Merve Çubuktepe

Ve sonunda geldik, yılın en önemli gökyüzü olaylarından birine… 21 Ağustos 2017, saat 21:30’da Aslan burcunda bir Güneş tutulması deneyimleyeceğiz. Bu tutulma Türkiye’den maalesef izlenemeyecek, Amerika’dan izlendiği için de “Amerikan tutulması” ismiyle anılıyor. Ben bu yazıda tutulmanın doğasına odaklanmak istiyorum; burç bazında tüm yorumları ise yazının ikinci bölümünde bulabilirsiniz.

Güneş tutulmaları astrolojide en önemli gökyüzü olaylarından biridir. Kalıcı bitiş, başlangıçlar ve dönüşümleri simgeler; eğer haritada özel vurgular da varsa bu etki kaçınılmaz ve kaderseldir. Bize düşen ise bu değişim dalgası gelirken gerekiyorsa dalgayla yüzmek, gerekiyorsa nefesimizi tutmaktır. Yani dalgalarla savaşarak gücümüzü tüketmemeliyiz.

Tutulma anında Koç burcu yükseldiğinden yöneticisi Mars, Güneş ile kavuşuma yakın ve yanında iyicil Kuzey Ay Düğümü bulunuyor. Ve en önemlisi Güneş, kraliyet yıldızlarından Regulus ile kavuşumda. Bu esnada Güneş’e Satürn, Uranüs ve Jüpiter olumlu açı yapacak, sadece Merkür Retro konumda ve halen Neptün ile karşıt durumda. Yani bu tutulma esasen bize değişim başlarken çok yoğun bir motivasyon ve gücü beraberinde getirecektir.

Uranüs’ün arttırdığı hız, Satürn’ün getirdiği disiplin ve Jüpiter’in sunduğu inanç; Mars’ın ateşlediği heves ile birleşince, bu tutulmada aldığımız hayati bir kararı uygulamak ve başarı olmak adına bir çok desteğe kavuşuyoruz. Sadece Merkür’ün Retro ve Neptün ile karşıt açıda olması dikkatli planlanmamış hareketlere karşı uyarı, ve aynı zamanda dış koşulların beklediğimiz gibi olmayabileceği, “sürprizlere karşı hazırlıklı olmamız gerektiğine” işaret ediyor.

Güneş, hem şan şöhret hem de görünürlük getiren kraliyet yıldızı Regulus ile kavuşumda. Yani bu tutulmanın sınavı da esasen tüm davranışlarımızda ne pasif, ne de çok abartılı; “altın oranı” yakalayarak ölçüyü tutturmaktır. Zira bu süreci bir tarlaya benzetirsek eğer; tarlanın iyi hasat vermesi için hem gündüz hem geceye ihtiyacı vardır. Az Güneş alırsa ekinler solgun olacak, çok Güneş alırsa da kavrulacaktır. Yani insan ilişkilerinde aslında hayrımıza olana ulaşmak adına tek ihtiyacımız var: Hem söz, hem de sükut; doğru anda, doğru oranda…

Gelelim tutulmanın burçlar üzerindeki etkilerine: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Tutulma doğrudan aşk, hobiler ve eğlence alanınızı etkiliyor. Tutulma anında neredeyse çoğu gezegenin desteği sizinle. Yani özellikle bekar Koçlar için aşk rüzgarları püfür püfür emeye başlayacak. Kabınıza sığamayabilir, çok enerjik hatta kimi zaman alev topu gibi hissedebilirsiniz. Venüs Yengeç ve Merkür Retro sebebiyle sürekli beşinci viteste gitmemeye dikkat, zira bu sizi çok yorabilir ya da hatalı duygusal kararlar aldırabilir. Diğer yandan yeni bir hobiye başlamak, tatile gitmek; çocuğunuz varsa onunla ilgili hayırlı başlangıçlar yapmak adına da şahane etkiler sizinle olacak. Son olarak bu dönemde borsa ve şans oyunları gibi riskli yatırımlara karşı ilginiz artabilir; dozu iyi ayarlamak önemli görünüyor, zira hatalı bir karar sonucunda maddi kayıp yaşama riski ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Taşınma, tadilat gibi konular gündeminizdeyse değişim vakti geldi diyebiliriz. Aynı zamanda geçmişle ilgili sorunları çözmek, ailev ve haneyle ilgili hayati kararlar alma durumu da gündeme gelebilir. Bu süreçte kimi zaman tutulmanın gergin etkisinden her şey çok yoğun ve üstüste gelmiş gibi hissedebilir; kimi zaman çok yorgun ve pes etmiş gibi hissedebilirsiniz. Ancak Venüs ve Neptün size destek veriyor. Sabır ve kararlılığınızı koruduğunuz takdirde her şey güzel bir şekilde nihayete erecektir. İletişim tarzı ve empati duygusu sizin bu dönemde en iyi iki müttefikiniz olacaktır. Sadece taşınma, mülk alımı vb gibi önemli kararları eğer haritanızda Merkür retro değilse bunları retro bitişi sonrasında hayata geçirmekte fayda var, zira fikir değişikleri yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Ticari girişimler ve kısa yolculuklar adına temponun epey hızlanacağı bir döneme giriyorsunuz. Bu dönemde iletişim trafiğiniz de çok yükselecektir. Burada en önemli konu Merkür retrosu ve Satürn sebebiyle aşırı tezcanlılıktan kaçınmak. Zira bilgi kirliliği olabilir, ya da olayların iç yüzü beklediğinizden farklı çıkabilir. Dinleyip, gözlemleyip akıl süzgecinden geçirerek kararlarınızı almalısınız. Aynı zamanda yakın çevre ve kardeşlerinizle alakalı güzel haberler de alabilirsiniz; bu süreç sizi de etkileyecektir, hatta desteğiniz vesilesi ile her şey daha da olumlu ve herkesi mutlu edecek bir hal alabilir. Kariyeriniz açısından önemli anlaşmalar ve iş bağlantıları gündeme gelebilir, sadece haritanızda Merkür retro değilse bunları retro bitişi sonrasında uygulamak sizin için daha iyi olabilir. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Maddiyat ve kişisel değerlerinizi etkileyecek bu tutulma; özellikle de haritanız destekliyorsa maddi sıkıntılarınızı çözümleyecek ve sizi yeni bir döneme hazırlayacak etkilere sahip. Zaten Venüs de birinci evinizden size destek vermekte. Finansal açıdan denge kurabilir, aynı zamanda maddi beklentiniz varsa temin edebilirsiniz. Kişisel anlamda da kendinizi sorgulama ve yüklerden kurtulma adına etkiler de mevcut. Sadece Uranüs ve Venüs etkisi ile bazen çok hassas ve alıngan hissedebilir; olayları objektif değerlendirmekte zorlanabilirsiniz. Bundan ötürü mümkün mertebe her şeyi mantıkla değerlendirip öyle karar vermekte fayda var. İnsanların fikirlerini tabii ki dinlemeli, ancak sırf onları mutlu etmemek için içinize sinmeden kararlarını kabul etmemelisiniz. Sezgileriniz size yol gösterecektir. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Tabii ki tutulmanın yıldızları sizsiniz! Özellikle 23-29 derecede Güneş, Yükselen ve kişisel gezegenleri olanlar özellikle etki alanı içerisinde olacak. Hayatınız adına artık geminin dümenini elinize alıp ideallerinize doğru ilerleme vakti geldi çattı… Tutulma vesilesiyle hem motivasyon hem de kararlılığınız artacaktır. Giyim kuşam, sağlık, ilişkiler ve kariyer; her alanda istediğiniz değişimi başlatabilirsiniz. Sadece tutulmanın Marsyen etkisi sebebiyle bazen aşırı hırslı, sabit fikirli ya da riske açık bir halde olabilirsiniz. Kararlarınızı alırken gurur ve hırstan çok hayal ve gerçekten sizi mutlu edecek şey ne ise ona odaklanmalısınız. Tutulma ve sonrasındaki altı ay boyunca atacağınız adımlar uzun vadede de hayatınızı etkileyebilecek düzeyde etkileri beraberinde getirebilir. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Bir yandan burcunuzda Merkür geriliyor, bir yandan tutulma sahnede. Özellikle ruhsal konular, bilinçaltı ve sırlarla alakalı etkileri tetikleyecek olan bu tutulma Merkür retrosu vesilesi ile hayatınızda çok önemli sır perdelerinin kalkmasına vesile olabilir. Önemli bilgiler edinebilir, sizin hayrınıza olacak gerçeklere vakıf olabilirsiniz. Sadece Merkür gerilemesi sebebiyle her şeyi tarafsızca dinleyip, bir kaç yerden teyit alıp öyle harekete geçmelisiniz, zira yanlış anlaşılmalara açık bir etki söz konusu. Geçmişten gelen sorunları helalleşerek geride bırakabilir ve büyük bir rahatlama yaşayabilirsiniz. Aynı zamanda Venüs’ün de desteği size yeni insanlar ve sevgi dolu bir ortamı da yanında getirebilecektir; bir sıkıntınız olduğunda içinizde tutmak yerine güvendiğiniz kişilerle paylaşmalısınız. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Artık ileri tam hızda giden Jüpiter’in de desteği ve olumlu açılar vesilesi ile tutulma hayatınızda canlılık, motivasyon ve yepyeni fikirleri beraberinde getirecektir. Yeni gruplara dahil olabilir ve önemli insanlarla tanışabilirsiniz. Aynı zamanda bir projeniz varsa çevrenizden destek alarak bunu kusursuzlaştırmanız da mümkündür. Bu dönemde arkanızdan iş çeviren kişilere karşı daha dikkatli olmanızda fayda var, zira açık vereceklerdir ve sizin de bunları tespit etmeniz önemli. Kariyer konusunda tıkanıklık varsa bir destek vesilesi ile bu sorunlar çözülebilir. Venüs Yengeç etkisi sebebiyle üzerinize yük olan ve size zarar verdiğini düşündüğünüz arkadaşlarınızla bir devri kapatabilmeniz de mümkündür. Sadece bu açı sebebiyle bazen aşırı duygusal ve alıngan olabilirsiniz, pire için yorgan yakmamakta fayda var. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Kariyer ve hayat yolunuz… Tutulma oldukça yaşamsal önemde bir aksta gerçekleşecek sizler için. Özellikle kariyerinde tıkanma yaşayan ya da iş/pozisyon değişimi bekleyenler için değişim süreci de beraberinde geliyor. Sadece tutulmanın gerilimli açısı sebebiyle bazen agresif ya da kimse sizi anlamıyormuş gibi hissedebilirsiniz, bu geçici bir duygudur. Diğer yandan hayatınızı nasıl yaşayacağınız, nerede yaşayıp nerede çalışacağınıza dair sorgulamalar yaşıyorsanız tutulma etkisi size zaman içerisinde aradığınız cevapları da beraberinde getirebilir. Merkür retrosu ve Venüs esasen size destek olmaktadır; yarıda kalan ve bir türlü tamamlayamadığınız ya da üşendiğiniz konuları gündeminize tekrar alarak onları kusursuz hale getirebilir, takdir ve ilgiyi üzerinize çekebilirsiniz. Bu tutulma aynı zamanda görünürlük ve terfi gibi konular için de etkilidir. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Satürn’ün zorlayıcı etkisinden bunalan Yaylar, tutulma gerçekten güzel bir desteği beraberinde getirecek. Satürn sebebiyle yaşam enerjinizi ve umutlarınızı kaybetmiş, eski halinizi özlüyorsanız bu tutulma sizi tekrar motivasyon ve inançla dolduracaktır. Tekrar ideallerinize odaklanabilir ve geleceğinizi planlayabilirsiniz. Aynı zamanda önemli ve çok istediğiniz bir seyahat organize etmek, hep istediğiniz bir eğitimi almak, bir spora başlamak gibi konularda da gereken kararlılık size doğru ilerliyor. Tabii Satürn ve Merkür retrosu sebebiyle gerçekçiliğinizi korumanız çok önemli, zira bir anda sihirli değnek etkisi değil zamana yayılan bir iyileşme durumu söz konusudur. Son olarak da önemli ticari görüşmeler yapabilir, hukuki bir probleminiz varsa olumlu sonucunu alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Maddi anlamda borçlar, krediler ve bekleyen miraslar gündeminizde ise tutulma bu açıdan çözümleyici bir etkiyi beraberinde getiriyor. Aynı zamanda partnerinizin maddi durumu ile ilgili problemler varsa iyi haberler almaya başlayabilirsiniz, bu etki size de olumlu bir şekilde yansıyacaktır. Yatırımlarınız varsa size kar getirmeye başlayabilir. Venüs Yengeç etkisi sizi duygusal konularda daha tutkulu ve geçmişe özlem dolu hale getirecektir, Merkür retrosu da cabası. Bu süreçte eski ilişkilerinize dair özlem ve irtibat isteği görülebilir; sizin için bu durumun hayırlı olup olmayacağını dürüstçe değerlendirmeniz önem taşıyor. Ve kişisel dönüşüm açısından da tutulma önemli; ruhsal konulara daha çok eğilebilir, sessizlikte huzur bularak kendinizi iyileştirip yeni döneminize daha sakin, arınmış ve sade bir şekilde başlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Tutulma malumunuz zıt burcunuzda gerçekleşecek. Mars da Aslan burcunda sahnede, ancak bir yandan Uranüs, Satürn ve Jüpiter’in desteğini alıyorsunuz. Bekar Kovalar için gerçekten önemli bir ilişki başlangıcı gündeme gelebilir; hali hazırda iyi bir ilişkisi olanlar ise nişan/evlilik kararı alabilir. Ancak kabul etmek lazım ki bu dönemde bıçak sırtında duran sorunlu ilişkiler de özellikle Merkür retrosundan sonra nihayete erebilecektir. Hayatınızdaki insanları net olarak değerlendirebileceğiniz; yeni insanlarla tanışacağınız ya da gerekiyorsa miyadı sizin için dolan bazı insanlara veda edeceğiniz bir dönem sizi bekliyor. Sadece tutulmanın gerilimli etkisi sebebiyle aşırı katı ve yargılayıcı olmamalı, kıskançlık ya da kibir gibi duyguların sizi ele geçirmesine izin vermemelisiniz. Kariyer açısından da yeni ortaklıklar ve iş birlikleri gündeme gelebilir. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Kariyeri için endişelenen Balıklar için güzel bir değişim dalgası yolda. Çalıştığınız yerde önemli organizasyonel değişimler olabilir ve özellikle haritanız da destekliyorsa bu değişimden siz de karlı çıkabilirsiniz. Bu etki aynı zamanda iş/görev değişimi gibi konuları da beraberinde getirebilir. Kangren olmuş, bir türlü çözülemeyen bürokratik sorunlar varsa nihayete ermesi adına ilk ayak seslerini duyabilirsiniz. Bu dönemde halen süregelen bir sağlık probleminiz varsa iyileşebilir, ya da tanımsız bir sıkıntının teşhisi net olarak koyulabilir. Yine de tutulma etkisi sebebiyle sağlığınıza -özellikle göğüs, kalp ve sırt bölgesi - daha fazla özen göstermeli, enerjinizi dengeli kullanıp kendinizi hiçbir şekilde aşırı yormamalısınız. Zıt burcunuzda Merkür retro olduğundan kimi zaman kafa karışıklığı ya da hatalı ifadeler gündeme gelebilir; iyi bir dinleyici olmak ve mantığın sesini dinlemek önem taşıyor. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.