Merve Çubuktepe

Bu hafta gökyüzünde buram buram Yay burcu etkilerini hissedeceğiz. Akrep burcu baskın gökyüzü bizi daha derin, ciddi, bir miktar da karamsar yapmıştı. Ay tutulmasını geride bırakırken Yay burcundaki Güneş tutulmasına hazırlanıyoruz. Yani asıl değişim ve dönüşüm süreci henüz başlamadı, bir nevi hazırlık evresindeyiz.

Bu hafta Güneş ve Merkür’ün hareketleri çok önemli olacak. Zira Güneş ve Merkür hem Yay burcuna geçip hem kavuşuma yaklaşacaklar. (Tam kavuşum 29 Kasım 2021’de olacak) Üstelik kendilerini de ayrı ayrı karmik Güney Ay Düğümü ile kavuşacaklar. 23 Kasım 2021’de Güneş-GAD, 24 Kasım 2021’de Merkür-GAD kavuşumu kesinleşecek. Bu da haftayı çok önemli ve güçlü yapıyor. Hafta boyunca yaşayacağımız şeyler, edeceğimiz sözler ilerleyen dönemi önemli ölçüde şekillendirebilir. Helalleşmeler, hesapların kapatılması, uzlaşmalar ve sonlanmalar görebiliriz.

Bu hafta ne söylediğimiz, yaptığımız ve hatta düşündüğümüze dikkat etmeliyiz. Hatalı kararlar, yanlış sözler bir çuval inciri berbat edebilir. Veya tam tersi doğru adımlar en imkansız şeyi dahi küllerinden tekrar doğurabilir.

Yine de GAD’ın karanlık doğasını da unutmamalıyız. Bu bağlamda görünür olmayan veya görmeyi reddettiğimiz karanlık şeyler de ortaya çıkabilir. Sırlar, yalanlar, skandallar ne kadar üzeri örtülmek istense de görünür hale gelecektir.

22 Kasım 2022’de Güneş Yay burcuna geçecek. Güneş tekrar ateş enerjisine dönüyor ve tutulmaya hazırlanıyor. Özgürlük ve keşif arayışımızın artacağı bu süreçte konfor alanımızın dışına çıkmak önem kazanacak. Kitabi bilgiler yerine deneyim daha ön plana çıkacaktır. Ve ayrıca tüm Yay burçlarının doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız mutluluklar getirsin. Güneş, 21 Aralık 2021’e kadar bu burçta kalacak.

24 Kasım 2021 itibariyle Merkür Yay burcuna geçecek. Tutulmadan sonra Yay burcuna geçen Merkür de bize özgürleşme ve kalıpları yıkma şansı veriyor. Yeni şeyler öğrenmek (özellikle yabancı diller, teoloji, edebiyat, felsefe, astroloji, psikoloji gibi) için harika zamanlardır. Bu formun gölgesi ise fanatizmdir. Kendi fikir ve bilgimize aşırı güvenebilir, farklı düşünenleri hiçe sayabiliriz. Oysa Merkür Yay’ın olgun formu demek herkese hoşgörülü olmak ve anlamaya çalışmaktır. Merkür 13 Aralık 2021’e kadar bu burçta kalacak.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 22.11.2021: Herkese iyi haftalar! Saat 05:33’te Güneş Yay burcuna geçecek. Güneş tekrar ateş enerjisine dönüyor ve tutulmaya hazırlanıyor. Özgürlük ve keşif arayışımızın artacağı bu süreçte konfor alanımızın dışına çıkmak önem kazanacak. Kitabi bilgiler yerine deneyim daha ön plana çıkacaktır. Ve ayrıca tüm Yay burçlarının doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız mutluluklar getirsin. Güneş, 21 Aralık 2021’e kadar bu burçta kalacak. Ay saat 06:33 itibariyle Yengeç burcuna geçiyor. Gün boyunca Ay sakin bir seyir izleyecek. Ev ve aileyle alakalı konulara odaklanmak, değişik tatlar denemek keyifli olabilir. Daha nostaljik, korumacı ve sezgisel hissedebiliriz. Ay Fazı: Dolunay.

Salı – 23.11.2021: Ay Yengeç burcunda saat 00:19’da Chiron ile kare sert açı yapacak. Gece yarısı saatlerinde daha kırıcı, alıngan ve hassasiyete açık olabiliriz. Ancak saat 06:58’de Ay-Uranüs altmışlığı ile yeni haftaya son derece keyifli ve dinamik bir şekilde başlamamız mümkün. Özellikle önemli işler, imzalar, alım satım gibi konuları öğleden önce tamamlamakta fayda var. Saat 13:48’de Ay-Venüs karşıtı kesinleşirken duygusal açıdan soğukluk, beklentilerin karşılanmaması ve aşırı müsrifliğe açıklık görülebilir. +-2 saat özellikle önemli duygusal konuşmaların yapılmasını önermem. Saat 22:03’te haftanın en önemli olaylarından biri olan Güneş ile Güney Ay Düğümü kavuşumu gerçekleşiyor. Etkisi +-5 gün sürecek. Bir yandan içimizdeki karanlık, korkular ve söyleyemediklerimizle yüzleşeceğimiz süreçte hafta boyunca çok önemli yüzleşmeler, karmik hesaplaşmalar ve helalleşmeler gündeme gelebilir. Kurnazlık, dedikodu, hile gibi konulardan şiddetle kaçınmak gerek zira karma bu hafta saat gibi işleyecektir. Saat 23:50’de Ay-Neptün üçgeni kesinleşiyor ve +-2 saat her türlü ruhsal çalışma, ibadet ve sanatsal faaliyetler için çok uygun. Ay Fazı: Dolunay.

Çarşamba – 24.11.2021: Ay Yengeç burcundaki yolculuğunun son evresinde saat 08:45’te Plüton ile karşıt sert açı yapacak. Güne gergin ve en ufak olaydan patlamaya hazır şekilde başlayabiliriz. Özellikle sabaha karşı garip ve sert rüyalar görebiliriz, etkisinde kalmayalım. Öğlen saatleri itibariyle bu gergin hava dağılıyor ve huzurlu bir atmosfer oluşuyor. Saat 15:50’de Ay-Güneş 135’liği kesinleşirken Küçülen Ay fazına geçeceğiz. Merkür saat 18:36’da burç değiştiriyor ve Yay burcuna geçecek. Tutulmadan sonra Yay burcuna geçen Merkür de bize özgürleşme ve kalıpları yıkma şansı veriyor. Yeni şeyler öğrenmek (özellikle yabancı diller, teoloji, edebiyat, felsefe, astroloji, psikoloji gibi) için harika zamanlardır. Bu formun gölgesi ise fanatizmdir. Kendi fikir ve bilgimize aşırı güvenebilir, farklı düşünenleri hiçe sayabiliriz. Oysa Merkür Yay’ın olgun formu demek herkese hoşgörülü olmak ve anlamaya çalışmaktır. Merkür 13 Aralık 2021’e kadar bu burçta kalacak. Özellikle 18:37’de Ay-Merkür üçgeni kesinleşirken tüm önemli imzalar, görüşmeler, ticari ve kariyer odaklı işler için çok ideal. En uygun saatler de 16:37-18:37 arası. Saat 18:38 itibariyle Ay boşluğa girecek ve saat 18:58’e kadar kısa bir süre boşlukta kalıp 18:59’da Aslan burcuna geçecek. Önümüzdeki iki gün boyunca her türlü kişisel bakım, saç kesimi gibi konular için ideal etkiler altında olacağız. Ancak yine de belirtmem gerekir ki estetik operasyonlara uygunluk için mutlaka kişinin haritası incelenmelidir; diğer standart bakım işlemleri için gerek yoktur. Ay Fazı: Küçülen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 25.11.2021: Ay saat 00:34’te Güneş ile üçgen olumlu açı yaparak günü başlatıyor. Özellikle gece saatlerinde çalışmak ve odaklanmak isteyenler için harika etkiler devrede. Huzurlu bir akşam geçirmek ve dinginleşmek adına da uygun zamanlar. Öğlen saatlerine kadar Ay Aslan burcunda güzel bir akışla devam edecek Saat 11:51’de Ay-Satürn karşıtı kesinleşirken +-2 saat engeller, yavaşlama ve gecikmelere açık olabiliriz; dikkat. Buna ek olarak saat 18:31’de Ay-Uranüs karesi de bize beklenmedik olaylar, aksiliklere karşı uyarıyor. Ve saat 20:24’te Merkür ile Güney Ay Düğümü kavuşumu devrede olacak. Hafta boyunca yaşayacağımız şeyler, edeceğimiz sözler ilerleyen dönemi kökten değiştirebilir ve gidişatı şekillendirebilir. Helalleşmeler, hesapların kapatılması, uzlaşmalar ve sonlanmalar görebiliriz. Bu hafta ne söylediğimiz, yaptığımız ve hatta düşündüğümüze dikkat etmeliyiz. Hatalı kararlar, yanlış sözler bir çuval inciri berbat edebilir. Veya tam tersi doğru adımlar en imkansız şeyi dahi küllerinden tekrar doğurabilir. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Cuma – 26.11.2021: Haftanın en gergin günlerinden birindeyiz. Ay Aslan burcunda ve saat 06:19’da Mars ile kare sert açı yapacak. Özellikle sabah saatleri gergin olabilir; kazalar, sakarlık gibi konulara açıklık olabilir dikkat. Ayrıca tepkilerimizi iyi ayarlamalı ve öfkeye kapılmamalıyız. Saat 19:23’te Ay-Jüpiter karşıtı da kesinleştiği için gün boyunca abartı tepkilere, yeme içme ve harcamaya açık olacağız. Özellikle finansal işlemler çok dikkatli yapılmalı. Ay saat 19:24’te boşluğa girip tüm gün bu şekilde kalacak. Bu sebeple günün kalan saatlerinde aşırı gurur, iddiacılık ve kaprisli tavırlarla karşılaşabiliriz. Bu tür davranışlarla muhatap olmamak günün kalitesini arttıracaktır. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Cumartesi – 27.11.2021: Herkese iyi hafta sonları! Saat 04:04’te Satürn-Chiron altmışlığı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı en az bir hafta etkili. Yaralarımızı sarmak, şifalanmak ve güçlenmek adına çaba gösterdiğimiz takdirde beklentimizden çok sonuçlar alabileceğimiz iyicil etkiler devrede olacak. Ay saat 05:11’de boşluktan çıkıp Başak burcuna geçecek. Öncesinde boşluk evresinde uykuya dalmakta zorluk ve garip rüyalar görülebilir. Günün doğası öğle saatlerinde gergin. Ay saat 13:27’de Merkür ve 15:27’de Güneş ile kare sert açı yapacak. Bu bağlamda özellikle ikili ilişkilerde restleşmeler ve çatışmalara açığız. Kritik ikili ilişkiler konularını bugün ele almamakta fayda var. Ay-Güneş karesi kesinleşmesi ile birlikte Son Dördün fazına geçiyoruz. Bu faz bir şeyleri ortaya koymak adına çok güçlüdür, hırslı ve dinamiktir. Sadece iç dünyamız ve davranışlarımız arasında çatışma yaratabilir, dikkat. Ay Fazı: Son Dördün.

Pazar – 28.11.2021: Haftanın son gününde Ay Başak burcunda ve Uranüs ile üçgen olumlu açı yapacak. Haftanın en iyicil ve keyifli günlerinden birindeyiz. Buna ek olarak saat 16:14’te Ay-Venüs üçgeni günün en güzel saatlerine ev sahipliği yapıyor. Özellikle +-2 saat boyunca duygusal konular başta olmak üzere her türlü uzlaşma, huzur ve denge adına destekler devrede olacak. Buna ek olarak Ay saat 17:36’da Mars ile altmışlık olumlu açı yapacağı için üşendiğimiz işleri halletmek, bir konuya başlamak adına +-2 saat çok uygun. Ayrıca bu açı kalıbı spor yapmak için de son derece idealdir. Günün sonlarına gelirken saat 18:49’da Ay-Neptün karşıtı kesinleşiyor. Dalgınlık, sakarlık ve dikkatsizliğe karşı tetikte olmalıyız. Aynı zamanda konu ne olursa olsun bize gelen mesele sübjektif bir şekilde aktarılmış veya çarpıtılmış olabilir. Her şeyi en ince detayına kadar sorgulayıp analiz etmeye dikkat etmeliyiz. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe