Merve Çubuktepe

Bu haftaya çok özel ve güçlü görünümler damgasını vuruyor. 21 Ocak 2019 saat 08:15’da Aslan Burcunda Ay tutulması meydana gelecek. Etkilerini yazılı ve video olarak detaylı paylaşmıştım. 6 Ocak 2019 Güneş tutulması ile başlayan değişim ve dönüşüm sürecinin ilk yansımalarını görebileceğimiz bir süreç. Hayatımızda vadesi dolan konularla gerekiyorsa helalleşme, geride bırakma ve ilerleme zamanı. Dolunayın parlak ışığı altında gökyüzünü görmek zordur. Ancak ışığı bir an tutulma ile solunca engin bir semanın karşımızda uzandığını görürüz. Gökyüzündeki her yıldız adeta sorulacak bir soru, gidilecek bir yok, önümüze çıkan bir fırsat gibidir. Sürekli önümüze veya geriye doğru bakarsak bu güzellikleri göremeyiz. Bundan dolayı şu an tam anlamıyla gerek gerçekten gerek sembolik olarak “göğe bakma” zamanı.

22 Ocak 2019’da Venüs-Jüpiter kavuşumu kesinleşecek. Adeta bir “beklenen şarkı” niteliğinde olan bu açı kalıbı astrolojideki en olumlu ve iyicil tesirlere sahip görünümlerden biridir. Gerek duygusal konularda kalplerin daha hızlı çarpmasına, aşkın dile gelmesine, zorda bir ilişkinin toparlanmasına vesile olabilir. İki gezegen aynı zamanda finans ile yakından alakalı olduğundan maddi anlamda da fırsatlar, kazançlar ve doğru adımlar atıldığı takdirde artma etkisi söz konusudur. İlan-ı aşklar, evlilik teklifleri, nişan ve nikâh tarihleri gibi konular adına olabilecek en uygun tesirlerden biri. Aynı zamanda ruhunuzda bir süredir yorgunluk varsa, adeta solmuş gibi hissediyorsanız; Yay burcundaki bu dinamik ikili güzelliklerini size yansıtarak yaşam enerjinizi de yükseltebilir.

Ancak… Yazıya çok pozitif ve ışıl ışıl konularla başlamış olsam da hayatta mutlu sonlar kadar hüzünlü sonlar da var. Bu dönemde aynı zamanda 21 Ocak 2019’da Venüs-Neptün karesi kesinleşecek. Bu açının uyarısı son derece belirgin, üstelik Jüpiter-Neptün karesini Venüs de tetikliyor. Aşk adına büyük ve hatalı beklentilerin, aslında kalıcı olan ama kabullenilmeyen ayrılıkların, inkar edilen ancak masada duran gerçeklerin gün yüzüne çıkabileceği bir tesir söz konusu. Bundan dolayı bu dönemde Ay tutulmasının da etkisiyle kopmakta olan bir ilişki kalıcı olarak bitmiş olabilir, bu kalıcı durumu değiştirmeye çalışmak veya kabullenmemek daha fazla ruhsal sıkıntı yaratabilir. Bu sebeple bir şeye veda etmenin, gerekiyorsa affetmenin ve bir döngüyü kapamanın önemini anlamak çok önemli…

21 Ocak 2019’da Mars-Satürn karesi de kesinleşecek. Nasıl gün ama! Ay tutulması sırasında bir tane çok güçlü iyicil tesir, iki tane ise dikkat çekici ölçüde gerilimli görünüm olacak. Bu açı tam bir “öfkeyle kalkan zararla oturur” açısıdır. Aşırı agresif, girişken, plansız ve ötesini düşünmeden gerçekleşen eylemler (Mars Koç) hiç beklenmedik bir şekilde Satürn Oğlak görünümünün oluşturduğu buz dağına toslayabilir. Bu açı pek “şaka, blöf, nasılsa bir şey olmaz” gibi düşünceleri tolere etmez, hele ki bir Ay tutulmasında. Bundan dolayı hafta boyunca her türlü dürtüsel, fevri davranışlar ve anlık takiplerden kaçınılmasında fayda var. Sıhhat adına özellikle kaza, sakarlık, incinme, kırık vb gibi durumlara harita yapısına göre açıklık getirebilir. Bu sebeple bu hafta vücudumunuza normalden fazla özen gösterip, uykumuza ve beslenmemize azami dikkat etmeliyiz. 23 Ocak 2019’da Merkür-Uranüs karesi de kesinleşiyor. Bu açıda sağı solu belli olmayan risk içeren bir kalıp. Ve trafik için özellikle önemli. Hafta boyunca sürüş kurallarına dikkat, en önemlisi de trafikteki maganda tipleri muhattap almamakta fayda var.

24 Ocak 2019’da Merkür Kova burcunda geçiş yapacak. Bu geçiş 9 Şubat 2019’a kadar etkin durumda. Yaratıcı, kalıp dışı düşünmenin, sorgulamanın ve bütünün hayrı için fikirleri oluşturma zamanı. Astroloji, bilimsel konular, metafizik, teknoloji gibi konularda okuma araştırma ve hatta eğitim almak adına çok uygun bir tesir. 25 Ocak 2019’da kesinleşecek Jüpiter-Mars üçgeni tesiri de cabası Sadece bu geçiş biraz “Karşıyım karşı, her şeye karşı” etkisini oluşturabilir. Herkes kendi içindeki asi tarafı keşfedebilir. Özgürlük, bireysel haklar önemli olduğundan sizi sürekli denetmeye, her gittiği yerden kontrol etmeye çalışan tipler bu dönemde ekstra itici gelebilir; benden söylemesi.

25 Ocak 2019 Merkür-Jüpiter üçgeni kesinleşiyor. Haftanın en güzel açı kalıplarından biri. Bu hafta özellikle iş görüşmeleri, mülakatlar, başvurular, sınavlar ve anlaşmalar gibi konularda son derece destekleyici bir doğada. Bir web sitesi açmak, insanlara işinizi duyurmak, sosyal medya kanallarını etkin kullanmak adına bu açının gücünden faydalanabilirsiniz.

Haftanın önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 21.01.2019: Yeni haftayı Ay tutulması ve açı bolluğu ile açıyoruz. 01:22’de Ay, Kuzey Ay Düğümü ile kavuşum yaparak günün kadersel ve karmik enerjisini en tepeye çıkaracak. Gece yarısı itibariyle 00.00-02.00 saatlerini meditasyon, ruhsal çalışmalar için harika bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Tam anlamıyla şifalanma etkisi evrede olacak. Bu deruni tesirden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar özellikle faydalabilir. Ay saat 04:50’de Uranüs ile kare açı yaparak boşluğa geçiyor. 04:51-06.55 aralığında boşlukta kalıp Aslan burcuna geçiş yapacak ve tutulmaya hazırlanacak. Erken saatler olmasına karşın bu zaman dilimleri belirsiz, sürprizli ve kafa karıştırıcı olabilir. Çok özel bir durum yoksa eğer bu saatleri pas geçmenizde fayda var. Ayrıca 04:52’de Ay-Kiron üçgeni de tutulma öncesindeki şifalanma, geride bırakma, ilerleme ve ruhsal gücü yansıtma adına çok özel bir tesirde. Ve tutulma öncesinde 07:14’de Venüs-Neptün karesi kesinleşiyor. İşte bu açı duygusal anlamda çok kritik… Ay tutulmasının güçlü tesiri altında bu açı yarattığımız illüzyonları çözmek, sahici ve net olana doğru ilerlemek adına mühim. Gerçekleri kabullenmeme, kaçış ve inkar temaları zorlayıcı olabilir. Bu yoğun enerjiler altında özellikle gönül ilişkileri ile ilgili konuları idealize etmek, mitolojik bir öykü gibi yorumlamak düşkırıklığı getirebilir. Özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Ve tam saati ile 08:15:57’de Aslan burcunda Ay tutulması meydana gelecek. Bu yoğun etkinin detaylarını paylaşmıştım. Görünür olma, netlik, ekilen tohumların meyvelerini toplama, bir haberin gelmesi; gölge yönüyle sonlar, ayrılıklar ve geride bırakmalar. Şu ana ait olması gerekmez, ancak içinizde bir duygu varsa o konuyla ilgili helalleşmek adına doğru bir zaman. Ve son olarak Mars-Satürn karesi de 14:47’de kesinleşecek. Bu açı tutulma ile iyice yüksek duygu ve ruh haline karşı bir fren görevi üsteleniyor. Zira bir anlık duygu, tepki ve ileriyi düşünmeden atılan agresif bir adım (Mars Koç), Satürn Oğlak’ın soğuk buzdan duvarına toslayabilir. Öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Bu dengeleri koruyup hem planını mantıkla yapıp hem de Mars Koç cesareti ile yolunu çizenler içinse zafer söz konusudur. Hayatımda yazdığım en uzun günlük post oldu! Ama bu da gerçekten öyle bir gün gerçekten… Yoğun, kadersel ve anlamlı.

Salı – 22.01.2019: Haftanın en harika gününü yazarken zihnimde bir çok metafor belirdi. Tutulma gününün yoğun ötesi etkilerinden sonra adeta dalgalı ve fırtınalı bir denizde yol alır ve karşı kıyının nerede olduğunu bilmezken bugün bulutlar dağılıyor ve Güneş’in parlak ışığı altında iki iyicil gezegen Venüs ve Jüpiter elele verdiğini görüyoruz. Deniz sakin, sular parlak ve alabildiğinde gün ışığı bizleri bekliyor. Saat 05:01’de Merkür karmik Güney Ay Düğümü ile kavuşum yapacak. Bu da söylenen sözlerin önemini gösteriyor. Basit bir cümle dahi asla öyle olmayabilir. Bundan ötürü bugün yapılacak konuşmalar son derece anlam taşımakta. Aynı durum iş görüşmeleri için de geçerli. Bugün adeta dingin turkuaz suların üzerinedeki parlak Güneş metaforuna uygun olarak 05:10’da Ay-Mars üçgeni kesinleşiyor. Akabinde 07.13’te Ay-Venüs, ve 08:11’de Ay-Jüpiter üçgenleri kesinleşecek. Fırıldak gibi dönen ay, bu sefer sek sek oynar gibi olumlu açı toplayıp ışığını aktarmakta. Ve bu harika tesirlerden sonra 15:25’te Venüs-Jüpiter ikilisi assolist gibi Muazzez Abacı ve Emel Sayın sinerjisiyle sahneye çıkıyorlar. Yılın en güzel, uyumlu açılara sahip ve pozitif etki taşıyan günlerinden birindeyiz. Bu şahane enerji gerek ilan-ı aşklar, kavuşmalar, evlilik teklifi, nişan ve düğün tarihi gibi konular adına çok uygun. Bir şey gerçekse onu görmenin ve taçlandırmanın zamanı! Bu kavuşumlar aynı zaman günlük hayat ve maddi konularla alakalı şansları da içermekte. Ay’ın da adeta metro gibi etkileri bir gezegenden ötürüne taşıması da işin cabası. Bugün için özellikle etkilenecek burç belirtmek doğru olmaz, zira öyle tesirler var ki herkesin haritasında doğru bir yer ve konuda şifalı etkisini gösterebilir.

Çarşamba – 23.01.2019: Bir önceki günden gelen olumlu ve çok yoğun etkilerden sonra Ay saat 04:19’da Uranüs ile olumlu açı yaparak yine dinamik ve canlı bir etkileşim oluşturacak. Bu saatlerde çok ilginç, değme Hollywood filmlerine taş çıkaracak kurgu ve renklilikte rüyalar görebilirsiniz. Bu etkiden sonra Ay 04:20-06:23 arasında boşlukta kalacak; akabinde Başak burcuna geçecek. Tam bir “işimdeyim gücümdeyim” etkisi. Bir süredir bahane bulup ertelediğiniz konularla uğraşmak, evinizi, iş yerindeki dolaplarınızı düzeltmek, sağlık ve fitnessle ilgili konularda odaklanmak için güçlü tesirler. Bugün diğer yandan 14:13’te Merkür-Uranus karesi kesinleşiyor. Bu açı düşünsel anlamda her sürprize açıktır, gün boyunca beklenmedik demeçler, moda tabirler “şok şok şok “ haberler öğrenebilirsiniz. Aniden gaza gelme, isyan hissi, tekdüzelikten aşırı sıkılma görülebilir. Yaratıcılık adına çok olumlu olan bu tesir ilginç şeyler üretmek, çalışmalarınızla insanlara fark yaratmak adına pozitiftir. Ancak açının fevri düşünsel akışı sebebiyle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Neyse ki 15:28’de Merkür-Kiron olumlu açısının devreye girmesi ile ortam yumuşuyor. Daha anlayışlı, huzurlu bir tesir söz konusu. Bu açı kalıbı gerek ruhsal gerek psikolojik yollarla şifa çalışması yapmak, yazmak, anlatmak ve paylaşmak adına anlamlıdır, içinizde ruhsal tortular varsa temizlemenin en iyicil yollarından biridir. Bu tesir özellikle su grubu burçları Akrep, Balık, Boğa ve Başaklar için etkili. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 24.01.2019: Ay Başak burcunda yolculuğuna devam ediyor, 04:56’da Satürn ile üçgen olumlu açı yapacak. Esasen sağlam bir zemin ile güne başladık ancak Ay tıpkı bu aralar olduğu gibi yerinde durmuyor ve 05:54’te Neptün, 08:40’ta Jüpiter ve 11:27’de Venüs ile sert irtibata geçecek. Bu bağlamda günün ilk yarısı iptal diye düşünelim biz, geçelim öyle. :) Önemli hiçbir konuyu, gönül ilişkisi, iş konusu, günlük hayat sorunu fark etmez mümkün mertebe öğleden sonraya alın. Dolandırılmaya, bir şeylerin size çok süper bir şeymiş gibi anlatılmasına, en çok da aşırı vıcık vıcık demeçli su sömürüsüne yatkın tiplere karşı çok dikkatli olun. Konu ne olursa olsun kimse sizi gaza getiremesin, kafanızı karıştıramasın. Tüm bu konularda değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar çok çok dikkat. Neyse ki Ay 16:50’de Plütonla olumlu üçgen açı yaparak bu karmakarışık havayı biraz topluyor. (Özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için) .16:51’de ise boşluğa girerek tüm gün boşlukta kalacak. Önemli işleri olan 14:00-16:50 arasını tercih edebilir, zira boşluktan sonra zaten önemli konular verimli bir zaman kalmıyor gün içerisinde. Akşamı sakin sessiz, “bırak dağınık kalsın” düsturu ile geçirebilirsiniz.

Cuma – 25.01.2019: Ay saat 07:03’te boşluktan çıkıp Terazi burcunda geçiş yapacak. Ay boşlukta geçen gecelerde uyku bozuklukları, garip rüya ve kabusların artışını bir çok danışan ve arkadaşlarımdan da duyuyorum. Ki kendim de biraz kaç deneyimledim, özellikle de haritamla doğrudan alakalı bir At transitti söz konusu ise. Ay burç değiştirmeden boşluk evresinde Ay düğümleri, ile olumlu bağ kurduğundan bir konuda ilham veren veya haberci rüya görülebilir. Ay-Kiron karşıtı da 05:09’da etkin olduğundan sizi üzen, zorlayan ve kırgın olduğunuz kişilerle yüzleşebilirsiniz. Malum dönemin dokusu hayra olmayanı geride bırakma ve kendini şifalandırmakla alakalı. Bu rüyalar da bir başlangıç olabilir. Özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar bu konudan daha önce etkilenebilir. Ve Ay Terazi burcuna geçer geçmez adeta ben bu kadar ruhaniyet, bilinçaltı işleri çekemem dercesine 09:55’te Merkür ile üçgen açı yapacak. Bu hissiyatlı, belki fazla derinlikli havanın yerini hızlı bir iletişim trafiği, pratik çözümler, üretkenlik, biraz da gıybet alıyor. :) Üstüne de 15:48’de Ay ile iyicil üçgen açısını kuran Ay özellikle Cuma akşamının ikili ilişkiler adına çok dinamik ve keyifli çekebileceğine işaret etmekte. Ki buna en olarak 20:53’te Mars-Jüpiter üçgeni de kesinleşeceğinden daha söylenecek bir şey yok. Öğleden sonra, asıl akşam saatleri ile birlikte harika bir Cuma akşamı yaşamak mümkün. Kalbi boş olanlar için güzel bir tanışma, bir flörtün adının konması, içinizde flört, eğlence ve beğenilme duygusunu yaşamak adına muhtemeşem bir etki. Bu konularda özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar avantajlı durumda.

Cumartesi – 26.01.2019: Bugün adeta çift kişilikli gibi… Yarısı pozitif, yarısı gergin açı, harika bir simetri var. Destekçiler benefikler takımı Venüs ve Jüpiter, köstekçiler malefikler takımı Mars ve Satürn. İki takım da çok güçlü, bakalım kim kazanacak… 07:10’da Ay-Satürn karesi kesinleşiyor ve günün ilk sert sayısı Satürn’den. Bu etkileşim günün ilk saatini biraz suratsız, sıkıcı yapabilir; ya da kaknem insanlarla biraz uğraşmanız, sabah 8’de tepenize matkap işi yapan kişiye uyarıda bulunmanız gerekebilir. Neyse ki benefiker takımı da boş durmuyor ve 11:23’te Ay-Jüpiter olumlu altmışlık açısı kesinleşiyor. En azından bu açı her şeyi çok kafaya takmama, iyimserlik, “ay şunlarla uğraşacağımıza Pazar kahvaltısına çıkalım” dedirten türden. Ancak diğer takım da boş durur mu, Ay-Mars karşıtı da 11:55’te kesinleşiyor. Bu açı itina ile çatışma ve kavgaya açıktır. Kah size özel kişilerle minik bir meselenin kabartma tozu fazla kaçmış bir kek gibi şişmesi, ya da yolda günlük hayatta abuk ve uyuz tiplerle muhatap olama durumu getirebilir. Uyarı açık ve net, gerektiğinden fazla yüzgöz olmayın. 18:02’de Ay-Venüs altmışlığı kesinleştirerek benefikler durumu 2-2’ye eşitliyor. Bu iyicil açı tekrar soluk almamıza, özellikle duygusal konulara dair son derece destekleyici. Çok koşulları zorlamadan, güzel, sempatik ve huzurlu koşulllar oluşturmak; aynı şekilde güzel ve duygusal anları getirebilir. Plüton’u hakem gibi düşünürsek bu metaforda 19:30’da günün son önemli açısı Ay-Plüton karesi olacak. Plüton nötr gibi düşünebiliriz, ancak karanlık doğası da olan bir yapı. Bu açı da kare yapıda olduğundan ötürü hiçbir konuda aşırı zorlama, kapris, laf sokma, stalking kazaları gibi konulardan ziyadesiyle uzak kalmamızda fayda var. Bu konularda özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar çok dikkat. Benefiklerin iyicil temaslarından ise Aslan, Yay, Terazi ve Kovalar faydalanabilir.

Pazar – 27.01.2019: Ay Terazi burcunda yolculuğunun son demlerinde 03:36’da Ay düğümleri ile sert temasa geçecek. Bu etkileşim, karmaşık ve travma çözümleme odaklı rüyalar getirebilir. Ve 08:20’de Ay-Uranüs karşıtı kesinleşiyor, akabinde Ay 08:22-10:31 arasında boşlukta olacak. Yani sabah saatleri iletişim kazalarına, beklenmedik olaylara açık. Özellikle trafikte de dikkatli olup uykunuzu iyi almanız önemli. (En çok öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak) Günün ilk yarısında Pazar gününün keyfini geçirmek, güzel bir yer görmek, doğaya odaklanmak en faydalısı zira Ay boşluktayken yeni ve önemli bir şeyler üretmek çok zordur, konu havada kalabilir. Ay 10:31 itibariyle burç değiştirerek Akrep burcuna geçiş yapıyor, gün boyunca akşam saatlerine kadar derin, yoğun, tutkulu biraz da takıntı yapmaya açık bir enerji var. Eğer bir şeye çok taktıysanız odağınızı değiştirmeniz şart diye düşünüyorum bugün. Diğer yandan önemli her konuyu halletmek adına da boşluk çıkışı sonrası etkilidir. Ancak 20:59’da Ay-Merkür karesi de kesinleşeceğinden artık bir iki üç tıp yapma zamanı, size sıkıntı, daralma verebilecek hiçbir konuyla bugün uğraşmanıza gerek yok, sevdiğiniz size iyi gelen işlere odaklanıp biraz zihninizi boşaltmanın tam zamanı. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe Dirağ