Begüm Minkis

Yeni haftamızda Venüs’ün dinamik açıları eşliğinde 27 Ağustos’ta gerçekleşecek Başak burcundaki Yeniay’ın etkilerini hissediyor olacağız. Toparlanma, depolama, düzenleme ve kişisel bakım haftanın odağını gösteriyor. 23 Ağustos tarihinde Güneş’in Başak burcuna geçiş yapmasıyla Venüsyen konularla yakından ilgili nakit para, lüks eşya, ilişkiler ve zevklerimizi detaylıca analiz ederek tercihlerimizi bir yıkım ve yeniden yapım sürecine sokabiliriz. Riskli yeni başlangıçlardan ziyade halihazırda olan krizli konuları çözüme ulaştırmayı değerlendirmek daha fazla fayda getirebilir. Hayatımızdaki konulara denge getirme odaklı yaklaşırsak yeni haftamız bizlere çabalarımızın karşılığını hızlıca verebilir. (Gün bazında yorumlar yazının devamında)

23 Ağustos saat 06:16’da Güneş Başak burcuna geçiyor. Burçlar kuşağının çalışkan, üretken, düzen odaklı Başak burçlarının doğum günlerini kutlar sağlıklı yeni bir yaş dilerim. Başak burcu ayıklama, mükemmelleştirme ve ince işçilikle son derece ilgili. Yaz aylarının üzerimizde yarattığı rehavet ve dağınıklık varsa bunları toparlayarak sonbahara hazırlanma ihtiyacında olacağımız bir süreç başlıyor. Güneş Başak burcunda 23 Eylül’e kadar kalacak.

İlişkiler ve parasal mevzular Venüs gezegeninin önemli açıları sebebiyle haftanın odak noktası olarak gözüküyor. Bilhassa yolunda gitmeyen işler veya ortamlar konusunda nasıl uyum ve denge getireceğimiz üzerine bolca kafa yorabiliriz. İşin özü Başak burcunun detaycılığı bu sefer dünyevi hazlara yönelik çalışacaktır. Venüs’ün açılarını sırasıyla inceleyelim.

24 Ağustos tarihinde Venüs ve Kiron üçgen açısı kesinleşecek. +- 5 gün etkili olacak açı kalıbı ilişkilerdeki özgüven sorunları, kompleks, korku ve travmalar üzerinde şifalandırıcı formda çalışacaktır.

25 Ağustos Venüs ve Ay Düğümleri kare açısı +- 5 gün etkili olarak zam, terfi konusunda beklenen veya beklenmeyen kadersel haberlerin gelerek yeni yönlerin çizilmesi üzerinde etkili gözüküyor.

Zira hemen takibinde 27 Ağustos’ta Venüs ve Uranüs kare açısının kesinleştiğini görüyoruz. Aynı gün Güneş ve Mars kare açısı da kesinleşecek. Dilin kemiği olmadığı için eril, otorite konumundaki kişilerle anlaşmazlık, ret yemek, tartışmalara açık olabiliriz. Ayağımızın sağlam basmadığı koşullar daha da debelenmeye müsait olabilir. Aşırı risk iştahu kaza olasılığını arttırabilir. Maddi açıdan kaçınılması zor mecburi tüketime de işaret etmektedir. Aşırı ego, kibir, lüks tüketim ve keyif sarhoşluğunun gerçek değerlerimize zarar verdiğini fark ettirebilir. Hepimizin bu hafta içerisindeki aklındaki en önemli sorular; Biz bu davranışlarımızla neye ve kime hizmet ediyoruz? Değerimizi yükseltmek için verdiğimiz çabalar doğru yöntemler miydi? Acaba bazen fazla tutunduklarımızı salarak fedakârlık yapmak bizleri asıl en değerli noktaya taşıyabilir mi?

Sorduğumuz sorular ışığında bir yüzleşme bizi bekleyebilir. Zira bir sonraki ve son açımız haftanın son gününde gerçekleşecek 28 Ağustos’ta Venüs ve Satürn karşıt açısı olacak. Bu açı adeta yanlış beklentiler nedeniyle kayaya vurmak, zevklerin tatmin olmakta zorlanması belki de açgözlülük sebebiyle kişisel zarara uğramakla doğrudan ilgilidir.

Yukarıda tüm bahsettiğim açılar eşliğinde bir de 27 Ağustos tarihinde İstanbul saatine göre 11:17’de Başak burcunun 4 derecesinde yeniay meydana gelecek. Bu hafta kendi tatminsizliğimiz, doyumsuzluğumuz ve beklentide olduğumuz konularla bağlantılı yüzleşeceğimiz gerçekler bizleri düzen değişimine ve daha sürdürülebilir bir sisteme doğru itebilir.

Başak yeniayı anında Mars’ın 4 derece İkizler burcundan partil kare açı yapması içsel veya dışsal çatışmalarımızı bir yandan da heyecanımızı ifade etmektedir. Eylemsel, gergin ve mücadeleye açık dört haftalık bir süreç açılacak. Başak yeniayıyla ilgili detaylı yazıyı haftaiçi paylaşıyor olacağız.

Haftanın Önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 22.08.2022: Herkese iyi haftalar! Haftaya sakin etkilerle başlıyoruz. Ay İkizler burcunun son demlerinde hareket ediyor. 01:06’da Güneş-Ay altmışlığı kesinleşerek Ay boşluğa girecek. 01:06-03:29 saatleri arasında gece saatlerinde Ay boşlukta olacak. Gece saatlerinde rahat uyku çekmek, iç ve dış dengemizi sağlamak, zihinsel açlığımızı tatmin etmek adına araştırma ve okuma için çok müsait tesirler olacak. 03:29’da Ay Yengeç burcuna geçiş yaparak boşluktan çıkacak. Önümüzdeki iki gün boyunca aile ve akrabalarımızla ilişkimiz, geçmişimiz, yakın bağlara sahip olduğumuz kişilerle ilgili duyarlılığımız artabilir. Eskiye özlem artabilir. Eski aşklar, ortaklıklar ve arkadaşlıklar odağa girebilir. Evimiz veya evimiz gibi rahat hissettiğimiz yerlerde keyifli vakitler geçirebiliriz. 19:09’da Ay-Jüpiter altmışlık açısı kesinleşmesiyle +- 2 saat akşamın en bereketli zamanlarına işaret etmektedir. Emlak ve toprak işleriyle ilgilenebiliriz. Evimizin ve elimizin bereketi artabilir. Küslükler varsa bitebilir. Neşe ve iyimserlik görünür olabilir. Ay Fazı: Son Dördün.

Salı – 23.08.2022: Ay Balzamik fazda ve Yengeç burcunda tüm gün hareketini sürdürüyor olacak. Manevi ihtiyaçlar, yardımlaşma ve paylaşma ihtiyacında artış gözlemlenebilir. Çayınızı kahvenizi alıp etliye sütlüye karışmadan kendi halinizde dinlenerek kendinizi şifalandırmaya da odaklanabilirsiniz. Sezgiler son derece kuvvetli çalışacağından hislerinize kulak vermenizi önerebilirim. 06:16’da Güneş Başak burcuna geçiş yapıyor. 23 Eylül’e kadar burada seyahat edecek. Burçlar kuşağının çalışkan, üretken, düzen odaklı Başak burçlarının doğum günlerini kutlar sağlıklı yeni bir yaş dilerim. Başak burcu ayıklama, mükemmelleştirme ve ince işçilikle yakından ilgilidir. Yaz aylarının üzerimizde yarattığı rehavet ve dağınıklık varsa bunları toparlayarak sonbahara hazırlanma ihtiyacında olacağımız bir süreç başlıyor. 13:47’de Ay-Kuzey Ay Düğümü altmışlık açısı kesinleşecek. +- 2 saat duygu ve arzularımızı güvendiğimiz insanlara açabilir destek bulabiliriz. 17:50’de Ay-Uranüs altmışlık açısı kesinleşecek. +- 2 saat günün en renkli saatleri olabilir. Plan ve programlar hız kazanabilir. Aile içi organizasyonlar, arkadaş toplantıları olabilir. Ay Fazı: Balzamik.

Çarşamba – 24.08.2022: Ay Yengeç burcunun son derecelerinde ilerliyor. 05:25’te Ay-Neptün üçgen açısı kesinleşecek. Gece ve sabah saatleri ilahi hisler, maneviyat ve ilhamın bol olacağı zamanlardan geçebiliriz. Meditasyon, hayal kurmak, sabah sporu, yoga ve ibadetler için çok uygun olacaktır. 09:16’da Ay-Plüton karşıtlığı kesinleşerek Ay boşluğa girecek. 09:16-16:09 arasında Ay Yengeç burcunun 26-29 derece arasında boşlukta olacağından duygusal patlama ve krizlere karşı dikkatli olmakta yarar var. Abartı duygusal duyarlılık veya fazla hassasiyet başımıza bela olabilir. 16:09 itibariyle Ay Aslan burcunda seyahat etmeye başlayacak. Önümüzdeki iki gün boyunca kişisel istek ve ihtiyaçlarımız üzerine yönelebiliriz. 20:30’da Venüs ve Kiron üçgen açısı kesinleşecek. +- 5 gün etkili olacak açı kalıbı ilişkilerdeki özgüven sorunları, kompleks, korku ve travmalar üzerinde şifalandırıcı formda çalışacaktır. 21:16’da Ay-Mars altmışlık açısı kesinleşecek. Akşam saatleri iletişimde, fikirleri dış dünyaya sergilemekte, istekleri dile getirmek ve hakkımızı savunmak açısından üstün bir başarı sergileyebiliriz. Macera ve adrenalin arayabiliriz. Ay Fazı: Balzamik.

Perşembe – 25.08.2022: Haftanın en şanslı günündeyiz. Ay Aslan burcunda seyretmeye devam ediyor. Egomuzun okşanmasından, onaylanmaktan zevk duyacağımız bir gün. 07:10’da Ay-Jüpiter üçgen açısı kesinleşecek. +- 2 saat arasında arzular yerine gelebilir fakat gurur ve kibirden de kaçınılması gerekebilir. Ruhsal büyüme ve korunma içinde olabiliriz. Yaratıcılık, sanatsal beceriler, risklerden kazanç sağlamak açısından destekleyici bir gün olabilir. 10:05’te Venüs-Ay Düğümleri kare olumsuz açısı kesinleşecek. +- 5 gün etkili açı kalıbının en yoğun etkilerini gün içinde yaşamamız olası. Yeni fırsatlar yaratırken bazılarından da feragat etmek zorunda kalmamız mümkün. Zam, terfi, ilişki/ortaklık ve ticari girişimler açısından beklenen veya beklenmeyen kadersel haberler gelebilir. Böylelikle yeni yönlerin çizilmeye başlanması çok mümkün gözüküyor. 23:42’de Ay-Kiron üçgen açısı kesinleşecek. +- 2 saat kendimizi bulmak, doğru ve dürüst yansıtmalar, yalnızca bize has orijinal tutum ve davranışlar önem kazanabilir. Ay Fazı: Balzamik. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 26.08.2022: Ay gün içinde Aslan burcunda hareket etmeye devam edecek. En baştan belirtmek gerekirse kritik bir gün zira Ay 09:54-23:59 arası tüm gün boşlukta olacak. Yeni işler başlatmak için müsait olmamakla beraber hazırlık süreci olarak değerlendirmek faydalı olabilir. Gün içinde sürpriz harcamalar, çocuklarla anlaşmazlık, aşkta değer kayıpları söz konusu olabilir. 00:53’te Ay-Ay Düğümleri kare olumsuz açısı kesinleşecek. Geçtiğimiz gün meydana gelen Venüs-Ay Düğümleri açısını tekrardan çalıştıracak. +- 2 saat geçmiş karar ve davranışların olumsuz yansımalarıyla karşılaşabiliriz. 02:50’de Ay-Venüs kavuşumu gerçekleşecek. Yeni kazanç kapıları yaratmak, ilişki/ortaklıkların yeni boyuta evrilmesi, aşk sarhoşluğu, cömertlik, konfor için maddiyatı gözden çıkarmak gibi tesirler devreye girebilir. 05:44’te Ay-Uranüs kare olumsuz açısı kesinleşecek. +- 2 saat altın piyasasında hızlı iniş ve çıkışlar görebiliriz. Sabah saatlerinde planlar değişse de uyum sağlayabiliriz. Sessizlik en büyük cevaptır dediğimiz bir gün olabilir. 09:54’te Ay-Satürn karşıt açısı kesinleşecek. +- 2 saat engel, mesafe gerektiren durumlarla karşılaşabiliriz. Vedalar olabilir. Gerçekler yüzümüze çarpabilir. Bu açı aynı zamanda 28 Ağustos’ta gerçekleşecek Venüs-Satürn karşıtlığını da çalıştıracağından aşk ve romantizm veya para piyasalarındaki ani hareketler beklenilmedik sonuçlar yaratabilir. Ay Fazı: Balzamik.

Cumartesi – 27.08.2022: Herkese iyi haftasonları! Güne Ay Aslan burcunda boşlukta başlıyoruz. 03:24’te Ay Başak burcuna geçerek boşluktan çıkıyor. Balzamik fazın en önemli safhasındayız. Önümüzdeki iki gün boyunca üretim, ayıklama, bırakma, düzenleme, çalışma ve muhasebe içeren konular odağımıza girebilir. Haftasonu olmasına rağmen görevlerden kaçmakta zorlanabiliriz. 07:33’te Venüs-Uranüs kare olumsuz açısı kesinleşecek. +- 5 gün etkili açının en yoğun tesirlerini görmemiz mümkün. Ayağımızın sağlam basmadığı koşullar daha da debelenmeye müsait olabilir. Aşırı risk kaza olasılığını arttırabilir. Maddi açıdan kaçınılması zor mecburi tüketime de işaret etmektedir. Aşırı ego, kibir, lüks tüketim ve keyif sarhoşluğunun gerçek değerlerimize zarar verdiğini fark ettirebilir. Hepimizin bu hafta süresince aklındaki en önemli sorular; Biz bu davranışlarımızla neye ve kime hizmet ediyoruz? Değerimizi yükseltmek için verdiğimiz çabalar doğru yöntemler miydi? Acaba bazen fazla tutunduklarımızı salarak fedakârlık yapmak bizleri asıl en değerli noktaya taşıyabilir mi? Hemen takibinde 08:27’de Güneş-Mars, 11:11’de Ay-Mars kare açısı kesinleşecek. Gün içinde aksilik, rekabet, zor kullanım ve kötü niyetli eleştiri görülebilir. 11:17’de Güneş ve Ay kavuşarak Başak burcunun 4 derecesinde yeniay meydana getirecek. Tatminsizliğimiz, doyumsuzluğumuz ve beklentide olduğumuz konularla bağlantılı gerçeklerle yüzleştiğimiz şeyler bizleri düzen değişimine ve daha sürdürülebilir bir sisteme doğru itebilir. Başak yeniayı anında Mars’ın 4 derece İkizler burcundan partil kare açı yapması içsel veya dışsal çatışmalarımızı bir yandan da heyecanımızı ifade etmektedir. Eylemsel, gergin ve mücadeleye açık dört haftalık bir süreç açılıyor. Ay Fazı: Yeniay.

Pazar – 28.08.2022: Haftanın son gününde Ay Başak burcunda seyretmeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün gerçekleşen Başak Yeniayı’nın yoğun etkileri bugün de görünür olabilir. Yeni başlangıçları gelecek haftaya ertelemek daha iyi olabilir. Yeni hafta için planlarımızı bugünden ayarlayabiliriz. İş başvuruları, ticari iş yemekleri, analiz ve raporlama gibi işler için çok uygun gözükmektedir. Akrabalarımızdan destek alabiliriz. Görüşme ve buluşma gerçekleştirebiliriz. Elimiz de hızlı ve pratik olabilir. 10:09’da Ay-Kuzey Ay Düğümü üçgen açısı kesinleşecek. +- 2 saat duygusal destek görmek, güven almak/vermek, ihtiyacı olan kişilere hizmet ederek destek olmak, kişisel bakım ve güzellik konularıyla meşgul olmak, evle ilgili teknik işleri çözümlemek adına gözükmektedir. 15:47’de Ay-Uranüs üçgen açısı kesinleşecek. +- 2 saat ekip çalışmaları ve sürpriz iş kabulleri için uygun olabilir. 21:27’de Venüs-Satürn karşıtlığı kesinleşecek. +- 5 gün etkili olacak açının en yoğun tesirlerini gün içerisinde yaşayabiliriz. Adeta yanlış beklentiler nedeniyle karaya vurmak, aşkta ve parasal konularda ret yemek, zevklerin tatmin olmakta zorlanması, belki de açgözlülük sebebiyle kişisel zarara uğramakla doğrudan ilgilidir. İlişkilerde soğukluk, mesafe ve sevilmiyormuş hissi maalesef artabilir. Bu açı kalıbı gelecek hafta da etkili olmaya devam edeceğinden daha çok dikkate alınması gerekebilir. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Begüm Minkis