Begüm Minkis

Geçtiğimiz haftada meydana gelmiş Başak Yeniayının etkilerini hafta boyunca hissetmeye devam edeceğiz. Buna ek olarak hafta boyunca Merkür’ün sert açılarına şahit olacağız. Tam anlamıyla plan ve program haftasındayız. Kararlarımız ise kritik ve zorlayıcı olabilir. Sürekli bir şeylerin muhakemesini yapacağımız bir hafta geçireceğiz. 22 Eylül’de Güneş Terazi burcuna geçerek sonbaharı başlatıyor. Hemen arkasından iletişim gezegeni Merkür de 27 Eylül’de Akrep burcuna geçerek dönüşüm enerjisini başlatacak. Böylece bizler de olgunlaşmış fikir ve projelerimizi yaşam sahnesine çıkarmaya başlayacağız.

Zihinsel yorgunluğa sebebiyet verecek haftada Merkür’ün aktif ve sert açıları altındayız. Merküryen temala;r başvurular, seyahatler, resmi işlemler, ticaret, internet ve eğitim konularında bir yoğunlaşma göreceğiz. Bir şeylerin müzakeresini yaparak karar almamız gereken koşullarla yüzleşebiliriz. Ancak bu pek de kolay olmayabilir.

21 Eylül Merkür ve Plüton karesi kesinleşiyor. İletişimde tıkanıklık, etki bırakmak isterken güç çatışmasına sebebiyet verecek koşullar söz konusu. Bir diğer anlamıyla soğuk savaş etkisi mevcut. Manipülasyon, kontrolcülük, öfkeli ve kindar düşünceler bizi zorlayabilir. Güçlü ve önemli insanlarla gerçekleşecek görüşmelerde ekstra dikkat edilmesi gerekmektedir. Ancak bu zorlayıcı etkiler altında 22 Eylül Merkür-Kuzey Ay Düğümü üçgeni de kesinleşiyor. Dengeli ve iradeli bir tutum altında hayırlar getirecek adımlar atılabilir. Savaş enerjisinden uzaklaşarak ifade etmek, doğru iletişim kurmak, sormak ve fikir alışverişlerinde bulunmak bizi daha çok ileriye taşıyabilir.

22 Eylül’de Güneş artık Terazi burcuna geçiyor. Sonbahar ekinoksu da böylelikle başlayacak. Önemli değişimler kapıda diyebiliriz. Bu transit geçtiğimiz yaz aylarında meydana gelen Yengeç/Oğlak tutulmalarını sırasıyla tetikleyerek bizi kader yolumuzda mevcut düzende hakettiğimiz, hayır getirecek yepyeni yollara sokacak. Terazi burcu ise bunun barışçıl, dengeli ve en adil şekilde olacağına işaret ediyor.

Zodyağın en eşitlik yanlısı, adil, biz diyebilen burçları Teraziler, doğum gününüzü en içten dileklerimle kutlarım. Nice sağlıklı yıllar dilerim!

23 Eylül Merkür ve Satürn karesi kesinleşecek. Acı gerçekleri pat diye önümüze çıkartan bir etkidir. Engel, mücadele ve sorunları haber verir. Karşı taraf özde ne demek istediğimizi ısrarla anlamayabilir veya bir şekilde susturulduğumuzu düşünebiliriz. Her şekilde iletişim sorunları kaçınılmaz gözüküyor. Üstelik bu açı kalıbı diğer öncü burçlarda gerçekleşen sert açılar gibi Koç burcundaki Mars retrosunu da çalıştıracak. Ortamız yol bulmakta zorlanabiliriz. Çok agresif veya aşırı sorumsuz davranışlarla insanları hırpalayabiliriz. Zihinsel olarak karamsarlaşma, kaçış ve acımasızca düşünceler içerisine girebiliriz. Büyük ve olgun kişilerin fikirleri bize uzak gelerek kendi bildiğimizi okumak isteyebiliriz.

24 Eylül Merkür ve Mars karşıtlığı kesinleşiyor. Büyük tartışmalar ve iletişim sorunlarına işaret eder. Aynı zamanda sivri dil, argo, küfürlü konuşmaların hem bireysel gem global çapta olay yaratması söz konusu olabilir. Dilimizin ayarını iyi tutturmamız gerekebilir. Kolayca öfkeye kapılabilir kendi uykularımızı kaçırabiliriz. Karşıt açı aynı zamanda eksik olan taraflarımızın karşımızdaki birey sebebiyle uyandırılacağına işaret eder. Havada büyük fikir fırtınası eserken hızlı, ani ve düşüncesizce kararlar da alınabilir. Her halukarda ani haber ve hızlı gelişmeleri haber eden bir etkileşimdir.

27 Eylül’de iletişim gezegeni Merkür Akrep burcuna geçiş yapıyor. Bu oldukça uzun bir seyahat olacak. Zira 15 Ekim’de Merkür yine bu burçta geri hareketine başlayacağından hızı oldukça düşük olacak. Akrep burcundan tamamen çıkması 1 Aralık 2020. Bu sebeple önemli dönüşümlere sahne olacak bir transit. Perde arkasında kalan gerçeklerin aydınlanma zamanı. Şüphe, travma ve korkularımız uyanabilir. Karşımızda yeni tanıştığımız kişilere kolaylıkla güvenemeyebiliriz. Takıntı, saplantı sebebiyle sorunlar olabilir. Finansal konularla ilgilenmemiz gerekebilir. Nafaka, tazminat, vergi, sigorta, banka ve borçlar odak noktamıza gelerek gereken düzenlemeleri yapabiliriz.

Merkür Akrep transiti araştırma, geliştirme ve temel gerçeklere erişebilmek için hepimiz adına yararlı olsa da gerçeklerle yüzleşme cesaretini gösteremeyenler için acı verici sonuçlarda doğurabilir. Aynı akrep gibi ya siyah ya beyaz. Kimileri büyük zihinsel şifalanmaya odaklanırken kimileri karanlık kuyularda hapis kalmayı tercih edebilir.

Haftanın Önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 21.09.2020: Herkese iyi haftalar! Güne Ay Akrep burcunda başlıyoruz. Finans ve psikolojik konularla yakından ilgilendiğimiz bir gün olabilir. Sezgilerimizi kullanarak gelecek bir fırsat veya belayı önceden fark edecek avantajlarımız olabilir. 01:51’de Ay-Jüpiter altmışlığı kesinleşiyor. İç huzuru yakalayabilir ve akrebin şifalı yönünü keşfedebiliriz. Ilık duş, terapi, ruhsal çalışmalar için verimlidir. 04:46’da Ay-Neptün üçgeni de kesinleşeceğinden ilahi kanallar açık olacak. Eşref saati tam da bu zaman olabilir. Mesajcı rüyalar olabilir. Yaratıcı çalışmalar için ilham yakalamak kolaylaşabilir. 08:21’de Merkür-Plüton karesi kesinleşiyor. İletişimde tıkanıklık, etkileyici olayım derken güç çatışmasına sebebiyet verecek etkiler söz konusu. Bir diğer anlamıyla soğuk savaş etkisi mevcut. Manipülasyon, kontrolcülük, öfkeli ve kindar düşünceler bizi zorlayabilir. Güçlü ve önemli insanlarla yapılacak görüşmelerde ekstra dikkat edilmesi gerekmektedir. 10:06’da Ay-Plüton altmışlığı ile gücümüzü ispatlayacağımız ve karşımızdaki kişiyi etkileyeceğimiz türlü görüşmeler içerisinde yer alabiliriz. Büyük para mevzularında da çözüm 14:50’de Ay-Satürn altmışlığı ile uygun gözüküyor. Bu saat diliminde maddi anlaşmalara ve mirasa odaklanmak, bankada ve resmi bir dairede iş halletmek için gayet uygun gözüküyor. 21:12’de Ay-Güneş altmışlığı kesinleşerek Ay Hilal fazının zirvesine ulaşıyor ve aynı zamanda boşluğa giriyor. Bu süreç itibariyle yeniay’da başlattığımız işlerimizde bir görünürlük söz konusu olmaya başlayacaktır. 22:31’de Ay Yay burcuna geçerek boşluktan çıkacak. Yeni adım atmamakta yarar var. Ay Fazı: Hilal.

Salı – 22.09.2020: Ay tüm gün Yay burcunda seyahat edecek. Bugün Ay boşlukta değil fakat hiçbir temel açısı yok. Salaş, umursamaz, bilgiye aç ve maceraperest olduğumuz bir gün bizleri bekliyor. Seyahat, yurt dışı, vize/pasaport, eğitim işleri hallolabilir. Hayatın anlamını tekrardan sorgulayacağımız türden olaylarla karşılaşabiliriz. Hiçbir şey yapmasak bile kendimizi elimize kitabımızı alarak dinlenceye alabiliriz. 10:34’de Merkür-Kuzey Ay Düğümü kavuşumu kesinleşecek. Dengeli ve iradeli bir tutum altında hayırlar getirecek adımlar atılabilir. Savaş enerjisinden uzaklaşarak ifade etmek, doğru iletişim kurmak, sormak ve fikir alışverişleri bizi daha çok ileriye taşıyacak bir güç olacaktır. 16:30’da yaşam kaynağımızı temsil eden Güneş artık Terazi burcuna geçecek. Zodyağın en eşitlik yanlısı, adil, biz diyebilen burçları Teraziler doğum gününüzü en içten dileklerimle kutlarım. Nice sağlıklı yıllar dilerim! Bu geçişle beraber sonbahar ekinoksu da başlayacak. Önemli değişimler kapıda diyebiliriz. Bu transit geçtiğimiz yaz aylarında meydana gelen Yengeç ve Oğlak tutulmalarını sırasıyla tetikleyerek bizi kader yolumuzda mevcut düzende hakettiğimiz, hayır getirecek yepyeni yollara sokacak. Terazi burcu ise bunun barışçıl, dengeli ve en adil şekilde olacağına işaret ediyor. Ay Fazı: Hilal.

Çarşamba – 23.09.2020: Ay tüm gün Yay burcunda seyrini sürdürmeye devam edecek fakat bir önceki güne kıyasla daha hareketli ve bereketli bir gün geçirebiliriz. 06:33’de Ay-Venüs üçgeni kesinleşecek. Keyifli ve heyecanlandırıcı gelişmeler ile güne merhaba diyebiliriz. İşe ve sorumlulukları daha kabullenici ve iyimser bir doğada ele alabiliriz. 07:20’de Ay-Neptün karesi kesinleşecek. Abartılı, unutkanlıklara ve aşırılıklara yatkın olabiliriz. Buna uyku da dahil olacağından uyuyakalmamaya dikkat etmek önemli. Zira uyandığınızda saati kurmayı unuttuğunuzu fark edebilirsiniz. 13:37’de Merkür-Satürn karesi kesinleşecek. Açı gelecek üç gün boyunca etkili olmaya devam edecek. Acı gerçekleri pat diye önümüze çıkartan bir etkidir. Engel, mücadele ve sorunları haber verir. Karşı taraf özde ne demek istediğimizi ısrarla anlamayabilir veya bir şekilde susturulduğumuzu düşünebiliriz. Bu açı kalıbı diğer öncü burçlarda gerçekleşen sert açılar gibi Koç burcundaki Mars retrosunu da çalıştıracak. Orta yol bulmakta zorlanabiliriz. Ya çok agresif veya aşırı sorumsuz davranışlarla insanları hırpalayabiliriz. Zihinsel olarak karamsarlaşma, kaçış ve acımasızca düşünceler içerisine girebiliriz. 18:30’da Ay-Merkür altmışlığı kesinleşecek. Sorunlara akşam saatlerinde yapıcı çözümler gelebilir. 20:31’de Ay-Mars üçgeni ile ortam tekrardan canlanıyor ve Ay bu saat itibariyle boşlukta olacak. Önemli meseleleri ertesi güne bırakmakta fayda var. Ancak boş durmanız gerekmez. Aniden akşam gezmesine çıkabilirsiniz. Spor ve egzersiz için uygun olabilir. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 24.09.2020: Günü ay boşlukta açıyoruz ve 02:16’da Ay Oğlak burcuna geçiş yaparak boşluktan çıkıyor. Bir önceki güne göre daha realist bakış açısı geliştireceğimiz ciddi gelişmelerle dolu bir gündeyiz. 04:54’te Ay-Güneş karesi kesinleşerek Ay ilk dördün fazına ulaşıyor. Kritik, önemli ve yenilikler için sürtüşmelere açık etkiler altındayız. Esnek duran insanlarla şiddetli çatışmalar yaşayabiliriz. Her türlü ilişki için gerginlik ve anlaşılamama hissi hakim olabilir. Patronlar, erkekler ve eş ilişkilerinde sorunlar doğabilir. 13:52’de Merkür-Mars karşıtlığı kesinleşiyor. Açı gelecek üç gün yoğun olarak etkili olmaya devam edecek. Büyük tartışmalar ve iletişim sorunlarına işaret eder. Aynı zamanda sivri dil, argo, küfürlü konuşmaların hem bireysel gem global çapta olay yaratması söz konusu olabilir. Dilimizin ayarını iyi tutturmamız gerekebilir. Kolayca öfkeye kapılabilir kendi uykularımızı kaçırabiliriz. Karşıt açı aynı zamanda eksik olan taraflarımızın karşımızdaki birey sebebiyle uyandırılacağına işaret eder. Havada büyük fikir fırtınası eserken hızlı, ani ve düşüncesizce kararlar da alınabilir. 20:20’de Ay-Uranüs ile günün son açısı kesinleşecek. Sürpriz, sıradışı ve farklı olana ilgi duyabiliriz. Özgür ve kendi halimizde vakit geçirmek isteyebiliriz. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cuma – 25.09.2020: Ay tüm Gün Oğlak burcunda seyrini sürdürmeye devam edecek. Güçlü ve önemli meseleleri masaya yatırabiliriz. Zira 10:11’de Ay-Jüpiter kavuşumu ile günü açacağız. Bolluk, şans ve fırsat içeren karşılaşmalar, teklifler ve başlangıçlar için sabah saatleri uygun gözüküyor. İş görüşmeleri,başvurular ve resmi işlemler için değerlendirebilirsiniz. Eğitim, iş ve seyahat fırsatları öne çıkabilir. Kişisel gelişim ve öğrenim için de verimli süreçler olacak. 12:59’da Ay-Neptün altmışlığı ile büyük yardım ve fedakarlıkları öğle saatlerine kadar yakalayabiliriz veya birine karşı biz bir iyilikte bulunabiliriz. 19:09’da Ay-Plüton kavuşumu ile günü kapatacağız. Akşam saatleri bir arta kalan işlere, planlara odaklanabiliriz. Medyumik yeteneklerimizde artış yaşanabilir. Okült ve gizli konuları mercek altına alabiliriz. Stratejik zekamızı konuşturabiliriz. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cumartesi – 26.09.2020: Herkese iyi haftasonları! Hem iyi hem kötü bir gündeyiz. Bugünü ikiye ayırabiliriz. Ay Oğlak burcunda güne başlayacağız. 00:25’te Ay-Satürn kavuşumu kesinleşecek. Uyku kaçması, sorumluluklar ve gerçeklerin zihni yorması söz konusu olabilir. Sıkıcı bir gece olabilir. 02:11’de Ay-Mars ve 06:35’te Ay-Merkür karesi gerçekleşerek ay boşluğa girecek. Stres ve evhama açık etkiler var ancak gece olduğundan yatıp uyuyarak bu zorlu etkileri daha kolay bertaraf edebilirsiniz. 09:07’de Ay artık Kova burcunda ve Ay boşluktan çıkacak. Elbet günün geri kalanında enerjiler de değişecek. Sıradışı, spontane ve özgürce hareket etmek isteyeceğiz. Arkadaş ortamlarımızda veya benzer bir etkinliği planladığımız kişilerle vakit geçirebiliriz. 16:30’da Ay-Güneş üçgeni de kesinleşerek her türlü ilişkide benzer isteklere odaklanacağımızı gösteriyor. Bu sebeple günü daha iyi dengeli etkiler altında kapatacağız. Sürprizler de bizleri karşılayabilir. Ay Fazı: İlk Dördün.

Pazar – 27.09.2020: Ay tüm gün Kova burcunda seyahat etmeye devam edecek. 04:00’te Ay-Uranüs karesi kesinleşecek. Ani uyku bölünmesi, karışık rüyalar ve ansızın gelişmelere işaret eder. Sabah erken uyanmak isteyebiliriz. 10:40’ta Merkür Akrep burcuna geçiş yapıyor. Bu oldukça uzun bir seyahat olacak. Zira 15 Ekim’de Merkür yine bu burçta geri hareketine başlayacağından hızı oldukça düşük olacak. Akrep burcundan tamamen çıkması 1 Aralık 2020. Bu sebeple önemli dönüşümlere sahne olacak bir transit. Perde arkasında kalan gerçeklerin aydınlanma zamanı. Şüphe, travma ve korkularımız uyanabilir. Karşımızda yeni tanıştığımız kişilere kolaylıkla güvenemeyebiliriz. Takıntı, saplantı sebebiyle sorunlar olabilir. Finansal konularla ilgilenmemiz gerekebilir. Nafaka, tazminat, vergi, sigorta, banka ve borçlar odak noktamıza gelerek gereken düzenlemeleri yapabiliriz. 14:51’de Venüs-Kuzey Ay Düğümü altmışlığı da kesinleşecek. İlişki, ortaklık ve evliliklerde hayırlı kararlar alınabilir. Gelecek vaad eden tanışmalar ve arkadaşlıklar başlayabilir. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle
Begüm Minkis