Merve Çubuktepe

Bu hafta ilişkiler açısından gerçekten adeta sınav niteliğinde önemli bir açı gündeme oturacak. 26 Mayıs 2018’de Venüs-Satürn karşıtlığı kesinleşecek. Ancak etkisi üç gün önce ve sonrasında yayılacaktır. Bir tarafta anaç ve romantik Venüs Yengeç, bir tarafa soğuk yüzüyle Satürn Oğlak retrosu ilişkileri özellikle “maddi dünya gerçekleri” ile sınayacak. Sorumluluklar, maddiyat ve gelecek beklentileri ile romantik aşkın arasında bir orta yol bulmak gerekiyor. Özellikle evlilik beklentisi olanlar için hayallerinin gerçek olup olmayacağını da gösteren bir etki bu. Diğer yandan eğer gerçekten sevdiğiniz bir insan varsa kızıp ayrılık blöfü gibi hareketler yapmamanızı da öneririm zira karşı taraf blöfü görebilir.

*21 Mayıs 2018’de Güneş İkizler burcuna geçiş yapacak. Yaza bir adım daha yaklaşıyoruz. Tüm İkizler burçlarının doğum günlerini kutluyorum; enerjiniz hiç solmasın. :)

23 Mayıs 2018’de Merkür-Jüpiter karşıtlığı kesinleşecek. Esasen bu etki iletişim trafiğini çok yükseltir, ancak ifadelerde de abartı görülür. Dedikodu trafiği de bol olabilir. İnsanın öğrenme ve araştırma arzusunu arttıran bir açı ancak açının etkin olduğu +-2 gün boyunca her duyduğunuza da hemen inanmayın derim.

24 Mayıs 2018’de Güneş-Mars üçgeni, 25 Mayıs 2018’de ise Merkür-Plüton üçgeni kesinleşiyor. Bu iki açı özellikle cesareti ve motivasyonu arttırır, karşı tarafı ikna etme konusunda destekleyicidir. Bundan ötürü de kariyer taleplerinizi anlatmak, mülakata girmek, hangi konuda olursa olsun karşınızdakini etkilemek ve fikirlerinizi kabul ettirmek istiyorsanız bu günleri seçebilirsiniz.

25 Mayıs 2018’de uzun vadeli güçlü bir etki olan Jüpiter-Neptün üçgeni kesinleşiyor. Ramazan ayına anlamı çok uyan bir açı kalıbı. Yardımlaşmak, muhtaç olanlara destek vermek, paylaşmak ruhunuza da iyi gelecektir. Tam anlamıyla “İyilik yap iyilik bul” etkisi olarak özetleyebiliriz bu güzel açıyı.

Gelelim haftanın önemli etkilerine: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 21.05.2018:
Yeni haftaya Güneş İkizler burcunda başlıyoruz. Tüm İkizler burcu mensuplarının doğum günlerini -astroloji tabiri ile Güneş dönüşlerini- kutlarım. Yeni yaşınız size mutluluklar getirsin. :) Ay Aslan burcunda sabahleyin Jüpiter ile kare açı yapacak. Bugün daha fazla görülmek ve takdir edilmek isteyebilirsiniz. Bu istekte bir sakınca olmamakla birlikte kimi zaman aşırıya gitme, fikriniz onaylanmadığında hemen çok fena eleştiriliyormuş gibi hissedebilirsiniz. Daha empatik ve geniş bakış açısıyla bakmanız faydalı olabilir. Bu konuda en çok sabit burçlar Aslan, Kova, Boğa ve Akrepler dikkat. Açının pozitif ve cesaretlendirici etkisinden ise en çok Yay, Koç, İkizler ve Teraziler faydalanabilir.

Salı 22.05.2018:
Ay Başak burcuna geçiş yapıyor. Titiz, detaycı ve biraz da sabırsız hissedebilirsiniz. Bugün esasen teferruatı fazla ve dikkat gerektiren işleri yapmak için çok uygun bir atmosfer var. Sabahleyin Ay, Güneş ile kare açı yapıyor. Bundan ötürü de özellikle ikili ilişkiler, patronlar ve aile büyükleri ile iletişim kurmak zor olabilir. Özellikle değişken burçlar Başak, Balık, Yay ve İkizler dikkat. Neyse ki sonrasında Ay, bu sefer Venüs ile olumlu açı yaparak havayı yumuşatıyor. Daha romantik ve duygusal etkiler devreye girerek bu dikenüstü ruh halinden çıkıyoruz. Bu etkiden en çok su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Oğlak ve Başaklar faydalanabilir.

Çarşamba 23.05.2018:
Merkür-Jüpiter karşıtlığı kesinleşiyor. Fikir alışverişinde bulunmak ve öğrenmek adına güzel bir açı. Ancak aşırı abartılı ya da kişisel düşünme görülebilir, ya da karşınıza bu ruh halinde insanlar çıkabilir. Bundan ötürü her duyduğunuza hemen inanıp aksiyona geçmeyip teyit etmek en doğrusu. Bu konuda en çok sabit burçlar Aslan, Boğa, Akrep ve Kovalar dikkat. Ay Başak burcunda yolculuğa devam ediyor, sabah saatlerinde Neptün ile karşıt açı yapacak. Bu da iyice belirsizlik ve bilgi kirliliğini arttıran bir etki. Üstelik dikkatsizlik ve dalgınlık da görülebilir. (Bu açıdan en çok değişken burçlar Başak, Balık, Yay ve İkizler burçları etkilenebilir) Bundan ötürü önemli işlerinizi sabah saatlerine denk getirmemeniz en iyisi. Ay saat 17:34’te boşluğa giriş yaparak tüm günü bu şekilde devam ettirecek.

Perşembe 24.05.2018:
Güneş-Mars üçgeninin motive eden, cesur ve güçlü enerjisi güne damgayı vuruyor. Bu dinamik etkiden en çok hava ve ateş grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanacak. Önemli bir işe girişmek ya da bir talepte bulunmak adına çok elverişli bir açı. Ay, saat 09:52’de boşluktan çıkıyor ve Terazi burcuna geçiş yapıyor. Öğlen itibariyle de Ay, Güneş-Mars arasındaki açıyı tetikleyerek gücünü arttırıyor. Spora başlamak için harika bir gün, ertelemeyin! Akşam saatlerinde ise frene basma vakti zira Ay önce Venüs sonra Satürn ile kare açı yapacak. Duygusal konuları çok eşelememek ve sınırları zorlamamak önemli, işler gereğinden fazla büyüyebilir. Bu konuda en çok öncü burçlar Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlaklar dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma 25.05.2018:
Jüpiter-Neptün üçgeni kesinleşiyor. Uzun vadeli, güçlü ve ruhsal boyutu olan bu etkileşim özellikle merhamet ve “İyilik yap iyilik bul” temasına vurgu yapıyor. Yardım etmekten çekinmeyin, zira beklemediğiniz ve çok zor bir anınızda bu iyilikler size dönebilir. Bu güçlü açıdan en çok su ve toprak burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilecek. Bugün aynı zamanda tam bir iş görüşmesi günü! Merkür-Plüton üçgeni bu konuda harika bir etkiye sahip. Aynı zamanda karşı tarafı hangi konuda olursa olsun etkilemek, iyi bir intiba bırakmak ve fikirlerinizi kabul ettirmek adına da güçlü bir destek alacaksınız. Ay, gün içerisinde Terazi burcunda yolculuğuna devam edecek, gece saatlerinde son açısı Plüton ile kare açı. Bundan dolayı çözümsüz görünen konuları yarına ertelemek en doğrusu.

Cumartesi 26.05.2018:
Ay gece yarısı itibariyle boşluğa giriyor ve 16:40 itibariyle Akrep burcuna geçiş yapıyor. Neredeyse günün büyük bir kısmında Ay boşlukta olduğundan önemli bir işe başlamak ya da yenilikler adına çok uygun bir gün değil. Üstelik Venüs-Satürn karşıtlığı kesinleşiyor. Bir yandan da Ay, Mars ve Uranüs’e kare yapmakta. Haftanın açık ara en zorlayıcı günü. Duygusal konulara dair çok riskli, kavga ve ayrılığa açık etkiler söz konusu. Blöflere kesinlikle yer yok. İlişkilerin sadece karşılıklı aşk değil dünyevi değerlerle sınanacağı bir etki mevcut. Bu konuda en çok Yengeç, Koç, Oğlak ve Teraziler dikkat. Diğer yandan da sakarlık, dikkatsizlik ve kazalara açık bir etki de cabası. Bugün ufak olaylar bile birden çok büyük kavgalara dönüşebilir, insanların içindeki şiddet duygusu artabilir. Özellikle bu konuda sabit burçlar Boğa, Akrep, Aslan ve Kovalar dikkat.

Pazar 27.05.2018:
Ay Akrep burcunda yolculuğuna devam ediyor, hala bir önceki günün stresli etkilerinin dumanı tütmekte. Neyse ki Ay önce Venüs sonra Satürn ile olumlu açı yaparak ilişkiler açısından gerilimli havayı yumuşatıyor. Haftanın önceki günlerinde kavga ya da küslük gündeme geldiyse bu etkileşim tekrar barışma durumunu gündeme getirebilir. Bunun üzerine Ay, Jüpiter ile kavuşuma geçiyor. Yani iyi niyetli ve gerçekten yapıcı olmak isteyenin kazanacağı bir açı aktif. Ve son olarak Ay Neptün ile üçgen olumlu açı yapıyor, ruhsal enerji ve anlayış iyice yükseliyor. Af dileyeni affetmek, bir hatanız varsa özür dilemek adına tam zamanı. Aynı zamanda dini ve ruhsal çalışmalarla ilgilenmek adına da çok uygun bir zaman dilimi. Tüm bu güzel etkileşimlerden en çok su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Güzel, mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle
Merve Dirağ