Merve Çubuktepe

Bu hafta daha önceden yazdığım gibi 24 Ekim 2018 saat 19:45’te Boğa burcunda çok etkili bir dolunay meydana gelecek. Haftanın en önemli etkisi olan bu oluşum; Güneş-Venüs ve Ay-Uranüs ikilisini karşı karşıya getiriyor. Anlamını tekrar hatırlamak gerekirse eğer gerek aşk, gerek maddi konularda olumlu ya da olumsuz kesin konuşmamak gerektiğini ve her şeyin bir anda değişebileceğini göstermekte. Sürprizlere son derece açık bir hafta olmakla birlikte haftanın geneline yayılan olumlu açıların enerjisi oldukça destekleyici. Bu da dürtüsellik yerine akılla hareketin getirebileceği yararları gösteriyor.

Örneğin duygusal bir konuda dayanamayıp yapmamanız gereken bir şeyi yaptınız ve sonucu olumsuz oldu… Aslında en baştan bu davranışı yapmamanız gerektiğini biliyordunuz, ama “kendinizi tutamadınız”. Uranüs dürtüleri kontrol etmeyi zorlaştırıyor, doğru. Ancak derdi sizin ruhsal özgürlük adına bir adım daha atmanızı sağlamak. Bu süreci ya düşkırıklığı ya da bunlar hiç olmadan irade ile yaşayabilirsiniz. Karar sizin. Ama mesaj değişmez. Mesela bir insanı, bir duyguyu geride bırakmak, büyük bir korkudan kurtulmak, bir takıntıya veda etmek gibi… Ve aslında bu sürecin bir formülü yok, çünkü hayatta bazen sert bazen de sükûnetli olaylar insanın onu bileklerinden bağlayan zincirlerinden kurtulmasını sağlıyor. Yine de kişisel tavsiyem bu dönemde bir olaya tepki vermeden önce sonuçlarını hesaplamanız ve en önemlisi “Bu davranışın bana bir hayrı var mıdır?” diye sormanız olacaktır.

Olumlu yönüyle ise “Her şey üstüne gelip, seni dayanamayacağın bir noktaya getirdiğinde, sakın vazgeçme! İşte orası kaderinin değişeceği yerdir” sözünü hatırlamak lazım. Dolunay sadece olumsuz sonuçları değil, tam umutları kaybolduğunda pes etmeyen ve gerçekten doğruyu yapanların da hayatında yeni ve hayırlı bir döneme girebileceğine işaret ediyor. Beklenmeyen güzel bir olay çok şeyi değiştirebilir.

22 Ekim 2018’de Merkür-Plüton altmışlık olumlu açısı kesinleşiyor. Bu açı odaklanma, ikna ve mantıklı düşünme konusunda gayet etkili. İş görüşmeleri, kariyer atılımları açısından da pozitiftir.

24 Ekim 2018’de Venüs-Satürn olumlu açısı kesinleşirken, dolunay anında da etkili olacak. Bu açı da özellikle gerçekten değen, altı dolu ve manalı ilişkilere yeniden şans ve güçlenme adına destekleyici nitelikte. Maddi buhranlarla alakalı çözüm bulma konusunda da olumlu bir açı.

Yine 24 Ekim 2018’de kesinleşecek Güneş-Uranüs karşıtlığı dolunayın en önemli aktörlerinden biri olacak. Boğa dolunayında da anlattığım gibi olay ne kadar olumlu ya olumsuz olsun bu durum her şeyin olabileceğini, büyük konuşmamak gerektiğini ve en önemlisi Asla, asla dememiz gerektiğine işaret ediyor. Beklenmeyeni bekleyin!

28 Ekim 2018’de Güneş-Satürn altmışlık olumlu açısı da yine insanı topraklayan, ciddiyet ve kararlılık getiren güzel bir etki.
Ve son olarak 23 Ekim 2018’de Güneş Akrep burcuna geçiş yapıyor ve tüm Akreplerin doğum günlerini kutluyorum. Mutlu yıllar dilerim. :)

Haftanın önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 22.10.2018: Ay saat 02:47-09:58 arasında boşlukta akabinde Koç burcuna geçiş yapıyor. Biraz mızmız bir gün açıkçası. :) Hiçbir şeyi kolay beğenmeyebilir, kusur bulabilirsiniz. Bugün işini yarım yamalak yapan tiplerle karşılaşırsanız vay onların haline. Biraz hararet var. 17:58’de Ay-Satürn karesi de kesinleştiğinden aslında hissiyatlar karşılıklı. Bugün karşınızdaki kişiler de baya detay odaklı olabilir, özellikle patronlar ve ebeveynlerle armudun sapı üzümün çöpü didişmeleri görülebilir. Öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar bu kişilerle sınırları çok zorlamamalı bugün. Diğer yandan kararlılığınız ve yetenekleriniz ile diğer kişilerin arasından sıyrılabilirsiniz. Mülakatlar, önemli görüşmeler ve her türlü ikna faaliyeti adına son olarak Merkür-Plüton olumlu açısı kesinleşiyor. Özellikle akşama doğru bu açının faydası artabilir. Önemli iş ve konuşmaları bu zamana denk getirmek faydalı olabilir. Bu güzel etkiden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Salı – 23.10.2018: Güneş Akrep burcuna geçiyor. Bir aylık süre boyunca bu burçta kalacak. Tüm Akreplerin doğum günü kutlu olsun; harika bir yeni yaş dilerim. :) Ay Koç burcunda yolculuğuna devam ediyor, günün enerjisi bir önceki güne göre daha yüksek. 16:57’de Ay-Mars olumlu açısı da kesinleşecek. Yani bugün dolunay öncesinde zaman adeta hızlanıyormuş gibi gelebilir, her işe koşuşturabilir ve çok dinamik hissedebilirsiniz. Spor ya da diyete başlamak adına güzel bir gün, değerlendirilebilir. Üşengeçlik ortadan kalkacağı için bir türlü elinizin gitmediği işlere odaklanmak için de güzel bir tesir. Bu güzel etkiden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Gece saatlerinde ise 21:17’de Ay-Plüton karesi devreye giriyor; dolunayın beklenmedik ve sarsıcı enerjisine hazırlık vakti. Bu saat itibariyle vites küçültüp hiçbir şeyi aşırı tutturmamakta fayda var. Zaten bu açı sonrasında Ay boşluğa giriyor, sonuç almak zor.

Çarşamba – 24.10.2018: Sabaha karşı Güneş-Uranüs arasındaki karşıtlık kesinleşirken haftanın sürprizlere açık ve kontrol edilmesi zor enerjisi netleşmeye başlıyor. Bugün sabit burçlar için uzun bir gün olabilir! Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar için… Ama olumsuz anlamda demiyorum. Her an her şeyi beklemek mümkün, bundan ötürü kendinizi bir şeylere illa şartlamayın. Öğleden sonra Venüs-Satürn olumlu açısı çalışmaya başlıyor. Çat diye biten ilişkiler, bir anda bir geri dönüş ve kavuşma, ilk görüşte aşk, tam paralar suçunu çekti derken gelen bir destek, büyük bir masraf, iş teklifi… Hepsi olabilir. Tabii ki kişisel haritanın vaadine göre. Makro gündem de oldukça yoğun olabilir, sürpriz şeyler duyabiliriz. 17:33’e kadar Ay tüm gün boşlukta, akabinde Boğa burcuna geçiş yapıyor ve dolunaya hazırlanıyoruz. 18:30’da Ay-Uranüs kavuşumu kesinleşirken adeta oyuncular sahada yerlerini alıyor. 19:45’te Boğa dolunayı kesinleşiyor. Dolunaydan Güneş, yükselen, Ay, önemli kişisel gezegen ve köşe noktaları Başak, Oğlak, Yengeç ve Balıklar olumlu açı alacak. Sabit grup Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar (özellikle 0-5 derecede) güçlü yerleşimleri olanlar önemli olaylar yaşayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 25.10.2018: Ay Boğa burcunda yoluna devam ediyor, Boğa dolunayının enerjisi hala etkili durumda. Dünkü sağanak yağmur misali gelen açı bolluğundan sonra bugün çok daha sakin ve uyumlu bir akış var. Bazılarınız diyetin ilk gününe başlamış olabilir. :) Tatlılar başta olmak üzere her türlü tatlı Ay Boğa’da çok cazip gelir, büyülerine kapılmayın. Günün ilk saatlerinde Ay-Satürn, akşam 18:29’da ise Ay-Neptün olumlu açıları etkin. Mantıklı kararlar almak, bir yol haritası çizmek, geçmişi geride bırakmak, ya da alınan iyi bir habere kendini kaybetmeden sevinmek ve özümsemek… Hepsi mümkün. Bugün ayrıca affetmek ve o yükten kurtulmak adına önemli bir etkileşim mevcut. Tüm bu yapıcı etkilerden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Cuma – 26.10.2018: Ay Boğa burcunda yolculuğunun son demlerinde. Bugün biraz “Dediğim dedik, çaldığım düdük” tümcesiyle özetlenebilecek bir gün. 11:46’da Ay-Merkür karşıtlığı kesinleşiyor. Üzerine de 17:48’de Ay-Jüpiter karşıtlığı etkinleşecek. Karşıt açıların çok baskın olduğu bir Cuma günü bizi bekliyor. Gün boyunca yararlı olabilecek fikir karşılıkları ve beyin fırtınaları gündeme gelebilir. Ama alakasız ufak bir şeyden de konu sakız olup gereksiz inatlaşmalar da gerçekleşebilir. Bazı konularda göz tembelliği yaşamak ve aynı bakış açıları insanı ileriye gitmeye engeller. “O iş öyle olmaz!” dediğiniz bir konuda farklı bir yorum ufkunuzu açabilir. Ayrıca akşama doğru aşırı abartı ve dramatik ruh hallerine de dikkat. Tüm bu etkileri iyi yönetmek adına özellikle sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovaların daha özenli olması gerekiyor. 17:53 itibariyle Ay boşluğa girecek ve 22:41 itibariyle de İkizler burcuna geçiş yapacak.

Cumartesi – 27.10.2018: Ay İkizler burcunda yolculuğuna devam ediyor. Günün enerjisi genel olarak çok derinlikli değil. Bir şeyler okumak, araştırmak, dedikodu ve merakı gidermek adına çalışıyor. Bugün daha çok iki lafın belini kırma zamanı. Sosyal medya içerisinde kaybolmanız da mümkün, ama gerçeği gibisi var mı? Diğer yandan Ay gece saatlerinde Neptün’e doğru kare açıya gideceğinden bugün kafa karışıklığı, dikkat dağınıklığı ve odaklanma zorlukları görülebilir. Kolay uyutulmamak ya da dolandırılmamak adına duyargalarınız lütfen açık olsun. Değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Muhabbet, eğlence, bir şeyler öğrenme ve anlatma adına güzel etkilerden ise en çok Terazi, Kova, Koç ve Aslanlar faydalanabilir.

Pazar – 28.10.2018: Haftanın son ve en rahat etkiye sahip gününe geldik. Ay saat 07:37’de Mars ile olumlu açısını yaptıktan sonra boşluğa girecek ve tüm gün bu şekilde kalacak. Hevesli, keyifli, yaşam enerjisi yüksek, biraz umursamaz, çok da kafanızın şişirilmesini istemeyeceğiniz bir gün. Spor yapmak, spora başlamak için harika. Gıybete de uygun. ;) Bugün güzel ve kalabalık bir Pazar kahvaltısı, toplu bir kültür aktivitesi ya da kahve-muhabbet ikisi adına harika bir uygunluk var. Ayrıca bir şeyler öğrenmek ve kendinizi zenginleştirmeniz de mümkün. Bu güzel tesirlerden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Dirağ