Merve Çubuktepe

21 Haziran 2020 saat 09:41’de 0 derece Yengeç burcunda bir Güneş tutulması meydana gelecek. Yaz tutulmaları trilojisinin ikinci bölümüne geldik. 5 Haziran 2020’deki Yay burcundaki Ay tutulması tam anlamıyla kapanış ve bırakma teması içeriyordu. Şimdiki tutulmayla bu kapanıştan sonra yeni döneme ilk adımı atmayı ve ileriye bakmayı öğrenmeye başlayacağız. (Burç yorumları yazının devamında)

Tutulmanın karakteristiği sebebiyle son derece duygusal, ağır, dolaylı ve geçmişten beslenen etkiler söz konusu. Süratli bir başlangıç yerine bu sefer daha yavaş ilerleyen bir süreçten bahsedebiliriz. Tutulma anında Merkür zaten retro. Bir süre yan yan yengeç adımlarıyla ilerleyebiliriz, illa ki koşmamız gerekmiyor. Bu konuda kendimize anlayış göstermeliyiz. Asıl koşuyu zaten 20 Temmuz 2020 Merkür gölge faz bitiş sonrası yapacağız, öncesinde 5 Temmuz 2020’de Oğlak burcunda da bir Ay tutulması olacak. Yani daha zaman var. Önümüzde uzanan yeni döneme hazırlanma ve bir nevi oyuna ısınma evresi.

Tutulma sebebiyle halı altına süpürüp yüzleşemediğimiz konularla alakalı adımlar atmamız gerekebilir. Gökyüzündeki retro deryası ve tutulma anındaki etkilere baktığımızda bu durum kaçınılmaz görünüyor. Mesela kaybetme korkusundan susuyorsak bazı şeyleri artık dillendirme, menfi ya da müspet işlerin nereye varacağını görme zamanı gelmiş olabilir.

Hayat düzenimiz, yaşam koşullarımız ve aile ilişkilerimiz de tutulma sebebiyle gözden geçireceğimiz konular arasında. Tutulmalar genelde anlık etkiler vermez ve tesirleri altı aya kadar yayılabilir. Bu evre sonucunda yeni bir hayat kurma, taşınma, aile yanında yaşanıyorsa bireysel bir düzen kurma, uzak bir yerde olsa da iş teklifini kabul etmek gibi vakalar deneyimlenebilir.

Şunu kabul etmeliyiz ki tortularla dolu olan bir kaptan berrak bir cevhere ulaşmak zordur. Önce bir önceki dönemin tüm tortusunu, bizde bıraktığı izleri ve toksik etkileri geride bırakmak gerekir. Eğer bu tutulmanın rüzgarıyla yelkenleri şişirip ilerlemek istiyorsak önce safralardan arınmamız gerekiyor. Yoksa ağırlık altında ezilebilir ve bir süre sonra yeni dönem için motivasyonu kaybedebiliriz.

“Her yaratıcı hareket bir yıkımla başlar.” Pablo Picasso’nun bu sözü yaz tutulmaları dönemini iyi özetliyor. Yeni bir bina dikmek için önce zemini kazıp güçlü temeller için temizlemek gerekebilir. Bu bir yıkım gibi gelse de önceki deneyimlere kıyasla geriye dönüp bakıldığında çok daha hafif hissedilebilecektir, bunu da unutmayalım. Bazen insan korkuları o kadar büyütür ki dünyanın sonu gelmiş gibi hisseder, oysa ki ödenecek bedel eskiye kıyasla çok daha küçüktür, insan duvara yaklaştıkça çekindiği gölge küçülür.

Tutulma anında Mars-Neptün karesi de etkin, yani ufuk çizgisi henüz puslu. Zorlu bir havada hemen demir alıp yola çıkmak risk almaktır. Yengeç burcu risk odaklı bir burç değildir. Yani gerekirse bekleyeceğiz, sessizliğin sesini dinleyeceğiz. Bu süreçte sonradan kabusa dönen eski güzel günlere ağlamak yerine gerçekten hep güzel kalan anılardan güç alabiliriz. Çocukluğumuz, gençlik ve nice hatıranın aydınlık yüzü bize ilham verebilir. Ailemiz ve özellikle anne, teyze, nine gibi dişil figürler çok yol gösterici olabilir. Bu kare ve Saros numarası 137 olan tutulma bize ayrıca sağlıkla ilgili uyarı veriyor. “Yeni normal” maalesef “eski normale” dönmüş gibi görünüyor ve bu hata sürerse Eylül 2020 döneminde özellikle sıkıntılar yaşanabilir. Tutulma acilen bu konularda gerek birey gerek devlet gücü yoluyla önlemlerin alınması gerektiğine işaret etmekte.

Ve bu tutulma kökler, kurallar, yasalar ve düzenle ilgili önemli detaylar barındırıyor. Zaten Satürn-Plüton kavuşumundan beri bu değişim dalgasını kah Covid etkisinden kah şu anda dünyada yayılan ırkçılık karşıtı protestolardan izliyoruz. ABD’de mevcut yönetim sarsılıyor. Bu tutulma da yeni düzen, yeni “aile” ve huzur tanımını tekrar oluşturacak türden bir etki. Bu ay sonunda da Jüpiter-Plüton kavuşumu yolda olduğundan bu tür siyasi ve toplumsal dönüşümleri daha da çok izleyebiliriz ilerleyen süreçte.

Gerek bireysel, gerek toplumsal perspektifle tam anlamıyla yepyeni bir döneme geçiş yapıyoruz. Birçok konuda algı ve odaklar değişti. Ve bu sadece yılın ilk yarısı. İkinci yarıda da çok önemli gezegen hareketleri, üç tutulma, bir Mars ve bir Merkür retrosu var. Ayrıca Satürn-Jüpiter-Plüton üçlüsünün açıları da cabası. Yeni normalin tanımı daha tam oturmadı, bu da çok doğal ama 2020’den sonra her anlamda dünya farklı bir yer olacak gibi görünüyor. Biz de buna ayak uydurmak ve en önemlisi kendi huzurumuz için önce kendi yeni normalimizi inşaa etmekle mükellefiz. Sonrasında yelkenleri şişirip bizi bekleyen yeni diyarlar için yola çıkabileceğiz. Rüzgarınız bol olsun, rastgele…

Güneş tutulmasının burçlar üzerindeki etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Ailevi konular, hayat tarzı ve düzeninizle alakalı keskin dönüşümler gündeme gelebilir. Tutulma sonrası dönemde taşınma, tayin, yeni bir hayat kurma gibi konuları hayatınızın merkezinde bulabilirsiniz. İstediğiniz mülkü alma, satma, arazi ve toprak işleri de hayatınızda yer bulabilir. Ailenizle alakalı travmatik konuları masaya yatıracak cesareti bulduğunuz takdirde önemli yüzleşmeler ve aydınlanmalar yaşayabilirsiniz. Kariyerinizle alakalı riskli kararlar, büyük restlerden kaçınmalı, aceleci davranmamalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Her türlü iletişim konusunda daha alıngan hissedebilir, aynı zamanda sürekli geçmiş odaklı düşünebilirsiniz. Burada artık geri dönüşü olmayan konularla ilgili sürekli iyi anıları hatırlamak yerine geçmişin gerçekten kıymetli ve değişmez iyi anıları ile beslenmek çok önemli. Kardeş, yakın çevre ve akrabalarla daha alıngan ve gerilimli atmosfer oluşabilir. Bir sözleşmeyi imzalarken, bireysel bir söz verirken iki kere düşünmeyi unutmamalısınız; aksi takdirde kırgınlıklar oluşma riski var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Tutulma etkisi ile evden çalışmayla alakalı yaratıcı fikirler gündeme gelebilir. Kendi işinizi kurmayı, bireysel girişiminizle para kazanmayı düşünüyorsanız tutulma size bu konuda ilham verebilir. Ancak gereksiz riskli ve hızlı hareketlerden kaçınıp ağır ilerlemenizde fayda var. Bu evrede aileniz ve eviniz için fazla harcama eğiliminde olabilirsiniz. Bu durumu bir dengeye oturtmak ilerideki olası maddi sıkıntıları önleyecektir. Yiyecek, aile, kadın, çocuk odaklı sektörlerden kazanç gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Burcunuzda gerçekleşecek tutulma yapısı gereği en çok sizleri etkileyecek. Geçmişin hayaletleri ile yüzleşirken daha fazla güçlenme şansı söz konusu. Bu hayaletler karanlık içinde önce korkutucu gelebilir, ancak sonrasında hayalet falan olmadıklarını sadece duygular olduğunu görebilirsiniz. Bu yenilenme sonucunda hayatınızda yeni bir dönemi açmak, yeni bir imaj, bedensel değişiklik, yaşam tarzında atılımlar için çok daha fazla güç bulacaksınız. Yaz boyunca aşırı alınganlık, her şeyi kişisel almaktan kaçınmalı ve mutlaka her konuyu imasız açık ifadelerle sorgulamalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Ruhsal anlamda daha hassas olabileceğiniz ve kimseyi de pek çekemeyeceğiniz bir dönem. Bu süreçte daha fazla evde zaman geçirmek isteyebilir, özellikle başınızı şişiren kişilerle aranızda bir mesafe koyma ihtiyacı duyabilirsiniz. İçinizdeki sezgisel ve ruhani yön uyanışta olduğu için suyla teması arttırmak, ruhsal çalışmalar yapmak enerjinizi yükseltecektir. Artık bilmeniz ve kendinize yeni yön vermeniz gereken aile sırları açığa çıkabilir. Ebeveynlerle açık defterler varsa kapanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Sosyal çevre ve arkadaşlarla alakalı daha hassas olacağınız bu dönemde herkes bir yarış içerisinde bulunabilir, en ufak bir laftan alınabilir. Burada önemli olan bir konuda kırgınlık veya problem varsa bunu açıkça dile getirmek; çünkü artan sessizlik ve imalar bir süre sonra sağlam bir arkadaşlıkta dahi sorun oluşturabilir. Yeni projeler üretmek için ilham sizinle olacak, özellikle de çocukluğunuzdan ve geçmiş deneyimlerinizden beslenmeniz de mümkün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Otorite figürleri, aile büyükleri ve patronlarla iletişimde zorlanabilirsiniz. Her yaptıkları daha eleştirel olabilir, alınabilirsiniz. Bu evrede tartışmaya girmek yerine doğru zamanda sakin ve net ifadeler kullanmak sorunları çözebilir. Kariyerle alakalı ilerleyen dönemde majör değişimler gündeme gelebilir ancak süreci iyi okumalı, zaman planını iyi yapmalı ve size taahhüt edilenleri detaylı bir şekilde sorgulamalısınız. Ev düzeniniz ve yaşam rutininizle ilgili değişim kararı alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Tutulmanın olumlu etkisini en çok yaşayacak burçlardan biri olarak bu dönemde adeta aydınlanmış gibi hissedebilir, her şeyi merak edip araştırabilir, evinizde huzur bulabilirsiniz. Ayrıca kökeniniz, aileniz ve tarihle alakalı pek çok konu ilginizi çekebilir. Ticari anlamda sosyal medyayı etkin kullanabilir yeni gelir modelleri oluşturabilirsiniz. Hukuki ve ticari konularda anlık kararlar almak yerine işin uzmanı bir kişiden danışmanlık almak faydalı olacaktır. Evden eğitim için de iyi bir zaman. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Maddi açıdan sıkışıklık yaşıyorsanız eğer artık bu konuyla alakalı acil önlemler almanız gerekebilir. Finansal durumu gözetmeden yapılacak harcamalar risk oluşturduğundan aileden destek almanız söz konusu olabilir, bu konuda gurur yapmak yerine yardımı kabul edip sonra ödemek çok daha olumlu olabilir. Ayrıca anne, dişil figürler ve aile bireyleri ile ortak yatırım kararları alabilirsiniz. Aşırı umursamazlık ve hassaslık arasında gidip gelen ruh halleri görülebilir, geçici bir durum. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Zıt burcunuzda gerçekleşen tutulma en çok ilişkiler konusunda bir dönüşüm yaratıyor. Eğer geçmişle alakalı sorunları çözmüş ve hafiflemiş bir şekilde yolunuza devam ediyorsanız ilerleyen dönem yeni bir aşkın, hem de duygulu ve yoğun bir ilişkinin kapılarını açabilir. Hayatınızdaki kişiler size karşı daha korumacı olabilir, bu bazen sizi bunaltsa da bunun sevgiyle alakalı olduğunu unutmamalısınız. Düşmanlarla empati kurma ve hatta barışma durumu gündeme gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: İlk konumuz sağlık. Tutulma etkisi sebebiyle stres kökenli mide problemleri baş gösterebilir. Rahim, meme, yumurtalıklar, yemek borusu normalden daha hassas olabilir. Bu dönemde her türlü sağlıkla alakalı koruyucu tedavinizi dikkatle uygulamayı unutmamalısınız. Bürokratik meseleler ve rutin hayat döngüsü sizi bazen çok sıkabilir, her şeye aynı anda koşup işleri iyice arap saçı haline getirmek yerine işleri tek tek, ağır ama net bir şekilde çözmek kalıcı çözüm bulmanızı sağlayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Özellikle de duygusal konular başta olmak üzere tutulmadan iyicil etkiler almaktasınız. Eskiden tanıyıp da yollarınızın bir türlü denk gelemediği bir kişiyle yolunuz tekrar kesişebilir ve aranızda bir elektrik oluşabilir. Eğer bir flört varsa ilişkiye dönüşebilir ve hatta ilişkilerde aynı evde yaşama, evlilik kararı görülebilir. Yine de Venüs retro döneminde olduğumuzdan tüm bu kararlarda aşırı acelecilikten kaçınıp, sakin ve mantık odağında ilerleyerek duygusal süreci en etkin şekilde yönetebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Çubuktepe