Merve Çubuktepe

Bu yılın ilk Ay tutulması 21 Ocak 2019’da Aslan burcunda saat 08:15’te gerçekleşecek. Bu tutulma karakteristiği gereği “Süper Ay” sınıfında. Yani Ay normalden daha büyük görünecek. Üstelik yükselimi sebebiyle tutulma öncesinde kırmızı bir görüntü oluşturacağından ötürü de “kanlı”. Tabii ki kanlı sıfatının gerçek kanla ya da tutulmanın kötü bir şey olması ile uzaktan yakından alakası yok. Gökyüzü olaylarının ilgi çekmesi için bu sıfatlar daha vurgulu kullanılıyor. Bu yıl üstelik Ay tutulması Ocak ayına denk geliyor ve yeni bir ismi daha var! Ocak ayına denk gelen dolunaylara “Kurt Ay’ı” denilirmiş ve Ay tutulmasının basında tam sahne adı “Süper Kanlı Kurt Ay Tutulması”. Açıkçası bu tanım bana gazetelerden kupon biriktirilen zamanlarda kaçan kuponlar yerine geçen Süper Mega Herkül kuponları anımsattı. :) Evet, tabii ki Ay tutulmaları son derece önemli astrolojik olaylar ama Brezilyalı futbolcu ismi gibi de sayısız sıfatla lanse etmek de biraz tuhaf ve abartılı geliyor açıkçası. Neyse biz tutulma etkilerine dönelim.

Tutulma 0 derece Aslan burcunda gerçekleşecek. Her Ay tutulması özünde bir dolunaydır, dolunay da astrolojik açıdan bir Güneş-Ay karşıtlığıdır. Esasen Ay tutulmaları için bir dolunayın çok daha etkili üst oktavlarıdır diyebiliriz. Tutulma anının yükseleni bir önceki Güneş tutulmasının ev sahibi Oğlak, yükselen yöneticisi ise Satürn Oğlak olacak. Güneş tutulması ile hayatınızda başlayan değişim ve yeniden yapılanma süreciyle ilgili bu dönemde ilk emareleri görebilirsiniz. Bir şeyler ekildiyse filizler büyümeye başlar, bu ilerleyişi görüp rahatlarsınız. Eğer şans da sizinle yürüyorsa, daha da önceden bir şeylere başlayıp emek verdiyseniz meyveleri dahi toplamanız mümkün olabilir.

Tutulma anında Ay ve Güneş ikilisi burç dışından Uranüs’e kare açı yaparak bir T-Kare formasyonu oluşturmakta. Bu da bu dönemde ani olaylar, büyük haberler, sürprizlerin sıkça hayatımızda olabileceğini gösteriyor. Her şeyi sıkı sıkıya planlasanız bile içinizdeki doğaçlama yapan kanalı açık tutmalısınız. Zira değişen koşullara ayak direyen ya da bir şeylerin daha farklı olduğu, en önemlisi sona vardığını kabul etmeyenler bu süreçte gerçeği daha açık ve sert mesajlarla öğrenebilir. Güneş tutulması mantık ve sağduyunun önemini bize hatırlatmıştı. Şimdi ise özeleştiri, değişim, yeniden yapılanma ve dönüşüm gibi kavramları öcü gibi görmek yerine onlara kucak açma zamanı. Bir de bu T-Kare mantıksız riskler almak için kesinlikle uygun değil.

Venüs-Jüpiter ikilisi tutulma anında harika bir kavuşum içerisindeler. Tutulmadan bir gün sonra bu açı kesinleşecek. Üstelik Mars da bu ikiliye olumlu açı yapıyor. İşte bu tutulmanın esasen en güzel etkisi… Bu üçlü bir şey gerçekse, doğru ve mantıklı bir şekilde ele alınmışsa şansın da sizinle olacağını gösterir. Bu hem duygusal hem de dünyevi her türlü konu için geçerli. Ancak Venüs-Jüpiter ikilisine kare açı yapan Neptün de adeta bir hakem gibi tutulma anında karşımıza çıkıyor. Diğer bir hakem de Mars’a kare açı yapan Satürn.

Duygusal konular başta olmak üzere finans ve kariyer konuları dâhil eğer bu konuda yanlış beklenti içerisindeyseniz, gerçekleri kabullenmiyorsanız veya rasyonel olmayan iyimser bir ruh halindeyseniz bu tutulma çok hızlı bir şekilde bu durumla ilgili gerçekleri gösterme etkisine sahip. Bundan ötürü de bu dönemde hayatınızdan çıkan insanlar, düşen maskeler, öğrenilen bilgiler çok önemli olacaktır. Zira bu kişiler hayatınızda “gerçek” olmadığından ya da size aslında herhangi bir hayrı dokunmadığından yaşamınızdan çıkmaktadır.

Ancak aşikâr ki iki sert hakemimiz olsa da oluşan bu iyicil birleşim bir süredir hazırlanan, bir konuda gerçekten büyük emek verilen tüm konularla alakalı Aslan burcu sembolizmi gereği sahneye çıkma enerjisi taşımaktadır. Emek verdiğiniz bir konuda ön plana çıkabilir, takdir toplayabilirsiniz. Daha görünür olmak ve fark edilmek mümkündür. Kariyer adına yeteneklerinizi ortaya koymak için iyi bir zamandır. Duygusal konularda duygular dile gelebilir, tutulmanın Venüs-Jüpiter kavuşum etkisi ile yeni aşklar, var olan ilişkilerde canlanma görülebilir. Tabii egolar bu dönemde yüksektir, hatta balon gibi şişebilir. Bu dönemlerde en çok ego çatışmaları, kişilik üzerinden yapılan kavgalar sıkça görülebilir. Aşırı gurur, naz ve kapris de cabası… Ancak fazla nazın âşık usandırdığını unutmamak lazım! Bu dönemde blöf yaparsanız karşı taraf da blöfünüzü görebilir, uyarmadan edemeyeceğim.

Ay tutulmaları bir şeylerin oluşumunu görmek, var olan neyse formunun netleşmesi adına çok güzel zamanlardır. Aynı zamanda bir şeyleri bırakmak ve bitirmek adına da son derece uygundur. Bir de tabii ki Aslan vurgusu sebebiyle bol bol eğlenmek, organizasyonlar yapmak, imkan varsa kış tatiline çıkmak adına harika bir etkileşimdir.

Ay tutulmasının burçlar üzerindeki etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Tutulma vesilesi ile bir flört içerisindeyseniz kartlar açılabilir ve duygular dile gelebilir. İlişkisi olanlar için boyut atlama ve aranızdaki duyguları daha üst bir noktaya taşıma fırsatıdır. Çocuk sahibi olmak, bu konuda tedavi görmek adına uygun bir etkidir. Şanslı hissedebilirsiniz, bu harika ama lütfen riskli yatırımlardan, şans oyunlarından, spekülatif para işlemlerinden uzak durun. Bir hobiye başlamak, hobinizi mesleğe dönüştürmek ve ön plana çıkarak isminizi duyurmak için tam doğru zamandasınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Tutulma vesilesi ile taşınma, ayrı eve çıkma, mülk alım satım ve kiralama gibi konularda bir netlik sağlayarak yolunuza devam edebilirsiniz. Bu konularla ilgili karar almak için de uygun bir dönem. Tayin, taşınma, farklı bir ülkeye geçiş adına şanslı etkiler sizinle. Aile içerisinden bir kişiden harika bir haber alabilir ve çok gururlanabilirsiniz. Arkadaşlarınızla kesinlikle para muhabbetine girmemeniz gereken bir dönem. İnsanları değiştirmek için ne kadar zorlarsanız o kadar ters tepebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Tutulma mülakatlar, iş başvuruları ve ticari girişimler adına harika bir atmosfer yaratıyor. Sadece bu konularda abartılı beklenti ve anlatımlardan uzak durmalısınız. Duygusal açıdan tatlı sürprizler ve beklenmedik güzel haberler gelebilir. Bir flört veya ilişki başlayabilir; hatta her şey yolundaysa evlilik teklifi alabilirsiniz. İlişkisi olanlar için eğlence ve keyif zamanı. Sadece kalbiniz boşsa iş ortamındaki kişilere çok dikkat, bu tür yakınlaşmalar kariyer adına zarar getirebilir; dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Maddi akışınız hızlanabilir, ekonomik açıdan sıkıntı yaşıyorsanız tutulma vesilesi ile nefes almaya başlayabilirsiniz. Daha iyi maaşlı bir işe geçmek, ek gelir elde etmek adına da harika bir zaman. Bu dönemde oyunu doğru okuyup akıllı yatırımlar yapanlar kazanım elde edebilirler. Ancak çok gaza gelip de Yengeç Bank’a birikimlerinizi kaptırmayın. :) Diğer yandan içinize adeta özgüvenin tekrar dolacağı, çok daha güçlü ve kendinize güvenebileceğiniz bir döneme giriş yapıyorsunuz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Tutulmanın tabii ki başrolü sizsiniz. Hayatınızda bir şeylere adım attıysanız o şeyin olgunlaşması, hasadı toplamak, ön planda olmak, dikkat çekmek, yetenek ve gücünüzü sergilemek adına muhteşem bir zaman. İster dış görünüşü, ister mesleği, ister de sevgiliyi değiştirin; canınız hangisini istiyorsa. :) Değişim planınız yoksa yaşam enerjisi ve keyfin yükselmesi adına çok güzel destekler altındasınız. Bu dönem isteklerinizin peşinden gitmek ve elde etmek için tek yapmanız gereken şey harekete geçmek. Sadece gurur ve kibrin gölgesine düşmeyin yeter. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Tutulma vesilesi ile sizden saklanan ne varsa el feneri tutmuşçasına gerçekler ortaya çıkıyor. Bu dönemde insanların sevgi ve ilgisinin gerçekliği netleşir. Çevrenizde egosunu her şeyden üstün tutanlar tepesi üstü gelip sert bir yüzleşme yaşayabilirler. Ruhsal ve metafizik konulara bu dönem daha yakın olabilirsiniz. Ruhsal şifa çalışmaları, aynı zamanda gerekliyse psikolojik destek almak ve bilinçaltınızla ilgili çözümlemeler yapmak adına tutulma adeta bir rehber niteliğindedir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Hayatınızda sıcak bir yaz güneşi etkisi getiren tutulma bol bol eğlence ve keyifli dost meclisleri vaat etmekte. Bu dönem özellikle ev kuşu olduysanız tekrar insanlara karışmanın zamanıdır. Hayatınıza renk katacak insanlarla tanışabilirsiniz. Sadece iş ortamındaki arkadaşlara biraz dikkat, özelinizi çok paylaşmayın ve kullanılabilecek kozlar vermeyin. Aileniz ve ilişkiniz arasında dengeleri kurmanız önemli, iki taraf da onlara yeterli zaman ayırmadığınız gerekçesi ile alıngan olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Tutulma vesilesi ile kariyerinizle alakalı belirsiz ne varsa ortadan kalkıyor ve rotanız netleşiyor. Bu dönem kariyer beklentilerinizle ilgili sonuç alabilir, bir terfi veya tayin haberini kutlayabilirsiniz. Diğer yandan eğer sonuç gelmiyorsa artık kabullenip ileriye bakma zamanıdır. Kendi işinizi kurmak ya da başka bir proje için istifa kararı adına uygun bir dönem. Mümkün mertebe sizden rütbe olarak üst kişilerle didişmemeli ve ego çatışmasına girmemelisiniz zira sonucunda siz zararlı çıkabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Hayatınıza derinlik ve anlamların gelebileceği bir dönem. Tutulma vesilesi ile yurtdışına yerleşmek, yabancı menşeli bir firmaya girmek, hep istediğiniz o önemli seyahati yapmak için harika bir zamandasınız. Bu süreçte daha fazla okumak, araştırmak ve derin manaları bulmak isteyeceksiniz. Bir konuda usta olmak adına eğitim almak isteyebilirsiniz. Bireysel şansınızın oldukça yüksek olduğu bu dönemde insanları kolayca etkileyebilir; çarpıcı ve unutulmaz bir intiba bırakabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Davanız varsa, maddi açıdan haksızlığa uğradıysanız ya da para beklentiniz söz konusu ise tutulma vesilesiyle durumlar netleşiyor. Bu sayede önünüzü görebilir ve kendi maddi planınızı oluşturabilirsiniz. Güneş tutulması itibariyle hayatınızda yeni kararlar alıp önemli adımlar attıysanız bu değişim getirdiği ilk etkileri görebilirsiniz. Ailenizin üzerinize gelebileceği bir zaman, saygı önemli ancak sınırlarınızı net çizmelisiniz. Bir sıkıntınız varsa son anda beklenmedik bir destek görebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Lafa doğrudan gireceğim, uzatmaları oynayan bir ilişkiniz varsa nihai açıdan sonlanabilir. Zaman geçmesine, umutlar bitmesine karşın süregelen duygusal beklentilerle ilgili yüzleşme, akabinde kabullenme zamanıdır. Diğer yandan altı dolu ilişkiler için paylaşımların artabileceği, flörtün ve cinsel tansiyonun artabileceği zamanlar. Her türlü insan ilişkisinde aşırı gurur, inat ve nazlanan tavrın ciddi zararlar verme riski var. Tutamayacağınız sözler vermekten kesinlikle kaçınmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Tutulma vesilesi ile sırt, göğüs ve bacaklar özellikle hassas olabilir. Aynı zamanda taşikardi, çarpıntı ve tansiyon gibi konularda açıklık görülebilir. Sağlığınızı hiç ihmal etmeyip rutin kontrolünüz varsa aksatmamanız gereken bir zaman. Mevcut iş yerinizde bir görev değişimi gündeme gelebilir veya ekibinize size çok faydası olacak bir kişiyi alabilirsiniz. Günlük hayat ve bürokratik konularla alakalı içinizi kıyan bir süreç sonunda netleşebilir, çok rahatlamış hissedebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Çubuktepe Dirağ