Begüm Minkis

21 Mart 2023’de İstanbul’a göre 20:23’de 0° Koç burcunda Merküryen yeniay gerçekleşecek. Bir yandan bahar ekinoksunu deneyimlerken ruhumuzda çiçekler açabilir, içimizdeki yaramaz çocuk uyanabilir. Motivasyon ve heyecanımızın artmasıyla artık yeni bir şeyler söylemek ve yapmak isteyebiliriz. Gökyüzü bizlere adeta ‘’Marş Marş’’ komutunu getiriyor. Şimdi bize düşen görev geçmiş acıları, hataları ve başarısızlıkları unutmadan fakat esiri de olmadan edinmiş olduğumuz tecrübelerle yeni bir hikaye yazmak olacak. Amma velakin ince hesaplar yapan, ana odaklanmayan, daha baştan sonunu düşünen kahraman olamayacak. Girdiğimiz yolun sonunun bizi nereye çıkaracağı süreç içerisinde organik biçimde gelişen tutum ve davranışlarımız belirleyecektir. Bu sebeple yeniay takibinde biraz maceraperest olmamız biraz da doğaçlama ilerlememiz pek kötü bir fikir olmayacaktır. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Bizleri adeta ringe çıkaracak kuvvette meydana gelecek Koç yeniayı, 0° olmasıyla ayrı bir önem kazanmaktadır. 0°lere astrolojik perspektifte ayrı bir önem atfedilir. Henüz acemisi olduğumuz, anlamak ve öğrenmek için deneyime ihtiyaç duyduğumuz, fazla hevesli ve meraklı olduğumuz konuları göstermektedir. Diğer yandan bu süreçte başlatacağımız işlerde hata yapma, tekrar fikir değiştirme ihtimalimizin çok yüksek olduğunu hatırlatmak gerekiyor. Tercihlerimiz ve yöntemlerimiz zamanla bazı revizyonlardan geçebilir.

Bunlar sürecin çok doğal aşamaları ancak bizlere düşen hem kendimizi hem etrafımızdaki kişileri hemen suçlu ilan etmemek, kızmamak, esnek, empat ve hoşgörülü olmak olacaktır. Ayrıca 20 Nisan 2023’de ilkini gerçekleştirecek Koç ve Terazi tutulma aksı öncesinde bizleri bekleyen yeni dönemin ayak seslerini işitmeye başlayabiliriz.

Zodyak kuşağının birinci burcu Koç; bize özgü yetenekler, davranışlar, ilkel taraf, libido, fiziksel kondisyon, sportif işler, adrenalin, rekabetçi ve girişimci tarafımızı göstermektedir. Kendimizi bu yönlerimizi körükleyen aksiyon dolu gelişmeler içerisinde bulabiliriz. Yeniay anında yükselen Terazi burcu olması sebebiyle kefeyi eşit tartmaya özen gösterebiliriz. Alma verme dengesini kurmak, hak yememek, adaletin peşinden gitmek ve gerekeni yapmak gibi konularda da farkındalığımızın yüksek olduğunu söylememiz yanlış olmaz.

Dispozitörü Mars olan, ateş elementini buram buram yansıtacak yeniay alt bantta talihli olaylara işaret eden Jüpiter vurgusunu da taşıyor. Jüpiter 16° Koç’ta kardinal eksende, alçalanı temsil eden 7.ev çizgisinde güçlü pozisyonda bulunuyor. Neşe, bağımsızlık, hızlılık, liderlik, aşk, evlilik, ortaklık ve zenginlik getiren Alpheratz sabit kavuşumda bulunmaktadır. Hepimizin de gerçekten ihtiyaç duyduğu bu güzel temalara vurgu yapacak gelişmelere kendimizi açabiliriz.

Yeniay anında Güneş-Mars ve Ay-Mars kareleri hırslı, bencil, diktatör, kaba ve yobaz kişilerle sınanacağımızı gösteriyor ancak Mars’ın iyicilliğiyle nam salmış Betelgeuse sabit yıldızı üzerinde olması Mars’ın yapıcı biçimde kullanılmasına olanak tanıyacaktır. Hataların idrak edilmesine, son anda geriye dönülmesine yardımcı olacaktır. Kadın figürlerinden gelecek destekler, anlayış ve merhamet bizlere en ihtiyaç duyduğumuz anda çok iyi gelebilir.

0° Koç’un Sabian Sembolü Okyanustan bir fok yükseliyor, bir kadın da onu kucaklıyor. Bu sembol bize sevginin ne kadar içten geldiğini ve otomatik geliştiğini açıklıyor. Herkesin içinde her an hazır ve nazır biçimde sevilmeyi ve onaylanmayı bekleyen bir çocuk vardır. En mutlu olduğumuz anlar kontrolü bıraktığımız, spontane davrandığımız ve beklemediğimiz an bizleri yakalayan gelişmelerdir.

Türkiye haritasını incelediğimizde haritanın 10.evinde gerçekleştiğini görüyoruz. İktidarı, idari yönetimi, ülkenin otoriter figürlerini çokça konuşabiliriz. Ülkece bir ilke imza atabiliriz. Kadınları ilgilendiren haklar, avantajlar ve anayasayla ilişkili gelişmeler sürpriz biçimde gündeme oturabilir. Dünya çapında konuşulmamıza çok açık etkiler olacak. Bir kahraman veya liderin doğuşunu, güçlenişini gözlemleyebiliriz.

Sağlık ve sıhhatimizle yakından ilgilenebilir, ne gerekiyorsa onu hemen yapmaya koyulabiliriz. Spor, egzersiz ve diyet uygulamaları açısından destekleyici bir yeniay olacak. Mars’ın 28° İkizler’de sert açıları eğilimi olan kişiler için sinirsel rahatsızlık, panik atak, anksiyete, şok vb. sorunları ortaya çıkarabilir. Depresif, mutsuz hisseden kişilerde de ruh halinde toparlanma, canlanma gözlemlenebilir. Beyin, kafatası, gözler, kulaklar, dişler, solunum yolları, eller ve kollar ve omuzlar bu dönemde en hassas taraflarımız olabilir.

Koç Yeniayı’nın burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Burcunuzun hakkını vereceğiniz bu süreçte önemli işlere imza atabilir ve kahraman olabilirsiniz. İnisiyatif almanız ve kondisyonu yüksek tutmanız iyi olabilir. Heyecanınız sebebiyle acele davranışlarla kazaya meydan verebilirsiniz. Sağlık kontrollerinizi yaptırabilirsiniz. Fark atan, kendinizi gösteren ve mülakatı geçen kişi siz olabilirsiniz. Yetenekleriniz ve kendinize olan güveniniz çok dikkat toplayabilir. İş kurmak ve girişimci olmak isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: İdealist tarafınızın içten içe daha yoğunlaştığını gözlemleyebilirsiniz. Bastırılan duygular ve ertelenen işler rahatsız etmeye başlayabilir. Tam teşekküllü check uptan geçmeye karar verebilirsiniz. Sahneye çıkmaktan ziyade perde arkasında durarak ilerisi adına hazırlık yapabilirsiniz. Yurt dışına çıkmak, hiç görmediğiniz yerleri keşfetmek için çok heyecan duyabilirsiniz. Kiminiz gizli ilişkilere girebilir kiminiz de esaretten kurtulabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: On yılda olmayan bir anda sürpriz biçimde olabilir. Sizin için doğru yolu seçtiyseniz ve dürüst işler yaptıysanız eğer hayallerinize kavuşabilirsiniz. Yeni çevrelere girebilir, popülerleşebilir, bir grubun lideri olabilirsiniz. İşinizde terfi etmek ve kazançlarınızı arttırmak için elinize güçlü bir imkan geçebilir. Bir arkadaşınızın size getireceği teklif ve önerilere açık olmak sadece kendi bildiğinizi okumamak önemli olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: İtibarınızı arttırıyor veyahut geri kazanıyorsunuz. Sizi esir bırakan insan ve ortamlardan özgürleşebilirsiniz. Başarılarınız tüm toplum tarafından görülebilir ve takdir görebilirsiniz. Kariyerinizin önü çok parlak olabilir ve yeni olasılıkları değerlendirmek size iyi gelebilir. İş kurabilir, spora başlayabilir ve rekabetçi yönlerinizi koşullarınızı tehdit eden insanlara karşı gösterebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Bildiklerinizin doğruluğunu artık ispatlayabilir, onaylanmadığınızı düşündüğünüz görüşleriniz olsa da artık pek de bir şey umrunuzda olmayabilir. Siz de aynı şekilde başkalarına saygılı olmayı öğrenmeniz gerekebilir. Kendi zihninizin size yaşattığı manipülasyonlardan özgürleşebilirsiniz. Kimsenin bilmediği bir konuda veya bilgiyle fark atabilirsiniz. Siz de ilk defa deneyimlediğiniz bir işe soyunabilirsiniz. Eğitim, seyahat, hak hukuk kavramlarıyla yakından ilgilenebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Borçlarınız, ortak finansal kaynaklarınızı ilgilendiren güçlü yeni gelişmeler olabilir. Borca girerek ilk taksitinizi ödeyebilirsiniz ve yeni yatırım planınızı devreye sokabilirsiniz. Haritanız sert tesirler altındaysa kendinizi daha önce yaşamadığınız korku içerisinde bulabilirsiniz. Kadersel cezalar kesilirken hak edişiniz varsa büyük güç de kazanabilirsiniz. Hak eden kişilere karşı karanlık taraflarınızı açığa çıkarabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Evlilik ve ortaklık konuları açısından çok şanslı, koruyucu sürece girmektesiniz. Doğru dürüst insanlar sayesinde hem maddi hem manevi konularda yüzünüz gülmeye başlayabilir. Arkanızda duran ve yardım eden güçlü insanlar görebilirsiniz. Adapte olmak ve uyumlu olmaya çok açık olabilirsiniz. Kenara çekilerek başkalarına öncelik tanımak isteyebilirsiniz. Taşınma, seyahat, yer değişimi konusunda koşullar rahatlayabilir ve keyif alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Mesleğinizde yeni görevler edinebilir, sektörünüzü değiştirebilir, ofisinizi taşıyabilir veya yeni çalışma arkadaşlarıyla devam edebilirsiniz. Sağlığınıza, düzeninize dair verdiğiniz önem artabilir. Düzensiz yaşam ve istenmeyen kilolar varsa artık sizi bozduğunuzu düşünerek toparlamak için gayret gösterebilirsiniz. Kimileriniz estetik yaptırmayı düşünebilir. Akrabalarınızla daha sık vakit geçirebilir, davetlere ve etkinliklere katılabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Sizin için yeni bir mutluluk kaynağı ortaya çıkabilir. Kendinizle daha barışık olmaya başlayabilirsiniz. Korkularınızı yenebilirsiniz. Yeni bir hobiye ve yatırıma başlayabilirsiniz. Aşk hayatınızı ilgilendiren konularda güçlü gündemleriniz olabilir. Çekiminizin çok yüksek olduğu biri hayatınıza girebilir. Aşık olabilirsiniz. Eğlence hayatınıza verdiğiniz önem artabilir. İşe ara vermek isteyebilir, tatile çıkabilirsiniz. Kimileriniz çocuk sahibi olmaya karar verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Yuvanızı ilgilendiren yeni kararlar alabilirsiniz. Emlak yatırımı yapmak, taşınmak, aile kurmak, çocuk yapmak, evinizi dekore etmek ve tadilata sokmak gibi gelişmelerle ilgilenebilirsiniz. Güvenliğinizi ve huzurunuzu ilgilendiren her türlü konuda yapılandırmaya gidebilirsiniz. Hayata bakışınızı olumlu kılacak, pozitif hissettirecek, yüzünüzü güldürecek gelişmeler olabilir. Kimileriniz yurt dışına çıkarak veya farklı bir şehirde beyaz bir sayfa açmak isteyebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Kardeşleriniz, kuzenleriniz ve komşularınızı ilgilendiren gelişmeler olabilir. Daha önce aklınıza gelmemiş sıra dışı fikir ve çözümlerin peşine gidebilirsiniz. Cesaretiniz takdire şayan olabilir. İletişim esnasında düşünmeden konuşmak başınıza bela açabileceğinden gerçekleştiremeyeceğiniz sözler vermekten kaçınmalı, kısa gelecek planı yapmalı, anın kalitesine odaklanmalısınız. Araba almaya karar verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Maaşınızı, mal varlıklarınızı ve yatırımlarınızı ilgilendiren konularda şansınız açık olabilir, siz de boş durmayarak inisiyatif alabilirsiniz. Yetenekleriniz fark edilebilir ve değerlenebilir. Kendi işletmenizi açabilir, işinizi kurabilirsiniz. Para biriktirmeye karar verebilir, mal sahibi olabilirsiniz. Kendinize daha yüksek değer biçebilirsiniz. Size özgü tarafınız daha çok görülebilir ve fark atabilirsiniz. Evlenmeye karar verebilir ve önemli bir birlikteliğe başlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis