Merve Çubuktepe

21 Haziran 2020’de Yengeç burcundaki Güneş tutulmasını geride bıraktık. Büyük istinalar hariç günü gününe etkisi göstermeyen, zamana yayılan bir tesirdir. Ancak unutmayalım ki bir yandan güneş tutulması etkisi çok güçlü bir yeniaydır. Yani sayaç sıfırlandı ve adaptasyon sürecine giriyoruz. Bu dinlenme, çözümleme, adaptasyon sürecinin ilk durağı da yaz tutulmalarının üçüncüsü 5 Temmuz 2020’da gerçekleşecek Oğlak burcunda Ay tutulması olacak.

Mars 28 Haziran 2020’de Koç burcuna geçiş yapacak. Bu durum oldukça önemli, zira Mars yıl içerisinde bu burçta retro gerçekleştireceği için epey uzun bir yolculuk olacak. Ancak Mars retrosuna daha çok var, bu yüzden onu hiç karıştırmayalım. Ancak Mars’ın son derece sakin, ruhsal ve edilgen bir formu olan Balık burcundan yönettiği güçlü, hızlı, inisiyatif sahibi, direkt ve hatta bazen fazla “ben” odaklı bir formuna geçiyoruz. Mars Koç yerleşimi sürüncemede kalınan veya bir aksiyon alınmaktan korkulan konularda da harekete geçmek adına güç vericidir. (Özellikle Merkür retrosu bittikten sonra) Bu konuma pasif kalmak fayda getirmez, faydalı riskleri almak, “Ya herru ya merru” yaklaşımı

Diğer yandan… Ülkemizde özellikle kadınlara yönelik şiddet ve cinayet olayları korkutucu boyutta artıyor. Mars Koç ve hatta Retro Koç etkisi bu tür olayları daha da arttırabilir. Sesimizi çıkarmak, kayıtsız kalmamak zorundayız. Ki sadece kadınlar değil genel anlamda toplumsal açıdan hayat koşulları sebebiyle büyük agresyon, tepkisellik, kavga ve çatışma da oluşturabilir açık konuşmak gerekirse.

Tutulma etkileri, Mars geçişi, 30 Haziran 2020 Jüpiter-Plüton kavuşumunu da düşününce kitlesel olaylar, protestolar, sistem karşıtı tepkiler izleyebiliriz. ABD’de gördüğümüz süreçlerin sonbahar aylarına yaklaştıkça daha anlam ve yaygınlık kazandığı görülebilir.

Neyse hep de sert konulardan bahsetmeyelim, sırada iyi haber var: 25 Haziran 2020’de Venüs retro hareketini bitiriyor. Duygusal konulardaki arapsaçı durumları, “bir öyle oldu bir böyle oldu, geldi gitti, gitti geldi, doğru mudur yanlış mıdır” gibi çalkantılar yavaş yavaş sakinleşmeye ve netlik oluşmaya başlayacak. Özellikle de 12 Temmuz 2020 Merkür retrosu bitişiyle. Venüs retrosu bittikten sonra her türlü kişisel bakım, önemli müdahaleler ve değişimler adına atmosfer çok daha uygun olacak. (Yine de beş gün tolerans koyarsak 30 Haziran 2020 ve sonrası diye düşünülebilir)

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 22.06.2020: Herkese iyi haftalar! Yeni haftaya Güneş tutulması sonrasında Ay Yengeç burcunda başlayacağız. 02:07’de Ay-Kiron karesi devrede, bu saatlerde uyanık olanların ilişkiler ve bireysel konularda bir şeyleri çok zorlaması veya kurcalamasını önermem. Geri tepebilir veya rahatsızlık verebilir. 02:35’te kesinleşecek Ay-Uranüs altmışlığı bu saatlerde işinde gücünde olanlar için son derece kreatif ve destekleyici bir enerji oluşturuyor. Gelelim günün en faydalı açısına… Saat 11:01’de Ay-Merkür kavuşumu kesinleşecek. İşte Merkür retrosu olmasına karşın önemli iş, imza, konuşma, mülakat vb tüm konular için değerlendirilebilecek bir açı. Açı kalıbı +-2 saat etkili olacaktır. Malumunuz Merkür retrosu bir ay sürüyor ve hayatı da bir ay durdurmak pek mümkün değil. Ertelenmesi imkansız konular için bu zamanları etkili şekilde kullanbiliriz. Ve 23:21’de Ay-Neptün üçgeni oluşurken ruhsal enerji yükseliyor. Özellikle güneş batımından sonra atmosfer her türlü ibadet, ruhsal çalışma ve rahatlama için uygundur. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Salı – 23.06.2020: Ay Yengeç burcundaki yolculuğunun son demlerinde 05:18’de Plüton, 06:28’de Jüpiter ile karşıt açı yapıyor. (Çünkü Jüpiter ve Plüton kavuşuma doğru gidiyorlar) Sabahın ilk saatleri oldukça gergin olabilir, bir miktar solunuzdan kalkabilirsiniz. Gereksiz endişe, vesveseyi ortadan kaldırmak için kısa bir egzersiz, bir duş, sevdiğiniz bir kokuyu teneffüs etmek iyi gelebilir. Zaten Merkür Yengeç retro, lütfen her şeyi kişisel almayalım ve suçlayıcı yaklaşımdan kaçınalım. Saat 10:20’de Ay-Mars altmışlığı devredeyken enerji ve kararlılık artıyor. Esasen 08:20-10:20 günün ilk yarısının en verimli bölgesi. Saat 10:21’de Ay boşluğa giriyor ve 15:34’e kadar boşlukta kalacak. Önemli işleri bu aralığa denk getirmemekte fayda var. Özellikle bu saatlerde geçmişe gitme, eski acı veren anıları, artık olmayan iyi günleri düşünmek gibi eğilimler görülebilir; ancak buna çok saplanmayıp odak dağıtmak da önemli. 15:34’te Ay Aslan burcuna geçiyor, odak ve enerji artışı başlıyor. Daha matrak, enerji dolu, flörtöz bir ruh haline girebiliriz. 16:30’da Ay-Satürn karşıtı kesinleşeceğinden özellikle +-2 saat patronlar, önemli kişiler, yaşça büyükler ve kritik konumda insanlarla çok didişmemekte fayda var. Bir konuda karşı tarafı ikna edemiyorsanız en azından bugünlük konuyu rafa kaldırmak daha ideal. Özellikle bu konularda sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat.

Çarşamba – 24.06.2020: Ay Aslan burcunda 01:05’te Venüs, 05:21’de Juno ile olumlu açı yapacak. Sabah saatlerinde özellikle geçmiş odaklı kişilerden haberler gelebilir, duygusal sürprizler olabilir. 08:01’de Ay-Kiron altmışlığı da şifalandırıcı bir etkiye sahip. Huzur artışı, ruhsal bir yükün omuzlardan inmesi gibi durumlar söz konusu olabilir. Eğer uygunsanız 08:01 +-2 saatleri ruh çalışmalar, ibadet gibi konular için değerlendirebilirsiniz. Ve bu açılardan sonra 08:34’te Ay-Uranüs karesi devreye girecek. Özellikle öğlen saatlerine kadar hava kaotik, beklenmedik her şeye açık olmak lazım. Bir B Planı iyi olacaktır, doğaçlama yapmak gerekebilir. Az veya çok risk alınması önerilmez. Gündemle alakalı herkesi şok edecek bir haber gelebilir. Bu arada 08:35 itibariyle Ay boşluğa girip tüm gün bu şekilde kalacağından biraz aheste bir günden bahsediyoruz. Yarım kalan işleri halletmek, ağır muhabbet ve konulardan uzak durup daha eğlenceli ve hafif şeylerle ilgilenmek, güzellik işleriyle uğraşmak daha keyif verici olabilir. (Hayatınızda ilk kez saçınızı boyatmadığınız sürece Ay boşlukta saç boyatmanın sakıncası yoktur) Günün iyicil etkilerinden ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 25.06.2020: Bugün oldukça sakin ve huzurlu etkilere sahip. Karmaşık açılar, şuna dikkat buna dikkat etkisi yok açıkçası. :) Saat 18:31’de Ay, transit Ay Düğümleri ile olumlu açıya giriş yapacak. Ruhsal açıdan daha güçlü hissedebilir, topraklanabiliriz. Özellikle meditasyon, odaklanma çalışmaları, el işleri yapmak, yani odağımızın tek bir konuya odaklandığı işler mental açıdan çok rahatlatıcı olabilir. Ay akşam saatlerine kadar boşlukta olduğundan bugün de sıfır km işler yerine önceden başlanılan konular, üşenip de bitirilemeyenleri akşama kadar tamamlamak daha etkili olabilir. Ve saat 20:04’te Ay boşluktan çıkıp Başak burcuna geçiyor, işleyen demiri ışıldatmaya başlayacağız. Ayaklarımız yere basıyor, uçan balon hissi bitiyor. Üzerine iyi bir haber gelsin: Venüs retrosu bitiyor! İki yılda bir olan bir durumdur yani iki sene boyunca Venüs retrosu muhabbeti duymayacağız. :) Duygusal konulardaki arapsaçı durumları, bir öyle oldu bir böyle oldu, geldi gitti, gitti geldi, doğru mudur yanlış mıdır gibi çalkantılar yavaş yavaş sakinleşmeye netlik oluşmaya başlayacak Özellikle de 12 Temmuz 2020 Merkür retrosu bitişiyle. Ancak Venüs retrosu bittikten sonra her türlü kişisel bakım, önemli müdahaleler ve değişimler adına atmosfer çok daha uygun olacak. (Yine de beş gün tolerans koyarsak 30 Haziran 2020 ve sonrası diye düşünülebilir)

Cuma – 26.06.2020: Ay Başak burcunda 04:33’te Ay-Güneş altmışlığı kesinleşiyor. Duygusal konular başta olmak üzere her türlü insan ilişkisi için olumlu bir açıdır, taze taze Venüs retrosu da bittiğine göre artık daha önümüzü gören, net ve kararlı adımlar atmaya dair ilk destekleri görmeye başlayacağız. Ama uyarı hemen geliyor, 05:17’de Ay-Venüs karesi bunun bir mucize olmadığını Venüs ileri, geri, durağan fark etmez olmayacak duaya amin demenin sonucunun yine hüsran olabileceğini gösteriyor bizlere. Saat 12:44’te Ay-Uranüs üçgeni kesinleşirken zihinler hızlanıyor, üretkenlik artıyor, kolektif işlere ve takım çalışmasına açıklık büyüyor. Bu sayede daha çok şey öğrenebilir ve başarabiliriz. Saat 16:52’de Mars, transit Ay düğümleri ile sert açıda yani sakarlık, kazalara açıklık, vücudu aşırı zorlama, uykusuzluk, bedene iyi bakmama gibi konularda daha duyarlı olmamızda fayda vardır. Ve 17:17’de Ay-Merkür altmışlığı kesinleşiyor. +-2 saat boyunca Merkür retrosuna rağmen yine de imzalar, taşınma, ertelenemeyecek önemli meseleler için bu zaman dilimini kullanabilirsiniz. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Cumartesi – 27.06.2020: Herkese iyi haftasonları! Haftanın en hareketli ve açısı bol gününe geldik. Oldukça tempolu etkiler devrede olacak. Ay Başak burcunda 07:56’da yeni güne Ay-Neptün karşıtlığı ile başlıyoruz. Sabah dalgınlığı, dikkatsizlik, bir şeyleri unutma veya gecikme gibi durumları tetikleyebilir. Gerekiyorsa alarm kurup, gereken konuları liste yapabilirsiniz. Saat 13:24’te Plüton ve 13:50’de Jüpiter ile olumlu açı yapan Ay öğle saatlerinde günü canlandırıyor, daha destekli ve iyimser bir atmosfer oluşturuyor. Önemli hayati ve finansal kararları düşünmek, fikir almak adına iyicil bir etki. Ve saat 23:01’de Ay-Mars karşıtlığı kesinleşiyor. 21:01-23:01 özellikle gerilime, sakarlığa, görünmez kazalara açık saatler. Bu evredelerde hiçbir konuyu pek zorlamadan haftasonu dinlenme ve rahatlama kısmına odaklanmak daha faydalı olacaktır. Spor yapıyorsanız vücudu çok zorlamamanızı öneririm. Boşluk evresi çok kısa 23:02-23:16 arasında Ay boşlukta ve 23:17’de Ay Terazi burcuna geçecek. Daha huzurlu ve dengeli bir atmosfer oluşuyor; üzerine de 23:43’te Ay-Satürn üçgeni kesinleşiyor. Gece saatleri itibariyle daha dingin, ne yaptığını bilen ve ayakları yere basan ruh haline geçeceğiz. Gün boyunca saydığım konularda özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat.

Pazar – 28.06.2020: Önemli bir burç değişimi ile güne başlıyoruz. 04:45’te Mars yönettiği Koç burcuna geçiyor. Bu durum oldukça önemli zira Mars bu yıl bu burçta retro gerçekleştireceğinden epey uzun bir yolculuk gerçekleştirecek. Ancak Mars retrosuna daha çok var, bu yüzden onu hiç karıştırmayalım. Ancak Mars’ın son derece sakin, ruhsal ve edilgen bir formu olan Balık burcundan yönettiği güçlü, hızlı, inisiyatif sahibi, direkt ve hatta bazen fazla “ben” odaklı bir yaklaşıma geçiyoruz. Etkileşim sürüncemede kalınan veya bir aksiyon alınmaktan korkulan konularda da harekete geçmek adına güç vericidir. (Özellikle Merkür retrosu bittikten sonra) Bu konuma pasif kalmak fayda getirmez, faydalı riskleri almak avantaj getirir. Ay Terazi burcunda 08:33’te Venüs ile güzel bir üçgen açı yapıyor. Özellikle +-2 saat boyunca duygusal konular, güzellik ve bakım adına çok güzel tesirler söz konusu. Ay Terazi konumu da kişisel bakım için güzeldir. Saat 11:15’te Ay-Güneş karesi biraz hava bulandırıyor, özellikle de ebeveynler, hafta sonu ısrarla bir şeyler isteyen patronlar vb sebebiyle. 13:28’de kesinleşecek Ay-Juno kavuşumu da duygusal açıdan bir destek oluşturuyor. Asıl 13:58’de Mars-Satürn altmışlığı kesinleşmekte. Tuttuğunu koparmak, bir konuyu detaylıca planlayıp uygulamak, sabrın meyvelerini vermesi, başarılı bir hazırlıktan sonra zafere gitmek gibi anlamları söz konusudur. Etkisi beş gün daha sürecektir. 15:04’te Ay-Kiron karşıtı, 18:13’te Ay-Merkür karesi devrede olduğundan önemli iş, imzalar, atılımlar gibi her türlü konuyu önümüzdeki haftaya ertelemek, Mars-Satürn açısını o zaman değerlendirmek daha faydalı olabilir. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe