Merve Çubuktepe

Oldukça değişken koşullara sahip ve neyin ne zaman olabileceğini öngörmekte zorlanabileceğimiz bir haftaya giriyoruz. Daha da ötesi neyin ne kadar “iyi” veya “kötü” olduğunu ilk başta anlamamız zor olabilir, olaylar bir anda yön değiştirip beklenmedik şekillere bürünebilir. 22 Mart 2022’de kesinleşecek olan Mars-Uranüs karesi bu haftayı oldukça öngörülemez ve kaotik hale getiriyor. Planlar alt üst olabilir, ani gelişmeler bireysel ve makro gündemi sarsabilir. Öfke kontrolünü iyi sağlamak çok önemli olacak, bir anlık gafletlerle bir çuval inciri berbat etme riski var. Bin düşünüp bir söylememiz, eyleme geçmemizde fayda var. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Açı kalıbı makro düzlemde sismik aktivite, şiddet olayları, patlama ve yangınları tetikleyebilir.

Diğer yandan haftanın son günlerine gelirken iletişim tarzımız da değişmeye başlıyor. 27 Mart-11 Nisan 2022 arasında Merkür Koç burcunda seyahat edecek. Aklımıza her geleni söylemek, hemen harekete geçmek isteyeceğimiz, kolaylıkla motive olabileceğimiz bir süreç. En coşkulu öyküleri ve yaratıcı fikirleri bulabiliriz. Zihinsel olarak temizlenmek ve yeni konular öğrenmek adına da destekleyici bir süreç olacaktır. Dikkat etmemiz gereken konu ise şartlar zorlaştığında patavatsızlık, kaba ve buyurgan iletişimden kaçınmak olacak.

İyicil ifadesiyle daha direkt ve dobra bir iletişim akışından söz edebiliriz. Yani belirsiz olan konular, gereksiz kibarlık veya suskunluklar Merkür Koç geçişi ile yerini netliğe bırakıyor. Hatta biraz fazla netlik bile söz konusu olabilir transite eşlik eden Mars-Uranüs karesi sebebiyle. :)

Haftanın önemli açılarına göz atarsak eğer, hepsi Merkür ile alakalı yapılar. Demek ki iletişim, ticaret, finans, eğitim ve medya gibi konular bu hafta son derece ön planda. Bu konularla alakalı işlere odaklanmak, önemli aksiyonlar almak için çeşitli destekleyici tesirler kaotik düzleme rağmen bizimle olacak.

21 Mart 2022’de Merkür-Jüpiter kavuşumu kesinleşecek. Ticari anlamda son derece etkili bir açı kalıbı. Her türlü finansal işlem, iş kurma, yatırım, alım satım gibi konular adına destekleyici. Özellikle online yatırım ve dijital paralar gibi konularda avantaj getirebilir. Bir eğitime katılmak, tez, roman yazmak gibi konular adına da harika bir etkileşim. Açı kalıbı +- 3 gün etkili.

23 Mart 2022’de Merkür-Neptün kavuşumu kesinleşecek. Özellikle bu açı kalıbı en güçlü olanlardan biri ve tüm çalışmalar için değerlendirilebilir. Hayal gücümüz çok yüksek çalışabilir, sanatsal ve yaratıcı üretime açık olabiliriz, ilham perileri adeta bizim için mesai yapabilir. Sadece dalgınlık, unutkanlık görülebileceğinden her şeyi not alıp, ajandayla ilerlemekte fayda var. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

26 Mart 2022’de Merkür-Plüton altmışlığı kesinleşecek. Sözlerimizle etki alanımızı genişletebilir, güçlü duruş sergileyerek dikkatleri toplayabiliriz. Mülakat ve iş görüşmeleri için açı değerlendirilebilir. Oraya koyacağımız fikirler bizi öne çıkarabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Haftanın önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 21.03.2022: Herkese iyi haftalar! Yeni haftaya Merkür-Jüpiter kavuşumu ile başlıyoruz. Ticari anlamda son derece etkili bir açı kalıbı. Her türlü finansal işlem, iş kurma, yatırım, alım satım gibi konular adına destekleyici. Özellikle online yatırım ve dijital paralar gibi konularda avantaj getirebilir. Bir eğitime katılmak, tez, roman yazmak gibi konular adına da harika bir etkileşim. Açı kalıbı +- 3 gün etkili. Ay Akrep burcunda ve saat 14.16’da Mars ile kare, 15.57’de Uranüs ile karşıt ve 19.33’te Venüs ile kare sert açı yapacak. Bu sebepten ötürü önemli işlerimizi günün ilk yarısına veya 21.33’ten sonrasına denk getirmekte fayda var. Öğleden sonra gerek ticari gerek duygusal konularda gerilimlere açık olabileceğinden sınırları zorlamamak önemli, beklenmedik gelişmeler olduğunda paniğe kapılmak yerine B planı düşünmeliyiz. Saat 22.24’te Ay-Güneş 135’lik açısı kesinleşirken Küçülen Ay fazına geçiyoruz ve daha derin, araştırma ve bilgi odaklı bir tesir altına geçiyoruz. Günün tam sonuna gelirken 23.59’da Mars-Chiron altmışlığı kesinleşirken tekrar huzur ve denge bulmaya başlıyoruz. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Salı – 22.03.2022: Ay Akrep burcunda ve saat 03.08’de önce Jüpiter, 05.25’te Merkür ile olumlu üçgen açı yapıyor. Arada 06.49’da kısa bir Ay-Satürn karesi var ancak saat 10.25 itibariyle Ay-Neptün üçgen açısı devreye giriyor. Yani günün ilk yarısı oldukça keyifli ve verimli. Büyük riskler alınmadığı, iyi plan yapılıp dikkatli olduğu sürece özellikle her türlü ticari girişim, başvuru, mülakat, imza ve anlaşma gibi konular için son derece elverişli bir atmosfer söz konusu. Saat 11.11’de Ay-Güney Ay Düğümü kavuşumu var. 09.11-13.11 arasında kadersel olaylar, önemli tesadüfler ve haberler gündeme gelebilir. Ay saat 19.00’da Plüton ile altmışlık olumlu açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 19.01-21.59 arasında boşlukta kalacağı ve geç saatlerde haftanın en zorlu açısı olan Mars-Uranüs karesi kesinleşeceği için önemli işlerimizi bu saatlerden önce tamamlamakta fayda var. Ay saat 22.00 itibariyle boşluktan çıkıp Yay burcuna geçecek ve saat 23.43’te Mars-Uranüs karesi kesinleşecek. Planlar alt üst olabilir, ani gelişmeler bireysel ve makro gündemi sarsabilir. Öfke kontrolünü iyi sağlamak çok önemli olacak, bir anlık gafletlerle bir çuval inciri berbat etme riski var. Bin düşünüp bir söylememiz, eyleme geçmemizde fayda var. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Açı kalıbı makro düzlemde sismik aktivite, şiddet olayları, patlama ve yangınları tetikleyebilir.Ay Fazı: Küçülen Ay.

Çarşamba – 23.03.2022: Ay Yay burcunda ve saat 01.52’de Güneş ile üçgen olumlu açı yapacak. Mars-Uranüs karesinin etkisi hala sürmekle birlikte yine de gece geç saatler odaklanmak, ruhsal çalışmalar ve dengelenmek adına olumlu. Gün boyunca ani duygusal iniş çıkışlara dikkat, fevri hareketler yerine mantık odağında kalmamız bugün de çok önemli olacak. Saat 18.00’de Ay-Chiron üçgeni sıkıştığımız ve çözüm bulmakta zorlandığımız konularda yol gösterici olabilir ve ferahlayabiliriz. Buna ek olarak 20.11’de Ay-Mars altmışlığı kesinleşirken saat 20.43’te haftanın en iyicil açılarından Merkür-Neptün kavuşumu ilham ve geniş bakış açısını beraberinde getiriyor. Özellikle bu açı kalıbı en güçlü olanlardan biri ve tüm çalışmalar için değerlendirilebilir. Hayal gücümüz çok yüksek çalışabilir, sanatsal ve yaratıcı üretime açık olabiliriz, ilham perileri adeta bizim için mesai yapabilir. Sadece dalgınlık, unutkanlık görülebileceğinden her şeyi not alıp, ajandayla ilerlemekte fayda var. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay Fazı: Küçülen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 24.03.2022: Ay Yay burcunda yolculuğuna devam ediyor ve 02.28’de Venüs ile altmışlık olumlu açı yapıyor. Günün ilk saatleri huzurlu, uzlaştırıcı ve sakinleştirici tesirler içermekte. Ancak günün geri kalanı daha dalgalı seyirde. Ay saat 06.59’da önce Jüpiter, sonra 13.30’da Neptün ve 15.58’de Merkür ile üç ayrı sert açı yaparak boşluğa girecek. Bu bağlamda sabahtan akşam saatlerine kadar iletişim problemleri, yanlış anlaşılmalara açık tesirler oluşuyor. Gün boyunca zorunlu olmadıkça önemli imzalar ve görüşmelerin yapılmasını önermem. İletişim tarzımızı çok iyi seçmeli, adımlarımızı iyi hesaplamalıyız. Bize anlatılan şeyler göründüğü gibi olmayabilir, dikkat. Ay günün geri kalanında boşlukta ilerleyeceği için bugün önem sırası daha düşük konular ve önceden başlanmış işlere odaklanılmasında fayda var. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Cuma – 25.03.2022: Ay saat 00.52’ye kadar boşlukta akabinde Oğlak burcuna geçiş yapacak. Sabah saatlerinde 08.37’de Ay-Güneş karesi kesinleşiyor ve Son Dördün fazına geçiyoruz. Bu faz en hırslı ve enerjik Ay fazlarından biridir. Kendimizi herkese ispatlama, onay ve takdir arzusu ve hırs artar. Kişisel gelişim için oldukça etkilidir ancak kendimizi haftanın genelinde etkili Mars-Uranüs karesinin tesiriyle çok da tüketmemeli ve ihtirasın esiri olmamalıyız. Ay günün geri kalanında odaklanma, disiplin ve kararlılık konusunda bize destek oluyor. Ay saat 22.15’te Uranüs ile üçgen olumlu açı yaparak günün en iyicil saatlerine adım atıyoruz. Özellikle 20.15-00.15 arası günün üretkenlik, konsantrasyon ve çözüm bulma konusunda en iyicil saatleri. Zor iş ve konuşmalarımızı bu saatlere denk getirebilir, takım oyunu oynayarak ve fikir alışverişlerinde bulunarak daha da yaratıcı ürünler ortaya koyabiliriz. Ay Fazı: Son Dördün.

Cumartesi – 26.03.2022: Herkese iyi hafta sonları! Ay Oğlak burcuna yolculuğuna devam ediyor ve saat 10.48’de Jüpiter ile olumlu açı yapıyor. Akabinde haftanın en iyicil açılarından Merkür-Plüton altmışlığı saat 13.34’te devreye girecek. Sözlerimizle etki alanımızı genişletebilir, güçlü duruş sergileyerek dikkatleri toplayabiliriz. Mülakat ve iş görüşmeleri için açı değerlendirilebilir. Oraya koyacağımız fikirler bizi öne çıkarabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Özellikle çok önemli konuşmalar için bu açı kalıbı oldukça idealdir. Saat 16.36’da Ay-Neptün altmışlığı özellikle 14.36-18.36 arasında ruhsal çalışmalar ve ibadet için ahenkli bir tesir oluşturmakta. Son olarak da akşam saatlerine tesir edecek olan Ay-Güneş Quintile olumlu açısı saat 17.31’de kesinleşiyor. Özellikle öğleden sonra itibariyle ikili ilişkiler adına sorunları çözme, dengeyi bulma ve uzlaşma adına ahenkli tesirler söz konusu olacak. Ay Fazı: Son Dördün.

Pazar – 27.03.2022: Ay Oğlak burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 01.03’te Ay-Plüton kavuşumu kesinleşiyor, akabinde Ay saat 02.50’de Merkür ile altmışlık olumlu açı yaparak boşluğa giriyor. Uyumayanlar için günün ilk saatleri odaklanma, çalışma, araştırma ve öğrenme adına son derece etkili. Ay saat 02.51-03.55 arasında kısa bir süre boşlukta. Boşluk evresinde uykudan aniden uyanma, garip rüyalar gündeme gelebilir, ancak bunlar geçici etkiler. Saat 03.56 itibariyle Ay boşluktan çıkıyor ve Kova burcuna geçiş yapıyor. Saat 10.44’te Merkür burç değiştiriyor ve Koç burcuna adım atıyor. Aklımıza her geleni söylemek, hemen harekete geçmek isteyeceğimiz, kolaylıkla motive olabileceğimiz bir süreç. En coşkulu öyküleri ve yaratıcı fikirleri bulabiliriz. Zihinsel olarak temizlenmek ve yeni konular öğrenmek adına da destekleyici bir süreç olacaktır. Dikkat etmemiz gereken konu ise şartlar zorlaştığında patavatsızlık, kaba ve buyurgan iletişimden kaçınmak olacak. Merkür 11 Nisan 2022’ye kadar bu burçta seyahat edecek. Ay saat 15.34’te Ay-Güneş altmışlığı kesinleşiyor, özellikle günün ikinci yarısı keyifli zaman geçirmek, sorunları çözmek, küslüklerin bitmesi ve ikili ilişkilerde tekrar uyumu yakalamak adına destekleyici tesirlere sahip. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve huzurlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe