Begüm Minkis

21 Temmuz 2024’de İstanbul’a göre 13:17’de Oğlak burcunda 29°de dolunay gerçekleşecek. Geçtiğimiz 22 Haziran 2024’de gerçekleşen dolunay’ın hem ikinci turu hem de daha kuvvetlisi olacak. Şaşıranlar için evet, Oğlak burcunda arka arkaya ikinci dolunay olacak. Dolunayla birlikte güç dengelerinin değişiyor ve kartlar yeniden dağıtılıyor. Dolunay’ın etkileri Ağustos’un ortalarına kadar devam edecek. Bu dolunayla misyonunu dolduran bize büyük dersler veren çer çöpler hayatımızdan temizlenecek Yerimiz yurdumuz, unvanımız, sorumluluklarımız değişebilir. Ülke içi yaşam koşulları daha fazla insanları düşündürebilir. Bireysel olarak tamamen hedef odaklı, net ve kararlı davranışlar sergileyebiliriz. Tuttuğunu koparanlar asil, vicdanlı ve dürüst oynayanlar olacaktır.

Unutulmaz bir finale geldik. Bu hayatta kazananlar olduğu gibi düalite gereği kaybedenler de olacak. Her daim Satürn gezegeninin yönetimindeki olan anaretik derecede gerçekleşecek dolunay bedelleriyle birlikte geliyor. Kendine fazla güvense de elindeki gücü dürüst yollarla gösteremeyen, kendini palyaçoya çeviren, kibrinin kurbanı olan insanların duygusal ve fiziksel çöküşüne zemin hazırlayabilir.

2 Eylül- 19 Kasım 2024 Plüton geri hareketi sebebiyle tekrardan ve son kez 29° Oğlak burcunu ziyaret edeceğini şimdiden belirtelim. Yine aynı derecede gerçekleşecek bu dolunay ile hayatımıza katacaklarımız o tarihte iyisiyle kötüsüyle daha da derinleşmeye devam ederek büyük bir yaşam olayı haline dönüşmeye elverişli olacaktır. Bu sebeple her konuda pişman olmamak suretiyle doğru ata oynamak gerekiyor.
(Burç bazında yorumlar yazının devamında)

2024 yazının çoğuna etki eden Oğlak dolunaylarının sonuncusu duygusal olarak yoğun ve bir o kadar ciddi ölçekte tesir edecek manzaralara gebe gözüküyor. Ay dolunay anında iç acıcı bir pozisyonda bulunmamakta. Hem Oğlak’ta sürgünde hem de krizleri gösteren anaretik derece konumlanacak. Kova’daki Plüton ile kavuşmasından hiç bahsetmek istemiyorum bile… Bu durumda bir döngünün sonuna geldiğimiz artık olanı olduğu gibi kabullenmek ve dönüşmekten başka çaremiz kalmayacak gözüküyor. Kimyası değişmiş, yerinden oynamış, çürük olan tüm yapılar hayatımızda daha fazla barınamayacak.

Önemli bir not: Plüton 2 Eylül-19 Kasım 2024 arası tekrardan ve son kez 29° Oğlak burcunu ziyaret ederek bu dolunay’ın hayatımıza sunduklarını geri dönüşü olmayacak biçimde daha da içimize işleyecek gözüküyor. Ay dolunay anında 29° Balık’taki Neptün ile partil altmışlık açı yapıyor olması özel bir eşzamanlılık yaratıyor. Bizi başarıya ulaştıracağına gönülden düşündüğümüz konular şartlar gereği zora soksa da kendimizi yine de büyük fedakarlıklar yaparken bulacağımızı göstermektedir. Çok sevdiğimiz insan ve değerleri korumak isteyebiliriz.

Dolunayla birlikte gelecek günlerde dünya çapında konuşabileceğimiz gündemleri sıraladığımızda: iç savaş sinyalleri, dünya geneli darbelerle yönetime el koyulması, mülteci sorunu, tanınmış markaların iflası, ekonomi paketleri nedeniyle işçi çıkarımları, göç dalgaları, kurallara itiraz, liderlerle ilgili zor hastalık-suikast veya ölüm tehditi içeren koşulların duyurulması. Yeni bir yöneticinin kendisini göstermesi, bazı ilçelerin vilayet olması, işçinin emekçinin değerinin ve tanımının değişmesi, genetik ve tıp alanlarda ilerlemeler, insanlığın kaderini değiştiren yeni bir buluş, imar yönetmeliğiyle ilgili değişimler bizleri etkileyebilir.

Yükselen dolunay anında 25° Terazi burcu olacak. Hukuki konular, politika, yargıçlar, avukatlar, danışmanlar öne çıkacaktır. Devlet adamlarının yardımcıları, sözcüleri de dikkat çekebilir. Bu süreçte pasif agresif bir yıkıcılık söz konusu olabilir. Sessizliğimiz birilerini rahatsız edebilir.

İlişkiler, ortaklıkların kaderi tekrardan yazılabilir. Saygının olmadığı ve sevginin kalmadığı basit ilişkiler daha fazla sürdürülemeyebilir. İlişkiler demişken dolunay anında Venüs Aslan’da önemli devlet insanlarının çocuklarını evlendirebilir, torun sahibi yapabilir. Venüs-KAD, Venüs-Jüpiter altmışlık açıları gerçek aşkın, özgür ve dostça sevginin kazanacağını ve destekleneceğini gösteriyor. İlişki adı altında baskı, zulüm, kontrolcülük içeren sahte ilişkiler artık daha fazla direnemeyebilir.

Güneş Zosma sabit yıldızı paralel konumda bulunuyor. Zosma kişilik bozuklukları, narsisizm, keyifli maddelere düşkünlük, bağımlılık, kehanet yeteneği, kurban-kurtarıcı ilişkileriyle ilgili bir yıldızdır. Bu dolunay bu konularla ilgili gündemleri daha çok belirgin kılabilir. Pek iç açıcı bir yıldız değildir. Hayatımızda duygusal olarak kendi kendimize zarar verdiğimiz alanları temizlememiz için farkındalık yaratabilir.

Dolunay’ın yücelim yönetici gezegeni Mars 0° İkizler burcunda Alcyone sabit yıldızıyla etkileşimde. Alcyone mistisizm, eleştiri yeteneği, edebi yaratıcılık, vizyoner olmakla ilişkilidir. Mücadelemiz bu alanlara kayabilir. Birilerine dil dökmek, yön göstermek ve sorunlardan bahsetmek için güdülenebiliriz.

Dolunay’ın sabian sembolü büyük bir firmanın yöneticileri gizli konferansta buluşuyor. Sosyal sınıflar vurgulanabilir. Piramidin üstündeki kişileri özellikle vurgulayan olaylar olabilir. Yeni kurallar, yasalar tartışılabilir. Yeni bir örgüt, devlet, parti hazırlıkları olabilir. Yönetim sorunları, zayıf sistemlerin ve başarısızlıkların üstü bahanelerle kapatılmaya çalışılabilir.

Oğlak Dolunayı’nın burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Hayat yolunuzda, kariyerinizle ilgili önemli tamamlanmalar yaşayabilirsiniz. Terfi, şirket değişimi gündeme gelebilir. Çalıştığınız idari kurumun yapısı tamamen değişebilir. Ortaklı bir işten ayrılmayı düşünebilirsiniz. Aileniz size önemli bir yetki verebilir. Evlilik, boşanma, taşınma yoluyla statünüz değişebilir. Hem kendi ebeveynlerinizle ilişkiniz hem de sizin ebeveynlik anlayışınız değişebilir. Yaşlı otorite figürleriniz varsa sağlıklarıyla ilgili daha dikkatli olmanız gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Yüksek eğitim, hukuk, medya ve yurt dışı konularında önemli bitişler yaşayabilirsiniz. İlahi adalet yerini bulabilir, esir hissettiren durumlarla ilgili özgürlük gelebilir. Sizi derinden etkileyecek bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Memleketinizden uzun süredir görüşmediğiniz insanlar gelebilir. Yazlık evinizi satmayı düşünebilirsiniz. Partnerinizin aile hayatında köklü dönüşümler olabilir. Hatalar gözünüze takılabilir. İnsanların bildiği yanlışları düzeltmeye odaklanabilirsiniz bu süreçte. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Finansal konularda önemli bitişler yaşayabilirsiniz. Miras haklarınızı alabilirsiniz. Ek gelir arayışlarınız bitebilir, yeni bir kaynak üzerinden maddi imkanlarınızı genişletebilirsiniz. Uzun süredir ödemesini sürdürdüğünüz bir borcunuz nihayet bitebilir. Maddi açıdan zorluklara girseniz de ilahi koruma arkanızda olabilir. Operasyon gerektiren rahatsızlıklarınız varsa detaylı kontrolden geçebilirsiniz. Psikolojik dönüşümden geçmeniz sizi iyimser hissettirebilir. Takıntı, korku ve kuruntularınızdan kurtulabilirsiniz. Şifalanabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: İlişkilerinizle ilgili radikal değişimler sahneye çıkacaktır. Başkalarıyla iş veya özel açıdan bağlantılarınızda dönüşümler meydana gelebilir. Sorunlu ilişki, ortaklıklarda ayrılık olabilir. Bazı kurumlarla anlaşmalarınızın vadesi dolabilir. Uzun süredir devam eden davanız final olacak büyük bir aşama kat edebilir veya tamamen sonlanabilir. Partnerinizin ilişkide size karşı ne kadar ciddi olup olmadığını çok net bir şekilde görebilirsiniz. İnsanların gerçek yüzü açığa çıkabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Büyük bir iş projesi peşine düşebilirsiniz. Tanıtım, açılışlar olabilir. Veya işinizde gelecek görmüyorsanız istifa edebilir, bereket yaratamadığınız bir şirketiniz varsa kepenkleri indirebilirsiniz. Çalışma metotlarınız, ortamınız ve imkanlarınız üzerine değişim yaratmanızın vakti gelmiş de geçiyor olabilir. Kendinize çok yüklenmeniz yorgunluk yaşamanıza neden olabilir. Dişler, eklemler, iskelet yapısı ve cildinizle ilgili hassasiyetlere karşı daha dikkatli olmanız gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Aşk hayatınızda büyük bir balık yakalayabilirsiniz. Kriterlerinizi karşılayan biri hayatınıza girebilir veya ilişkinin adını koyabilirsiniz fakat yanlış bir beraberliği ısrarla oldurmaya çalışıyorsanız partner yanlış kişi olduğunu kanıtlayabilir. Keyifli bir tatile çıkabilirsiniz. Sanatsal işlerle ve sportif faaliyetlerle ilgilenebilirsiniz. Harcamaların dozunu arttırabilirsiniz. Kendinize yeni güzel kıyafetler satın alabilirsiniz. Bu süreçte çevrenizdeki kişilerle ego sürtüşmelerinden kaçınmanız iyi olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Aile içi ilişkilerin merceğinize yerleşeceği bir zaman. Acımasız yargılar ve egolu davranışlar soğukluklara neden olabilir. Özel hayatınızdaki memnuniyetsizlikler gözünüze batabilir. Büyük bir mülk toprak yatırımın peşine düşebilirsiniz. Evinizi taşıyabilir, büyük tadilata sokabilir veyahut satabilirsiniz. İş veya eğitim sebepli taşınma gündeme gelebilir. Emeklilik veya miras gündeminiz olabilir. Devlet kanallı haklarınızın peşine düşebilirsiniz.

AKREP: Ticari anlaşma ve sözleşmeleriniz vadesini doldurabilir. Araba veya teknolojik aletler satın alabilirsiniz. İş ve eğitim sebepli önemli konuşmalar yapabilirsiniz. Beklediğiniz sonuç gelebilir. Staj yapıyorsanız başarıyla tamamlanabilir. Yolculuklar, kısa geziler düşünebilirsiniz. Rezervasyon yaptırabilirsiniz. Dil geliştirmek, reklam, tanııtm, mesleki yeni bir dal öğrenmek için uygun tesirler var. Kardeş ve kuzenlerinizin hayatında dikkat çeken gelişmeler olabilir. Siz de onların yanında hareket edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Maddi alacak verecek hesaplarınız kapanabilir. Büyük bir alım ya da satım olabilir. Harcamalarınızda biraz açılabilirsiniz. Kendinizi her alanda olabildiğince ortaya koyabilirsiniz. Dolunay size yeteneklerinizle ünlenme fırsatı getirebilir. Tanınmış biriyle veya firmayla iş görüşmesi gerçekleştirebilirsiniz. Hobilerinizi işe dönüştürebilirsiniz. Ortaklık üzerinden gelirlerde artış meydana gelebilir. Evlilik yoluyla başarı kazanabilir, beraberliğinizi ileriye taşıyabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Her alanda doruk noktası yaşayabilirsiniz. Tanınma, konuşulma durumunuz olabilir veya böyle yerlerde bulunabilirsiniz. Sağlığınızla ilgilenmeniz gerekebilir. Eklem, dişler, ciltle ilgili sorunlar tedavi edilebilir. Bir alanda güç elinize geçebilir veya tamamen geri planda kalmaya başlayabilirsiniz. Orta yolu bulmakta zorlanabilirsiniz. İlişkilerde niyetiniz, düşünceleriniz açık bir şekilde karşı tarafa mesaj verebilir. Karşınızdaki kişilerin kalbini kırmamaya özen göstermelisiniz aksi takdirde gözden düşebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Kontrolünüz dışında ama kaderinizi ilgilendiren önemli gelişmeler yaşanabilir. Yurt dışına yerleşmeye karar verebilir veya zaten uzaklardaysanız kalıcı olarak geri dönebilirsiniz. Arkanızdan dönen kirli olaylar, şeytanlıklar varsa açığa çıkabilir. Önemli bir tedavi sonlanabilir veya başlayabilirsiniz. Vicdanınızın sesi her şeye üstün gelebilir. Hırsızlık, dolandırıcılıklara açık olabileceğiniz için planlarınızı gizli tutmanız, fikirlerinizi herkesle paylaşmamanız gerekiyor. Gizli rahatsızlıklar varsa öğrenebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Arkadaşlarınızla ilişkilerinizi gözden geçirebilirsiniz. Tatil planları, davet ve kutlamalar olabilir. Kariyerinizdeki güçlenme gelirlerinize yansımaya başlayabilir. Kendi işinizi kurabilir ya da büyütebilirsiniz. Büyük müşteriler edinebilirsiniz. Tanınmış bir firmayla anlaşabilirsiniz. Sosyal çevrenizdeki insanlarla güç mücadelelerine karşı dikkat etmeniz gerekebilir. Geleceğe dair planlarınızı hayata geçirmek için ideal bir zaman. Hoşlandığınız insanın hayatınızdaki gerçek yeri ve değeri netleşebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis