Begüm Minkis

21 Mart 2019 günü İstanbul saati ile 03:42’de 0° Terazi burcunda bir dolunay gerçekleşecek. Dolunaylar hayatımızdaki herhangi bir süreci nihayete erdirmemiz için yardım eder. Bu dönemlerde farkındalık artar ve olayların iç yüzünü görebiliriz. İlk derecede gerçekleşen gökyüzü hareketlerinin özel anlamları vardır fakat bu dolunay bu senenin gerçekleşecek 0°’li son gökyüzü hareketi olacak ve biz bahar ekinoksunu karşılıyor olacağız.

Astroloji’de Güneşin Koç burcuna geçtiği gün Astrolojik olarak yıl yeni başlar. Hatta eski zamanlarda bugün takvimler hazırlanır ve önemli günler tayin edilirmiş. Bu sene ise bu özel anda gerçekleşecek dolunay aslında tüm yılı nasıl bir kalitede deneyimleyeceğimizi belirleyecek. Koç ve Terazi aksının Astrolojide önemli bir yeri vardır. Koç burcu Zodyak’ın ilk burcudur ve hayata geldiğimiz çocuksu yanımızı bize anlatır. Terazi ise artık büyüdüğümüz ve başkaları ile ilişki kurabildiğimiz yetkinliğe geldiğimiz konuları anlatır. Bu burçlarda olan Güneş ve Ay’ın karşı karşıya gelmesi ise bize aslında hangi yoldan gitmemiz gerektiğini ve kimlerle yürümemiz gerektiğini gösterecek.

Taze Boğa burcuna geçen Uranüs dolunay anına 150’lik dediğimiz beklenmeyen, öngörülemeyen kendisi gibi uranüsyen bir açı yapacağından; İlişkiler, evlilikler, yakın dostluklar ve aile bağları içerisinde ani beklenmedik haberler gündemimize oturabilir. Sanat ve moda dünyası da bu açıdan nasibini alacak gibi görünüyor hatta. Bu açı kaza açısı olarak da bilindiği için bazı üzücü haberlerde gelebilir ki hali hazırda Merkür’ün retro olması da özellikle hava trafiği ile ilgili alanları dikkat çekici kılıyor.

Dolunay anında yükselen Kova burcunun Ay ve Güneş’e olumlu açıda olması gelişecek olayların doğrudan bize ulaşacağını, kafaların çok karışmayacağını gösteriyor. Güneş ve Ay ikilisinin 2. ve 8. ev alanında yerleşmesi ise birçoğumuzun gireceği yolun bizim önceden tatmadığımız bir durum olabileceğini ve bu yola girdikten sonra büyük tecrübeler edineceğimizi gösteriyor. Dolunay’ın başrolü aslında haritada en güçlü yerleşimde olan Satürn. Bu nedenle haritalardaki Oğlak temalarımız şuandaki transitlerle ilerlememiz adına aslında kilit nokta. Her konu oraya bağlanacak çünkü Satürn karmanın gezegenidir. Bu yüzden Satürn’ü dinlemeliyiz, sorumluluktan ve yüzleşmekten kaçmamalıyız. Kısacası emek olmadan yemek istememeliyiz.

Gerçekleşecek dolunay’ın dikkat çekici bir tarafı ise Güney ay düğümü ile Plütonun Oğlak burcunda kavuşumda olması. Yakıp yıkan ve yeni bir biz ortaya çıkacağını söyleyen bu kavuşuma yakın orb ile karma gezegeni Satürn de eşlik edecek. Bu kavuşumlar aslında özel bir eşikte olduğumuzu ve özellikle öncü burçlar dediğimiz Oğlak, Yengeç, Terazi ve Koçların daha çok dönüşüm yaşayacağını söylüyor. Bu sene bu kavuşum git gide birbirine yaklaşacak fakat ilk dalga bu dolunayla açığa çıkıyor!

Dolunay anında Güneş ve Ay’ın dispozitörü Venüs ile Mars 23° de birbirini partil kare açısı yaparak adeta girişimci ve mücadeleci ruhumuzu körüklüyor. Bu öncü yoğunlaşmasından ötürü sakin bir dolunay süreci geçirmeyeceğimiz kesin. Bu açı fikir birliğine varmamız gereken ve geçmişten gelen sorunları çözmemiz konusunda önümüze yeni fırsatlar sunacağını gösteriyor. Ay’ın Mars’a destek çıkması, Jüpiter’in ise Venüs’ü desteklemesi aslında tıkanık görünen olaylarımızın hiç göründüğü gibi olmadığını gösteriyor. Bütün mesele bizim içimizdeki eril ve dişil taraflarımızın dengelenmesinden geçiyor bu durumu göz ardı etmezsek olaylara 1-0 önde başlayacağız demektir.

Güneş ile Chiron’un el ele bulunduğu bu dolunay anı bize çok isteyip fakat cesaret edemediğimiz işlerimizde şifa enerjisini vererek o konuda girişimde bulunma şansı tanıyacak. Yine retro Merkür’ün Neptün ile kavuşumu sayesinde geçmiş hayaller ve fırsatlar oldukça devrede olarak tekrardan önümüze gelebilir. Böyle bir durumda yüzümüzü çevirmeden Merkür’ünde retro’dan çıkmasını bekleyip harekete geçmeliyiz.

Kısacası bu dolunay bize insan olduğumuzu tekrar hatırlatacak gibi görünüyor.

Kendi içinde de oldukça gizemler barındıran dolunay’ın burçlara etkileri: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Dolunay’ın sizi önemli ölçüde etkilemesi kendinizle ilgili önemli atılımlar gerçekleştirme, toplumdaki görünümüze vizyon katma konusunda oldukça destekçi olacak. İlişkiler konusunda geçmişten bir problemi bitirmeniz veya ilişkiyi bitirme kararı almanız olasıdır. Hayatınızdaki özel kişinin yaşamında önemli değişim yaşama durumunuz da olabilir. İnsan ilişkilerinizin canlanmasından dolayı eski dostlarınızla görüşmek isteyebilirsiniz. Kariyer konusunda da atılım yaparak görüşmeler gerçekleştirebilirsiniz. Genel bağışıklık sisteminize destek olacak besinler tüketmelisiniz karşıt burcunuzda gerçekleşecek dolunay halsiz hissetmenize neden olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Uranüsyen etkileri olan bu dolunay size iş fırsatları ve kariyer vadediyor. İş arkadaşlarınızla ilgili konularda gelişmeler deneyimlemeniz ve onlarla sosyalleşmeniz mümkün. Gelecek hayallerinizin bu süreçte oldukça çoğalması ile birlikte bu dolunay size en azından birini hayata geçirme fırsatını verebilir. Sosyal çevreniz size bol bol yardım edebilir. Yönetici gezegeninizin dolunay haritasında Jüpiter ile olumlu açıda yerleşmesi ilerleme konusunda size şans verecek biçimde gözüküyor. İş seyahatleri, girişimler ve geçmiş borçlar konusunda da pozitif gelişmeler yaşayabilirsiniz. Sağlığınıza da dikkat etmeniz gereken bir dönemdesiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Yönetici gezegeniniz Merkür’ün retro olduğu bu dolunay size geçmişten birçok şansı getirebilir. Sosyal ve ciddi ilişkiler konusunda şanslı olduğunuz transitler altındasınız. Keyfinizin artacağı bu zamanda kariyeriniz dolayısı ile yeni insanlar tanıyabilir hatta aranızda sürpriz aşklar oluşmasını deneyimleyebilirsiniz. Uzun zamandır görüşmediğiniz arkadaşlarınızla sosyalleşmek isteyeceksiniz. Hayatınıza yeni bir hobi gelebilir ve kendinizi oldukça mutlu hissedebilirsiniz. Uzak akrabalarınızla haşır neşir olabilirsiniz. Kısacası yerinizde pek durmak istemeyeceksiniz. Ufkunuzu genişletecek bir seyahat gerçekleştirmek için iyi bir zaman. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Bu sene sorumluluk almayı öğreniyorsunuz. Bu dolunayda evinizde bir yenilik veya düzenlemeler yapabilirsiniz. Para konularınızın aktif olmasından dolayı kredi, borç, yatırım, miras gibi gündemleriniz var ise bazı sonuçlanmalara yaklaşabilirsiniz. Sezgilerinizin artması dolayısı ile önceden düşündüğünüz fikir ve projeler bu dolunayda hayata geçebilir. İş hayatınızda yapmak istediğiniz yenilikler varsa eğer bu dolunay sonrası hayata geçirme şansı elde edebilirsiniz. Artık terfi mi yoksa kendi işinizi kurma hayalleriniz mi orası sizin kişisel hikayenize bağlı. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: İş sahibi bir Aslan burcu iseniz önemli atılımlar, anlaşmalar ve satışlar bu dolunay sonrası mümkün. İletişim ağınızın ve becerilerinizin oldukça genişleyeceği bu zamanda yakın çevrenizden destek göreceksiniz özellikle kardeşlerinize karşı fedakar davranışlar göstererek birbirinize fayda sağlayabilirsiniz. Seyahat ve yer değişimi yapabilirsiniz. Geniş ufuklara dalacaksınız ve sosyal medyada bol bol becerilerinizi sergileyebilirsiniz. İnternet üzerinden gelen fırsatlara açık olacağınız gibi teknolojik aletlerinizden sıkılıp daha yeni modelleri almak isteyebilirsiniz. Dişleriniz bu dönemde hassas olabilir, dikkat etmekte fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Retro Merkür’ün işlerinizi ilerletmeniz konusunda size engel koyması konusunda biraz tadınız kaçmış olsa da dolunay enerjinizi geri getiriyor. Para giriş ve çıkışlarınızın olması ayrıca önemli iş görüşmeleri yapabilmeniz konusunda destekleniyorsunuz. Kendinize verdiğiniz değer artabilir ve keyfi harcamalar yapabilirsiniz. Sağlığınız konusunda da kontroller, spor ve diyet girişimleri için müsaitsiniz. Geçmişten gelen arkadaşlıklar ve ilişkiler konusu bir süre daha devam edebilir. Çocuk yapmaya karar verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: İlişkiler ve tüm genel konularınızın oldukça etkin olacağı bu dolunay sonrası ciddi bir ilişkiye yelken açabilir ya da temeli sağlam olmayan ilişkilerinizi sonlandırma kararı alabilirsiniz. Uzun zamandır hayalini kurduğunuz bir konu hayata geçebilir. Varsa eğer çocuklarınızın hayatında da bazı hareketlilikler olabilir. Dolunay’ın başrolünde olmanızla birlikte kendinizi keyifli hissedeceksiniz. Fiziksel olarak değişikliklere açıksınız diyet, spor ve kişisel bakım gerçekleştirebilirsiniz. Artık umursamaz olmayı, olaylara eskisi gibi tepki göstermemeyi öğreniyorsunuz. Bu dolunaydan kazançlı çıkabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Parasal kaynaklarınızı arttırma ve kariyerinizde yeni alana geçme konusunda destek görebilirsiniz. Yakın çevrenizdeki kişilerle iletişiminizin artması söz konusu olabilir. Taşınma gibi düşünceleriniz var ise hayata geçirebilirsiniz. Yönetici gezegeniniz Mars’ın dolunaya olumlu açı yapması özellikle parasal kaynaklarınızı arttırabileceği gibi kişisel önemli harcamalarınızı da gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal olarak dikkat çekiyorsunuz. Değer verdiğiniz ve sizi anladığını düşündüğünüz arkadaşlarınızla bir araya gelebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Jüpiter’ den dolayı oldukça şanslı olduğunuz için bu sene özel bir koruma altındasınız. Evlilik düşünceleriniz var ise bu dolunay size ilk adımları attırabilir. İş girişimi yapmak isterseniz de bu konuda da destek gördüğünüz dolunay sizi iyi etkileyecek gözüküyor. Yeni eğitime başlayabilir, mesleki olarak kendinizin bir tık ileriye taşıdığınızı hissedebilirsiniz. Güçlü iletişim becerileriniz size çok şey kazandırabilir. Aile ve ev içerisinde de bazı yenilikler yaşayarak yeni sayfa açabilirsiniz. Bu sene bireysel iyileşme yaşayarak kendinize geliyorsunuz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Kişisel başlangıçlarınız ve geleceğiniz için attığınız adımlar bu sene oldukça önemli. Sorumluluklarınızın her geçen gün artması bu konuya alışkın olsanız da bu sefer sizi yormuş olabilir. İletişim, haberleşme konuları çok fazla hareketli olacağı için Merkür’ün kazalarına oldukça açıksınız. Yüklerden sıkılmış bir oğlak burcu iseniz kendinizle ve hayata bakış açılarınızın değişmesiyle kararlar alabilirsiniz. Kafa dinlemek için seyahat konuları gündeminize gelebilir. Eş dolayısı ile bazı gelişmeler deneyimleyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Önemli ölçüde etkileneceğiniz bu dolunay hayatınızda pürüz oluşturmuş bir konunun bitmesini sağlayabilir. Ortak kaynaklarınız dolayısı ile desteklenebilir ve bu sayede bazı harcamalar yapabilirsiniz. Evliyseniz eğer eşinizin hayatındaki yeni bir gelişme sizi dolaylı yoldan etkileyebilir. Ayrıca yatırım ve daha büyük çaplı işler yapıyorsanız bu dönemde bazı ilerlemeler kaydetmeniz de mümkün görünmekte. Sezgilerinizin artacağı bu zaman diliminde geçmişe fazla takılmadan ileriye bakmak sizin için daha yararlı olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Ruhsal yanınızın artmasıyla bazı gerçekleri görebilirsiniz. İlişkilerinizle ilgili bazı açılımlar yaparak yeni ve önemli kararlar alabilirsiniz. Fikirleriniz ve atılımlarınız desteklenir şekilde gözüküyor. Rüyalar, spiritüel çalışmalar ve meditasyon gibi yönelimleriniz var ise daha yüksek verim alabileceğiniz bir dönemdesiniz. Sağlık konusunda ise dikkatli olmalısınız. Genel kontroller ve diş hekimi ziyaretleri yapmayı değerlendirebilirsiniz. Mesleki olarak insan ilişkilerinizin fazla gelişmesiyle hiç olmadığı kadar kendinizi toplum önünde hissedebilirsiniz fakat Merkür retrosunun hala burcunuzda seyahat ettiğini unutmadan girişimlerinizi ona göre ayarlamalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgiler,
Begüm Minkis