Merve Çubuktepe

Tutulmalar ve sürmekte olan Mars retrosu gibi zorlayıcı gökyüzü etkilerinden sonra 24 Kasım 2022 Yay burcunda yeniay ile derin bir nefes alabileceğimiz yapıcı etkiler içeren bir haftaya adım atıyoruz. Yeniayın iyimser doğası meselelere taze ve olumlu bir açıdan bakmamızı sağlayabilir. Özellikle de bir konuya takılı kaldıysak büyük resmi ve geleceği görmenin zamanıdır. Eğer bakış açımızı genişletirsek bizi bekleyen çok daha fırsat ve olasılığın olduğunu görebiliriz. Güneş de 22 Kasım 2022’de Yay burcuna geçiş yapıyor. Özetle gökyüzündeki iyimser ve kapsayıcı tesirler büyüyor, herkese şans ve bereket getirsin. Ayrıca bu hafta 25 Kasım 2022’de Jüpiter retrosunu tamamlayarak yönettiği Balık burcunda destekleyici ve iyileştirici tesirini de yükseltecek.

24 Kasım 2022 24 Kasım 2022 saat 01:57’de 1 derece Yay burcunda bir yeniay meydana gelecek. Yeniay anında Venüs ve Merkür kavuşumda geniş bir mesafeden olsa da yeniaya destek veriyorlar. Sert tutulmalardan sonra bu yeniyın doğasının iyicil ve yapıcı olduğunu söyleyebiliriz.

Ancak… Yeniay anında Antares sabit yıldızı yeniayın yöneticisi Merkür ve ek olarak Venüs ile de kavuşumda olduğu için yine de tedbirleri elden bırakmamak gerek. Zira bu yıldız aşırılıklarla alakalıdır ve imtihanlı bir yıldızdır. Hemen tüm önlemleri bırakıp risklere atılmak, uçlara savrulmak sıkıntı çıkarabilir. En önemlisi Antares insanları “hediyelerle” sınar. Yani elimize geçen bir güç, şans gibi görünen bir kavramı iyice incelemek, şımarmamak ve tevazulu olmak gerekir. Güç zehirlenmelerine, yargı dağıtmaya ve her şeyi ben bilirim demeçlerine karşı korunaklı olmakta fayda vardır.

Yeniay vesilesi ile özellikle yurtdışı, hukuk, ticaretle alakalı beklentilerimiz varsa iyi haberler alabiliriz. Eğer çok acelemiz yoksa şayet önemli atılımlarımızı Ocak 2023’ün ikinci yarısına almakta fayda var. Bir konuda uzmanlaşmaya başlamak, eğitim almak için de etkin bir yeniay bizleri bekliyor. Yayınlar, sosyal medya ve akademik konularda da yeniay elimizi güçlendirebilir.

Yeniay anında Mars retro ve yeniay haritasının tepe noktasında. Demek ki çok sert demeçler, laf dalaşmaları ve rekabet ortamı bizleri bekler. Neyi nasıl söyleyeceğimiz çok çok önemli olacak. Gündem değiştirebilecek gaflar ve ifşalar duyabiliriz. Özellikle dini ve yasal konularda ülke gündeminde önemli ve sert gelişmeler yaşanabilir. Yargı krizleri, inançla ilgili tartışmalar merkeze oturabilir. Hoşgörü ve anlayış bu süreçte her şeyden önemli olacak. Bu durum global ölçek için de geçerli. Dinsel alanlara saldırılar veya bir ideolojiye bağlı kişilere karşı ayrımcılık gibi durumlar görülebilir.

Yine de yatırımlar ve kariyer girişimleri konusunda özellikle yeniay anında destekleyici pozisyondaki Jüpiter olumlu tesirler yaratıyor. Özellikle Merkür retrosu başlamadan 25-30 Kasım 2022 aralığı bu konular için avantajlı olabilir.

22 Kasım 2022’de Güneş Yay burcuna geçiş yapacak. Tüm Yayların doğum günleri şimdiden kutlu olsun. Yeni yaşınız sağlık, mutluluk ve huzur getirsin. :) Güneş 22 Aralık 2022’ye kadar bu burçta kalacak.

Jüpiter 23-25 Kasım 2022 aralığında durağan konumda kaldıktan sonra 25 Kasım 2022 itibariyle ileri hareketine geçecek. Jüpiter’in direkt harekete dönüşü zorlu Mars retro sürecinde bereket, büyüme ve genişleme konusunda hafifletici bir etmen olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle 25-29 derece arasında Yengeç, Akrep, Balık, Boğa ve Oğlak burcunda önemli yerleşimleri olan kişiler bu iyicil etkiden maksimum faydalanabilirler.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 21.11.2022: Herkese iyi haftalar! Ay Terazi burcunda saat 01:02’de Satürn ile üçgen olumlu açı yapıyor. Ve saat 07:08’de Güneş ile 45’lik açıya geçerek Balzamik Ay formuna geçiyor. Yeniaydan önceki son duraktayız. Bu Ay fazı sonlanmalar, zararlı alışkanlıkları bitirmek ve kapanışlar için çok uygundur. Ruhsal çalışmalar için de değerlendirilebilir. Sabah saatlerinde güne oldukça iyi tesirlerle başlıyoruz zira Ay saat 06:36’da Mars, 07:06’da Jüpiter ile olumlu konuma geçiyor. Ve üzerine haftanın en iyicil açılarından Güneş-Jüpiter üçgeni saat 08:26’da kesinleşiyor. Bu açı kalıbı refah, cömertlik, sıhhate iyileşme ve hoş görüyü simgeler. Özellikle finansal konular, eğitim, hukuk ve resmi makamlarla ilgili işlemler adına ideal tesirler söz konusu. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Bugün özellikle 06:36- 12:06 arası günün en verimli zamanları. Sadece öğle ve sonrasına biraz dikkat zira Ay saat 14:06’da Plüton ile kare sert açı yapıp boşluğa girecek ve 20:15’e kadar boşlukta kalacak. Önemli işlerimizi bu zaman dilimleri dışında bitirmeye özen göstermekte fayda var. Saat 20:16’da Ay boşluktan çıkıp Akrep burcuna geçiyor ve dengelenmeye başlıyoruz. Günün Sabian sembolü “Cadılar Bayramı soytarısı neşe içinde.” Bu sembol içimizdeki çocuksu tarafı dışarı vurmakla ilgilidir. Kendimizi çok baskılıyorsak biraz salmak, içimizden geleni yaşamak ve doğaçlama zamanıdır. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Salı – 22.11.2022: Ay Akrep burcunda yolculuğuna devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde saat 05:40’ta Venüs-Satürn Quintile iyicil açısı devrede olacak. Öğle öncesi uzlaşma, denge kurma ve sorunları çözmek adına destekleyici tesirler içermekte. Ve saat 11:20’de Güneş burç değiştiriyor ve Yay burcuna geçiş yapıyor. Zodyağın en özgür, seyyah ve makro ruhları olan Yayların doğum günleri kutlu olsun; şimdiden harika bir yeni yaş dilerim. :) Güneş 22 Aralık 2022’ye kadar bu burçta kalacak. Akşam saatlerine kadar gökyüzü sakin ve olaysız. Saat 19:23’te Ay, Güney Ay Düğümü ile kavuşum gerçekleştirecek. Özellikle saat 17:23-21:23 arasına dikkat. Bu saatlerde negatif karma yaratmamaya özen göstermeliyiz. Önemli yüzleşmeler ve kadersel olaylar gündeme gelebilir. Günün Sabian sembolü “Emekli gaziler eski anıları yad etmek için toplanıyor.” Bu sembol sosyal ve ortak deneyimlerimizin birleştirici gücüne işaret eder. Eski dostlarımızla bir araya gelebilir, paylaşım ve anılarımızla ruhumuzu besleyebiliriz. Geçmişin değerlerine burun kıvırmadan saygı duymak yol gösterici olacaktır. Bireysel değil kolektif hareket bu evrede güçlendiricidir. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Çarşamba – 23.11.2022: Ay Akrep burcunda ve saat 00:24’te Uranüs ile kare, 05:32’de Satürn ile karşıt sert açılar gerçekleştiriyor. Gece saatleri bir miktar gerilimli geçebilir, uykuya dalmakta zorluk veya gergin rüyalar gündeme gelebilir. Ay Akrep etkisiyle bu rüyaların “malum olan şeyler” değil bilinç altındaki korkularımız olduğunu bilmek ve rüyaları bu şekilde anlamak bize ışık tutabilir. Saat 02:03’te Jüpiter durağan konuma geçiyor ve 25 Kasım 2022’ye kadar bu şekilde kalacak. Jüpiter durağan kötücül bir konum değildir, ancak büyük finansal kararlar, önemli alım satım işleriniz varsa -özellikle de aklınızda soru işaretleri mevcutsa- 25 Kasım 2022 sonrasını beklemenizi öneririm. Öğle saatleri itibariyle son derece iyicil bir ritme adım atıyoruz. Ay saat 11:03’te Neptün ile olumlu açı yapıyor. Saat 09:03-13:03 arası her türlü ruhsal ve sanatsal çalışma için çok uygun. Asıl Ay saat 17:37’de Plüton ile altmışlık, saat 21:17 arasında Jüpiter ile üçgen olumlu açı yapacak. Günün en verimli ve keyifli saatleri 15:37-21:17 arası her türlü önemli işinizi özellikle kariyer ve finans konularını bu aralığa denk getirebilirsiniz. Ay bu etkileşimden sonra saat 21:18-23:15 arasında boşlukta kalacak ve saat 23:15’te Yay burcuna geçecek. Yeniaya hazırlanıyoruz ve Balzamik Ay fazının en güçlü evresindeyiz. Gece saatleri ruhsal çalışmalar, bir şeyleri sonlandırma kararları için değerlendirilebilir. Günün Sabian sembolü “Köpüklü dalgalarla kaplı bir okyanus.” Bu sembol bir yardım çağrısına cevap vermenin önemi ve pozitif karmasını simgeler. Ayrıca herhangi bir konuya çekinmeden kendi özgünlüğümüz ve bakış açımızı eklememiz o şeyi daha değerli ve güzel kılacaktır, bundan çekinmemeliyiz. Ay Fazı: Balzamik Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 24.11.2022: Yeniay gününe geldik. Saat 01:57’de 1 derece Yay burcunda yeniay gerçekleşiyor. Sert tutulmalardan sonra bu yeniayın doğasının iyicil ve yapıcı olduğunu söyleyebiliriz. Yeniay anında Antares sabit yıldızı yeniayın yöneticisi Merkür ve ek olarak Venüs ile de kavuşumda olduğu için yine de tedbirleri elden bırakmamak gerek. Zira bu yıldız aşırılıklarla alakalıdır ve imtihanlı bir yıldızdır. Hemen tüm önlemleri bırakıp risklere atılmak, uçlara savrulmak sıkıntı çıkarabilir. En önemlisi Antares insanları “hediyelerle” sınar. Yani elimize geçen bir güç, şans gibi görünen bir kavramı iyice incelemek, şımarmamak ve tevazulu olmak gerekir. Güç zehirlenmelerine, yargı dağıtmaya ve her şeyi ben bilirim demeçlerine karşı korunaklı olmakta fayda vardır. Yeniay vesilesi ile özellikle yurtdışı, hukuk, ticaretle alakalı beklentilerimiz varsa iyi haberler alabiliriz. Eğer çok acelemiz yoksa şayet önemli atılımlarımızı Ocak 2023’ün ikinci yarısına almakta fayda var. Bir konuda uzmanlaşmaya başlamak, eğitim almak için de etkin bir yeniay bizleri bekliyor. Yayınlar, sosyal medya ve akademik konularda da yeniay elimizi güçlendirebilir. Yeniayın tesiri yedi gün boyunca sürecek. Yeniaydan sonra ilk Ay açısı saat 16:25’te Venüs ile iyicil bir kavuşum olacak. Özellikle saat 14:25-18:25 arası her türlü duygusal konu, özel iletişim, arabuluculuk ve uzlaşma temaları için olumlu durumda. Günün Sabian sembolü “İki adam satranç oynuyor.” Bu sembol stratejik düşünmenin önemi ile alakalıdır. Dürtüsel davranışlar yerine eylemlerimizin birkaç adım sonrasını düşünmek bize avantaj kazandıracaktır. Ayrıca sembolleri iyi okumak, zekayı kullanmak ve entelektüel birikimlerle bilgiyi pekiştirmek de bize yeni yollar ve çözümler getirecektir. Rekabetten çekinmemeliyiz zira rekabet bu evrede bize güç verecektir. Ve son olarak öğretmenler günü kutlu olsun! Ay Fazı: Yeniay.

Cuma – 25.11.2022: Saat 02:03’te Jüpiter yönettiği Balık burcunda ileri hareketine başlıyor. Jüpiter’in direkt harekete dönüşü zorlu Mars retro sürecinde bereket, büyüme ve genişleme konusunda hafifletici bir etmen olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle 25-29 derece arasında Yengeç, Akrep, Balık, Boğa ve Oğlak burcunda önemli yerleşimleri olan kişiler bu iyicil etkiden maksimum faydalanabilirler. Ay Yay burcunda sabah saat 07:15’te Satürn ile altmışlık olumlu açı ile günü başlatıyor. Özellikle 05:15-09:15 arası günün en verimli zamanlarından biri. Özellikle resmi işlemler, başvuru ve görüşmeleri bu zaman dilimine denk getirebiliriz. Ancak saat 09:35 itibariyle Ay-Mars karşıtı devreye giriyor ve üzerine de 12:23’te Ay-Neptün karesi devrede. Ay, geçtiğimiz hafta etkili olan Mars-Neptün karesini tekrar çalıştırdığı için günün geri kalanında çok daha temkinli ilerlemek, illüzyonlara kapılmamak önemli. Gerçek dışı demeçlerle zaman harcamamalı ve her şeyi en ince detayına kadar sorgulamalıyız. Eğer bir konuda emin değilsek ani aksiyon almamakta fayda var. Gün boyunca unutkanlık ve dalgınlık görülebileceğinden not almak, alarm kurmak, eşyaları kontrol etmek faydalı olabilir. Ay saat 22:21’de Jüpiter ile kare sert açı yaparak günün geri kalanını boşlukta geçirecek. Özellikle gece saatlerinde her türlü abartılı tavır, yeme içme ve harcama eylemlerinden uzak durmak önemli. Günün Sabian sembolü “Küçük bir çocuk yürümeyi öğreniyor.” Bu sembol yeni bir şeyleri öğrenirken aksilikler olabileceğini ancak pes etmemiz gerektiğine vurgu yapar. Sıfırdan bir konuyu öğrenmekten çekinmemeliyiz. Ezber bozan deneyimler başta yorucu olsa da zamanla ustalık gelecektir. Ay Fazı: Yeniay.

Cumartesi – 26.11.2022: Herkese iyi hafta sonları! Ay saat 00:17’de boşluktan çıkarak Oğlak burcuna giriş yapıyor. Bugün oldukça sakin ve dingin. Açıkçası tam bir dinlenme ve dengeleme tesiri söz konusu. Kendimizi çok zorlamadan özellikle ruh ve beden sağlığımıza odaklanabiliriz. Saat 17:34’te Ay-Neptün Quintile iyicil açısı kesinleşiyor. Özellikle saat 16:34-18:34 arası günün en romantik ve uyumlu zamanları. Özellikle ruhsal ve duygusal konuları bu zamana denk getirebiliriz. Sezgilerimiz yol gösterebilir, kendimize ve çevremize ilham verebilir. Saat 21:49’da Ay, Ay düğümleri ile olumlu pozisyona geçiyor. Özellikle saat 19:49-23:49 arası her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için çok uygun. Bu gece rüyalar oldukça anlamlı ve ilham verici olabilir. Günün Sabian sembolü “Ağacın tepesine tünemiş yaşlı bir baykuş.” Bu sembol hayatımızı bilge ve objektif bir şekilde değerlendirmenin önemine vurgu yapar. Bahaneler bulmak, kurban psikolojisine girmek veya çevremizi suçlamak yerine kendimize odaklanmalıyız. Drama ve ajistasyondan kaçınarak gerçekçi olmak bize güç verecektir. Peşin hükümlü olmak yerine makro bir bakış açısı ve empati yeni yollar keşfetmemizi sağlayabilir. Ay Fazı: Yeniay.

Pazar – 27.11.2022: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay Oğlak burcuna yolculuğuna devam ediyor ve saat 02:34’te Uranüs ile üçgen olumlu açı yapacak. Gece geç saatlerde oldukça enerjik, cin fikirli ve yaratıcı hissedebiliriz. Önemli şeyler aklınıza geliyorsa not alın derim. Saat 08:40’ta Ay-Güneş 45’lik açısı kesinleşiyor ve Hilal fazına adım atıyoruz. Hilal fazı bir şeylere başlamak, önemli adımlar atmak ve harekete geçmek adına en etkili dönemlerden biridir. Ay Oğlak burcuna olduğu için özellikle diyet ve sağlıklı yaşam rutinlerine geçiş adına ideal bir gündeyiz. Ay saat 18:44’te Plüton ile kavuşum açısı yapacağı için saat 16:44-20:44 arasında koşulları çok zorlamamak ve dengede kalmak önemli olacaktır. Saat 23:11’de Ay-Jüpiter altmışlığı kesinleştikten sonra Ay boşluğa girecek ve günün geri kalanında boşlukta seyredecek. Günün en verimli zamanları -özellikle kariyer ve finans odaklı konular için- saat 21:11-23:10 arası diyebiliriz. Günün Sabian sembolü “Renkli kalabalık kriket maçını seyrediyor.” Bu sembol ortak bir paydada buluşmanın, takım olmanın ateşleyici gücüne işaret eder. Benzer fikir ve ideolojiye sahip kişilerden güç alabiliriz. Birey olmak yerine takım oyunu başarı getirecektir. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe