Merve Çubuktepe

Kasım ayının sonlarına yaklaşırken zorlu bir hafta bizleri bekliyor. Bu hafta ne kadar Güneş’in Yay burcuna geçmesi daha olumlu bir etki yaratsa da özellikle öncü burçlarda gergin açılar bu haftayı etkisi altına alıyor. Haftanın ilk iki günü daha sakin başlasa da etkisi Ekim başından beri hissedilen Jüpiter Plüton karesi kesinleşiyor ve 2017’de de etkisi sürecek. İnançlarımızda ve amaçlarımızda köklü değişimler olabilir, hırslarımız artabilir. Bir yandan da Venüs Plüton ile Oğlak burcunda birleşiyor, ilişkilerde özellikle maddi konular sebebiyle problemler ve soğukluklar oluşabilir. Ve son olarak Venüs Jüpiter karesi de özellikle bu aralar kemer sıkmamız gerektiğini parayı çarçur etmememizi söylüyor. Zaten ekonomik açıdan zor dönemler geçirdiğimiz bu günlerde açıların da gerginliğini düşünürsek maddi konulara azami olarak dikkat etmeliyiz.

Bu hafta yüzleşmeler ve direncimizi zorlayan konular ağırlıkta olabilir. Ama bize düşen bu baskı altında kırılmadan durarak daha da dirençli olmayı öğrenmek. 29 Kasım Yay Yeniayı öncesi kendimizi hazırlamalı ve gelecek planları için önümüzdeki engelleri ortadan kaldırmalıyız.

Haftanın önemli astrolojik etkileri:

Pazartesi 21.11.2016: Güneş Yay burcuna geçiş yapıyor, buradan tüm Yay burçlarının güneş dönüşlerini yani doğum günlerini kutluyorum. :) Ay Başak burcunda ve Venüs ile olumlu açı yapıyor, huzurlu bir gün yaşayabiliriz.

Salı 22.11.2016: İletişim gezegeni Merkür Jüpiter ile olumlu açı yapıyor, bugünü hedeflerimizi gerçekleştirecek güzel görüşmeler yapmak için kullanabiliriz. Ticaret açısından da olumlu bir gün. Bir projeyi ya da yeni bir fikri destek almak istediğiniz birileriyle konuşmak için fırsat bulabiliriz. Özellikle hava grubu burçları Kova, Terazi, İkizler ve ateş grubu burçları Koç, Yay, Aslan bu olumlu etkiden faydalanabilirler.

Çarşamba 23.11.2016: Ay Terazi burcuna geçiş yapıyor ve Merkür Satürn ile Oğlak burcunda birleşiyor. Merkür’ün Yay burcundaki fevriliği ile Satürn’ün ciddi ve katı doğası çok uyum göstermediği için özellikle iletişim kurarken kesinlikle ölçüyü kaçırmamalı ve üstlerimize mutlaka saygı göstermeliyiz. Aşırı sabırsızlık ve gerginliğe karşı kendimizi durdurmalıyız. Özellikle Yengeç, Terazi, Koç ve Oğlak burçları dikkat! Bu hafta frenlere basma vakti. En emin ve hakin olduğumuz konularda dahi ciddi ve ağırbaşlı bir ifade tarzı göstermemiz fayda getirecektir.

Perşembe 24.11.2016: Ay Terazi burcunda yolculuğuna devam ediyor ve Mars ile olumlu açı yapıyor. Kararlı durarak ve diplomasiyi kullanarak başarılı girişimlerde bulunabiliriz. Ay-Jüpiter birleşimi de manevi açıdan bizi daha yüksek seviyelere çıkarıyor. Hava ve Ateş grubu burçları için olumlu bir etki. Sadece Ay-Plüton karesine dikkat, bu bizi fazla tutkulu ve hırslı hale sokup hiçbir şeyden memnuniyetsiz hale sokabilir.

Cuma 25.11.2016: Haftanın en zorlu gününe geldik. Jüpiter ile Plüton kare açısı kesinleşiyor. Etkilerine ayrıca değineceğim bu açı hayatımızda köklü değişimler getirebilir, inançlarımızı sorgulamamıza sebep olabilir. İdeallerimiz ve güç arzusu arasında kalan sınavlar yaşayabiliriz önümüzdeki dönem boyunca. Diğer yandan Venüs Plüton ile Oğlak burcunda birleşiyor. Son yazımızda ilişkileri maddi değerler açısından sorgulayacağımız bir dönem geçireceğimizi anlatmıştık. Bu sorgulama daha sertleşebilir ve patlamalarla sonuçlanabilir bu hafta. İlişkilerimizde zorluk yaşasak da eğer değerli buluyorsak bu hafta manevi değerlerimize daha fazla tutunmamız gerekli. Ve son olarak Venüs Jüpiter kare açısı da ikili ilişkilerde ölçüyü tutturma konusunda zorlayıcı etkiler yapıyor. Yazarken benim bile içim sıkıldı ama özellikle sevgili Yengeç, Oğlak, Terazi ve Koç burçları bu dönemde çok dikkatli olmalı.

Cumartesi 26.11.2016: Haftasonuna geldiğimizde Ay Akrep burcuna geçiş yapıyor. İhtiras ve tutkular artabilir. Ay ve Uranüs gergin açısı özellikle bizi fevri davranışlara karşı uyarıyor. Zaten bu gergin açılı dönemde ani davranışlarda bulunmamalı ve krizlere karşı sükunetli durmalıyız. Bırakın çıldıran çıldırsın ve yaptığıyla kalsın. Diğer yandan Merkür’ün Uranüsle olumlu açısı özellikle farklı ve yaratıcı fikirleri yaymamız için güzel bir etki yaratıyor.

Pazar 27.11.2016: Ve haftanın son gününe gelirken Ay Mars ile gergin açı yapıyor. Sivri davranışlar ve ani çıkışlar görebiliriz çevremizde. Ama diğer yandan Ay Venüs ve Neptün ile olumlu açı yapıyor, özellikle önem verdiğimiz bir işe odaklanarak ya da inancımıza uygun bir metodla (namaz, meditasyon, dua) kendimizi rahatlatabiliriz.

Haftanızın iyi geçmesi dileğiyle…