Merve Çubuktepe

Bu haftanın hatta ayın en önemli gökyüzü olayı şüphesiz ki Merkür retrosu. Üstelik halihazırda devam eden Venüs retrosuyla kesişecek. Durağan konumuyla birlikte Başak burcunda Merkür retrosu 22 Ağustos-16 Eylül 2023 aralığında 21-8 derece arasında gerçekleşecek. Tüm geçmişimizi, değer verdiğimiz her şeyi ve duygusal konuları en ince detayına kadar sorgulayacağımız bir döneme adım atıyoruz. Bu hafta Venüs-Jüpiter ve Mars-Neptün arasındaki sert görünümler sebebiyle abartmaya, bazen yanılgılara açık olacağız. Bu yüzden kritik kararlar vermeden önce çok dikkatli düşünmek ve tüm meseleleri enine boyuna incelemekte fayda var. Ayrıca 27 Ağustos 2023’te Mars Terazi burcuna geçerken ikili ilişkiler, eylemler ve alma verme dengesi üzerine çok ciddi bir şekilde düşünmeye başlayacağız. Son olarak 23 Ağustos 2023’te Güneş Başak burcuna geçiyor ve 23 Eylül 2023’e kadar bu burçta kalacak. Tüm Başakların doğum günleri kutlu olsun yeni yaşınız size bereket ve güzellikler getirsin.

Merkür retrosu dediğim gibi geldi çattı. 22 Ağustos-16 Eylül 2023 arasında Merkür Başak burcunda 21-8 derece arasında gerileyecek. Öncelikle takvimi inceleyelim.

Merkür retrosunun takvimi şu şekilde:
Merkür Durağan Konumda: 22 Ağustos 2023 23:00 – 24 Ağustos 2023 23:00 (21 derece Başak)
Merkür Retro Dönemi: 24 Ağustos 2023 23:01 – 14 Eylül 2023 23:20 (21-8 derece Başak)
Merkür Durağan Konumda: 14 Eylül 2023 23:21 – 16 Eylül 2023 23:20 (8 derece Başak)
Merkür İleri Harekette: 16 Eylül 2023 23:21 (8 derece Başak)

Bu süreçte “bu konunun/kişinin bana faydası nedir” diye sormak ve cevaba göre hareket etmek bize ciddi avantajlar kazandırabilir. Bu evrede daha detay odaklı ve mükemmeliyetçi hissedebiliriz. Bir işi layıkıyla tamamlamak, en verimli ve etkili hale getirmek adına iyicil bir tesirdir. Ancak bir yandan da daha takıntılı hissedebilir, her şeyde kusur bulmaya çalışıp sonradan anlamsız bulacağımız detaylara takılabiliriz. En iyisi yapmak ile takıntı arasında bir denge kurmamız çok önemli. Ve pek tabii ki pire için yorgan yakmamak da çok mühim.

Retro döneminde hem ilişkilerde denge ihtiyacı hem de detaylara odaklanma vurgusu belirginleşecektir. Bu konularda uçlara savrulmalar görülebilir. Özellikle de dimyata pirince giderken bulgurdan olma riski var. Aslında çok değerli olan şeyleri sırf kusur bulmak için küçümsemek, burun kıvırmak veya değer vermemek uzun vadede tepebilir. Aynı zamanda normal koşulda önemi olmayan bir detaydan çatışmalar çok büyüyebilir. Unutmayalım ki kusursuz diye bir şey yoktur. Sırf mükemmele ulaşma uğruna iyi şeyleri hiçe saymak ve aşırı takıntılardan uzak durmak bu süreçte çok önemli.

Retro dönemleri iletişim problemlerinin maksimumda olduğu zamanlardır. Bu sebeple dolaylı ifadelerden kaçınmak çok önemlidir, her şeyi çocuğa anlatır gibi net ve tane tane ifade etmeye özen göstermekte fayda var. Aynı zamanda üşengeçlik ve odaklanmakta zorluk görülebilir. Aynı anda çok sayıda işe odaklanıp yarım bırakmak yerine tek işi tek tek sırayla ele almak verimliliğinizi arttıracaktır. Her şeye yetişmeye zorunda olmadığımızı, süper kahraman olmadığımızı hatırlayarak gerektiğinde mola vermeyi bilmemiz ruhsal enerjimizi güçlendirecektir.

Bu evrede özellikle veri yedekleme, her şeyi yazılı olarak kayıt altında tutma, sözlü iş yapmama gibi konulara özellikle dikkat etmekte fayda vardır. Buna ek olarak imzalar, finansal işlemler gibi konularda özellikle retro döneminde ekstra dikkatli olunmasında fayda var, ufak bir detay çok önemli olabilir. Tabii her detayı saplantı haline getirmeden belirli bir ölçüyü tutturarak. Bu dönem iyicil yönüyle önceden başladığımız, hevesimizin kaçtığı veya bir şekilde hayatın temposundan yarım bıraktığımız işleri ele almak ve o şeyi başarıyla en iyi forma ulaştırmak adına idealdir.

23 Ağustos 2023’te Güneş Başak burcuna geçiş yapacak. Yaz aylarını da geride bırakıyor, sonbahar ekinoksuna hazırlanıyoruz. Tüm Başakların doğum günleri kutlu olsun yeni yaşınız size bereket ve güzellikler getirsin. :) Bu evrelerde ağustos böceği yerine karınca olmak bize avantaj getirir. Çalışmak, işimize gücümüze ve verime odaklanmak tutulmalar dönemi geldiğinde elimizi güçlendirecektir. Güneş bu burçta 23 Eylül 2023’e kadar kalacak.

Mars 27 Ağustos 2023’te Terazi burcuna geçiş yapacak. Bu formda Mars zararlı dediğimiz konumdadır ve hareket kabiliyeti düşüktür. Cesur bir yerleşim değildir, hareket etmek isterse karşı taraftan onay veya yönlendirme bekler. Elini taşın altına koymakta zorlanır. İyi bir müzakerecidir, ancak sadece bunu zaman kazanmak, kötü görünmemek veya bir karar almaktan kaçınmak için yapabilir. Mars 12 Eylül 2023’e kadar bu burçta seyahat edecek.

Bu evrede konu ne olursa olsun bir şeylere ulaşmak istiyorsak daha fazla çaba sarf etmemiz, gerekiyorsa inisiyatifi kendimiz ele almamız gerekir. Ancak Terazi vurgusu olduğu için despot tavırlar, baskı gibi kavramlar ters tepecektir; her şey diplomatik ve akılcı şekilde ele alınmalıdır.

Hafta boyunca her telden önemli açı kalıpları devrede olacak:

22 Ağustos 2023’te Venüs-Jüpiter Karesi kesinleşecek. Bu açı kalıbı aşırı harcama, israf, hatalı yatırım kararlarına açıktır. Har vurup harman savurmaktan kaçınmalıyız. Ani dolduruşa gelmemeli ve bütçemizin durumu ile çelişmemeliyiz. Finansal risklerden kaçınmak kritik önem taşıyor. Aşırı yeme içme ve illüzyon boyutunda olumlama hali görülebilir, dikkat. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

22 Ağustos 2023’te aynı gün Mars-Neptün Karşıtı da kesinleşecek. Davranışlarımız ve taleplerimizle yanlış algı oluşturmamaya dikkat etmeliyiz. İdeallerimiz ve çabaladığımız şeyler arasında tezatlıklar olduğunu fark edebiliriz. Boşa kürek çekme riski verir. Bir şeyler tökezliyorsa, ısrarla olmuyorsa bırakmak faydalıdır. Bir anlık duygu ile hayata geçirilen eylemlerde yanılgıya düşme riski yüksektir. Açı kalıbı +7 gün etkili.

25 Ağustos 2023’te haftanın en iyicil açı kalıbı Mars-Plüton Üçgeni kesinleşiyor. Cesaret, kararlılık, dönüşüm isteğini eğer hayata geçirebilirsek makro koşullar da bize yardım etmeye başlayacaktır. İçimizdeki savaşçının ayağa kalkması ruhumuzu ve hayatımızı da daha güzel bir hale sokabilir. Bozuk veya sorunlu yapıları dirayetle onarmak mümkündür. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

27 Ağustos 2023’te bu haftanın son önemli açısı Güneş-Satürn Karşıtı kesinleşecek. Bu açı kalıbı özellikle eril ve otorite figürleriyle çatışma, blokaj ve anlaşma zorluğu getirebilir. Duygularımızı yansıtmakta zorlanabilir, aynı zamanda karşımızdaki kişilerden de beklediğimiz duygusal reaksiyonları göremeyebiliriz. Özdeğerde dalgalanmalar olabilir ancak kendimizi hırpalamak ve kusur bulmak yerine sakinliği ve gerekirse biraz içimize dönmeyi seçebiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Haftanın öne çıkan etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 21 Ağustos 2023: Herkese iyi haftalar! Ay Terazi burcunda ve saat 06:00’da Ay-Chiron karşıtı ile güne başlıyoruz. Bu açı, duygusal hassasiyetleri ve geçmişten gelen yaraları vurgulayabilir. Kendinizi daha duygusal hissedebilir ve geçmişte yaşadığınız zorlayıcı deneyimlerle yüzleşme ihtiyacı hissedebilirsiniz. Günün en verimli zamanları saat 11:24-13:24 arası zira Ay-Vesta üçgeni kesinleşiyor. Bu evre odaklanma ve verimlilik konularında destekleyici bir enerji getirebilir. İşlerinizi düzenlemek ve üzerinize düşen sorumluluklara odaklanmak için uygun bir gün olabilir. Önemli işlerinizi bu zaman dilimine denk getirebilirsiniz. Akşam saatlerine dikkat zira saat 19:22’de Ay-GAD kavuşumu ve saat 23:19’da Ay-Plüton karesi kesinleşiyor. Geçmişte bastırdığınız duygular veya güç mücadeleleri tekrar gündeme gelebilir. Ayrıca karmik hesaplaşmalar da söz konusudur. Öfke ve duygu kontrolü bu süreçte önemli. Saat 23:30’da Ay-Güneş altmışlığı kesinleştikten sonra Ay boşluğa girecek ve günün geri kalanını bu şekilde tamamlayacak. Günün Sabian sembolü “Deniz kızı onu ölümsüz kılacak prensi bekliyor.” Bu sembol yeni bir varlık düzlemine geçiş için duyulan özlemi temsil eder. Bastırılmaya çalışsa da kişinin içinde bir yetersizlik duygusu olabilir ve bunu telafi etmek adına bir kurtarıcı aranabilir. Oysaki sağlıklı olan kişinin yalnızlık hissine kapılsa dahi onu değerli yapan has özelliklerini her daim hatırlamasıdır. Ay Fazı: Hilal.

Salı – 22 Ağustos 2023: Haftanın en zorlayıcı günündeyiz. Ay saat 02:23’e kadar boşlukta akabinde Akrep burcuna geçiş yapıyor. Boşluk evresinde uykuya dalmakta zorluk veya garip rüyalar görülebilir, boşluk bittikten sonra daha dengeli tesirlere adım atacağız. Bugün açıkçası zorlu açı kalıpları etkin olacak ve öncesinde günün en verimli zamanları Ay-Satürn üçgeninin etkin olacağı 08:32-12:32 arası. Bu açı disiplin ve odaklanma getirir; önemli iş ve tüm görüşmelerinizi bu zaman dilimine denk getirebilirsiniz. Saat 15:16’da haftanın zorlu açı kalıplarından Venüs-Jüpiter karesi kesinleşiyor. Bu açı kalıbı aşırı harcama, israf, hatalı yatırım kararlarına açıktır. Har vurup harman savurmaktan kaçınmalıyız. Ani dolduruşa gelmemeli ve bütçemizin durumu ile çelişmemeliyiz. Finansal risklerden kaçınmak kritik önem taşıyor. Aşırı yeme içme ve illüzyon boyutunda olumlama hali görülebilir, dikkat. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Saat tam 23:00’te Merkür durağan konuma geçiyor ve 24 Ağustos’a kadar bu durumda kalacak. Durağan evreler hayatidir, çok iyi planlamadığı ve emin olmadığınız sürece önemli başlangıç ve kararları bu evreye denk getirmenizi önermem. Ve günün sonuna gelirken haftanın bir diğer zorlu açısı olan Mars-Neptün karşıtı saat 23:33’te kesinleşiyor. Davranışlarımız ve taleplerimizle yanlış algı oluşturmamaya dikkat etmeliyiz. İdeallerimiz ve çabaladığımız şeyler arasında tezatlıklar olduğunu fark edebiliriz. Boşa kürek çekme riski verir. Bir şeyler tökezliyorsa, ısrarla olmuyorsa bırakmak faydalıdır. Bir anlık duygu ile hayata geçirilen eylemlerde yanılgıya düşme riski yüksektir. Açı kalıbı +7 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Gizli ve hayati haberlerle dolu mühürsüz bir mektup.” Bu sembol önemli gerçeklerin çaba gösterilmeden bir anda ortaya çıkabileceğini haber verir. Akışa ve işaretlere güvenmek önemlidir, zira bazen her şeyi anlamak adına aşırı çaba göstermek geri tepen riskli sonuçları beraberinde getirebilir. Ay Fazı: Hilal.

Çarşamba 23 Ağustos 2023: Ay Akrep burcunda ve saat 07:09’da önce Ay-Venüs karesi, sonra 07:47’de Ay-Jüpiter karşıtı kesinleşiyor; böylece Ay dün etkisi başlayan Venüs-Jüpiter karesini bir kere daha tetikliyor. Bu istekleriniz ile dış dünya arasında bir denge kurma zorluğunu işaret edebilir. Özellikle günün ilk ilişkilerde çatışma veya anlaşmazlıklar oluşabilir. Riskli finansal hamlelerden kaçınmakta fayda vardır. Günün en verimli zamanları saat 18:03:21:03 arası zira Ay-Merkür altmışlığı devrede. Bu açı iletişim ve düşünce akışınızın daha verimli ve uyumlu olacağı tesirleri getirir. Önemli görüşme, yazışma, tüm işlem ve imzalar için bu tesirler çok uygundur. Ancak saat 22:18 itibariyle Ay-Uranüs karşıtı kesinleşirken frene basıyoruz zira duygusal dalgalanmalar ve beklenmedik olaylar gündeme gelebilir. Doğaçlama yeteneğinize güvenmenizde fayda var. Günün Sabian sembolü “Bir erkeğin en iyi özelliklerinin idealize edildiği bir portre.” Bu sembol bir şeyleri büyütmek ve geliştirmek için ortaya konan saf duyguları temsil eder. Unutmayalım ki idealler eylemler ve sonuçları oluşturmak adına çok güçlü ve tetikleyici etkilere sahiptir. Düşünceler teoride kalmamalı ve somutlaştırılmalıdır. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 24 Ağustos 2023: Haftanın en önemli gününe geldik. Ay Akrep burcundaki yolcuğunun son demlerinde ve saat 03:32-07:32 arasında Ay-Neptün üçgeni etkin. Bu açı kalıbı ruhsal çalışmalar için çok uygundur. Rüyalarınız anlam taşıyabilir ve ilham verebilir. Günün ilk yarısında en verimli zamanlar saat 06:08-08:08 arası zira Ay-Mars altmışlığı kesinleşecek. İçsel motivasyonunuz yüksek olabilir ve yapmanız gereken işleri daha kolay halledebilirsiniz. Özellikle üşendiğiniz veya fiziksel aktivite gerektiren işler için bu açı kalıbı çok uygundur. Saat 08:10 itibariyle Ay-Plüton altmışlığı kesinleşiyor ve Ay saat 08:11-11:07 arasında boşlukta. Önemli işlerinizi bu zaman dilimine denk getirmemenizde fayda var. Ay saat 11:08’de boşluktan çıkıp Yay burcuna geçiyor. Günün geri kalanında iniş çıkışlı etkiler devrede olacak. Saat 12:57’de Ay-Güneş karesi kesinleşirken İlk Dördün Ay fazına geçiyoruz. İçsel çatışmalar, sorgulamalar ve ikilemler gündeme gelebilir. Çelişki veya kararsızlıklar gündeme gelebileceği için eğer ciddi bir yol ayrımındaysanız 31 Ağustos 2023’te gerçekleşecek Balık dolunayını beklemenizde fayda vardır. Günün en zorlayıcı zamanları 16:28-20:28 arasında etkin olacak Ay-Satürn karesi evresi. Kendinizi yetersiz hissetme veya olumsuz düşüncelere kapılma eğilimi olabilir. Veya ne yaparsanız yapın duvara konuşuyor gibi hissedebilirsiniz. Açıkçası bu aşamada olmuyorsa bir şeyleri çok zorlamaya gerek yok zira saat 23:01’de Merkür Başak burcunda 21-8 derece arasındaki retro hareketine başlayacak. Retro dönemleri iletişim problemlerinin maksimumda olduğu zamanlardır. Bu sebeple dolaylı ifadelerden kaçınmak çok önemlidir, her şeyi çocuğa anlatır gibi net ve tane tane ifade etmeye özen göstermekte fayda var. Aynı zamanda üşengeçlik ve odaklanmakta zorluk görülebilir. Aynı anda çok sayıda işe odaklanıp yarım bırakmak yerine tek işi tek tek sırayla ele almak verimliliğinizi arttıracaktır. Her şeye yetişmeye zorunda olmadığımızı, süper kahraman olmadığımızı hatırlayarak gerektiğinde mola vermeyi bilmemiz ruhsal enerjimizi güçlendirecektir. Merkür retrosu durağan konumla birlikte 16 Eylül 2023’e kadar sürecek. Günün Sabian sembolü “Yüksek bir tepenin üzerinde duran beyaz büyük bir haç.” Bu sembol büyük bir mücadeleden sonra gelecek bir zaferi temsil eder. Kişi tam bir özgüven ve inançla hareket ettiği takdirde sonuca ulaşır. Ancak bu esnada çevresinden de destek alması gerektiğini her daim hatırlamalıdır. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cuma – 25 Ağustos 2023: Haftanın en güzel günündeyiz ve günün ilk saatlerinde en iyicil ve güçlü açısı Mars-Plüton üçgeni saat 03:22’de kesinleşiyor. Cesaret, kararlılık, dönüşüm isteğini eğer hayata geçirebilirsek makro koşullar da bize yardım etmeye başlayacaktır. İçimizdeki savaşçının ayağa kalkması ruhumuzu ve hayatımızı da daha güzel bir hale sokabilir. Bozuk veya sorunlu yapıları dirayetle onarmak mümkündür. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Ay Yay burcunda ve günün en verimli zamanları saat 10:26-14:26 arası zira Ay-Venüs üçgeni kesinleşiyor. Bu açı kalıbı duygusal ilişkilerde uyum ve hoşgörüyü vurgular. İlişkilerde daha anlayışlı, sevgi dolu ve keyifli bir iletişim akışı sağlanabilir. Ayrıca sosyal etkileşimlerde daha başarı söz konusudur. Saat 20:59-22:59 arası Ay-Chiron üçgeni kesinleşecek. Bu açı kalıbı iyileşme ve şifayı teşmil eder. Geçmişteki duygusal yaraları daha kolay bir şekilde iyileştirebilir ve kendi öz değerinizi daha iyi anlayabilirsiniz. Başkalarına karşı daha anlayışlı ve şefkatli olma eğilimi taşıyabilirsiniz. Ruhsal çalışmalar için çok uygun bir zamandır. Günün Sabian sembolü “İki vahşi melek doğada bir aileyi koruyor.” Bu sembol insani çabalar yetersiz kaldığında devreye giren ilahi yardımın tezahürüdür. Eğer birey de daha yüksek bir korunmanın olduğu fikrine kendini açarsa bu yardımın gelmesi de kolaylaşacaktır. İç ses ve ruhsal benlikle buluşmak bu süreçte çok önemlidir. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cumartesi – 26 Ağustos 2023: Herkese iyi hafta sonları! Günün ilk yarısı biraz türbülanslı. Ay Yay burcundaki yolcuğunun son demlerinde ve saat 10:48’de Ay-Neptün karesi kesinleşiyor. Bu açı duygusal belirsizlik ve kararsızlık getirebilir. Gerçeklik ile hayal dünyası arasında denge sağlamakta zorlanabilirsiniz. Duygusal sınırlarınızı korumak ve aldatıcı durumlardan kaçınmak önemlidir. Bunun üzerine Ay saat 14:55’te Mars ile kare sert açı yapıyor ve saat 14:55-16:06 arasında boşlukta kalacak. Ay saat 16:06’da boşluktan çıkıp Oğlak burcuna geçiş yapıyor, denge kazanmaya ve günün asıl iyicil bölümüne adım atıyoruz. Saat 21:38’de Ay-Güneş üçgeni kesinleşirken İlk Dördün Ay fazının en verimli zamanlarına adım atıyoruz. Bu açı duygusal denge ve iç huzuru vurgular. Kendinizi olumlu ve enerjik hissedebilirsiniz. İçsel potansiyelinizi daha iyi fark edebilir ve kişisel hedeflerinizi daha kolay şekilde ilerletebilirsiniz. İkili ilişkilerde çözüm kolaylaşır. Son olarak saat 22:38’de Ay-Satürn altmışlığı da devreye giriyor. Sorumlulukları yerine getirmek ve odaklanmak kolaylaşır. Disiplinli ve pratik bir yaklaşım sergileyebilirsiniz. İş ve günlük yaşamda verimli olmak daha kolay olabilir. Günün Sabian sembolü “Siyahi çocuk beyaz çocuklarla farkında olmadan oynuyor.” Bu sembol aslında tüm kültürel koşullanmaların biçimsel olduğunu ve öz yapımızda bulunmadığını bize hatırlatır. Tüm farklılıklara rağmen yaşamın temelini sevgi ve dostluk oluşturur. Zıtlıklar üzerinde asıl yenilikler oluşur ve güven yükselir. Ay Fazı: İlk Dördün.

Pazar – 27 Ağustos 2023: Haftanın son gününe geldiğimizde haftanın zorlu açılarından Güneş-Satürn karşıtı saat 11:57’de kesinleşiyor. Bu açı kalıbı özellikle eril ve otorite figürleriyle çatışma, blokaj ve anlaşma zorluğu getirebilir. Duygularımızı yansıtmakta zorlanabilir, aynı zamanda karşımızdaki kişilerden de beklediğimiz duygusal reaksiyonları göremeyebiliriz. Özdeğerde dalgalanmalar olabilir ancak kendimizi hırpalamak ve kusur bulmak yerine sakinliği ve gerekirse biraz içimize dönmeyi seçebiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Günün en verimli zamanları Ay-Jüpiter üçgeninin kesinleştiği saat 15:57-19:57 arası. Bu açı kalıbı olumlu bir enerji ve genişleme getirir. İyimserlik ve neşe artabilir. Duygusal olarak pozitif bir bakış açısıyla olaylara yaklaşabilirsiniz. İyi şanslar ve fırsatlar kapınıza gelebilir. Başkalarıyla paylaşım ve yardımlaşma da artabilir. Finans ve kariyer hamleleri için çok uygun bir zamandır. Günün Sabian sembolü “İrlandalı adam ağacın altında perileri hayal ediyor.” Bu sembol hayat gücünün eşsizliği ve meyvelerinin güzelliğini bize hatırlatır. Kişi bilinçdışından gelen çağrıya kulak vermelidir. Ancak bu esnada tabii ki fantezi dünyasında kaybolmamalı ve gerçeklerden kaçmamalıdır. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe