Merve Çubuktepe

Bu hafta Merkür retrosundan önceki son çıkış. Önümüzdeki hafta itibariyle Merkür Retro hareketin başlayacağından işlerimizi toparlamak, duygusal konularda netlik kazanmak adına önemli desteklerin olduğu bir haftaya giriyoruz.

21 Ekim 2019’da Venüs-Neptün üçgeni kesinleşecek. Bu açı duygusal anlamda en önemli pozitif etkilerden biridir. Romantik ve yoğun bir atmosfer oluşturur. Retro öncesi ilişkilerin tazelenmesi, adının konması veya yeni bir romantik sürecin başlaması adına etkilidir. Aynı bu açı yaratıcılığı arttırırken affetme temasını da vurguluyor. Bizi yoran küslükler, gönül koymaları geride bırakarak hafifleyebiliriz. Barışmalar ve kavuşmalar gündeme gelebilir.

25 Ekim 2019’da Venüs-Plüton altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı da karşımızdaki insanlara iz bırakmak, etkili olmak ve destek alarak güçlenmekle alakalı. Venüs-Neptün üçgenine ek olarak bu açı da duygusal meselelerde karşı tarafı anlama ve kendi meramımızı doğru bir şekilde anlatmak adına destekleyicidir.

27 Ekim 2019’da Mars-Satürn karesi kesinleşiyor. Astrolojik açıdan en gerilimli açılardan biridir. Yani haftanın son bölümü iyice gerilimli bir tabiata sahip. Odaklanılan konuda istenilen hızda sonuca ilerlemek zor olabilir. Karşınızdaki kişiler kısıtlayıcı veya can sıkacak kadar yavaş olabilir. Ancak çok inatlaşılacak bir yapı değil. Bu bağlamda istediğimiz gibi gelişmeyen koşulları aşırı zorlamak ve değiştirmeye çalışmak ters tepebilir.

23 Ekim 2019’da Güneş Akrep burcuna geçiş yapıyor. Tüm Akrep burçlarının doğum günü kutlu olsun! Gökyüzünde Merkür, Venüs’e ek olarak Güneş de bu burca giriş yaparak Akrep burcu vurgusunu yükseltecek. Sezgiler, gözlem ve en derinde yaşanan duygular çok daha ön planda olacaktır.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 21.10.2019 Herkese iyi haftalar! Yeni haftaya Ay Yengeç burcunda başlıyoruz. 03:07’de Ay-Plüton karşıtlığı aktif; bu saatlerde uyanık olanlarda aşırı alınganlık sonucu gerilimler oluşabilir, özellikle dramatik gözyaşlı tepkiler ters tepebilir. Saat 05:05’te Ay-Merkür üçgeninin kesinleşmesi yeni güne başlangıç adına olumlu. Öğlen saatlerine kadar her türlü iş görüşmesi, mülakat, başvuru ve önemli konuşmalar için pozitif bir destek söz konusu. Saat 15:39’da Ay-Güneş karesi kesinleştik sonra Ay boşluğa giriyor. Ay saat 19:28’e kadar boşlukta. Bu aralık özellikle ikili ilişkiler ve duygusal konularda risklidir, özellikle de Ay boşlukta olduğundan ne yapılırsa yapılsın yol alınamayabilir. 19:28 itibariyle Ay boşluktan çıkıp Aslan burcuna geçiş yapıyor. Günün enerjisi yükseldiğinden akşam saatleri itibariyle eğlenme, keyif ve motivasyon artışı yüksek. Sadece aşırı gururlu ve egosantrik tavırlardan kaçınmakta fayda var. Ve 22:39’da haftanın en güzel açısı olan Venüs-Neptün üçgeni kesinleşiyor. Bu açı duygusal anlamda en önemli pozitif etkilerden biridir. Romantik ve yoğun bir atmosfer oluşturur. Retro öncesi ilişkilerin tazelenmesi, adının konması veya yeni bir romantik sürecin başlaması adına etkilidir. Aynı bu açı yaratıcılığı arttırırken affetme temasını da vurguluyor. Bizi yoran küslükler, gönül koymaları geride bırakarak hafifleyebiliriz. Barışmalar ve kavuşmalar gündeme gelebilir. Gece yarısı 23:58’de Ay-Kiron üçgeni de kesinleşerek günün duygulu ve ruhsal enerjisini maksimuma çıkartıyor. Ruhsal ve duygusal şifa adına harika bir etkileşim. Bu etkiler özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için destekleyici durumda.

Salı – 22.10.2019: Ay Aslan burcunda saat 03:56’da Uranüs ile kare sert açı yapacak. Bu açı kalıbı daha önce belirttiğim gibi uykuya dalmakta güçlük veya uykudan aniden zıplayarak uyanma getirebilir, çok da takmamak lazım. Diğer yandan sabah saatlerinde sürpriz haberler alabilirsiniz. Önemli işlerinizi özellikle öğleden sonraya almakta fayda var, sabahın açısal irtibatları çok verimli durumda değil çünkü. 15:57’de Ay-Mars altmışlığı kesinleşirken güne can gelmeye başlıyor. Özellikle bu saatler itibariyle üşendiğiniz bir işi halletmek, enerji toplamak ve kendinizi göstermek adına iyicil destekler bulabilirsiniz. Spor veya çok istediğiniz bir aktiviteye başlamak adına güzel bir etkidir. Günün iyicil etkilerinden hava ve toprak grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar daha kuvvetli yararlanabilir.

Çarşamba – 23.10.2019: Bugün itibariyle Güneş Akrep burcuna geçiş yapıyor. Tüm Akrep burçlarının doğum günü kutlu olsun! Gökyüzünde Merkür, Venüs’e ek olarak Güneş de bu burca giriş yaparak Akrep burcu vurgusunu yükseltecek. Sezgiler, gözlem ve en derinde yaşanan duygular çok daha ön planda olacaktır. Ay Aslan burcunda 01:53’te Venüs ile kare sert açı yapıyor. Gece saatleri özellikle koşulları zorlayan ve ego odaklı düşünen kimseler adına sert geçebilir. Duygusal meseleleri sabah ve sonrasına bırakmakta fayda var. Saat 08:40’da Ay-Jüpiter üçgeni kesinleşerek güne iyimser, pozitif ve güçlü bir enerji katıyor. Sabah saatlerini önemli kişisel ve finansal işler adına değerlendirebilirsiniz. Bu konulara hukuki işlemler, eğitim çalışmaları, vize, kredi başvuruları gibi konular da dahil. Günün tek gerilimli açısı 12:14’te kesinleşecek Ay-Merkür karesi. Öğle saatleri inatlaşma ve münakaşalara açık. Bu saatlerde önemli kararlar, imzalar veya konuşmalardan uzak durmakta fayda var. Verimli olmayabilir veya size çok şey katmayabilir. 20:20’de Ay-Güneş altmışlığı kesinleşerek Ay boşluğa giriyor. Bu güzel açı kalıbı yine güne olumlu bir etki getirirken özellikle ikili ilişkiler ve duygusal konular adına pozitiftir. Saat 22:30’da Ay boşluktan çıkıp Başak burcuna geçiş yapacak ve burç dışından Güneş ile olumlu açısını sürdürecek. Yani akşam saatleri oldukça dolu ve keyifli görünüyor. Günün iyicil etkilerinden hava ve toprak grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar daha kuvvetli yararlanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 24.10.2019: Ay Başak burcunda 06:23’te Uranüs ile olumlu üçgen açı yapacak. Sabah saatlerinde içinizi ısıtıp sizi sevindirecek ummadığınız güzel haberler alabilirsiniz. Nitelim yaratıcılık adına çok güzel bir açı kalıbıdır. Konuları herkesten farklı ele alarak fark yaratabilir, dikkat çekebilirsiniz. Veya üzerinize yük olan bir türlü çözülemeyen bir konuyu bir detayı yakalayarak hızlı ve kalıcı olarak geride bırakabilirsiniz. 17:59’da Ay, transit Ay düğümlerine de olumlu açı yaparak günün kolektif, iş birliklerine açık ve ruhsal açıdan da güçlü enerjisini yükseltmekte. Saat 23:04’te Ay-Satürn üçgeni de kesinleştiğinden bugün tam “İşimdeyim, gücümdeyim” günü. Her türlü kararlılık ve ciddiyet gerektiren konularda haftanın bu anlamda en iyi gününü özellikle açıların daha etkili olduğu +-1 saat boyunca değerlendirebilirsiniz. Günün olumlu açılarından özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Cuma – 25.10.2019: Bugün 12:52’de Venüs-Plüton altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı da karşımızdaki insanlara iz bırakmak, etkili olmak ve destek alarak güçlenmekle alakalı. Venüs-Neptün üçgenine ek olarak bu açı da duygusal meselelerde karşı tarafı anlama ve kendi meramımızı doğru bir şekilde anlatmak adına destekleyicidir. Ay Başak burcunda 01:06’da gece yarısından sonra kısa bir süre Neptün ile karşıt sert açıda. Yani duygusal açıdan yoğun bir enerji olmakla birlikte bu saatlerde daha toz pembe ve hatalı yargıya varma etkisi görülebilir, karşınızdaki insanı aşırı idealize edebilirsiniz. Bundan dolayı günün ilerleyen saatlerinde duygusal meseleleri ele almanızda fayda var. Özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar. Ay bir yandan 08:01’de Venüs, 08:25’te Plüton ile olumlu açı yaparak Venüs-Plüton altmışlığı tetikleyecek harika bir etki. Saat 10:36’da Ay-Jüpiter karesi kesinleşirken bir miktar abartıya açık olabilirsiniz, özellikle harcamalar konusunda. Bu konuda da öncü burçlar dikkat. 15:59’da Ay-Merkür ile olumlu açı yaparak neredeyse günün kalanını boşlukta geçirecek. Boşluk öncesi dönem önemli konuşma, yazışma, karar ve imzalar için değerlendirilebilir. Saat 17:34’te Ay-Juno kavuşumu da duygusal bir meltem gibi günü ferahlatıyor. Ay saat 23:20’de boşluktan çıkıp Terazi burcuna geçiş yapacak. Günün olumlu açılarından özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Cumartesi – 26.10.2019: Herkese iyi hafta sonları! Ay Terazi burcunda, gün boyunca yapacağı açılar gerilimli tabiatta olacak. Bundan dolayı hafta sonunu iyi geçirmek adına bu açı kalıplarının etkilerini iyice anlayıp kendimizi de ona göre konumlamamızda fayda görüyorum. 03:12’de Ay-Kiron karşıtlığı kesinleştiğinden hatalı veya maksadını aşan sözler sebebiyle ruhsal yaralanma enerjisi söz konusu. Nezaket, iyi niyet ve kibarlık erdemdir; zayıflık değil… Herkesin bunu hatırlaması lazım esasen. 18:10’da Ay, transit Ay düğümlerine sert açı gönderdikten sonra 22.47’de Mars ile kavuşum yapıyor ve 23.32’de Satürn’e kare açı yapıyor. Yani bir sonraki gün kesinleşecek Mars-Satürn karesini tetikliyor. Bu bağlamda özellikle akşam saatleri itibariyle hava oldukça elektrikli diyebiliriz. Kolay sinirlenme, ani fevri çıkışlar görülebilir. Bazen insan içinden çaydanlık gibi fokurdar ve bunu karşı tarafa söylemeden yaşayamayacağını düşünür. Bir şeyleri sakin ve mantıklı olarak dile getirmek güzel, ancak kontrolden çıkarak tamamen sert ve suçlayıcı bir iletişim tarzı sizi haklıyken haksız duruma çıkarabilir. Bu esnada sabır sınavı denecek durumlar yaşayabilirsiniz, soğukkanlılığınızı korumaya çalışın derim. Bu konularda özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat.

Pazar – 27.10.2019: Ay Terazi burcunda yolculuğuna devam ediyor. 08:38’de Ay-Plüton karesi kesinleştiğinden sabah saatlerinde çekişmeler ve münakaşalara açık bir etkileşim söz konusu. Ona buna takıp güzel Pazar sabahını zehir etmeye gerek yok gerçekten… Bu tür tiplerle de muhatap oluyorsanız kaale almayın derim. Saat 11:21’de Ay-Jüpiter altmışlığının olumlu etkisi nitekim bu açı kalıbının etkisini değiştirerek güne çok daha keyifli, biraz rehavetli ve pozitif bir enerji getiriyor. Ay bu açı kalıbından sonra neredeyse tüm gün boyunca boşlukta kalacak. Ancak… Saat 17:30’da Mars-Satürn karesi kesinleşecek. Bundan dolayı öğleden ve boşluk evresinden önce tüm işlerimizi halledelim, konularımızı kapatalım kalan zamanda suya sabuna çok dokunmadan akışta kalmamız en iyisi. Astrolojik açıdan en gerilimli açılardan biridir. Yani haftanın son bölümü bir daha gerilimli tabiata sahip. Odaklanılan konuda istenilen hız ve sonuçta ilerlemek zor olabilir. Karşınızdaki kişiler kısıtlayıcı veya can sıkacak kadar yavaş olabilir. Ancak çok inatlaşılacak bir yapı değil. Bu bağlamda istediğimiz gibi gelişmeyen konuşları aşırı zorlama ve değiştirmeye çalışma ters tepebilir. (Etkisi +-3 gün hissedilebilir) Saat 23:29’da Ay boşluktan çıkıp Akrep burcuna geçiş yapacak. Günün etkileri konusunda özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe