Merve Çubuktepe

İlkbahar ekinoksunu geride bıraktık, günlerin uzayacağı ve yaza ilerleyeceğimiz zamanlara doğru gidiyoruz. Gündüzün gücü ve bize verdiği enerji yükselirken bu durum gökyüzüne de yansımakta. Hafta boyunca düşünceleri eyleme geçirmek, gereken kararlılık ve odağı bulmak adına destekleyici açılar devrede olacak.

Bunlardan en önemlisi 22 Mart 2021’de kesinleşecek olan Mars-Satürn üçgeni. İki zorlu gezegenin en güzel ortaklıklarından biri. Bu açı kalıbı İkizler-Kova burçları arasında gerçekleşecek. Fikirlerimizi gerçeğe dönüştürmek, teoriden pratiğine başarıyla geçmek adına harika bir etkileşim. Sabır ve disiplinle ele aldığımız bir işi yeterli eforu gösterdiğimiz takdirde başarıyla sonuçlandırabilir, emeklerimizin karşılığını alabiliriz. Uzun süredir Satürn ve Mars’ın hep çatışmalı açılarına tanık oluyorduk ve bu sefer bir işbirliği gündemde. Yavaşlık, durağanlık, “Hiçbir şey olmuyor” hissini azaltan bu etki dinamik ve verimlidir. Bize düşen tek görev ise “hareket etmek”. Spor ve egzersize başlamak adına da ideal bir açı kalıbıdır ve tüm hafta boyunca etkili olacak.

Merkür’ün de iki tane önemli açısına tanık olacağız bu hafta. İlki 22 Mart 2021’de kesinleşecek olan Merkür-Uranüs altmışlığı. Yaratıcılığı körükleyerek zihinsel aktiviteyi arttıran bu açı kalıbı her türlü iş başvurusu, iş kurma, mülakat, önemli sunum ve toplantılar için ideal. Yeni bir eğitime başlamak adına da harika bir etkileşim. Sorunlara hızla ve yaratıcı bir şekilde çözüm bulunabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Her türlü mülakat, başvuru, önemli görüşme, sunum, ticari ve finansal işlem için özellikle de 22-23 Mart 2024 tarihleri değerlendirilebilir.

İkinci açı ise zorlu bir etkileşim. 24 Mart 2021’de Merkür-Mars Karesi kesinleşecek. Mart ayının nadir sert açılarından biri. Kavgacı, haddini aşan ve sivri dilli bir tarz gündeme gelebilir. İstemeden dahi olsa kontrolden çıkmak ve kalp kırmak mümkün. Yazılı veya sözlü iletişimin dozunun çok iyi ayarlanması önemli. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Bu açı kalıbı basit olaylardan kavga oluşturabiliyor veya işler gereksiz yere uzayabiliyor. Bu sebepten ötürü hafta boyunca diplomatik iletişim düzleminde kalınmasını, ani ve fevri çıkışlardan uzak durulmasını şiddetle öneririm.

Gelelim haftanın en tutkulu etkisine… 26 Mart 2021’de Güneş-Venüs Koç burcunda kavuşacaklar. Balık burcu dönemindeki romantik etkiler, platonik hisleri geride bırakıyoruz. Çok daha tutkulu ve yoğun tesirler gündemde olacak. Ani aşklar, itiraflar, duyguların ve tutkuların dökülmesi söz konusu… Pişman olmamak adına da iyi düşünmek önemli diyebilirim. Zira bu dönem çok güçlü ve yoğun hissedilir, ancak bazen de saman alevi duygular da gündeme gelebiliyor. Kalbi boş olanlar için çekim ve flört gündeme gelebilir. Diğer yandan imaj değiştirmek, bakım ve estetik işlemleri için de güzel bir açı kalıbı. Sadece bir miktar alışveriş çılgınlığı ve gereksiz harcama yaptırabilir. Mevcut ilişkisi olanlar için ise canlandırıcı, ilişkiyi daha dinamik kılabilen bir tesirdir. Bu süreçlerde duyguların yanı sıra fiziksel beğeni ve cinsel çekim de ön plana çıkar. Açı kalıbı +-5 gün boyunca etkili.

Haftanın son gününde Mart ayına veda etmeye hazırlanırken 28 Mart 2021’de Terazi burcunda dolunay gerçekleşecek. İlkbahar ekinoksunun hemen sonrasında dengeyi bulmak adına yola çıkıyoruz. Dolunay anında Güneş, Venüs ve Chiron tam kavuşumda. Bu ay belirttiğim gibi son derece duygusal etkiler içeriyor. Bazı gönül yaraları tamir olacaktır, ancak bazı yaraların da kabuğu düşerken eskinin acı etkisi sonlanıyor ve kalbini yeniliklere açmak isteyenler için yeni bir dönem başlıyor. Dolunay özellikle kalbi boş olanlar için aniden duyguların yükselmesi ve ani hatalı muhakemeler getirebilir, hiçbir konuda karar vermek için aceleci olmamalıyız. Özellikle de tüm insan ilişkilerinde öfkeyle kalkanın zararla oturabileceği bir dolunay. Dolunay ve yeniay formasyonları özellikle +-7 gün etkili olur.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel detaylı astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 22.03.2021: Herkese iyi haftalar! Yeni haftaya iki tane önemli açı ile başlıyoruz. Saat 02:34’te Merkür-Uranüs altmışlığı kesinleşiyor. Yaratıcılığı körükleyerek zihinsel aktiviteyi arttıran bu açı kalıbı her türlü iş başvurusu, iş kurma, mülakat, önemli sunum ve toplantılar için ideal. Yeni bir eğitime başlamak adına da harika bir etkileşim. Sorunlara hızla ve yaratıcı bir şekilde çözüm bulunabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Akabinde haftanın en önemli açısı Mars-Satürn üçgeni saat 05:34’te kesinleşiyor. Fikirlerimizi gerçeğe dönüştürmek, teoriden pratiğine başarıyla geçmek adına harika bir etkileşim. Sabır ve disiplinle ele aldığımız bir işi yeterli eforu gösterdiğimiz takdirde başarıyla sonuçlandırabilir, emeklerimizin karşılığını alabiliriz. Uzun süredir Satürn ve Mars’ın hep çatışmalı açılarına tanık oluyorduk ve bu sefer bir işbirliği gündemde. Yavaşlık, durağanlık, “Hiçbir şey olmuyor” hissini azaltan bu etki dinamik ve verimlidir. Bize düşen tek görev ise “hareket etmek”. Spor ve egzersize başlamak adına da ideal bir açı kalıbıdır ve tüm hafta boyunca etkili olacak. Ay Yengeç burcunda sabah saatlerinde 08:02’de Uranüs ile altmışlık, 08:45’te ise Merkür ile üçgen olumlu açı yapacak. Gün boyunca her türlü ticari ve finansal işlem, önemli görüşme, başvuru gibi konular için ideal bir etki söz konusu. Ay Fazı: İlk Dördün.

Salı – 23.03.2021: Ay Yengeç burcunda, çok etliye sütlüye karışmayan bir gündeyiz. Saat 08:14’te Ay-Neptün üçgeni devrede olacak. Özellikle +-2 saatlik süre her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için değerlendirilebilir. Güne daha duygusal, sezgisel ve hatta romantik bir şekilde başlayabiliriz. Önemli işlerimizi öğlen saatlerine kadar tamamlamakta fayda var zira günün ilk yarısında çok daha akışkan ve rahat bir enerji akışı söz konusu olacak. Daha ilham dolu hissedebiliriz ve iç sesimiz bize yol gösterebilir. Saat 18:28 itibariyle Ay, Plüton ile karşıt açı yaparak boşluğa girecek ve tüm gün boşlukta kalacak. Akşam saatlerine doğru hava sertleşmeye başlıyor. Hırs yapmak, sınırları zorlamak ters tepebilir hem de sonuç da getirmeyebilir. Günün geri kalanı boşluk evresi olacağından aile ile zaman geçirmek, biraz nostalji yapmak, eski müzikler ve resimler ruhen daha tazeleyici olabilir. Ay Fazı: İlk Dördün.

Çarşamba – 24.03.2021: Ay saat 00:57’de boşluktan çıkarak Aslan burcuna girecek. Üstelik Ay büyüyor, yani saçları kestirmek, bakım ve boyalar için ideal zamanlara giriyoruz. (Özellikle 24 ve 25 Mart günleri) Tabii bu süreci sadece saç değil tüm kişisel bakım ve estetik işlemler için de değerlendirilebiliriz. Saat 06:26’da haftanın tek gerilimli açısı olan Merkür-Mars karesi kesinleşiyor. Kavgacı, haddini aşan ve sivri dilli bir tarz gündeme gelebilir. İstemeden dahi olsa kontrolden çıkmak ve kalp kırmak mümkün. Yazılı veya sözlü iletişimin dozunun çok iyi ayarlanması önemli. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Bu açı kalıbı basit olaylardan kavga oluşturabiliyor veya işler gereksiz yere uzayabiliyor. Bu sebepten ötürü hafta boyunca diplomatik iletişim düzleminde kalınmasını, ani ve fevri çıkışlardan uzak durulmasını şiddetle öneririm. (Bu açı kalıbının bakım işlemleriyle alakası yok) Ay saat 06:69’da Venüs, 07:53’te Güneş ve 16:39’da Chiron ile olumu açı yapacak. Merkür-Mars karesi etkin olsa da bu zaman dilimlerine kadar gökyüzünün kalan açıları sakin durumda. Bu sebeple kendimizi kontrol etmek ve denge bulmak daha kolay olacaktır. Diğer yandan saat 16:45’te Ay-Uranüs karesi ile hava puslanmaya başlıyor. En önemlisi de 20:37’de Ay-Satürn karşıtı devrede. İşte öğleden sonra frene basmak, davranışlarımıza dikkat etmek önemli olacak. Hakkımızı yiyen veya bizi gereksiz sınırlandırmaya çalışanlara karşı dik durmak da önemli olacaktır. Saat 23:08’de Ay-Mars altmışlık olumlu açısı tansiyonu tekrar düşürmeye başlıyor. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel detaylı astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 25.03.2021: Ay Aslan burcunda saat tam 12:00’de Güneş ile 135’lik açı yapacak. Bu demektir ki Büyüyen Ay fazına geçiyoruz, yani dolunaydan bir önceki evre. Büyüyen Ay fazı görünür, güçlü ve toplumsal faydanın ön plana çıktığı bir fazdır. Bir şeyler öğrenmek ve kendimizi geliştirmek adına da idealdir. Bugün 07:49’da Merkür transit Ay düğümleri ile gergin açıda olacak. Akabinde de Ay saat 15:27’de Jüpiter ile karşıt açı yaparak boşluğa girecek ve tüm gün bu şekilde kalacak. İletişim, problem çözme, ticari girişimler gibi konular adına pek parlak bir günde değiliz. Her şeyi olumlu veya olumsuz çok abartma eğilimimiz olabilir. Ancak yine de ertelenemeyecek önemde işlerimiz varsa da 13:27’den önce tamamlamak faydalı olabilir. Günün geri kalanında Ay boşluk evresinde olacağından daha rutin ve önceden başlanmış işlere odaklanabiliriz. Ay boşluk evresi bakım işlemleri gibi konularda problem teşkil etmez. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Cuma – 26.03.2021: Ay saat 05:26’ya kadar boşlukta akabinde Başak burcuna geçiş yapacak. Boşluk evresi uyku saatlerine denk geldiği için uykuya dalmakta zorluk, bir şeyleri kafaya çok takma gibi durumlar görülebilir. Rezene, melisa gibi çaylar, yastığa lavanta yağı damlatmak gibi bitkisel çözümler rahatlatıcı olabilir. Madem Ay Başak evresindeyiz evi temizlemek, eskileri ayıklamak, yaşam alanlarımızı düzenlemenin tam zamanı. Saat 17:34’te dinamik bir kombinasyon olan Mars-Kuzey Ay Düğümü kavuşumu kesinleşecek. Bu saatler itibariyle enerji, motivasyon ve akışkanlık yükseliyor. Gerek fiziksel gerek mental efor gerektiren tüm işler adına destek alıyoruz. Ay saat 20:16’da Uranüs le üçgen açı yaparak etkileşimi daha da güçlendiriyor. Akşam saatleri itibariyle keyifli ve canlı saatler bizi beklemekte. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Cumartesi – 27.03.2021: Herkese iyi hafta sonları! Ay Başak burcunda saat 04:16’da Mars ile kare sert açı yapacak. Akabinde de saat 09:36’da Merkür ve 17:05’te Neptün karşıtları devreye giriyor. Gün boyunca majör açı kalıbı yok ancak Ay’ın açıları hep gerilimli durumda. Özellikle de gün içinde dalgınlık, unutkanlık, hatalı mesaj gönderme gibi konulara dikkat etmekte fayda var. Aynı zamanda kimden geliyorsa olsun tüm demeçleri çok dikkatli ve mantık odaklı dinlemek, derinlemesine sorgulamak önemli olacaktır. Yanılgılara açığız ve her fikrimiz, yargımız doğru olmayabilir bunu da unutmayalım. Dolunaydan bir önceki gündeyiz bu sebeple daha duygusal, patlamaya hazır ve yoğun hissedebiliriz, bu tür duygular genelde dolunay kesinleştikten sonra düşüşe geçmeye başlar. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Pazar – 28.03.2021: Ay Başak burcunda saat 01:48’de Plüton ile üçgen açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 01:49-07:22arasında boşlukta kalacak. Uyku zamanlarına denk gelen bir boşluk evresi garip rüyalara sebep olabilir, çok etkisinde kalmamakta fayda var. Ay saat 07:23’te boşluktan çıkarak Terazi burcuna geçecek, dolunaya hazırlanıyoruz. Saat 18:27’de Venüs-Chiron kavuşumu kesinleşiyor. Duygusal ve ruhsal konularda ruhsal çalışmalar, ibadet ve her türlü şifa odaklı eylem adına pozitif bir açı kalıbı. Eski bir ruhsal veya duygusal travmanın çözümlenmesine uygun zemin oluşabilir. Saat 20:48’de Ay-Güneş karşıtlığı kesinleşiyor yani 8 derecede Terazi burcunda dolunay meydana geliyor. Akabinde saat 21:28’de Ay-Chiron ve 21:54’te Ay-Venüs karşıtları devrede olacak. İlkbahar ekinoksunun hemen sonrasında dengeyi bulmak adına yola çıkıyoruz. Dolunay anında Güneş, Venüs ve Chiron tam kavuşumda. Bu ay belirttiğim gibi son derece duygusal etkiler içeriyor. Bazı gönül yaraları tamir olacaktır, ancak bazı yaraların da kabuğu düşerken eskinin acı etkisi sonlanıyor ve kalbini yeniliklere açmak isteyenler için yeni bir dönem başlıyor. Dolunay özellikle kalbi boş olanlar için aniden duyguların yükselmesi ve ani hatalı muhakemeler getirebilir, hiçbir konuda karar vermek için aceleci olmamalıyız. Özellikle de tüm insan ilişkilerinde öfkeyle kalkanın zararla oturabileceği bir dolunay. Dolunay ve yeniay formasyonları özellikle +-7 gün etkili olur. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel detaylı astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe