burcunda Ay tutulması ve 2 Ekim 2024 Terazi burcunda Güneş tutulması ile kendinizi yeniden yapılandıracağınız, duygusal konular başta olmak üzere tüm ikili ilişkilerde adeta kartların yeniden dağıtıldığı bir sürece adım atacaksınız.
Önemli transitleri incelersek eğer Jüpiter 26 Mayıs 2024’e kadar yakın ilişkiler, seyahatler, eğitim ve öğretim hattında iyicil desteğini sürdürecek. Kişisel gelişim adına son derece etkili olan bu dönemde her aldığınız eğitim ilerleyen yıllarda size nice fırsat kapılarını açabilir. Önemli imzalar ve görüşmeler gündeme gelebilir. 26 Mayıs 2024 itibariyle Jüpiter yıl sonuna aile, hane ve mülk temaları üzerinde iyicil desteğini sürdürecek. Bu evre mülk alım ve satım, taşınma, tayin, tadilat ve dekorasyon temaları için çok uygundur. Şehir veya ülke değişimi fırsatlarını da beraberinde getirebilir.
Satürn yıl boyunca burcunuzda yolculuğunu sürdürecek. Zaman zaman daha depresif hissedebilirsiniz ve sorumluluklarınız artabilir. Ancak bu bir dönüşüm süreci ve eğer pes etmezseniz çok daha güçleneceğiniz bir döneme adım atacaksınız. Sağlığınız normalden daha nazik olabilir, alerjilere açıklık görülebilir. Plüton uzun yolculuğunda bilinçaltı ve ruhsal temalar üzerinde etkili. Fobi ve tabularınızla yüzleşerek onları geride bırakabilirsiniz. Yılın sonunda 6-31 Aralık 2024 arasında Mars retrosu etkinken sıhhatiniz normalden daha hassas olabilir, bu dönem zaruri olmadıkça operasyon önerilmez zira komplikasyonlara açıklık görülebilir.
Balık burcu için 2024 yılı içerisindeki avantajlı tarihler:
Kariyer ve Finans: 12-23 Mayıs 2024, 1-23 Eylül 2024, 17 Ekim-11 Kasım 2024
Aşk ve İlişkiler: 11 Mart-5 Nisan 2024, 17 Haziran-11 Temmuz 2024, 13 Eylül-1 Ekim 2024
Sağlık & Bakım: 11 Mart-5 Nisan 2024, 11 Temmuz-3 Ağustos 2024
Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı, mutlu ve şans dolu bir yıl dileğiyle,
Merve Çubuktepe