Begüm Minkis

Mart 2023’de transitine başlayan Satürn gezegeni Balık burcunda 30 Haziran 2024 itibariyle ikinci kez retro sürecini başlatıyor. 14 Kasım’a kadar da retro devam edecek bu süreçte ne oldum değil, ne olacağım denilmesi gereken karma yüklü gelişmelerle karşılaşabiliriz. Bir çok kimsenin kibrinden eser kalmayacağı günler çok yakında. Zamanında birilerinin dilinde alay konusu olan, dışlanan ve hor görülen insanların güçlenişini izleyebiliriz. Geçti, üstü kapandı denilen birçok konuda tarih tekerrür edebilir. Geçmişte veya bugün kınadığımız şeyler çok kısa sürede başımıza gelebileceğinden iddialı söylemlerden yol yakından geri dönmek gerek.

Retro süresince etik dışı unsurların, ahlaki yozlaşmaların cezası ağır olabilir. Karmaşa ve belirsizliği bitirmek, hayatımızı düzene oturtmak el birliyle mümkün olabilir. Bu süreçte ‘’kader böyleymiş’’ diyerek kendini salan kişilerin büyük pişmanlıklarla hatalarını telafi etmeye çalıştığını gözlemleyebiliriz. Madde ve manayı birbiriyle dengeleyen, hırslarından arınmış, kaderin gayretle değişebileceğini idrak edip, iyi dilek ve niyetlerini etrafa yansıtanların kader yolunda hak ettiğini alarak ilerlemeye başladığını görebiliriz.
(Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Satürn retro takvimini inceleyelim:

28 Haziran 2024 22:06 - 30 Haziran 2024 22:06 Satürn Durağan Konumda (19° Balık)
30 Haziran 2024 22:06 – 14 Kasım 2024 17:20 Satürn Geri Harekette (19°-12° Balık)
14 Kasım 2024 17:20 – 16 Kasım 2024 17:20 Satürn Durağan Konumda (12° Balık)
16 Kasım 2024 17:21 Satürn İleri Harekette (12° Balık)

Jüpiter ve Neptün yönetimindeki Balık burcu; hayaller, yardımlaşma, fedakarlıklar, koşulsuz sevgi, sınırsızlık, kadercilik, sanat ve estetikle ilgili konular, tüm su kaynakları ve sıvılar, belirsizlik, bilinmezlik, kontrol dışı durumlar, aldanma, yanılma ve sezgilerle doğrudan ilgilidir. Satürn Balıktayken bu konularla ilgili sınavların, daralmanın ve kısıtlamanın hüküm süreceğine yine bu konular üzerinden hak edişleri olanların da kalıcı ödüllerini alabileceğini göstermekte.

Satürn retro pozisyondayken tekrar eden, üzerinden sağlama yapılarak geçilmesi gereken konuları gösterebilir. Aşırı vazgeçmişlik hissiyle salmışlık, rehavet yaratan koşullardan arınmak gerekebilir. Kurban bilincinden çıkarak çevresel koşulları mükemmelleştirmek için çabalamak gerekebilir. İstismar edinilen durumları sonlandırmak, niyeti belli olmayan insanlara karşı mesafe koymak isteyebiliriz.

Bu retro sürecince yıllar önce yapılan belki de artık unutulan bir iyiliğin karşılığı bile gelebilir. Hiçbir şeyin sistem tarafından unutulmadığını ve mutlaka karşılığının geleceğini unutmamak gerekiyor. Bir köşede unutuldığını gören pek çok insanın gözleri mutluluktan yaşarabilir bu süreçte. Satürn’ün dispozitör gezegeni Jüpiter’in İkizler burcunda zararlı konumunda olması doğruluk ve dürüstlüğünden ödün veren insanlarla sınanmaya neden olabilir. İki yüzlülerin foyaları açığa çıkabilir.

21 Aralık 2020’de Jüpiter-Satürn kavuşumuyla başlayan 20 yıllık döngünün ilk dördün fazı 20 Ağustos 2024’de Jüpiter-Satürn kare açısının gerçekleşmesiyle Eylül 2024 itibariyle hissedilir seviyeye gelmeye başlıyor. Bu tüm dünya için 2021 yılı itibariyle hayatımıza giren yeni koşullara iç uyum geliştirmenin, kabullenmenin artık mecburi olduğu gerçeğine işaret etmektedir. Bunu yapamayanlar sistemde zarar görmeye başlaması, gelişiminin tıkanması söz konusu olacaktır.

Jüpiter-Satürn karesi bizlere hangi konularda hareketlenme getirebileceğine daha yakından göz attığımızda değişken koşulların bizleri mental olarak yorabileceğini gösteriyor. Her ne olursa olsun sanki zaman daralmış gibi hissetmemize neden olabilir. Gereksiz hezeyan, stres görülebilir. Hangi tarafta kalmamız gerektiğini, bizim için neyin doğru olduğunu bir türlü seçemeyebiliriz. Gereksizlerin, fazlalıkların sistemden temizlenmesi, seçeneklerin azaltılması gereken bir süreç. Herhangi bir konuda baskı altında hissedersek eğer en büyük tecrübeleri içerisinde barındıran gerçek kılavuzumuz içgüdülerimiz olacaktır.

Trafik cezalarında, kaza oranlarında artış, alkol ücretlerine gelecek zamlar, gümrük vergileri, su problemleri, ek vergiler görülebilir. Sağlık, dış ticaret, turizmle ilgili yapılandırmalar olabilir. Konaklama, emlak ve ulaşım ücretlerindeki fahiş artışların önü kesilebilir. Bu süreçte yapılacak en iyi şey bireysel vazifelerimizi iyi bilmek, her şerrin altında bir hayır olduğunu düşünmek, tüm sistemi yönetemeyeceğimizi, koca evrende bir toz tanesi olduğumuzu bilmek olacaktır.

Satürn hastalıklarla da ilgili olduğu için bu süreçte atalardan genetik olarak aktarılan alerjiler, cilt rahatsızlıkları, nedeni bilinmeyen ani ölümler, depresyon görülebilir. Ek olarak bulaşıcı hastalıklar, sulardan gelecek salgınlar, hormonal değişimler ve depresyon vakalarıyla ilgili gündemler yoğunlaşabilir. Sağlık sektöründe hizmet veren insanların epey yorulacağı bir zaman. Bol bol su içmek gerekebilir. Hava koşulları mevsimsel sorunlar insanları etkileyebilir. Sıcaklık ve kuraklık tüm dünyada daha çok hissedilir seviyeye gelebilir bu süreçte.

Satürn retrosunun burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okuyabilirsiniz)

KOÇ: Kadersel gelişmeler yakanızı bırakmayabilir. Geçmişteki mevzuların tekrardan gündeme gelmesiyle pişman olduğunuz hatalarınıza çeki düzen vermek isteyebilirsiniz. Uzun zamandır istediğiniz bir yere yolculuk planlayabilirsiniz. Bu esnada sevdiğiniz insanlardan bir süre ayrı kalmanız gerekebilir. Derin spiritüel çalışmalar yapabilir, bilinçaltı çalışmaları yapabilirsiniz. Değer verdiğiniz insanların hatırına fedakârlık göstermeniz gereken bir konuyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Sosyal çevrenizdeki gerçek yerinizi sorgulayabilirsiniz bu süreçte. Uzun süredir görüşemediğiniz insanlar varsa eğer daha fazla ihmal etmemek vakit ayırmanız gerekebilir. Eski ilişkilerinizde sorunlar varsa yüzleşmeler yaşayabilirsiniz. İçinde bulunduğunuz ekiplere yeni yapılanmalar olabilir. Ertelenen planlar hayata geçebilir. Özgürlüğünüzü kısıtlayan koşullar altındaysanız bunun köküne inebilir bu süreçten kurtulmak adına sıra dışı çözümler üretebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Kariyerinize, hedeflerinize yönelik çaba gösterseniz de beklediğiniz hızlı sonucu almakta zorluk çekebilirsiniz ancak bir yandan elinizi neye atarsanız henüz somut bir şekilde görünmese de statünüzü olumlu yönde etkileyebilir. İş nedeniyle mecburi bir yön değişimine gidebilirsiniz. Patronlarınızla ve otorite figürlerinizle geçmişten getirilen sorunlar varsa kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturma konusunda şansınız yüksek. Ailenizden çok önemli biri size fedakârlık yapabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Kaçırdığınız fırsatlar tekrardan ayağınıza gelebilir. Kendinizi geliştirmek başarı merdivenlerini tırmanmaya başlamak konusunda önemli bir aşama kat edebilirsiniz. Maneviyatınızı besleyecek yeni arkadaşlar edinebilirsiniz. Hayata bakış açınızı sorgulayabilir ciddi kararlar alabilirsiniz. Aşırı iyimserlik, rehavet ve umursamaz taraflarınızı törpülemek için de bu süreç işinize yarayacaktır. Gurbette olan yakınlarınızla görüşerek hasret giderebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Maddi konularda dikkatli adımlar atmanız gereken bir sürece giriyorsunuz. Alacaklarınızı temin edebilir, uzun süredir sizi rahat bırakmayan borçlarınızı kapatabilirsiniz. Yasal konularda dikkatli olmanız da gerekebilir aksi takdirde büyük maddi kayıplarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Korkularınızı aşabilir önemli farkındalıklar da yaşayabilirsiniz. Ertelenen cerrahi işlemler varsa tamamlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: İlişkilerde kontrolü daha fazla sağlayabilir, problemli ilişkiler varsa eğer gözden geçirebilirsiniz. Gönüllü olmadığınız şartlar içerisinde kalsanız dahi politik davranmanız sizin açınızdan iyi olabilir. Başkalarına tecrübeleriniz sayesinde yol göstermeniz gerekebilir. Karşı tarafa yeterli olgunluğu göstermiyorsanız hayatınızdaki bazı kişilerle aranız açılabilir.
Evlilik, iş ortaklıkları konusunda kaçırdığınız fırsatları tekrardan yakalayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Günlük hayatınızın koşturmacası sizi yorgunluğa itebilir, ruhsal olarak rahatlama ihtiyacı duyabilirsiniz. Uzun süredir devam eden iş projeleriniz varsa eğer büyük bir bölümü bitebilir. Sağlığınıza yatırım yapmak isteyebilirsiniz. Yoga veya meditasyonla ilgilenebilirsiniz. Terapi almak için uygun bir zaman. Sporla da ideal kilonuza daha kolay ulaşabilirsiniz. Bedeninize yansıyan psikolojik rahatsızlıklarınız varsa kökenine inebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Aşk hayatınızla ilgili sorunları çözümlemek adına destekleyici bir sürece giriyorsunuz. Fazla duygusal beklentiler bu süreçte geri tepebilir. Ciddi, uzun ve mantığın hakim olduğu bir beraberlik düşünebilirsiniz. Sizi kayba götürecek riskli eylemlerden de uzaklaşarak daha temkinli bir duruş sergileyebilirsiniz. İş hayatınızda özgüven problemlerini çözümleyebilirsiniz. Arkadaşlıkla aşkı birbirinden ayırmak isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Ev ve aile sorunlarınız bu süreçte çözümlenmeye başlayabilir. Miras paylaşımları yapmak, ev dekore etmek ve taşınmayı düşünüyorsanız eğer aradığınız gibi bir ev bulmak için destekleyici etkiler altında olacaksınız. Evlilik yoluyla statünüz değişebilir. Kimileriniz yatırım fırsatlarıyla karşılaşabilir. Ancak tüm bunlar için daha fazla sorumluluk üstlenmeniz ve bazı kariyer hırslarınızdan ödün vermeniz gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Anlaşmaları yasallaştırmaya özen göstermelisiniz. Geçemediğiniz derslerin sınavlarını vermek, alamadığınız tahsilatlarınızı sağlamak ve yarım kalan projeleri tamamlamak için iyi bir zaman olabilir. Kardeş, kuzen ve komşularınızla ilgili anlaşmazlık yaratan konular daha iyi bir iletişimle konuşularak hallolabilir. Bu süreçte trafikte aşırı hız yapmamaya, yola hazırlıklı çıkmaya ve bir yerlerde eşya unutmamaya daha çok özen göstermelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Finansal konularda dikkatli olmanız gereken bir zaman. Herkese güvenerek iş yapmamanız gerekebilir. Borçlarınız varsa da daha fazla uzatmadan halletmeniz gerekebilir. Geçmişte yapmış olduğunuz bir yatırımın meyvelerini toplamaya başlayabilirsiniz. Miras anlaşmazlıkları, sigorta ve vergiyle ilgili konulara daha fazla odaklanmanız da gerekebilir. Araştırma, denetleme ve ar-ge çalışmaları için desteklenebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Hayatınızı tümüyle yapılandırmak, üzerinize vazife olmayan yüklerinizden hafiflemek için uygun bir süreç olabilir. Uzun süredir devam eden davanız varsa yeni bir aşamaya taşınabilir. Tüm adaletsizlikleri yenebilirsiniz. Sağlığınızı dengeye getirebilirsiniz. Kilo vermek için uygun bir zaman olabilir. Beraber olduğunuz ciddi bir kişi varsa eğer evlilik planları yapmaya başlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis