Merve Çubuktepe

En sonunda yaz gündönümü vakti geldi. Hem çok hızlı hem de çok yavaş geçen değişik bir yılın yarısına geldik. Yazın enerjisi, umutları ve Jüpiter Balık transitinin getirdiği iyileşmelerle eski hayatımıza dönüş dönemine geçiyoruz.

Bu hafta en önemli haber olarak Merkür retrosu sona eriyor. Ancak öncesinde bir durağan pozisyon süreci var. Durağan konum bölgesi kritiktir, astrolojik açıdan haritanızda tam bir uygunluk yoksa eğer önemli kararlar alınması önerilmeyen bir süreçtir. Zamanlamalar şu şekilde olacak:
Merkür Durağan Konumda – 22 Haziran 2021 01:00 - 16 derece İkizler burcunda
Merkür İleri Harekete Geçiyor – 24 Haziran 2021 01:00 - 16 derece İkizler burcunda

24 Haziran 01:00 itibariyle bu Merkür retrosunu da geride bırakıyoruz. Ancak Merkür ileri harekete tabii ki düşük bir hızda başlayacak, tüm iletişimle alakalı kaosun ve yavaş etkinin kendine gelmesi bir miktar zaman alacaktır. 30 Haziran 2021’de Merkür Ana Gölge Fazdan çıkacak. Yani ertelenebilir konuları bu zamandan sonraya almak daha avantajlı bir tesir oluşturacaktır. Tüm gölge fazdan çıkışı ise 8 Temmuz 2021’de gerçekleşecek.

Güneş 21 Haziran 2021’de Yengeç burcuna geçiş yapacak. Her öncü burç bir mevsimin başlangıcının sembolüdür. Bu vesile ile yaz mevsimi resmen başlıyor, en uzun gündüzü yaşıyoruz. Aslında bu bir yandan da ne kadar yaza başlasak da günlerin kısalmaya başlayacağının işareti. Bu zıtlıklar da astroloji ve var oluşu daha anlamlı yapıyor. Tüm Yengeçlerin doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız size güzellikler ve mutluluklar getirsin. :) Güneş 22 Temmuz 2021’e kadar bu burçta kalacak.

Hafta boyunca Venüs’ün iki uçtaki açılarına tanık olacağız. Neptünle olumlu irtibatları romantik rüzgarlar estirirken Plütonla sert açısı ise haşin rüzgarlar estirecek. Ne romantizmde boğulmalı ne de öfkemizin kurbanı olmalıyız. Bir şeyler pek de güzel giderken berbat etmemek çok önemli bu hafta.

21 Haziran 2021’de Venüs-Neptün üçgeni kesinleşecek. Bu iyicil açı kalıbı ilham verici, estetik ve dinginleştirici doğaya sahip. Romantik etkisi yüksek olan bu açı flört sürecini daha yoğun hale getirebilir, hali hazırda süregelen ilişkileri daha canlı ve bağlı hale getirebilir. Barışmaya da uygun bir açıdır. +-5 gün etkili.

24 Haziran 2021’de Venüs-Plüton karşıtı kesinleşecek. İlişkilerde kontrol takıntısı, kıskançlık ve saplantı kaynaklı sorunlar artabilir. Platonik, imkânsız aşklara meyil riski veya bir şeyin olmayacağını kabul edememe durumu görülebilir dikkat. Sert yüzleşmeler yaşanabilir. Kazanç ve iktidar hırsı da uçlara gidebilir. +-5 gün etkili.

21 Haziran 2021 saat 17:05’te Jüpiter Retrosu başlayacak. Bu son derece normal bir olay her sene gerçekleşir. Sadece Jüpiter’in getirdiği iyicil tesirlerde gecikme ve yavaşlama oluşturabilir. Bir de rehavet yapabileceğinden kendimizi salmamamız (maddi, manevi, fiziki) önemlidir. 28 Temmuz 2021 saat 15:41’e kadar Jüpiter Balık burcuna retro konumda, akabinde Kova burcuna dönecek. Tüm retro süreci ise durağan konum dahil 19 Ekim 2021 saat 08:30’a kadar devam edecek.

23 Haziran 2021’de Güneş-Jüpiter üçgeni kesinleşecek. Bu açı kalıbı finansal konularda şansa işaret eder. Bir şeyler almak, satmak, gelir artışı, iş başvurusu, iş bulmak veya kurmak; bir yerden destek almak ve eğitime başlamak gibi konular adına pozitif bir etkileşimdir. +-5 gün etkili.

24 Haziran 2021’de 3 derece Oğlak burcunda bir dolunay meydana gelecek. Tutulmalar döneminden sonra ilk önemli gökyüzü olayına tanık olacağız. Normale dönüşün sembolü olan bu dolunayın haritasında Merkür de artık direkt harekette olacak. Dolunaya Jüpiter yönettiği Balık burcundan güzel açılar yapıyor. Haziran ayı retro ve tutulmalardan hızlı, hareketli, bol geçmişle alakalı olay içeren ve biraz yorucu bir aydı, Oğlak dolunayı ise bu durumu dengeliyor ve daha huzurlu, ayağı yere basan üzerine keyif inşa edebileceğimiz bir atmosfer yaratıyor.

Haftanın sonunda 27 Haziran 2021’de Venüs Aslan Burcunda geçiş yapacak. Venüs Aslan transitinin etkisi daha çok Temmuz 2021 ayında baskın şekilde önümüze gelecek. Venüs Yengeç sürecinin daha naif, anaç ve yumuşak enerjisinden daha gösterişli, yaz canlılığına uygun, renkli ve flörtöz bir sürece adım atacağız. Aşkta daha fazla cesaret, iddialaşma, riskler ve heyecan gündemde olacak. Venüs 22 Temmuz 2021’e kadar bu burçta seyahat edecek.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 21.06.2021: Herkese iyi haftalar! Ay Akrep burcunda saat 00:29’da Mars ile kare sert açı yapacak. Özellikle +-2 saat boyunca agresyondan uzak durmak ve vücudu çok zorlamamak önemli. Aniden bir şeylere aşırı takıp kendi kendimizi doldurabiliriz. Saat 06:32’de Güneş Yengeç burcuna geçiş yapacak ve Yaz Gündönümüne adım atacağız. Tüm Yengeçlerin doğum günü kutlu olsun ve yeni yaşınız size güzellikler getirsin. :) Güneş 22 Temmuz 2021’e kadar bu burçta kalacak. Ay saat 12:08’de Satürn ile kare, 13:02’de Uranüs ile karşıt açı yapıyor. Açıkçası bugün özellikle ilk yarı oldukça gerilimli. Ani aksilikler, insanlarla çatışmalar ve uzlaşmakta zorluk görülebilir. Önemli konuları günün ikinci yarısına almanızı öneririm. Saat 16:16’da Ay-Güneş 135’liği kesinleşirken Büyüyen Ay fazına geçiyoruz. 21 Haziran 2021 saat 17:05’te Jüpiter Retrosu başlayacak. Jüpiter’in getirdiği iyicil tesirlerde gecikme ve yavaşlama oluşturabilir. Bir de rehavet yapabileceğinden kendimizi salmamamız (maddi, manevi, fiziki) önemlidir. Tüm retro süreci ise durağan konum dahil 19 Ekim 2021 saat 08:30’a kadar devam edecek. Ve saat 16:57’de haftanın en güzel açısı Venüs-Neptün üçgeni kesinleşiyor. Bu iyicil açı kalıbı ilham verici, estetik ve dinginleştirici doğaya sahip. Romantik etkisi yüksek olan bu açı flört sürecini daha yoğun hale getirebilir, hali hazırda süregelen ilişkileri daha canlı ve bağlı hale getirebilir. Barışmaya da uygun bir açıdır. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Salı – 22.06.2021: Uyumlu açılarla dolu ahenkli bir gün bizleri beklemekte. Ay Akrep burcunda sezgilerimiz sağlıklı ve derinlikli çalışabilir, ruhsal açıdan güçlü hissedebiliriz. Merkür saat 01:00’de durağan konuma geçecek ve 24 Haziran 2021’e kadar bu şekilde kalacak. Durağan konum bölgesi kritiktir, astrolojik açıdan haritanızda tam bir uygunluk yoksa eğer önemli kararlar alınması önerilmeyen bir süreçtir. Ay saat 04:16’da Neptün, 06:00’da Venüs ile üçgen açıya geçerek şahane bir büyük su üçgeni oluşturacak. Haftanın en şanslı, ruhsal açıdan derin ve romantik rüzgarların estiği günündeyiz. Barışma, uzlaşma ve kavuşma adına güzel bir gün. Ruhsal çalışmalar için de günün ilk yarısı özellikle sabah saatleri çok uygun. Ay saat 09:43’te Plüton ile olumlu açı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 09:44-15:55 arasında boşlukta olacağı için önemli konularınızı bu saatlerin dışına almanızda yani sabah erken saatler veya öğleden sonra odaklanmanızda fayda var. Ay saat 15:56’da Yay burcuna geçiş yapacak ve saat 19:25’te Jüpiter ile kare sert açı gerçekleştiriyor. Akşam saatlerinde biraz frene basabiliriz, zira aşırı yeme içme, olayları abartma veya harcama eğilimi görülebilir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Çarşamba – 23.06.2021: Haftanın en iyicil günlerinden birine geldik. İşlerimiz daha kolay ilerleyebilir, beklendiğimiz sonuca veya aradığımız desteklere daha kolay ulaşabiliriz. Ay Yay burcunda 03:16’da Mars ile üçgen olumlu açı yapacak. Bu açı kalıbı uyanık olanlar için canlandırıcı ve motive edicidir, diğer yandan güne dinç başlamak, spor yapmak ve enerjiyi verimli kullanmak adına da destekleyici bir tesir sunar. Ay saat 12:20’de Chiron ile üçgen açı yaparken özellikle +-2 saati ruhsal çalışmalar ve ibadet için değerlendirebilir, bir sorunumuzu çözebilir veya bir yarayı iyileştirebiliriz. Ay saat 12:25’te Satürn ile olumlu altmışlık açı yaptıktan sonra haftanın en iyicil açılarından biri olan Güneş-Jüpiter üçgeni saat 13:11’de kesinleşecek. Bu açı kalıbı finansal konularda şansa işaret eder. Bir şeyler almak, satmak, gelir artışı, iş başvurusu, iş bulmak veya kurmak; bir yerden destek almak ve eğitime başlamak gibi konular adına pozitif bir etkileşimdir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Bugün tüm finans ve kariyer odaklı konularla ilgilenmek adına harika bir doğada diyebiliriz. Sadece Ay’ın Merkür ile karşıt pozisyona geçtiği saat 17:50’ye dikkat, bugün 15:50-19:50 arasındaki bölüm haricindeki bir zamanı işlerimiz içi tercih etmek çok daha verimli olacaktır. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Perşembe – 24.06.2021: En önemli haberle başlayalım Merkür retrosu resmen saat 01:00’de sona eriyor. Ancak Merkür ileri harekete tabii ki düşük bir hızda başlayacak, tüm iletişimle alakalı kaosun ve yavaş etkinin kendine gelmesi bir miktar zaman alacaktır. 30 Haziran 2021’de Merkür Ana Gölge Fazdan çıkacak. Yani ertelenebilir konuları bu zamandan sonraya almak daha avantajlı bir tesir oluşturacaktır. Tüm gölge fazdan çıkışı ise 8 Temmuz 2021’de gerçekleşecek. Günün ilk yarısı daha gerilimli bir dokuda görünüyor. Haftanın en önemli ve zorlu açılarından Venüs-Plüton karşıtı saat 02:39’da kesinleşecek. İlişkilerde kontrol takıntısı, kıskançlık ve saplantı kaynaklı sorunlar artabilir. Platonik, imkânsız aşklara meyil riski veya bir şeyin olmayacağını kabul edememe durumu görülebilir dikkat. Sert yüzleşmeler yaşanabilir. Kazanç ve iktidar hırsı da uçlara gidebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Bunun üzerine Ay saat 05:09’da Neptün ile kare açı yapıp boşluğa girecek. Ay saat 05:09-16:04 arasında uzun bir süre boşlukta. Aşırı beklentilerin karşılanmayacağı ve düş kırıklıklarına açık bir gün olduğu için her konuda gerçekçi olmamız çok önemli görülüyor. Ay saat 16:05’te Oğlak burcuna geçerken dolunaya hazırlanıyoruz ve ayaklarımız yere basmaya başlıyor. Önemli ve gerçekçi kararlar almak için bu geçişi beklemenizi öneririm. Ay saat 19:33’te Jüpiter ile olumlu açı yaptıktan sonra saat 21:39’da Güneş ile karşıt konuma geçecek ve dolunay oluşacak. Tutulmalar döneminden sonra ilk önemli gökyüzü olayına tanık olacağız. Normale dönüşün sembolü olan bu dolunayın haritasında Merkür de artık direkt harekette olacak. Dolunaya Jüpiter yönettiği Balık burcundan güzel açılar yapıyor. Oğlak dolunayı daha huzurlu, ayağı yere basan üzerine keyif inşa edebileceğimiz bir atmosferi desteklemekte. Dolunaylar etkilerini +-7 gün gösterir, harita çok güçlü etkileniyorsa bu süre 10 güne kadar çıkabilir. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 25.06.2021: Haftanın en sade etkilerine sahip gününe geldik. Oğlak dolunayı sonrasında aheste bir gün bizleri beklemekte. Normalden kolay bir şekilde işimize gücümüze odaklanabilir, sorumluluklarımızı yerine getirebiliriz. Ay Oğlak tesiri sebebiyle çok duygusal, ajite yaklaşımlar insanlara itici gelecektir. Bu sebeple insan ilişkilerinde ciddiyet, ölçülülük ve ağırbaşlılık ön plana çıkacaktır. Ay saat 12:42’de Chiron ile kare sert açı yapıyor. 11:42-13:42 arası özellikle yazdığım konulara uyulmadığı takdirde, aşırı samimiyet ve sınır ihlallerinde olumsuz tepkiler getirebilir. Herkesin kişisel alanına saygı göstermek ve her şeyi dakik, düzgün yapmak önemli olacak. Ay saat 14:03’te Uranüs ile olumlu açı yaparken hava değişmeye başlıyor; daha canlı, üretken, keyifli ve yaratıcı bir ruh haline geçiyoruz. Öğleden sonra ve akşam saatleri çok daha keyifli, olaysız ve stres atan bir dokuda görünmekte. Ay Fazı: Dolunay.

Cumartesi – 26.06.2021: Herkese iyi hafta sonları! Ay Oğlak burcunda ve saat 05:50’de Neptün ile altmışlık açı yaptıktan sonra saat 10:35’te Plüton ile kavuşuyor. Özellikle 04:50-07:50 arası ruhsal çalışmalar ve ibadet için harika bir atmosferde. Çok ilginç ve anlamlı rüyalar da görebilirsiniz. Plüton etkisi altında 09:35-11:35 aralığında ego çatışmaları ve inattan de kaçınmalısınız. Ufak konular aniden büyüyebilir, dikkat. Buna ek olarak da Ay saat 15:49’da Venüs ile karşıt açı yapıyor yani haftanın zorlu açısı Venüs-Plüton karşıtını çalıştırmakta. Bugün ilişkiler açısından riskli bir gün diyebiliriz, zaten sallantıda olan konular bir kıskançlık, inat veya yanlış anlaşılmadan inceldiği yerden kopabilir dikkat. Ay saat 15:50-17:08 arasında bu açıdan sonra boşlukta kalacağı için bu saatlerde de duygusal konularla ilgili önemli bir adım atılması veya karar alınmasını önermem. Neyse ki saat 17:09’da Ay boşluktan çıkıp Kova burcuna geçiyor ve bu gergin etkiler rahatlamaya başlıyor. Günün geri kalanında daha özgür, kendi halimizde ve baskıya kapalı bir modda olacağız. Bu sebepten de daha çok fikirlerin konuşması, kolektif ruh hali ve entelektüel konular daha ön plana çıkabilir. Ay Fazı: Dolunay.

Pazar – 27.06.2021: Venüs saat 07:26’da burç değiştiriyor ve Aslan burcuna geçiş yapıyor. Venüs Aslan transitinin etkisi daha çok Temmuz 2021 ayında baskın şekilde önümüze gelecek. Venüs Yengeç sürecinin daha naif, anaç ve yumuşak enerjisinden daha gösterişli, yaz canlılığına uygun, renkli ve flörtöz bir sürece adım atacağız. Aşkta daha fazla cesaret, iddialaşma, riskler ve heyecan gündemde olacak. Venüs 22 Temmuz 2021’e kadar bu burçta seyahat edecek. Ay Kova burcunda saat 09:29’da Mars ile karşıt, 14:23’te Satürn ile kavuşum açısı yapıyor. Açıkçası bugün akşam saatlerine kadar oldukça gerilimli. İnsanlarla bir noktada anlaşmakta zorlanabilir, gereksiz tepki veya inat görebiliriz. Olaylar istediğimizden yavaş veya sıkıntılı gerçekleşebilir. Bir şeyler o sırada olmuyorsa zorlamamakta fayda var. Zira bu açıların üzerine saat 16:16’da Ay Uranüs ile kare sert açı da yapıyor ve işleri daha da karmaşık hale getiriyor, beklenmedik aksilikler de gündeme gelebilir. Ay son olarak saat 22:07’de Merkür ile üçgen açı yaparak boşluğa girecek ve tüm gün boşlukta kalacak. Günün en sağlıklı ve ideal saatleri 20:07-22:06 aralığı diyebiliriz. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe