Begüm Minkis

Aşk, para ve güzellik gezegeni Venüs 21 Kasım saat 16:21’de Akrep burcuna geçiş yapıyor. Derin, tutkulu ve iz bırakan aşkların dönemi başlıyor. Bu sürecin gündem başlıklarından biri kriz yönetimi olacaktır. İlişkilerde zor ve sabır gereken koşullarla karşı karşıya gelebiliriz. Kontrol sahibi olmaya yönelik dürtümüz artabilir. “Yaşanılan kaos içsel arayışımızın bir sonucu mu, yoksa çevresel şartlardan çok mu etkileniyoruz?” Bu sorulara cevaplar bulabileceğimiz günler bizi bekliyor. Gizemli konular ilgi alanımıza gireceğinden bilinmeze duyduğumuz arzu bu dönemde iyiden iyiye yükselebilir. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Venüs Akrep burcunda astrolojik anlamda zararlı yerleşimdedir. Akrep burcu krizleri ve kaosu ifade ettiğinden bu zor koşulları ilişkilere de yansıtır. Venüs’ün bu yerleşiminde ilişkilerde fazla sahiplenmekten doğan kıskançlık, karşı tarafı kontrol altın alarak kendi istekleri doğrultusunda yönlendirme isteği ağır basar. Akrep burcu Mars yönetiminde olduğundan heyecan, tutku ve risk isteği fazladır. Fazla tutku ve risk de ilişkileri zamanla aşındırarak sağlıksız bir forma getirebilmektedir.

İlişkide karşı tarafla oyun oynamak, strateji kurmak ve kıskandırmaya çalışmak partner veya partner adayını korkup kaçırtabilir. Dayanıklılığımız bu süreçte fazlasıyla sınanabilir ve ciddiye alınmadığımız ilişkilerden soğuyabiliriz. Psikolojik ve fiziksel çekime verdiğimiz önemin artacağı bir süreç olabilir. Ancak bu konuların doyurulmadığı ilişkilerde aldatmaya eğilim görülebilir.

Sığ ve gönül eğlendirmeye yönelik ilişkilerde sorunlardan kaçma eğilimi sebebiyle sonlanma görülebilir. Akrep burcu maddi ve manevi tüm kaynakları birleştirmeyi ifade ettiğinden vefa duygusu yüksek, hastalıkta ve sağlıkta yürüyen ilişkiler kriz yönetiminden başarı ile çıkabilir. Venüs gezegeni küçük iyicil olduğundan zorlukların kolaylaşacağını da müjdelemektedir.

Venüs parayı da temsil ettiğinden Akrep seyrinde maddi gelişmeler açısından da bazı değişimler beklemek makul olabilir. Venüs gezegeni gibi Akrep burcu da finans ile ilgi olduğundan kimileri için önemli maddi fırsatlar, ortaklık sayesinde ilerleme ve şanslı yatırım zamanları olabilir. Üstelik Venüs’ün transitlerine devam eden diğer gezegenlerle açıları da olumlu olacağından işlerimiz de aynı oranda akıcı bir şekilde ilerleyebilir. Evlilik, ilişkiler ve ortaklıklarda olumlu gelişmeler öne çıkacaktır.

6 Aralık Venüs ve Neptün üçgeni maneviyatı yükseltecek, duyarlılığın olduğu ve romantizmin derinden hissedildiği ilişki başlangıçları verebilir. Barışmalar ve affetmeler görülebilir. Psikolojik destek almak, regresyon terapileri, ibadet ve spiritüel çalışmalar için çok destekleyici bir süreç olacaktır. Sezgileri maksimum seviyede kullanabiliriz.

Venüs’ün olumlu açılarla bezeneceği 10-15 Aralık arası birliktelikler özellikle kadersel anlamda olumlu değişimlere sahne olabilir. 10 Aralık Venüs ve Plüton, 14 Aralık Venüs ve Jüpiter, 15 Aralık Venüs ve Satürn altmışlıkları başarı getirecek ilişki başlangıçları meydana getirebilir. Sağlam birlikteliklerde ise gelecek planları için verimli etkiler mevcut olacaktır. İşe kabul edilmek, terfi ve zam almak gibi olumlu haberler de bu dönemde duyulabilir.

Venüs Akrep transit sürecinde cinsel rahatsızlıklar, beklenmeyen hamilelik ve düşük ihtimallerine karşı dikkatli olmak gerekebilir. Epilasyon, cilt bakımı ve ameliyatlar için uygun bir dönemdir. Genital gölgeler, kolon, rektum ve kuyruk sokumu bölgeleri daha hassas olabilir.

Venüs Akrep transitinin burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Eş veya ortak üzerinden gelen maddi imkanlarınızdan yana şanslı bir süreçtesiniz ve ek kaynaklar da yaratabilirsiniz. Psikolojik danışmanlık, terapiler ve araştırma odaklı işleriniz varsa daha da fazla verim elde edebilirsiniz. İçten bir dönüşüm yaşayarak olaylara farklı cepheden bakmanız da mümkün. Bu dönem gizli olaylar önünüze gelebilir. Şüphe, kaygı ve evhamlı taraflarınıza hakim olarak kendinize baskı yapmamaya çalışın. Cerrahi müdahale gerektiren bir sağlık sorununuz var ise gündeminizde öne çıkabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Yeni bir ilişkiye başlamak için destekleyici etkiler altındasınız. Evlilik ve ortaklık konularında maddi yönden önemli kararlarınız olabilir. Sosyal hayatınız canlanacaktır. Yeni davetler alabilirsiniz. Öte yandan çevrenizle görüş ayrılıkları yaşayabileceğiniz bir dönem olabilir. Hatta size açıkça düşmanlık eden insanlar öne çıkabilir bu süreçte. Eğer evliyseniz eşinizin hayatında sizin de değerlendirmeye almanız gereken yeni gelişmeler olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Çalışma hayatınız ve sorumluluklarınız öne çıkıyor. Ofisinizi, evinizi düzenlemek ve hayatınızdaki fazlalıkları tespit etmek için iyi bir döneme adım atıyorsunuz. Yeni bir diyet ve egzersiz programına başlayabilirsiniz. Yaşam tarzınızı daha faydalı hale getirmeniz mümkün. Keyif alacağınız, yoğun düşünceleri dağıtacak hobiler de edinebilirsiniz. Evcil hayvanlarınız var ise daha çok ilgilenebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Aşk hayatınızda yeni gelişmeler ortaya çıkabilir. Hayatınızda biri yoksa sizi derinden etkileyen biri ile görüşmeye başlayabilirsiniz. İçinizdeki yaratıcı güç daha da artarken yeteneklerinizle ön planda olabilirsiniz bu dönem. Altın, döviz yatırımları ve kripto paralarla ilgili atılımlarda bulunabilirsiniz. Şayet planlıyorsanız çocuk sahibi olma konusunda veriminiz artabilir. Halihazırda olan çocuklarınızın sorunlarıyla ilgilenebilir ve yeni çözümler getirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Ailevi konular ve ev yaşantınız odak noktanıza girebilir. Miras paylaşımı, toprak konuları ile ilgilenebilirsiniz. Ev yatırımı yapabilir, oturduğunuz yerde tadilat/tamirat düşünebilirsiniz. Ev içerisinde de koşturmacalarınız artacaktır. Çok fazla misafir ağırlayabilirsiniz. Yeni bir ev arayışındaysanız şayet mükemmeliyetçi davranabileceğiniz bir süreç olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Yeni fikirler, plan, proje ve ticari atılımların gündemde olacağı bir dönem. Kısa süreli seyahatler gerçekleştirebilir, eğitim almak istiyorsanız o yönde adımlar atabilirsiniz. Bir yazınız yayınlanabilir veya bildiğiniz alanlarda konuşmalar gerçekleştirebilirsiniz. Web sitesi açmak gibi internet üzerinden girişimler için de uygundur. Gündelik yaşamda iletişim trafiğinizde artış yaşanabilir. Eski okul/mahalle arkadaşlarınızla ve kardeşlerinizle görüşebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Maddi kazançlarınız artarken, sahip olduğunuz değerlere bir yenisini daha ekleyebilirsiniz. Kişisel harcamalarınız artabilir. Mal/eşya alımı sebebiyle yeni bir ödeme başlatabilirsiniz. Parasal konularda önemli kişilerle görüşmeler gerçekleştirebilirsiniz. Terfi/zam alabilirsiniz. Özgüveniniz artabilir. Bu pozitif etkinin ışığında ilişkiler üzerinden değerinizi olumlu veya olumsuz fark etmeye başlayacaksınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Kendi burcunuzda etki görmeniz dolayısıyla yaşamın pek çok alanında güçlü değişimlerle karşı karşıya kalabilirsiniz. Yeni bir işe, ilişkiye veya eğitime başlayarak tazeleyici bir döneme doğru adım atabilirsiniz. Sağlığınızla ilgilenebilir, yaşam tarzınıza dair yeni kararlar alabilirsiniz. Bu süreçte normalden daha şüpheci, evhamlı ve sorgulayıcı davranışlar içerisine girmeniz ihtimal dahilindedir. Olayları derinlemesine değerlendirerek kontrol altına alma ve liderlik etme beceriniz artış gösterebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Kontrolünüzün dışında kalan bir alanda etki görmeniz nedeniyle yaşam bir adım geri çekilerek kendi içinize döneceğiniz bir döneme girebilirsiniz. Bilinçaltınız çok hareketlenirken aktifleşen sezgilerinizle olayları algılamaya çalışabilirsiniz. Yaratıcı çalışmalar, spiritüel uğraşlar ve ibadetler size iyi gelebilir. Bu esnada gizli olayları da fark edebilirsiniz. Doktor kontrolleri yaptırmak için de iyi bir dönem. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Geleceğinizi ilgilendiren konularda bazı yeni kararlar gündeme gelebilir. İş hayatınızda farklı bir alanı denemek isteyebilir, iş hacminizi genişletebilirsiniz. Bu çerçevede yeni ve özel bir çevreye girebilirsiniz. Önemli organizasyonlar, gezi veya davetlerde bulunabilirsiniz. Gündelik hayatınızda içerisinde çok kişinin dahil olduğu krizli olayları çözmeniz gerekebilir. Arkadaşlarınız size yeni haberlerle gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Toplumda edindiğiniz rol ve kariyeriniz ile ilgili yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Statünüzü arttıracak gelişmeler olabilir. Patronlarla, önemli şahsiyetlerle ilgilenmenizi gerektirecek olaylar dikkat çekebilir. Yaptıklarınızla daha göz önünde olmanız mümkün. Özellikle aile büyükleriniz çerçevesinde gelişecek bir maddi krizi çözmeniz gerekebilir. Ayrıca yeni iş başvuruları için de desteklendiğiniz bir dönem. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: İlgi alanlarınız, merakınız ve öğrenme isteğinizin daha fazla artacağı bir sürece gireceksiniz. Uzak yerlere seyahat planlayabileceğiniz gibi uzak yerlerden misafirleriniz de gelebilir. Bakış açınızı değiştirmenize sebep olacak olaylar da önünüze gelirken hayata yüklediğiniz anlamı da gözden geçirebilirsiniz bu dönem. Haberleşme trafiğiniz artacaktır. Yeni bir eğitim programına başlamayı düşünüyorsanız şayet ideal bir dönem. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis