Merve Çubuktepe

Yazının başlığını özellikle böyle seçtim, zira hafta içerisinde olumlu bir çok açı bizi beklese de; standart kare üçgen oluşumlarından ziyade haliyle hepimizin heyecanla Güneş tutulmasını beklediği aşikar. :) 21 Ağustos 2017 saat 21:30’da 28° Aslan burcunda gerçekleşecek bu tutulmanın detayı ve burç bazında yorumlarını bir önceki yazımda belirtmiştim.

Konunun ana hatlarını tekrar özetlemek gerekirse gerçekten ateş enerjisi çok yoğun; bazı gerilimli açılar ve devam eden Merkür retrosu dikkat çekse de olumlu açılar, dış gezegen desteklerinin olduğu motive ederek bizi yeni bir döneme hazırlayacak gerçekten önemli ve güçlü bir etki ile karşı karşıyayız. Tek dikkat etmemiz gereken davranışlarımızda “altın oranı” yakalayarak ne çok geri planda ve pasif; ne de aşırı iddialı, kendini kanıtlama çabası ile abartılı davranışlar göstermemek. Coşku ve sakinlik arasındaki o harika orta noktayı bulmak…

Ancak sadece tutulmaya odaklanarak bu hafta etkin olacak diğer güzel açıları da kaçırmamalıyız. Hafta içerisinde Güneş-Uranüs ve Mars-Satürn arasında hem yaratıcılık ve ilham veren, aynı zamanda kafamıza koyduğumuz işi kararlılıkla hayata geçirip başarmak adına da şahane destekler bizi bekliyor. Merkür, Güneş’in kalbine yerleşerek “cazimi” dediğimiz kavuşum pozisyonuna da giriyor. Daha ne olsun! Sadece Venüs-Uranüs arasındaki gerilimli açı özellikle finansal ve duygusal konularda saman alevi gerilimler ve anlık isteklerle yapılan hatalara açık bir etki taşıyor, dikkat. Ve son olarak 23 Ağustos 2017’de Güneş burç değiştirerek Başak burcuna geçiyor, şimdiden tüm Başakların doğum günlerini kutluyorum. Tutulma sonrası yeni yaşınız size mutluluk ve güzellikler getirsin. :)

Gelelim haftanın en önemli etkilerine:

Pazartesi 21.08.2017: Yeni haftaya başlarken en önemli konu belli: Aslan burcunda Güneş tutulması. TSİ 21:30’da gerçekleşecek bu tutulmayı maalesef ülkemizden izleyemeyeceğiz, ancak nasa.com gibi sitelerden canlı yayında takip edebilirsiniz. Tutulmayla ilgili tüm bilgileri paylaşmıştım, şimdiden hayırlı ve güzel dönüşümlere vesile olmasını diliyorum. Güneş-Uranüs arasındaki iyicil açı da kesinleşiyor; canlılık, heyecan ve içimizdeki yaratıcılığı dışavurma fırsatı veriyor. Güne başlarken Ay Aslan burcunda, Jüpiter ile olumlu açı yaparak Mars ile kavuşum yapacak. Ay’ın açıları özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Kova, Terazi, Aslan, Koç ve Yaylar için özellikle destekleyici. Çok canlı, gerek finansal gerek hayati kararlar adına güzel destekler devrede. Son olarak da Ay, Güneş ile kavuşum yaparak yeniay durumuna geçerek tutulma gerçekleşecek. Akabinde Ay 21:31-23:26 arasında boşlukta kalarak Başak burcuna geçiş yapacak. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Salı 22.08.2017: Mars-Satürn arasındaki olumlu açı kesinleşiyor. Ancak bir konuya gerçekten kendini adamış, gereken çaba ve zamanı harcamış herkesin emeklerinin karşılığını alabileceği bir etki söz konusu. Doğru anda doğru hareketleri yaparak başarı kazanmanız mümkündür; aynı zamanda önemli insanlardan destekler de alabilirsiniz. Bu etki özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Kova, Terazi, Aslan, Koç ve Yaylar için olumlu. Ay ise Başak burcunda; ilk olarak Merkür ile kavuşum yapacak, gece saatlerinde ise Neptün ile gerilimli açıda. Merkür’ün de retro olduğunu düşünürsek zihniniz çok hızlı ve detaylı çalışabilir, ancak bazen bir detaya aşırı takılabilir ya da hatalı muhakeme yapabiliriz. Yani her şeyi detaylı ve çok yönlü değerlendirmekte fayda var. Özellikle değişken burçlar Başak, Yay, İkizler ve Balıklar dikkat.

Çarşamba 23.08.2017: Güneş Başak burcuna geçiş yapıyor. Tekrar tüm Başakların doğum gününü kutluyorum. :) Ay Başak burcunda yolculuğuna devam ediyor; Plüton ile olumlu, Satürn ile ise gergin açıda. Bugün bir yandan kendinizi etkili ifade edebilir ve destek toplayabilirsiniz, ancak sınırlar çok zorlandığında ise engelleme ve gecikmeler gündeme gelebilir. Neyse ki Ay-Venüs arasındaki olumlu açı akşam havayı yumuşatarak dengeliyor, anlayış ve duygusallık açısından güzel etkiler devrede. Bu açılardan özellikle toprak ve su grubu burçları Oğlak, Başak, Boğa, Akrep, Yengeç ve Balıklar faydalanabilir. Ay saat 23:03’te boşluğa giriş yaparak günü tamamlıyor.

Perşembe 24.08.2017: Venüs-Uranüs arasındaki gerilimli açı kesinleşiyor. Daha alıngan, sinirli ya da fevri olmaya açık bir etki… En çok da duygusal ve finansal meselelerde. Sağlıklı risk ile sağlıksız riski ayırmak önemli. Pire için yorgan yakılmamalı. Özellikle öncü burçlar Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlaklar dikkat. Ay saat 04:05’e kadar boşlukta, akabinde Terazi burcuna geçiş yapıyor. Bugün diplomasi, empati, karşıtları uzlaştırmak ve ahenk kurma teması oldukça baskın. Diğer yandan Venüs-Kiron arasındaki olumlu açı da gerek duygusal gerek ruhsal açıdan iyileştirici etkide; geçmiş sorunları çözmek ya da küslükler varsa bitirmek adına ideal bir etki. Özellikle de toprak ve su grubu burçları Oğlak, Başak, Boğa, Akrep, Yengeç ve Balıklar bunu en iyi şekilde değerlendirebilir.

Cuma 25.08.2017: Ay Terazi burcunda yolculuğuna devam ediyor. İlk açısı Plüton ile gerilimli yani önemli iş ve görüşmeleri sabah saatine denk getirmemekte fayda var. Akabinde Ay, önce iyicil Jüpiter ile kavuşum yapıyor, sonra Satürn ve Mars ile olumlu irtibatta. İşte şimdi düğmeye basabilirsiniz. Öğlen itibariyle her türlü girişimi başarıya ulaştırmak, istekleri hayata geçirmek, bir destek bekliyorsanız almak adına destekler devrede. Özellikle de hava ve ateş grubu burçları İkizler, Kova, Terazi, Aslan, Koç ve Yaylar için harika bir etki.

Cumartesi 26.08.2017: Ay Terazi burcunda yolculuğuna devam ediyor, son açısı Uranüs ve Venüs ile gerilimli. Bugün beklenmedik olaylar, sürprizler ve dikkatsizliklere açık bir etki. Özellikle de duygusal konularda bir ayakta frende olsa iyi olur derim. :) Öfkeyle kalkan zararla oturur sözünü de aklımızın bir köşesine not edelim. Özellikle öncü burçlar Yengeç, Oğlak, Koç ve Teraziler dikkat. Bu etkileşimden sonra Ay, 08:40-11:53 arasında boşlukta kalıp akabinde Akrep burcuna geçiş yapacak. Akabinde Ay, Güneş ve Merkür ile olumlu açı yapıyor; özellikle sezgileriniz sizlere çok şey söyleyebilir, tabii duygularla karıştırmamak şartıyla. Ve Merkür, Güneş ile kavuşum yaparak “cazimi” dediğimiz Güneş’in kalbinde durumuna geçecek. Bu güzel bir etkidir, ancak Merkür’ün retro olduğunu da unutmamak lazım. Güneş herkesi ısıtır ve hayat verir, ancak aşırı olduğunda da her şeyi kurutur ve kavurur. İçinizdeki şairi dışarı dökerek, daha sonra göndereceğiniz yazılar yazabilir, (hemen göndermeyin, taslaklarda dursun :) ) ya da bir proje için ön çalışma yapabilirsiniz.

Pazar 27.08.2017: Ay Akrep burcunda yolculuğuna devam ediyor önce Neptün sonra Plüton ile olumlu açı yapıyor. Özellikle su ve toprak grubu burçları Akrep, Yengeç, Balık, Oğlak, Boğa ve Başaklar için sezgiler ve rüyaların çok şey anlayabileceği; neredeyse telepatik birisini düşündüğünüzde sizi geri arayabileceği yoğun bir gün bizi bekliyor. Ruhsal ve dinsel çalışmalar, inziva ve kafa boşaltmak için harika bir etki. Özetle bugün fal baktırırsanız çıkar. ;) Diğer yandan beklediğiniz ilhamı bulabilir, bunu yaratıcılıkla işleyerek etkin bir şekilde ifade edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Güzel ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Dirağ