Merve Çubuktepe

Bu hafta son derece önemli açıların yoğun etkilere maruz kalacağız. Hafta boyunca Neptün tüm gücüyle sahnede. İyi haber şu ki Neptün bu hafta olumlu açılarla bize destek veriyor ve çabaladığımız takdirde hayallerimizi gerçekleştirmek, elimizdeki şeylerin daha derin manalarını kavramak adına destekleyici. Bu tesir özellikle 23 Şubat 2022 Mars-Neptün Altmışlığı ve 24 Şubat 2022 Venüs-Neptün altmışlığı sayesinde iyice belirgin hale gelecek. İki açıyı ayrı ayrı incelersek gerek gerek dünyevi gerek duygusal eylemlerde ezberleri değil, ruhun ve kalbin isteklerini dinleme motifi baskın. Ayrıca bir süredir ilham ve yolunuzu kaybetmiş hissediyorsanız oldukça önemli bir destek bizleri beklemekte.

23 Şubat 2022’de Mars-Neptün altmışlığı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı yavaş ama kararlı ilerlemenin getirdiği ahenkli zafer duygusu ile alakalıdır. Bir şeyi yavaş ama adım adım kararlılıkla en iyi hale getirmek, ilham ve yaratıcılığı kullanarak güzel bir sonuç almak mümkün olabilir. Açı kalıbı +- 7 gün etkili. Eylemleri ezberden değil gerçekten içimizden gelen istek ve ilhamla hayata geçirmeliyiz. Kalıplar ve ezberlerle düşünen değil, kalıbın dışını görenler kazanacaktır.

Bu hafta duygusal rüzgarlar da esiyor. Bir süredir fırtınalarla dolu olan gökyüzü birçok konuda zorlayıcı tesirleri beraberinde getirdi. Özellikle Venüs-Merkür Retroları ve Aslan burcundaki dolunay oldukça zorlayıcıydı. Ancak 24 Şubat 2022’de Venüs-Neptün altmışlığı kesinleşiyor. Bu romantik ve duygusal açı kalıbı kalpleri yumuşatan bir tesire sahip. Ancak adım atmak koşuluyla. Altmışlık olumlu açılar çabayla gelen iyicil etkinin sembolüdür. Yıpranmış ilişkilerde inisiyatif alındığı takdirde barışma ve denge durumu gündeme gelebilir. İlham, yaratıcılık ve üretim adına da destekleyicidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Özetle umut varsa eğer kırılan kalpler onarılabilir, yeni bir başlangıç şansı yapmak söz konusu olabilir. Burada anahtar motif “kazanma” duygusu değil, kalbi istekler. Aslında şu soruyu sormak çok önemli: Kalbin gerçekten ne istiyor?

Bir diğer önemli açı yine 24 Şubat 2022’de kesinleşecek Merkür-Chiron altmışlığı. Sorun ve yaraların ancak konuşularak iyileşebileceğine vurgu yapan bu açı suskunluk, küslük, inat veya tepkisel sözler yerine yapıcı ve sakin bir şekilde masaya oturulduğunda hem ortak hem de bireysel sorunların çözülebileceğine işaret eder. Açı kalıbı +- 3 gün etkili.

Ve son olarak gelelim haftanın en zorlayıcı gökyüzü etkisine. Hafta içerisinde tesirler genel olarak oldukça yapıcı ve dengeli ancak hafta sonuna yaklaştığımızda hava bulutlanmaya başlıyor. 25 Şubat 2022’de Merkür-Uranüs karesi kesinleşiyor. Bu çatışmalı açı kalıbı gereksiz inat, uç fikirlerin çatışması, “Hep ben haklıyım” inadını temsil ediyor. Herkesin kendine has fikirleri olabilir ve diğer fikri kabul etmeyebilir. Açı kalıbı ani öfke patlaması ve fevri hatalı hareketler getirebilir. Yıkıcı bir isyanı simgeler. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Her şey iyi giderken bir çuval inciri berbat etme riski vardır, bu yüzden herkesin ufak şeyleri büyütmemesi ve ağzından çıkanı kulağının duyması özellikle hafta sonu çok çok önemli.

Bu hafta 23 Şubat 2022’de tam da Mars-Neptün altmışlığı kesinleşirken Temel Seviye Astroloji Bahar dönemi eğitimimiz başlıyor. Tüm dersleri bizzat kendim vereceğim eğitimde üçüncü temel seviye döneminin coşkusu içerisindeyim. Yeni dönem 23 Şubat 2022 saat 20:30’da başlayacak ve her hafta aynı gün ve saatte devam edecek. Temel seviye eğitim süresi 6 ay-24 haftadır. Dersler Zoom üzerinden gerçekleşecek, her ders sonunda ders kaydı ve sunumu öğrencilere iletilecektir. Konuyla ilgili tüm detayları aşağıdaki linkten bulabilir, bilgi almak ve kayıt için egitim@merkurapp.com adresine mail gönderebilirsiniz.

Haftanın önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 21.02.2022: Herkese iyi haftalar! Yeni haftaya başlarken Ay Terazi burcunda ve saat 08.01’de Plüton ile kare sert açı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 08.01-12.18 arasında boşlukta olduğu için günün ilk yarısında odaklanmakta zorlanabilir ve duygusal türbülanslara açık olabilir. Çok önemli, riskli ve tansiyonlu işlerden bu zaman diliminde uzak durmakta fayda var. Ay saat 12.18’de boşluktan çıkarak Akrep burcuna geçiş yapacak. Günün geri kalanında sakin, odaklı ve kararlı bir akış söz konusu. Önemli, çetrefilli ve konsantrasyon gerektiren işlerimizi günün ikinci yarısına alabiliriz. Cevabını bulamadığımız sorular cevaplanabilir ve bazı sırlar ortaya çıkabilir. Ve saat 17.27’de günün en iyi açısı olan Güneş-Ay üçgeni kesinleşiyor. +-2 saatlik dönem 15.27-19.27 arası gerek kariyer, gerek insan ilişkileri adına en iyicil ve çözüm odaklı zamanlar. Bozulan dengeleri düzeltebilir daha huzurlu hissedebiliriz. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Salı – 22.02.2022: Ay Akrep burcunda ve saat 01.27’de Merkür ile kare sert açı yapacak. Günün ilk saatlerinde uyanık olanlar için daha gergin bir atmosfer söz konusu olabilir. Ani çıkışlar, münakaşalar ve yanlış anlaşılmalara dikkat. Buna ek olarak saat 08.09’da Ay-Uranüs karşıtı da devrede olacak. Yani özellikle gece yarısından sabah saatlerine kadar ezberlerimizi bozabilecek beklenmedik olayların olma ihtimali var. B planımızın olması ve gerektiğinde doğaçlama yapabilmek önemli. Neyse ki saat 09.45’te Ay-Jüpiter üçgeni kesinleşirken hava yumuşamaya başlıyor. Özellikle de 09.45-11.45 arası finansal işlemler, imzalar ve kariyerle alakalı konular adına destekleyici. Akşam saatleri itibariyle bu verimli ve dengeli akış devam ediyor, ancak saat 19.45 itibariyle Ay-Satürn karesi devrede. Bu saatler itibariyle frene basmamızda fayda var zira blokaj ve engellerle karşılaşabiliriz. Bir şeyler olmuyor veya çok yavaş gidiyorsa zorlamamak daha doğru olacaktır. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Çarşamba – 23.02.2022: Haftanın en iyicil günlerinden birindeyiz. Ay Akrep burcunda saat 00.54’te önce Venüs ile saat 01.58 ’de Mars ile altmışlık olumlu açılar yapıyor. Bunun üzerine 03.00’te Ay-Neptün üçgeni de devrede olacak. Güne harika tesirler altında başlayacağız, ancak uyanık olanlar için gerek ruhsal çalışmalar, gerek bir konuya odaklanma ve sorunları çözmek adına da bütün destekler bizimle olacak. Saat 09.54’te Ay-Güney Ay Düğümü kavuşumu kesinleştiği için gün boyunca özellikle sabah saatlerinde çok önemli kadersel karşılaşmalar, yüzleşmeler gündeme gelebilir ve önemli haberler alabiliriz. Ay saat 12.24’te Plüton ile olumlu altmışlık açı yaparak boşluğa giriyor. Bu bağlamda özellikle tüm önemli işlerimizi günün ilk yarısında başlatmak veya ele almakta fayda var. Ay saat 12.24-16.29 arasında boşlukta olduğu için bu zaman aralığında önemli bir işi ele almak, yeni bir şeylere adım atmak önerilmez. Ay saat 16.30 itibariyle boşluktan çıkarak Yay burcuna geçiyor ve tekrar verimli saatlere adım atıyoruz. En önemlisi saat 22.11’de haftanın en iyicil açılarından Mars-Neptün altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı yavaş ama kararlı ilerlemenin getirdiği ahenkli zafer duygusu ile alakalıdır. Bir şeyi yavaş ama adım adım kararlılıkla en iyi hale getirmek, ilham ve yaratıcılığı kullanarak güzel bir sonuç almak mümkün olabilir. Açı kalıbı +- 7 gün etkili. Eylemleri ezberden değil gerçekten içimizden gelen istek ve ilhamla hayata geçirmeliyiz. Kalıplar ve ezberlerle düşünen değil, kalıbın dışını görenler kazanacaktır. Ay Fazı: Küçülen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 24.02.2022: Haftanın bir diğer önemli ve olumlu gününe geldik. Bugün duygusal ve ruhsal enerji oldukça yüksek, keyifli ve huzur verici. Saat 01.32’de Ay-Güneş karesi kesinleşirken Ay fazı değişiyor ve Son Dördün evresine geçiyoruz. Bu faz daha hırslı, iddialı ve kendisini çevresine ispatlama niyetindedir. Daha rekabetçi, kararlı ve atak hissedebiliriz. Ancak yarış ve kazanma hissini saplantıya çevirmemek önemlidir. Saat 08.06’da haftanın iyicil açılarından Merkür-Chiron altmışlığı kesinleşecek. Sorun ve yaraların ancak konuşularak iyileşebileceğine vurgu yapan bu açı suskunluk, küslük, inat veya tepkisel sözler yerine yapıcı ve sakin bir şekilde masaya oturulduğunda hem ortak hem de bireysel sorunların çözülebileceğine işaret eder. Açı kalıbı +- 3 gün etkili. Ay Yay burcunda saat 10.05’te Chiron, 10.17’de Merkür ile olumlu açı yaparak bu açının hayırlı etkisini daha da güçlendiriyor. Saat 14.18’de Ay-Jüpiter karesi kesinleşirken özellikle +-2 saat boyunca her türlü abartılı harcama, demeç, yemek gibi davranışlardan uzak durmamızda fayda var. Ve saat 19.03’te haftanın en iyi açısı Venüs-Neptün altmışlığı kesinleşiyor. Bu romantik ve duygusal açı kalıbı kalpleri yumuşatan bir tesire sahip. Ancak adım atmak koşuluyla. Altmışlık olumlu açılar çabayla gelen iyicil etkinin sembolüdür. Yıpranmış ilişkilerde inisiyatif alındığı takdirde barışma ve denge durumu gündeme gelebilir. İlham, yaratıcılık ve üretim adına da destekleyicidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Özetle umut varsa eğer kırılan kalpler onarılabilir, yeni bir başlangıç şansı yapmak söz konusu olabilir. Burada anahtar motif “kazanma” duygusu değil, kalbi istekler. Aslında şu soruyu sormak çok önemli: Kalbin gerçekten ne istiyor? Günün sonunda saat 23.44’te Ay-Satürn altmışlığı da bu iyicil etkiyi, kararlık ve odağımızı daha da güçlendirmekte. Ay Fazı: Son Dördün.

Cuma – 25.02.2022: Haftanın en kaotik ve belirsizliklere açık gününe geldik. Bugün tetikte olmak, doğaçlama yapabilmek ve bir düşünce kalıbına sıkışmamak çok önemli. Saat 05.21’de Merkür-Uranüs karesi kesinleşiyor. Bu çatışmalı açı kalıbı gereksiz inat, uç fikirlerin çatışması, “Hep ben haklıyım” inadını temsil ediyor. Herkesin kendine has fikirleri olabilir ve diğer fikri kabul etmeyebilir. Açı kalıbı ani öfke patlaması ve fevri hatalı hareketler getirebilir. Yıkıcı bir isyanı simgeler. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Her şey iyi giderken bir çuval inciri berbat etme riski vardır, bu yüzden herkesin ufak şeyleri büyütmemesi ve ağzından çıkanı kulağının duyması özellikle hafta sonu çok çok önemli. Buna ek olarak Ay saat 06.24 itibariyle Neptün ile kare sert açı yaparak saat 19.28’e kadar boşlukta. Bu da gösteriyor ki bugün sahte haberler, yanlış anlaşılmalar ve yanılgılara oldukça açık olacağız. Hayati hiçbir karar almamakta fayda var. Ay saat 19.28 itibariyle boşluktan çıkarak Oğlak burcuna geçiyor. Neyse ki bu an itibariyle daha sakin, mantık odaklı hissedebilir ve olaylara daha sükunetle yaklaşabiliriz. Ay Fazı: Son Dördün.

Cumartesi – 26.02.2022: Herkese iyi hafta sonları! Ay Oğlak burcunda ve saat 08.09’da Güneş ile harika bir altmışlık açı yapacak. Cumartesi günü oldukça iyi açılara ev sahipliği yapacak ancak Cuma günü kesinleşecek Merkür-Uranüs karesinin etkisinin sürdüğünü de unutmayalım. Günün ilk saatleri ikili ilişkiler, üstler ve ebeveynlerle ilgili konularda sorunları çözmek, daha iyi noktaya gelmek adına destekleyici. Üzerine saat 14.40’ta Ay-Uranüs üçgeni ve 17.43’te de Ay-Jüpiter altmışlığı kesinleşiyor. Bu bağlamda 12.40-19.43 arası günün en verimli ve iyicil saatleri. Bu evrede finans, kariyer, hayatla alakalı önemli kararlarla ilgili iyicil adımlar atılabilir. Yatırım, eğitim, imza gibi işlemler için de bu evre çok uygundur. Günün geri kalanında bu olumlu etki sakin bir şekilde etkisini sürdürmeye devam edecek. Ay Fazı: Son Dördün.

Pazar – 27.02.2022: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay Oğlak burcunda saat 08.49’da Neptün ile olumlu altmışlık açı yapacak. +-2 saatlik evre her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için çok uygun. Saat 11.05’te Ay-Güneş 45’lik açısı kesinleşiyor ve Balzamik Ay fazına geçiyoruz. Yani yeniaya hazırlanma, dinlenme, görünmeyeni görme ve idrak dönemine. Bunun üzerine en önemlisi Ay önce saat 12.05’te Venüs, sonra 13.05’te Mars ile kavuşacak. Haftanın en tutkulu ve aşk dolu günündeyiz. İlişkilerde bastırılmış duygular açığa çıkabilir, aşk itirafları gelebilir, duygusal bağlar daha da güçlenebilir. Ay saat 17.49 itibariyle Plüton ile kavuşum açısı yaparak boşluğa giriyor. İşte bu an itibariyle aşırı tutku, kıskançlık ve ısrardan uzak durulması çok önemli zira ters tepebilir. Ay saat 17.49-21.35 arasında uzun bir süre boşlukta kalacağı için duygusal konular başta olmak üzere tüm hassas insan ilişkileri konuları bu saatler arasında ele almamakta fayda var, uğraşılsa da yol almak zor alabilir. Bu tür önemli konulara günün ilk yarısında odaklanmak çok daha hayırlı olabilir. Ay saat 21.36 itibariyle Kova burcuna geçiş yapacak ve daha bağımsız, bildiğini okuyan, çok boyutlu düşünebilen bir ruh haline geçiyoruz. Ay Fazı: Balzamik Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe