Begüm Minkis

21 Ağustos aşk gezegeni Venüs, bir diğer adı ile Afrodit Başak burcuna geçiş yapıyor. Sevgimizi serenatlardan, duygusal bakışmalardan ziyade mantıklı tavırlarımız ve çalışkanlığımız ile ispatlayacağımız bir sürece giriyoruz. Yakın ilişkilerde niyet ve samimiyet daha net bir şekilde kendini gösterecek ve ona göre rotalarda değişimler söz konusu olacaktır. Hayatımızı daha iyi organize etmek, planlamak ve kaliteli şekle getirmek için daha başarılı sonuçlar alabiliriz. Bu transit girişten ziyade başlanan konuları geliştirmek için daha çok destek verecektir. Burç bazında yorumlar yazının devamında

Venüs toprak elementinin değişken niteliğine sahip Başak burcunda, pek güç kazandığı bir pozisyonda değildir. Zira burada romantizm ve film gibi aşklardan ziyade daha realist, maddeci ve hizmet isteyen bir yapı devreye girer. Bu tabii ki ilişki açısından iyi bir süreçte değiliz anlamına gelmiyor. Aksine bu dönemde başlayan ilişkiler hayat yolunda daha sağlam adımlarla ilerleyebilir, zorluklar karşısında pes etmeden hedefine ulaşabilir fakat çok fazla hizmet etmek bir süre sonra kişileri köle moduna da sokabilir. Bu duruma da dikkat etmek gerekli. Venüs’ün toprak grubu bir burçta seyahat etmesi partnerlerle ortak iş yürütmek, birlikte proje yaratmak gibi olumlu etkileri de vardır. Karşı tarafın gönlü maddi konular odaklı çelinebilir. Kişisel hayatlarda da Başak burcu sembolizmlerinden olan hizmet alanları, sağlık sektörü, spor/egzersiz, diyet vb. konular adına yeni ve kalıcı başlangıçlar yapılabilir. Temizlik ve arınma ile de bağlantılı olması hem evimizi hem hayatımızı gereksiz yüklerden kurtararak sadeleştirebileceğimizi de ifade ediyor.

Venüs Başak burcunda her ne kadar düşen pozisyonda olsa da hayatlarımıza kalıcı değerler oluşturmamıza yardım edecektir. Düz romantizm gibi etkilerden tabii ki bahsetmiyorum fakat örneğin sizi mum ışığında bir akşam yemeğinden ziyade bir tapu memnun ediyorsa doğru yerdesiniz diyebilirim. Bu nedenle bu dönem materyalist zihniyetlerin daha çok tatmin duygusu içerisine gireceği bir süreç yaşanabilir.

Gökyüzünde Venüs’ün haricinde Başak burcunda stelyum adını verdiğimiz gezegen kümeleşmesi de meydana gelecek. Bu etki Venüs’ün saf enerjisini dağıtacak ve daha zengin bir etki göstermesine yardımcı olacak. 24 – 26 Ağustos arası Venüs ile Mars Başak burcunda kavuşum konumunda ilerleyecekler ve Yay burcundaki Jüpiter bu ikiliye kare açı atarak ilişki ve keyfi konularımızı çok fazla abartmamıza ve çok para harcamamıza neden olabilir. Olumlu anlamda ani kazanç fırsatları, birden ele geçen büyük paralar da yükselen olasılıklardan. Özetle Venüs bu dönemde hızlanacak, bereketlenecek, agresifleşecek ve tutku boyutu büyüyecek. Saf bir Venüs Başak etkisi görmeyeceğiz bu nedenle. Dürtülerin de başrolde olduğu bu süreç oldukça iradeli bir şekilde yönlendirilebilir gözüküyor. Genel anlamda bu etkilerin hepsini iyi yönlendirebilirsek transit sonunda ne kadar büyük işlerin bittiğini görebilirsiniz.

Venüs’ün 1 – 15 Eylül arasında Oğlak burcundaki Satürn, Güney Ay Düğümü ve Plüton ile üçgen açı kurması bu süreci kadersel yani önlenemez gelişmelere maruz bırakacaktır. Geçmiş sorunların çözüme ulaşması, eski aşkların kavuşması, eski arkadaşlıkların tekrar canlanması, beklenen iş haberlerinin gelmesi, yeni bir yaşam formuna geçmek, iş açılışı yapmak, mal/mülk satın almak gibi konular çok fazla gündemde olabilir. Hayatımızdaki tüm bu yeni başlangıçlar zamana yayılacak, tecrübelerimizi çoğaltacak ve bize yaşam kalitesi katacaktır. İkili ilişkiler adına düğün, nişan vb. girişimler için de uygun bir potansiyel sunabilir. Bu dönem maddi ve manevi büyümek istiyorsak Başak burcunun en baş felsefesi ile çalışmak, çalışmak ve çok çalışmak gereken bir dönem içerisinde olacağız.

Venüs Başak transitinin burçlara etkileri: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Angarya işlerin ve koşturmacalarınızın normalden daha fazla olacağı bu süreçte enerjinizi iyi kullanabilirseniz bir taşla iki kuş vurabilirsiniz. İş performansınızda artış söz konusu olacaktır ve bu süreçte yeni müşteriler kazanabilirsiniz. Sağlık açısından kendinize çok fazla özen göstermeniz gerekebilir. Eğer disiplini elden bırakmazsanız hızla şifa bulabilirsiniz. Yakın ilişkilerinizle ilgili de gerçek niyetler ve sırlar ortaya çıkabilir gözüküyor. Kilo vermek, spora yazılmak ve diyet aktiviteleri için de gayet uygun bir zaman olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Sizi tam anlamıyla destekleyecek ve hayatın tüm keyiflerine varmanıza yardım edecek olumlu bir süreç geçireceksiniz. Sosyal ve özel yaşamınızda hızlı bir yükseliş göstermeniz söz konusu olabilir. Hobilerinize yönelerek içinizde gizli kalmış bir yeteneğinizi keşfe çıkabilirsiniz. Kısa tatiller ve arkadaş organizasyonlarından da oldukça memnun kalabilirsiniz. Aşk hayatınızda olumlu etkileşimler ve gelecek planlamaları için müsait olacaksınız. Mesleğinizde daha girişimci olabilir ve kendinizi normalden daha fazla gösterebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Aile ve ev hayatınızda yeni tatlı koşturmacaların olacağı bir sürece giriş yapacaksınız. Tadilat/tamirat durumları gerçekleşebilir. Aile içerisinde önemli bir mevzu konusunda çözüm geliştirmeniz gerekebilir. Kariyer açısından da ilerleme göstererek yeni bir işe başlayabilirsiniz. Yeni bir ev almak, gayrimenkul konuları ile ilgilenmek, köklerinizle ilgilenmek, akrabalarla hasret gidermek gibi konular için gayet uygun bir zamanda olacaksınız. Bu transit adeta köklerindeki sorunları çözümleyerek ilerleyebileceğiniz mesajını veriyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Bol bol konuşacağınız, mail/telefon trafiğine maruz kalacağınız, yeni insanlarla bir araya geleceğiniz bir sürece giriş yapacaksınız. Bunca sosyal etki içerisinde seyahatler de bir o kadar devrede olabilir. Kardeşler ve kuzenler mercek altında olabilir, hayatlarında yeni bir sayfa açılabilir gibi gözükmekte. Taşınmak için de uygun etkiler alabilirsiniz. Genel anlamda pazarlık, almak/satmak, cesaret ve girişim konularında ön ayak olmanız gereken durumlar gündeme gelebilir. Bu etkiyi geçmişi anmak ve içinizi dökmek konusunda da değerlendirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Hayatınız açısından dönüm noktası diyebileceğiniz tarzda olaylara maruz kalabilirsiniz. Kendinize olan güvenin daha çok artması bu dönemde mümkün. Hatta sizi tutabilene aşk olsun. Bu dönemde size yeni bir gelir kapısı açılabilir. Bu zamana kadar yapmış olduğunuz birikimlerinizi değerlendirme amacıyla yatırım düşünebilirsiniz. Planlı ilerlerseniz beklemediğiniz fırsatlar da önünüze gelebilir. Mesela daha uygun fiyatlı alışverişler yapabilirsiniz. Ani borca girmek gibi dürtüsel davranışlar içerisine de girebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Üzerinizdeki kaygılardan kurtularak artık harekete geçmeniz gereken bir sürece adım atacaksınız. Kişisel anlamda önemli bir karar ile çevreden dikkat toplayabilirsiniz. Büyük işler başarabilir ve takdir görebilirsiniz. Planlı ve zeki işlerinizden daha çok fayda göreceksiniz. Ayrıca bu dönem ilişkileriniz sizi siz yapan değerler arasında olacak. Kendinizi açıklamanız veya ortak bir yol bulmanız gereken temalar olabilir. Kişisel anlamda kendinize çeki düzen vermek, imaj değişimi, alışveriş yapmak gibi keyfi hareketlerde bulunabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Hayat telaşesinden biraz mola vermek isteyeceğiniz olumlu bir süreç geçireceksiniz. Yalnız kalmak, kişisel farkındalık kazanmak ve insanların gerçek niyetlerini görmek açısından pozitif tesirler altındasınız. Yaratıcılığınız her zamankinden daha fazla olacaktır. Sanatsal ilhamınız yerinde olabilir. Hastane kontrolleri ve mevcut bir rahatsızlığınızla ilgili yeni bir süreç ya da tedaviye başlamanız da mümkün olabilir. Sosyal ilişkilerinizde size zarar veren insanlardan uzaklaşma kararı alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Hayallerinize doğru yol alma vaktiniz geldi. Kişisel amacınıza göre istediklerinizden birini hızlı bir şekilde gerçek hayata geçirebileceksiniz. Parasal anlamda mesleki gelirlerinizde artış yaşayabilir veya toplu bir para alabilirsiniz. Sosyal organizasyonlar, grup aktiviteleri ve kalabalık mekanlarda bolca bulunabilirsiniz. Arkadaşlarınızdan destek almak istiyorsanız tam zamanı olacaktır. Yardımlaşma ve dayanışma için pozitif etkiler içerisindesiniz. Kişisel yeteneklerinizi daha güzel sergileyecek ve aşk hayatınızı şifalandırabileceksiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Daha çok fark edileceğiniz, takdir göreceğiniz, yeni unvanlar alacağınız bir dönem geçireceksiniz. Sizden büyük ve güçlü kişilerden kuvvetli destekler alabilirsiniz. Aile içerisinde olan bir küslük son bulabilir. Kendinizle ilgili abartılı hareketlerde bulunabilirsiniz ve maddi açıdan biraz ipin ucunu kaçırabilirsiniz. Bu konuda dikkat etmek önemli olacaktır. Uzun zamandır beklediğiniz bir haber olumlu bir şekilde size dönebilir. Bu dönemde attığınız adımlar daha uzun ömürlü olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Karamsar etkilerden çıkarak hayata daha ılımlı bakmaya başlayacağınız, hatta üzerinizdeki bazı yükleri de bertaraf edeceğiniz bir dönem geçireceksiniz. Kafanızı dinlemek amacıyla güzel bir tatile çıkabilirsiniz. Mesleki anlamda mail trafiğiniz yoğun olabilir. Medya, ticaret ve global işler ile bağlantılıysanız daha büyük başarı kazanacaksınız. Zihinsel anlamda uyumlu kişilerle tanışabilir, vakit geçirebilirsiniz. Yeni bir iş kurmak ve bir ideali gerçeğe dönüştürmek amacıyla bir harcamanız da söz konusu olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Maddi konularınızla ilgili radikal bir karar alabilirsiniz. Hayırlı bir durum adına yeni bir borca girmek isteyebilirsiniz. Eşinizin maddi gelirleri ile ilgili güzel bir durum yaşanabilir veya size faydası daha çok artabilir. Bir hediye, değerli eşya alabilirsiniz. Sigorta, tazminat ve birikmiş borçlarınızla ilgilenebilirsiniz. İlişkilerinizde tutku boyutunun daha da artması mümkün olabilir. Psikolojik açıdan destek almak veya kendi içinizde bir şeylerle yüzleşmenizde olası gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Tüm ilişkilerinizin oldukça mercek altına alınacağı bu dönemde iyi ve kötü kalpli kişileri daha net ayırt edebileceksiniz. Aşk hayatınızda ilişkinizi bir adım ileriye taşımak isteyebilirsiniz. Partnerinizin odağı da ilişkinize daha fazla yönelecektir. Bu kadar göz önünde olmak size karşı düşmanlık besleyen insanları da çoğaltabilir. Sosyal hayatınıza renkli insanlar dahil olarak size keyif verebilir. İş hayatınızda ortaklık yoluyla ilerleme gösterebilirsiniz. Yanınızda size önemli ölçüde destek verecek bir kişi sayesinde kendi işinizi kurabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis