Begüm Minkis

21 Ocak 2023 Cumartesi günü İstanbul’a göre 23:53’de Kova burcunun1°sinde Plütonyen yeniay gerçekleşecek. Yeniay esnasında Kartal takım yıldızındaki en parlak yıldızlar arasındaki bulunan Altair sabit yıldızının da etkilerini hissediyor olacağız. Zeki, cesur ve kararlı davranışlarla başarılarımızdan söz ettirebiliriz. Esaret ve çaresizlik gibi duygular beklenen haberlerin gelmesiyle geride kalmaya başlayabilir. Yeniayla birlikte yaklaşık iki buçuk yıldır her ne ektiysek eksi ve artılarıyla karşılığını alabiliriz. Hayallerimiz için savaşırken yozlaşmamış, hak ihlali yapmamış, aynı yolda ilerlediğimiz kişilere çelme takmamışsak güçlü başarıların kapıları aralanabilir. Yeni ve daha iyi bir yaşam için özgürlüğün bedeli neyse almaya hazır olmamız gerekecek. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Yeniayı daha iyi anlamak için geçmişe yolculuk yaparsak eğer 21 Aralık 2020’de 0° Kova burcunda zamanın yöneticileri Satürn ve Jüpiter gezegenleri 20 yılda bir meydana gelen önemli kavuşumu gerçekleştirdiler. Kova çağına girişi ifade eden bu süreçte bilginin, bilenin daha da değerli hale gelmeye başlaması söz konusuydu. Teknoloji, bilim ve ilim, insan hakları, astroloji, uzay ve havacılık sektörlerine dair yeni gelişmeler önem kazanmaya başlamıştı.

Bireysel hayatlarımızda bağnaz düşünceden sıyrılarak bilinç sıçraması yaşamaya başlamıştık. Yalnızca anı yaşayarak ve değerlendirerek değil ileriyi hesap ederek önlem almak, kendini geliştirmek, zeki hamlelerde bulunmak önem arz etmişti. Bunları yaparken bir yandan egomuzu, kişisel çıkarlarımızı törpülemek ve tüm insanlığa katkıda olabilecek hayırlı işler çıkarabilmek çok önemliydi. Aralık 2020’den beri dönemin ruhu bu şekilde değişim gösterdi ve yeni sorumluluklar edindik.

23 Mart 2023’de Plüton’un ilk defa 0° Kova burcuna geçerek 11 Haziran 2023’e kadar aynı dereceyi ziyaret etmesi kısa bir süre olsa bile Aralık 2020’de başlatılan konuların ilk köklü dönüştürücü sonuçlarıyla yüzleştirmeye başlayacak. Tüm bu bilgilere göre 21 Ocak 2023 Kova Yeniayı’nın bu bağlamda ne kadar önemli etkilerle köprü görevi göreceğini artık siz düşünün.

Yeniay anında Plüton burç dışından uzaklaşan kavuşumda olması geçmişte yaşadığımız olumlu ya da olumsuz bizi derinden etkileyen olaylarla önemli değişimler yapmak istiyor olabiliriz. Toksik durumlar hayatımızdan hızla uzaklaşabilir. Yeniay anında yine İstanbul’a göre 10° Terazi burcu yükseliyor olması yapılacak yeni başlangıçlarda ölçülü ve adil olmanın önemini vurgulayacak. Evlilik, ortaklık, işbirliklerinde kalıcı birleşme veya ayrılık görülebilir. Kimlerle ne şekilde nasıl yolumuza devam edeceğimizi belirleyeceğiz.

Türkiye haritasına göre 8.evde gerçekleşiyor. Dış borçlar, faiz, kredi ve finans sektörü birinci önceliğimiz haline gelerek yeniden yapılandırılmaya gidilebilir. Taciz vakaları, çocuk istismarcıları gündem yaratabilir. Hayvan haklarını, toplumsal şiddet ve cinsiyet eşitliğini konuşabiliriz. 1° Kova’da Altair Sabit Yıldızı etkili. Bu yıldız açık görüş, farklı zihin yapısı, kararlılık getirmektedir. Bizleri geri dönüşü olmayan yollara itebilir. Amerika’yla ilişkili yıldız gelecek günlerde siyasette önemli kararların alınıp gelişmelerin olabileceğini vurgulamaktadır.

Sağlık konusu da gelecek haftalarda önem arz edecektir. Bilekler, aşil tendon, kalp ve dolaşım yolları, skolyoz, sırt eğriliği ve kemik problemleri görülebilir. Tıptaki gelişme sayesinde bazı çözümsüz gibi görünen rahatsızlıkların şifası gelebilir. Diğer yandan toplumsal vakalar, yaşlı ölüm oranlarında artış görülebilir.

Kova Yeniayı’nın burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Arkadaş çevrenizle birlikte katılacağınız organizasyon, davet ve projeler sizi epey meşgul edebilir. Dostlarınızdan beklenmedik düzeyde sevgi ve ilgi görebilirsiniz. Yeni gireceğiniz çevrelerde kalıcı sağlam ilişkiler kurma fırsatınız bulunuyor. Mesleğinizden elde ettiğiniz kazançlarınız artabilir. Beklediğiniz yüklü miktarda para varsa eğer elinize geçebilir. Sosyal medya ve internet bağlantılı çalışmaya başlamak için destekleyici bir dönem. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Kariyerinizde uzun süredir verdiğiniz çabaların karşılığı gelmeye başlayabilir. Bundan sonraki süreçlerde hedeflerinizi yapılandırmanız, gerçekçi planlar yapmanız gerekebilir. Terfi, zam alabilirsiniz. Sizi seven, faydalı bağlantılar kurmanıza vesile olan dostlarınızı arkanıza alarak başarı kazanabilirsiniz. Özgürlük, şan ve şöhret kazanabilirsiniz. Sizi ilerletmeyen, misyonunun dışına çıkmış ilişki ve ortaklıklarda araya mesafe koyabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Yurt dışı, sosyal medya, eğitim, hak ve hukuk konularında uzun zamandır gösterdiğiniz sabrın karşılığını almaya başlayabilirsiniz. Uzaklarda kalan uzun süredir görüşemediğiniz dostlarınızdan haber alabilirsiniz. Kimileriniz iş sebepli seyahate çıkabilir, taşınma süreciniz varsa eğer tamamlayabilirsiniz. İlişkilere dair olumsuz edindiğiniz yargılarınızı çürütecek gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Finansal ve psikolojik düzlemde baskıları aşabilir, özgürlüğünüzü ilan edebilirsiniz. Üzerinize düşmeyen sorumluluklardan feragat etmeniz gerekebilir. Kredi, borç, miras, vergi ve SGK konularında sorumluluk alarak yeni başlangıç yapabilirsiniz. Toksik ilişkileri geride bırakma zamanı gelmiş olabilir. Başka kişileri sırtınızda taşımaktan vazgeçmeniz sizi ruhsal olarak hafifletebilir. Terapiste gidebilir veya cerrahi işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Evlilik ve ortaklıklarınızda ertelediğiniz görmezden geldiğiniz sorumluluklara sahip çıkmaya, koşulları gerçekçi biçimde değerlendirmeye ve yapılandırmaya başlayabilirsiniz. Sizden beklenmedik davranışlar ve tuhaf seçimlerle insanları şaşkına uğratabilirsiniz. Davalar, danışmanlıklar ve iş görüşmeleri gündeminizde sıklıkla yer edebilir. Otorite figürleriyle anlaşmazlık yaşıyorsanız çözüme kavuşmaya başlayabilir. Çevrenizde kim dost kim düşman daha rahat görebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Tüm düzeniniz değişebilir ve yeni görevler edinebilirsiniz. Sağlığınız veya iş hayatınızla ilgili uyarıları görmezden geldiyseniz eğer stres yaratan bazı durumlarla karşı karşıya kalabilir ertelediğiniz işlerden kaçamayabilirsiniz. Sürpriz iş teklifleri alabilir, teknoloji veya yurt dışı bağlantılı çalışmaya başlayabilirsiniz. Çalışma ortamınız ve rutinlerinize sizi esir bırakan koşullar bitebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Aşk veya çocuk konusundaki dengesiz durumlar geride kalabilir. Sabırla inşa ettiğiniz yatırımlarınızın sonuçlarını görmeye başlayabilirsiniz. Ortaklarla kendi işinizi yapmaya veya büyütmeye başlayabilirsiniz. Emlak, spekülasyon ve hobilerden gelir elde edebilirsiniz. Evinize yeni eşyalar satın alabilirsiniz. Yetenekleriniz, özgüveniniz ve zekanız önemli insanlar tarafından fark edilebilir. Sağlıklı beraberliğiniz artık evlilik yolunda ilerlemeye başlayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Aile hayatı, aile işi, evlilik, miras ve emlak konusunda yaşadığınız kısıtlamalar bitmeye başlayabilir. Üzerinize yük gelen fazla bulduğunuz sorumluluklarınıza yakınlarınızdan yardımcı aramaya bulabilirsiniz. Hayatınızın geneline düzen ve disiplin getirebilirsiniz. Bilinçaltınızı anlamak, kaybetme korkularınızı aşmak adına destekleyici bir zaman. Terapi almaya karar verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Kardeş, kuzen ve komşularınızla ilişkili iletişim sorunları, engelleyici koşullar çözüme kavuşmaya başlayabilir. İlişkilerinizi ilgilendiren radikal kararlar alabilirsiniz. Kararlı ve net tavırlarınız dikkat çekebilir. Yeni bir eğitime başlayabilir ve bazı kişilerle önemli imza/anlaşmalar gerçekleştirebilirsiniz. Ticari bağlantılarınızı gözden geçirebilir, yeni bağlantılar kurarken bitirilmesi gerekenleri de feshedebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Maddi konularda borçlarınızdan kurtulup özgürlüğe kavuşabilirsiniz. Beklediğiniz para elinize geçebilir. Zam alabilir, eğer işsizseniz işe başlayabilirsiniz. Birikimleriniz varsa yeni uzun vadeli yatırım fikirleri cazip gelmeye başlayabilir. Kendinize olan özgüveniniz yaşam canlılığınızda yükselme görülebilir. Değeri yüksek teknolojik ürünler satın alabilirsiniz. Kendinizi şımartmak ve hayatın tadını çıkarmak isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Hayatınızda yeni bir sayfa açılabilir. Fiziksel ve duygusal olarak kendinize dert ettiğiniz durumlar çözülmeye başlayabilir. Dış görüntünüzde yenilik yapabilirsiniz. Kilo verebilir, vücuttaki toksinleri atabilir ve bağımlılıklarınızdan kurtulabilirsiniz. İlişkilerde maddi manevi sorumluluk almanın vakti gelmiş olabilir. Ciddiyetle ele aldığınız konularda önemli kararlar almak, ilk hamleyi gerçekleştirmek gözünüze daha kolay gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Ruhsal açıdan içinize dert ettiğiniz, sizi karamsarlığa sürükleyen konular yavaş yavaş çözülmeye başlayabilir. Fazla yüklendiğiniz sorumlulukları üzerinizden atmak isteyebilirsiniz. Bağımlılıklarınızdan kurtulmak adına destekleyici bir dönem. Kilo vermek ve diyet yapmak için kendinizi disipline edebilirsiniz. Gizli düşmanlıklar, arkanızdan çevrilen işler ve kontrolünüz dışındaki gelişmelere dair size zarar veren durumlar varsa eğer artık çözüme kavuşabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis